HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1632
  • 1633
  • 1634
  • 1635
  • 1636
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#32661 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:09

Ez a Ti szakmátok, ehhez nektek van meg a szaktudásotok (ha megvan és amelyiketeknek megvan).
Az ötletemben maga a struktúra az elemek egymáshoz épülése és a struktúra együttműködési módja (logika) a legfontosabb.
A rugalmasan formálódni képes együttműködési rendszer (fel és lecsatlakozásokkal és a rendszeren belüli átjárhatóságokkal).
Ehhez gondoltam, mint térinformatikai elemeket (azonosítókat) a postai címzésrendszert. Ez már csak azért is praktikus, mert jelenleg a felhasználók többsége dinamikus IP-s előfizetéssel rendelkezik.
Ez a címzésrendszer jól felhasználható mind az automatikus (programozott) kapcsolódásokhoz, mind az egyéni kapcsolatok (szakmai és hobbi közösségi felületek) létrehozásához. És ahhoz is, ha célirányosan bele akar nézni valaki valamelyik területre.
Bíztam benne, h lesznek közületek akik szakmai kihívást látnak az ötletemben és elgondolkoznak rajta.
Igaz, egy ilyenhez "GNU"-s gondolkozásmód szükséges. Olyan amelyben a fejlesztők elsődlegesen, nem a saját közvetlen hasznukban gondolkoznak. Elég nekik az a többlet ami a beinduló rendszer használatából származik.

Gyula kezdődik előről. Nem kell mindenkinek feltalálni a spanyolviaszt. Mielőtt kitalálnál egy újfajta hálózatot, előbb járj utáni milyen a jelenlegi. A dinamikus címzés meg annyira jó, hogy sok direkt arra hajtanak, hogy minél kevésbé legyenek nyomon követhetőek az Interneten. Keress olyan embereket akik szerint ennek van értelme, látod itt senki sem érti mi ebben a bónusz és valósítsátok meg. Amit te akarsz az már kihalt egyszer: http://en.wikipedia.org/wiki/GeoCities , de a BBS is kb. ilyen volt. Amit te akarsz már elmondta más is feleslegesen rugalmatlan.

#32662 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 16:45

Azt mondja egyre több embernek nyílik ki a szeme. Akkor tessék őket felkutatni, csoportba szedni. Feladat adott.

A kapcsolatok épülését és erősödését segíti egy olyan informatikai háttér amelynek a használatához az embereknek nem kell felemelniük a seggüket a székről és amelyen keresztül közös, zsebbe vágó kérdéseket is meg tudnak beszélni. egy házban példul ilyen, a társasházuk fenntartása.
Ha sikerül olyanokat találnom akik az ötletem első verzióját megcsinálják, akkor elkezdem szóróanyagként terjeszteni.
Azok akik már vannak olyan tudati szinten, h látnak benne fantáziát, el tudják kezdeni használni. A beindított bugyborékok pedig vonzó hatást gyakorolnak a többiekre.

#32663 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:27

A kapcsolatok épülését és erősödését segíti egy olyan informatikai háttér amelynek a használatához az embereknek nem kell felemelniük a seggüket a székről és amelyen keresztül közös, zsebbe vágó kérdéseket is meg tudnak beszélni. egy házban példul ilyen, a társasházuk fenntartása.
Ha sikerül olyanokat találnom akik az ötletem első verzióját megcsinálják, akkor elkezdem szóróanyagként terjeszteni.
Azok akik már vannak olyan tudati szinten, h látnak benne fantáziát, el tudják kezdeni használni. A beindított bugyborékok pedig vonzó hatást gyakorolnak a többiekre.

Sok sikert. Várjuk a beszámolót, addig hagyjuk ezt a témát.

#32664 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:27

De mindezt most is megteheted, ráadásul nem is kell ahhoz otthin ülnöd, hogy írhass a lakóközösség fórumába.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#32665 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 19:09

Ez a Ti szakmátok, ehhez nektek van meg a szaktudásotok (ha megvan és amelyiketeknek megvan).

Ha Jahno + NauTILUS segítenek, a projekt 2/3-a meg is van már szerintem, a maradék 1/3, ami Rajtad áll! A hálózatokhoz én nem mondom, hogy sík hülye vagyok, de velem túl sokra nem mennél! Viszont ha ebből tényleg lesz valami, akkor én is lemennék és megnézném.
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#32666 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 19:15

Már elmondtam, h a szolgáltatók a júzerek felé (jó közelítéssel) egyformák.

