HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1627
  • 1628
  • 1629
  • 1630
  • 1631
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#32561 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 08. 15. 21:57

Miért nem mész oda, ha az ilyen fasza hely?
Nyilván, ott is ilyen bőségesek a szociális ellátások és ők is bírják a kritikát.

Ez a Hazám. Itt szeretnék egy jobb világot.

#32562 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Tassadar - Dátum: 2014. 08. 15. 23:57

Miért nem mész oda, ha az ilyen fasza hely?
Nyilván, ott is ilyen bőségesek a szociális ellátások és ők is bírják a kritikát.

Jah, naponta 2-3 drogos Vologya pottyan ki a panelsilókból, mondjuk nem az elsőről, mert annál azért biztosabbra mennek! Megfelelő videók fent vannak a net megfelelő helyén, tehát igaz. Biztosan a boldogság szigete Putyinia is, hogyne!
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#32563 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 22:51

Vagy annyira műszaki h műszaki szempontból át tudd látni a kérdést?
Az pedig meglehetősen egyértelmű, h minden többlet képesség (legalább potenciálisan) többlet érték.
Egy kifelé egy csatlakozópontos hálózat (bármilyen fizikai felépítéssel) attól függően szigetüzem képes, vagy nem, h működik-e benne egy címkezelő. A többi már beállítások kérdése.
Józsi bá pedig eldöntheti, h felhúzza a nadrágját és szomszédol egyet, vagy átzörög a neten (ha má úgyis ott van ez a lehetőség).
Jobb, mintha csak aközött tud választani, h átmegy, vagy hagyja a beszélgetést a fenébe.

Én veled ellentétben már csináltam nem egy hálózatot úgyhogy átlátom igen.

#32564 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:05

Vagy annyira műszaki h műszaki szempontból át tudd látni a kérdést?
Nem, ő nincs, bezzeg te :respect2:

Egy kifelé egy csatlakozópontos hálózat (bármilyen fizikai felépítéssel) attól függően szigetüzem képes, vagy nem, h működik-e benne egy címkezelő. A többi már beállítások kérdése.
Józsi bá pedig eldöntheti, h felhúzza a nadrágját és szomszédol egyet, vagy átzörög a neten (ha má úgyis ott van ez a lehetőség).
Jobb, mintha csak aközött tud választani, h átmegy, vagy hagyja a beszélgetést a fenébe.
Milyen címkezelő? Hol jut internethez a LAN-od, ha a szolgáltató nem szolgáltat? Akkor a hajadra kenheted a címkezelődet. Ráadásul milyen címeket kezel? MAC (ARP), vagy IP (DNS) vagy más?

A Józsi bácsik pedig be sem kapcsolják a gépet, az idősebb réteg utálja, nem is vesz magának. Ha szomszédolni akar, átmegy a szomszédba, vagy áttelefonál. Ráadásul LAN nélkül is tudja keresni a szomszédot neten, tud vele Skype-olni vagy mailezni. Nem kell hozzá a Gyula LAN-ja. A gyerekek meg nem egymás ellen fognak játszani, hanem interneten keresztül, ismeretlenek ellen, akikben pont az az izgalmas, hogy nem ismerik, nem ismerték még ki a játékstílusát. Hidd el, ha lenne is működő LAN-od, le sem szarná a társasház, ahogy téged sem szar le most se. Semmivel nem lennél fontosabb, semmivel nem lennél beljebb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#32565 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 21:38

A jelenlegi konstrukcióban pedig bárki egyenként kizárható mindenből a szolgáltató által.
De ne tételezzünk fel ilyent, csak pusztán egy műszaki hibát az utca gerincvezetékén.
A házi hálózat ettől függetlenül, még működhetne.
Az a konstrukció amit felvázoltam, hálózati adatforgalom szempontjából, ezzel műszakilag is jobb.
Emellett tisztább, jobban átlátható is..

A konstrukció, amit feldobtál, kicsit rosszabb a mindennapokban, mint bármi. Épp elég gondot tud okozni a házban egy fix ip-s eszköz, vagy egy windows server gépen futó dns szerver, aztán az csak a legkevesebb, hogy házon belüli marhaságok miatt nincs net. Beraksz egy hálózati nyomtatót, aztán a fél ház arra nyomtat minden vackot, mert automatikusan felismerték, defaultnak állították, aztán 3-4x újra is próbálják valami színes a4 kontenttel, mire megértik, miért nem jön a sajátból ki a lap. Ha meg valamelyik szomszéd is ugyanolyat vett, retteghetsz, hogy a minden személyes adatodat tartalmazó okmány kinek a lakásában kerül majd ki.
A multimédiás céleszközök meg majd tekerik a ház összes hdd-jét, mert rendszeresen zenét meg filmet keres minden tv és mediabox nálad is.

