HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1646
  • 1647
  • 1648
  • 1649
  • 1650
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#32941 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 18. 01:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 18. 01:18

Hosszú perc azért van, mert nehéz méretezni. Vagy bármiért. Utálatos, csak nehéz jól megoldani. Ha az egész kerület hasal le, akkor nem áll rendelkezésre 100ezer diszpécser. És ezt a közösségi háznál sem fogod tudni megcsinálni, ha egy embered van és 50en hívják. Lakossági szolgáltatás ezzel jár. Főleg ha a hülyék is minden vacakkal hívják, ezt előbb már mondtam. Üzleti előfizetőknél (amelyik ügyeleti számot ritkán és nem hülyék hívnak) egyszerűbb a műszakishoz jutás, mert az olyan. Ha megcsinálod a közösségi hálózatod, akkor üzleti előfizető leszel ám :-)

Továbbadja, vagy piros. Bár el bírom képzelni a Gyula-féle hibatünetet. Inkább ne menjünk bele, mert amit flash általi osztott erőforrásos c meghajtós megosztásnak adtál elő, olyan kapcsán én is csak annyit írnék a munkalapra, hogy "balfasz". És már hátrébb is ugrottál a sorban.

A hosszú percek az, h végigmondja témánként az üzleti ajánlatokat.
A végén van a hiba. Miután megnyomtam, h hiba akkor felsorolja a szolgáltatás kategóriákat, majd mondja, h most választhatok. Miután nagy boldogan megnyomja a paciens, h internet, azután jön (ha jön), h a pécsiek ne izguljanak, gőzerővel dolgoznak a hiba javításán. Majd jön az újabb menü és a választás. A következő kör végén van a munkatárs opció. Egyszer volt ezután gyors kapcsolás. Ekkor az üzenetrögzítő jelentkezett.
Ha ez egyedi lenne, akkor azt mondanám, az adott szolgáltatóval van baj.
De az áruházakban, a Postán, az ügyfélszolgálatoknál, az önkormányzatnál, egészségügyben, stb. nagyon úgy tűnik, tól-ig beállított várakoztatási idő van.
- A problémám pedig az volt, h az ADSL-nél sokalltam az öt perces felcsatlakozási időt.
Ezt nem adta át a diszpöcsing a műszakinak és a többedik bejelentésem után sem. A műszaki megnézte a naplót és megállapította, h nem szakadozik a kapcsolat. Kipipálta, h rendben.

#32942 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 01:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 18. 01:22

Az sincs rendben, hogy Gyula2222 képtelen egy call-centert használni (a "süketelés" a megfelelő gombok használatával átugorható). Az viszont már újra nagyon is rendben van, hogy a saját baromságát viszont ismét csak másokra tudja tolni.

Hol tájékoztatják a mezei júzert arról, hogyan ugorhatja át a süketelést?

#32943 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 01:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 18. 01:25

Láttam hogyne, az egészet végigtanulmányoztam! Gyula2222 viszont biztosan nem, de véleménye ennek ellenére van, ami ismét csak nagyon is rendben van. A biztonsági kérdésre visszatérve: ez akkor nem jó hír, mert eszerint bármikor és bárhol újra lehetséges hasonló, hm! Ez tényleg cumi.

Megnéztem.
És tudd, a szobrok egy részét már műanyagból csinálják, h ne lopják el a rezesek.
Egy időben az öntvény fedlapok is rajta volt a slágerlistán.

#32944 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 18. 01:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 18. 02:45

Az konkrétan mínusz 60 milla/nap, hm! Ehhez tényleg bolygónyi, polihisztor-agy kell... Kép

Kegyetlen... Kép

Plusz a következmények, mikor Gyulus innentől hirdeti, hogy a T az szar, és nem oldották meg, és telsszórják a fórumot, hogy milyen köcsögök, és a jövében nem vesznek a T-től semmit, mert az szar... Van pár járulékos dolog is, mi van ha egy cég növekszik? Webáruház, netes fordítás... Az a 60 milla tavaly csak 45 volt, előtte meg 20 milla... Most növekszik és akkor ezzel hány visszatérő ügyfelet bukott?

Hasonló helyen melózom, most lestem, hogy percenként termel a cég kb. fél millát :-D Nem csodálkozom, ha valami vas megáll, akkor elég hamar ráugranak a pöcsünkre... Bár ebből más sztorik is vannak, sok a Gyula-fél okostojás megoldás :-(
Make love not Wor.

#32945 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 01:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 02:52

Mivel nem tudjuk melyik szolgáltató, ezt ki tudja, de nyilván Digi, ami nem véletlenül a legolcsóbb. Meglátszik ezen is. Jobb szolgáltatónál van kezelő, valamint angol menüpont. Itt ki tudja, ezer éve nem volt rá szükségem.
Make love not Wor.