Rossz közelítéssel se, de maradj meg a hitedben!

#32667 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 19:19

Tehát, hogy értsd. Meg lehet csinálni amit kitaláltál, csak nincs semmi értelme.

Nem, ezt nem érti! NoVa már az 5-évesek szintjén magyarázta úgy, hogy a végére még én is megértettem... Kép

Hiába...

#32668 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:15

Már elmondtam, h a szolgáltatók a júzerek felé (jó közelítéssel) egyformák.

Már ez sem jó? Miben egyformák? Az volt a bajod, hogy ha elkotlik a gerinc, akkor szopó van. Ezzel cáfoltam, mégis csak lenne sokféle net a házban.
Make love not Wor.

#32669 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 16. 18:30

Ha Jahno + NauTILUS segítenek, a projekt 2/3-a meg is van már szerintem, a maradék 1/3, ami Rajtad áll! A hálózatokhoz én nem mondom, hogy sík hülye vagyok, de velem túl sokra nem mennél! Viszont ha ebből tényleg lesz valami, akkor én is lemennék és megnézném.

Ingyenes helyen a fórumot egy 10 éves össze tudja kattintgatni. Nézd meg hány egybites SGfórum van.
Make love not Wor.

#32670 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 18:29

De mindezt most is megteheted, ráadásul nem is kell ahhoz otthin ülnöd, hogy írhass a lakóközösség fórumába.

Ha emlékeztek még gugának is volt nálam saját fóruma.
Make love not Wor.

#32671 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:13

A rendszerkonform módit is ismerem, csak elégedetlen vagyok vele.
Mondd, mi jó neked a bullshittelésben?

Mi ebben a bullshit? Mert meghazudtoltalak valamiben? Érdekes, csöcsösnek nem sír a szája, szorgalmasan javítja a laptopokat.
Make love not Wor.

#32672 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 19:35

Ingyenes helyen a fórumot egy 10 éves össze tudja kattintgatni. Nézd meg hány egybites SGfórum van.

Akkor valamit félreértettem, azt hittem a sziget-üzemmódot akarjátok megcsinálni. Azt bizony én is megnézném...

#32673 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 16. 17:26

Gyula kezdődik előről. Nem kell mindenkinek feltalálni a spanyolviaszt. Mielőtt kitalálnál egy újfajta hálózatot, előbb járj utáni milyen a jelenlegi. A dinamikus címzés meg annyira jó, hogy sok direkt arra hajtanak, hogy minél kevésbé legyenek nyomon követhetőek az Interneten. Keress olyan embereket akik szerint ennek van értelme, látod itt senki sem érti mi ebben a bónusz és valósítsátok meg. Amit te akarsz az már kihalt egyszer: http://en.wikipedia.org/wiki/GeoCities , de a BBS is kb. ilyen volt. Amit te akarsz már elmondta más is feleslegesen rugalmatlan.

A tisztességes működést pedig az ismeretség és a közel egyforma mértékű kölcsönös függőség tudja biztosítani.
Jelenleg a konstrukció érdekből olyan amilyen és ez nem a nagy tömegek érdeke.
Jelenleg arra megy ki a buli, h az emberek a lehető legközvetlenebbül mindenben a rendszertől, ezzel a rendszergazdáktól függjenek. Ebből adódóan, egymás rovására is, elsődlegesen a rendszerrel legyenek lojálisak. Rendszerkonform, ezzel rendszerfenntartó módon éljenek.
Maga a nagy gépezet pedig minden embernél sokkal erősebb.
Ebből adódóan, a rendszerkonform életmódtól eltérni (gazdaságosan) csak szövetkezésekkel és a szövetkezésekben fenntartott más működésmódokkal lehet. Minél nagyobbak a szövetkezések méretei, annál nagyobb mértékben.
Páran már közületek is elmondták, h nem megy túl fényesen nekik és sokminden nem tetszik nekik a jelenlegi módiból.
És miért lenne rugalmatlan egy virtuál topológiás rendszer? Még a belső részhálózatokos (ezzel merevebb) rendszer is megfejelhető virtuáltopológiás réteggel.
A beszélgetéseink során már az is kiderült, h a hardverréteg jobb kihasználása érdekében a jelenlegi virtuáltopológiás réteg alatt olyasféle működtetés van, mint amilyenről én beszélek. Annyi, h a felhasználók számára van a szolgáltatóján keresztül a net és abban olyan szolgáltatások amilyenek.