A gondon felül meg a valóság az, hogy akik élőben nem jártak össze egy lépcsőházban, azok leszarják egymást online is. A kölkök is vagy egy tv előtt több controllerrel játszanak, vagy neten nem egymással, hanem a világranglistán egyéni képességeikhez közelebb rangsorolt méltó ellenfelek ellen. Ha meg egymással, akkor sem páran, hanem pár tucatnyian egy olyan játékban, ahol a csapatukon kívül pártízezer egyéb játékos is rohangál. A lépcsőházi összetartó kommuna nagyjából a szomszédokkal is csak egy marketinggépezet hatástalan agymosása volt, csak te kajáltad be sok egyéb coc propaganda mellé tudat alatt.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#32566 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 16. 00:05

a Gyula LAN-ja...

GyuLAN® Kép

#32567 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 21:48

Az a konstrukció amit favorizálok, legalább annyira az igények szerinti, mint a mostani.
Amúgy, van egy olyan spurim, h az egyedi megrendelés szerint megkészített izé jobb, mint a minden sarkon beszerezhető egyen izék.

Nahh, ebben az egyedi megrendelés? Az a picsa drága. Én mondjuk webáruházakban is utaztam. Egyedi megrendelés? 1-2 milliós beüzemelési költség. Akkor egyedi. Meglévő motort személyre szabni és beüzemelni egyéb modulokkal maximum 80-100ezer pénz, vagy havi béerletben megfelelő szerződéssel 10ezer pénz. És akkor működik is. Van még kérdés? Világviszonylatban biztos majd pont feltalálod az egyedit. Ha ekkora ötleted van, akkor semmi gond, Coyote, F5, Watchguard, csomó kicsi lófasz garázs cég tárt karokkal várna. Aztán ha olyan jól tolod lehetnél a világ ura.
Make love not Wor.

#32568 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 22:00

A hazád nem kér a jobb világodból.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#32569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 21:20

Egyébként pedig, mi a francos közöd van hozzá?
Mondjuk, Joli és Piri néni a lüke Pistikén köszörüli a nyelvét.
Pisti, Józsi és Sanyika hálózatban játszik.

Semmi gond, csak már több hónapja mondtuk, hogy csináld meg. Mi tart vissza? Részemről ilyeneket építek, ha jó szakinak tartasz, akkor szólj, lerajzolom, eszköz is van, pár kisebb switchet ingyen is adok, mert idehaza már nem tudok vele mit kezdeni. Ajánlottam szervert is a fórumodhoz, meg sok mást. Mérd fel, kábelezd ki, aztán közöld a végeredményt. Eddig csak a szádat tépted, haladjunk is már előre, most mutasd meg milyen fasza gyerek vagy!
Make love not Wor.

#32570 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 21:38

Többlet költséggel fenntartható alternatívákat én is tudok.
A jelenlegi konstrukcióban pedig bárki egyenként kizárható mindenből a szolgáltató által.
De ne tételezzünk fel ilyent, csak pusztán egy műszaki hibát az utca gerincvezetékén.
A házi hálózat ettől függetlenül, még működhetne.

Király, oszt? Csináld, lássuk. Faszagyerek-e vagy? Én megcsináltam sok helyen. Sok féle módszerrel, megoldással.

És mondd, mikor mennyi időre állt az utcai gerinc? Előbb még a lakóházak közt szeretted volna elosztani az adatbázist, amikor a rendelkezésreállást emlegettük, leugattál, hogy az van és kész. Akkor most nincs?

Told a helyi hálózatod, mi tart vissza? Van rá két söröm is..... vagy tudod mit? Legyen három. Esetleg láda. Vagy rögtön hordó! Szóval bármit fel merünk tenni, hogy a kutyát nem érdekelné, vagy ha ráerőltetnéd, akkor hamar ledőlne a forgalom. Annó írtam a kerületi fórumokat és a többit, azt fogtad, vagy csak egyik füleden be, másikon ki, ami sajna nem csákány?
Make love not Wor.

#32571 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 21:43

Ez így szép, de egyenként mindegyik (az ügyfél felé) ugyanaz.
És a kérdés továbbra is az, h miért nehezített az, h a házaknak (utcáknak, stb.) saját és saját kezelésben levő részhálózatuk legyen?