#32946 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 02:49

De az áruházakban, a Postán, az ügyfélszolgálatoknál, az önkormányzatnál, egészségügyben, stb. nagyon úgy tűnik, tól-ig beállított várakoztatási idő van.
- A problémám pedig az volt, h az ADSL-nél sokalltam az öt perces felcsatlakozási időt.
Ezt nem adta át a diszpöcsing a műszakinak és a többedik bejelentésem után sem. A műszaki megnézte a naplót és megállapította, h nem szakadozik a kapcsolat. Kipipálta, h rendben.

Nincs beállított várakozási idő. Senkinek nem érdeke a torlódás. Sőt, törvényileg is egyre jobban szabályozzák, hogy hány százalékban hány percen belül kell elérni az akármit...

Szóval mégis csak a gépeddel volt a baj.
Make love not Wor.

#32947 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 18. 02:25

A biztonsági kérdésre visszatérve: ez akkor nem jó hír, mert eszerint bármikor és bárhol újra lehetséges hasonló, hm! Ez tényleg cumi.

Ezek a rezesek betegek bazmeg... 25 kilovoltos trafóházból kimetszik a rézsínt, vagy trafóból leeresztik a trafóolajat. Meg sorolhatnám.
Make love not Wor.

#32948 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 18. 01:40

Tudod Gyula az úgy van, hogy ha valaki naponta 60 milla hasznot termel már évek óta, most meg egy ilyen miatt beszopja és nincs, akkor az nem meg sem történt dolog, hanem konkrétan veszteség. És akkor ott vannak akik ez miatt nem bírtak melózni, vagy csak a társzolgáltatók kötbérezései, meg ügyfelek felől az alkudozás, amit erre a hibára fogva megpróbáltak occsótani, valamilyen kártérítést kérni. És ez bizony sokba került és meglátszik a termelésen, ami ugye nem volt.

Aztán jön a kis ember szopása, ami mondjuk pénzt generálhatott, mert határidős meló miatt elment a szomszéd közértbe mobilnetet venni, meg még ki tudja mit nem csinált, de jó eséllyel csak lemondta a hétvégi sörözést, oszt gályázott szombaton is.

Tudod, minden csak nézetek számolási mód kérdése.
Churchill azt mondta, h csak annak a statisztikának hisz amit maga hamisított.
Papíron egyre hangosabban dübörög a puma.
Közben pedig leépült a gazdaságunk és növekszik a nyomor.
Ebből is látszik, h a papír nagyon sokat kibír (pirulás nélkül is).

#32949 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 03:04

Tudod, minden csak nézetek számolási mód kérdése.
Churchill azt mondta, h csak annak a statisztikának hisz amit maga hamisított.

Eg bank átlagos napi forgalma azért jobban kimutathatóbb. Aztán néha jó az a rendkívüli szabi, viszint következő napokban a papírmunkázós háttércégeknek be kell hozni a lemaradást. Az túlmunka, esti műszak, nekem niggernek meg extra szopó. Kár möhöznöd a papírral és nyomorral, mert ismét nem erről volt szó.
Make love not Wor.

#32950 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 18. 01:58

Mivel nem tudjuk melyik szolgáltató, ezt ki tudja, de nyilván Digi, ami nem véletlenül a legolcsóbb. Meglátszik ezen is. Jobb szolgáltatónál van kezelő, valamint angol menüpont. Itt ki tudja, ezer éve nem volt rá szükségem.

A kérdés az volt, h a mezei júzert ki tájékoztatja. És a mezei júzer (szinte) mindenütt automatával kerül szembe.
Azt nem tudom, h a Diginek van-e DSL szolgáltatása.
Én a Drávanet einstandolása után a Btel ügyfele vagyok.

#32951 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 03:12

A kérdés az volt, h a mezei júzert ki tájékoztatja. És a mezei júzer (szinte) mindenütt automatával kerül szembe.
Azt nem tudom, h a Diginek van-e DSL szolgáltatása.
Én a Drávanet einstandolása után a Btel ügyfele vagyok.

Akkor az autoata. Amúgy miről? Nem olyan egyszerű, hidd el.
Make love not Wor.

#32952 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 02:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 18. 02:00

Nincs beállított várakozási idő. Senkinek nem érdeke a torlódás. Sőt, törvényileg is egyre jobban szabályozzák, hogy hány százalékban hány percen belül kell elérni az akármit...

Szóval mégis csak a gépeddel volt a baj.

Én nem ezt tapasztaltam és tapasztalom.
És nem az én gépemmel volt a baj.
A modem nehezen szinkronizált. Miután a műszaki csinált valamit, a felcsatlakozás belefér az egy percbe.
Nem tudom, h mit csinált.

#32953 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 03:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 17. 23:04

És, mint általában, most is kihagyta a hogyant.
Helyi hálózaton tudom, h IP címmel közvetlenül meghívhatók a gépek.
Arra a kérdésre sem reagált senki, h változó IP című gépet hogyan tudok meghívni a neten. Csak annyi hangzott el, h megvan a módja.
Példul, legyen a húgom laptopja amelyen XP oprendszer van és amely egy házi mindenes (router) wifijén keresztül kapcsolódik.