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 08. 16. 17:53 -kor

#32674 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 16. 18:43

A tisztességes működést pedig az ismeretség és a közel egyforma mértékű kölcsönös függőség tudja biztosítani.
Jelenleg arra megy ki a buli, h az emberek a lehető legközvetlenebbül mindenben a rendszertől, ezzel a rendszergazdáktól függjenek. Ebből adódóan, egymás rovására is, elsődlegesen a rendszerrel legyenek lojálisak. Rendszerkonform, ezzel rendszerfenntartó módon éljenek.
Ebből adódóan, a rendszerkonform életmódtól eltérni (gazdaságosan) csak szövetkezésekkel és a szövetkezésekben fenntartott más működésmódokkal lehet. Minél nagyobbak a szövetkezések méretei, annál nagyobb mértékben.
Páran már közületek is elmondták, h nem megy túl fényesen nekik és sokminden nem tetszik nekik a jelenlegi módiból.

Ezek nem függések butykókám, hanem lehetőségek.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#32675 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 16. 19:26

A dinamikus címzés meg annyira jó, hogy sok direkt arra hajtanak, hogy minél kevésbé legyenek nyomon követhetőek az Interneten. .

Pontosan! Régi trükk az ilyen többrészes letöltéseknél is, hogy ha 1 db. RAR megvan, bontod a kapcsolatot, vársz pár mp.-et, csatlakozol újra, kapsz egy másik IP-t és töltheted is a következőt -- nem kell órákat, napokat várni, meg amiket írnak... Kép

Szerkesztette: Macikák 2014. 08. 16. 17:48 -kor

#32676 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 16. 18:39

Akkor valamit félreértettem, azt hittem a sziget-üzemmódot akarjátok megcsinálni. Azt bizony én is megnézném...

Azt is, csak valahol el kell kezdeni. Szophatunk mi ezzel a házban, csak legyen aki támogatja, mert most lesz mobilnetes user, wifis, mazzagos, ott lehet törpölni miképpen dugjuk össze, vagy 2. hálókártya. Ami a júzernek kényelmetlen, azt pláne nem fogja használni.

Ezért rakja össze ingyenes helyen, ha van érdeklődés, mozgolódás, tartalomfeltöltés, tapasztalatcsere, akkor mozdulnék a ház felé. Olyan, mint az egyesület, van ahol bejött, van ahol csak erőlködnek. Az ilyen tudástáras dolgok sem mindenhol működnek, van egy csomó írás, fórum, blog, aztán amint dolgozni kell vele, elhal a lelkesedés.
Make love not Wor.

#32677 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:51

Jelenleg arra megy ki a buli, h az emberek a lehető legközvetlenebbül mindenben a rendszertől, ezzel a rendszergazdáktól függjenek

Házi szigetüzemedben semmi függés nem lenne, mi?
Make love not Wor.

#32678 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 16. 19:49

Azt is, csak valahol el kell kezdeni.

Jah, oké! Így már világos... Kép

Mivel én nem vagyok polihisztor mert az agyi kapacitásom NEKEM korlátozott, ezért már nem tudom követni ezt a sok agymenést, bocs!

#32679 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 16. 08:54

Azt nem fogod fel, hogy nem azt fizeted meg a szolgáltatónak, hogy a kapualjtól a lakásodik kiépítsen, azt tipikusan ingyen meg is csinálják. A gerinc használatáért fizetsz. Ha egy ilyn szigetüzemre kérnél ajánlatot akkor meg azt mondanák (hasraütve) hogy (24 lakás*3K =) 72 rongy havonta és arra kapsz x sávszélt. Aztán kezdődne a vita a házban, hogy ki mennyit használ stb. Meg amelyik elmarad a fizetéssel, ház fizetheti helyette ésatöbbi.

gyulám, ezt nem vetted észre, ha már a függőségeknél tartunk.

Idézet

#32680 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 17:59

És miért lenne rugalmatlan egy virtuál topológiás rendszer? Még a belső részhálózatokos (ezzel merevebb) rendszer is megfejelhető virtuáltopológiás réteggel.
A beszélgetéseink során már az is kiderült, h a hardverréteg jobb kihasználása érdekében a jelenlegi virtuáltopológiás réteg alatt olyasféle működtetés van, mint amilyenről én beszélek. Annyi, h a felhasználók számára van a szolgáltatóján keresztül a net és abban olyan szolgáltatások amilyenek.

Hülye vagy és kurvára nem értettél meg semmit, de sebaj.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1632
  • 1633
  • 1634
  • 1635
  • 1636
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.