Nem nehezítik, mondtam, építettem sokat, csináltunk mindenfélét. Kiépítheted magadnak, mi benne a nehezítés? Ezt nem értem. Jahh, Annó a TigerNet is így kezdte, mekkora szája volt hWSW-n, hogy majd király lesz és áthúzza a drótot a padláson. Pont eddig bírta és ekkora körzetben. Ott sem állt elé a tudjukki és fenyegette meg a kutyája elrablásával. Egyszerűen ennyire voltak képesek.
Make love not Wor.

#32572 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:19

és még mindig komolyan veszitek, és még mindig azt hiszitek, h megért bármit is abból, amit leírtok... basszus, de szeretnék ilyen optimista világképet...

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#32573 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 15. 22:07

Akkor egyszerű, beszéld meg a lakókkal, hogy te ilyet tudnál nekik csinálni. Egy vagy töb sok portos 10/100 portos switch szarért hugyért van használtan.

Van pár 16-24-X régebbi SMC-KTI vonalam, most mennek kvázi szemétbe. Még egy szintig menedzselhető is, bár Gyula úgysem tudja mi az. Aztán amint ki kell termelni egy occsó konzumer fos Huawei cuccost, vakarja a pöcsét, hogy itten meg van kötve a keze és mindenki hibás.
Make love not Wor.

#32574 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 21:52

Szívből kívánom, jussanak eszedbe a szavaim (legkésőbb) akkor amikor leértél a gödör aljára.

ne félj, eszembe fognak jutni. abban a pillanatban, ha csöppnyi értelmét is látom, azonnal terapeutához fordulok...
ha pedig ilyesmit kezdek el locsogni, nekem legalább van ember a környezetemben, aki hálistennek elrendeli a gyógyszeres kezelésem.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 15. 22:22 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#32575 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:22

Ez ilyen valami van valahol, ha működik, akkor megy, ha éppen leállt, akkor nem megy. Ismételten mit szerettél volna mondani? Címkezelő nekem a DHCP lenne, de az nem számít, szigetüzemet már egy switch önmagában megvalósít. Nevezd nevén, vagy megmondjam hitem szerint, hogy nem úgy van és fasság?
Make love not Wor.

#32576 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:23

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 15. 23:03

Én veled ellentétben már csináltam nem egy hálózatot úgyhogy átlátom igen.

Ja, és bazmeg ennek is van szavazati joga, érted? Meg úgy egyáltalán, bármilyen joga.
Make love not Wor.

#32577 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 15. 23:22

ne félj, eszembe fognak jutni. abban a pillanatban, ha csöppnyi értelmét is látom, azonnal terapeutához fordulok...
ha pedig ilyesmit kezdek el locsogni, nekem legalább van ember a környezetemben, aki hálistennek elrendeli a gyógyszeres kezelésem.

Nemnem. Verjenek agyon. Nyugodtan.
Make love not Wor.

#32578 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 16. 00:07

Beraksz egy hálózati nyomtatót, aztán a fél ház arra nyomtat minden vackot, mert automatikusan felismerték, defaultnak állították, aztán 3-4x újra is próbálják valami színes a4 kontenttel, mire megértik, miért nem jön a sajátból ki a lap. Ha meg valamelyik szomszéd is ugyanolyat vett, retteghetsz, hogy a minden személyes adatodat tartalmazó okmány kinek a lakásában kerül majd ki.
A multimédiás céleszközök meg majd tekerik a ház összes hdd-jét, mert rendszeresen zenét meg filmet keres minden tv és mediabox nálad is.

Igen, szerintem is ez lenne a megfelelő konstrukció! Kép

#32579 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 15. 23:00

A hazádnak nincs szüksége élősködőkre.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#32580 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 15. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 15. 23:23

Ja, és bazmeg ennek is van szavazati joga, érted? Meg úgy egyáltalán, bármilyen joga.

Én mondjuk kiépítettem a gigabitet, nem szaroztam, az egész ház kapott. Van is kommunikáció, összejárunk, meg beszélgetünk, meg minden, ahogy Gyula megálmodta, csak főleg offline, mert a lányom még nem netezik, a feleségemmel meg az élőbeszéd eddig is bevált, de szociális pezsgés az van. Ha kertes házban bevált, mennie kell többszáz lakásos panelben is :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1627
  • 1628
  • 1629
  • 1630
  • 1631