Persze, mert gondolod, hogy majd ad a 343298763214. hülyeségedre részletes leírást. Az informatika olyan szakma, hogy sokat kell utánaolvasni, dokumentációkat bújni, próbálkozni, még nekünk is. Itt nem elég az a kocsmai szint, hogy 10-20 éves emlékekből meg ezoterikus-konteós szarokból, és bemondásokból, hangzatos szakszavakból élj meg. Szomorú, de ez van. Angol sem árt hozzá.

Változó IP-jű gépet alapból sehogy nem tudsz név szerint meghívni, de ennek pótlására vannak dinamikus DNS oldalak, régen pl. a dyndns.org ingyenes volt, most már nem (de fizetni lehet érte), de vannak más, hasonló oldalak. Csak regisztrálni kell, be kell állítani a domaint, meg rendszeresen le kell jelenteni az IP-t, de ezt program vagy router meg tudja oldani, bár komoly helyeken nem váltakozó IP-znek, mert az fostos gányolás, és komolytalannak, megbízhatatlannak számít.

Plusz a helyi hálózati gép külső eléréséhez portot is kell nyitni a routeren. Harmadszor meg Wi-Fi-s gépet pláne nem használunk szervernek, az a gányolás magas foka, XP-t meg aztán pláne nem használunk, mert nincs már rá támogatás, nincsenek biztonsági frissítések, inkább tegyél fel Ubuntu Servert.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#32954 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 04:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 18. 03:33

Persze, mert gondolod, hogy .....

Köszönöm az infót.
A kérdés elvi volt.
Mégpedig azután, h ideírta valamelyiktek, h dinamikus IP esetén sem gond egy géphez való közvetlen csatlakozás.
Még azt is írta valamelyiktek, h a fix IP-vel baj van a dinamikushoz képest.
Igazoltad a sejtésemet amely szerint szükséges hozzá egy közvetítő szolgáltató.

#32955 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 05:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 05:06

Köszönöm az infót.
A kérdés elvi volt.
Mégpedig azután, h ideírta valamelyiktek, h dinamikus IP esetén sem gond egy géphez való közvetlen csatlakozás.
Még azt is írta valamelyiktek, h a fix IP-vel baj van a dinamikushoz képest.

Csináld meg közösségiben akkor baszod. Tudod a levél sem követ, ha elköltözöl még a postagalamb sem, ha "ingyesen" akarnál levelezni. De ahelyett, hogy itt pofáznál esetleg használhatnád az Internetet tudásbázisnak. Nekünk sem mindent tanítottak, hanem utánajárunk a dolgoknak, te is megpróbálhatod ingyen van. Aztán megoszthatod a nagyközönséggel, már ha lesz, de ha elég okosságot szedsz lesz közönség.

Mint ez: http://thingsilearnedtoday.net/ , tudom magyarul sem tudsz, nemhogy angolul...

#32956 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 05:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 03:52

Például Pannon (Telenor) ÜFSZ: *-gomb duplasebességre gyorsítja a "süketelést" és a # is csinál valamit, azt hiszem egy menü-szinttel feljebb léptet, bár már nem mondják be tényleg: direkt ezért hívtam őket! Régebben bemondták, a legelején. Bár azt valóban nem tudom, ez egységes-e, vagy csak a Pannonnál van így? Passz! De arra tutira emlékszek, hogy a kezdetekben bemondták a legelején (egyik volt barátnőm a Pannon call-centerében dolgozott).

Szerkesztette: Macikák 2014. 08. 18. 06:09 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#32957 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 06:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 03:56

Megnéztem.
És tudd, a szobrok egy részét már műanyagból csinálják, h ne lopják el a rezesek.
Egy időben az öntvény fedlapok is rajta volt a slágerlistán.

Igen, azt hiszem azóta szabályozták valamelyest a végén is említett "szabad színesfém-kereskedelmet", ha jól emlékszem.

#32958 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 06:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 18. 05:33

Persze, mert gondolod, hogy majd ad a 343298763214. hülyeségedre részletes leírást. Az informatika olyan szakma, hogy sokat kell utánaolvasni, dokumentációkat bújni, próbálkozni, még nekünk is. Itt nem elég az a kocsmai szint, hogy 10-20 éves emlékekből meg ezoterikus-konteós szarokból, és bemondásokból, hangzatos szakszavakból élj meg. Szomorú, de ez van. Angol sem árt hozzá.

Ez már egyszer biztos, jah! Meg azok a "vízfejű multik" se fognak minden egyes gyulát külön szopkodni simizni, főleg ha ilyen 10-20 ezres ügyfélkört érintő fennforgások vannak.

Mikor először behozták végre az áhított ADSL-t 2005 nyarán, akkor persze nekem még lövésem se volt, mit és hogy kell beállítani! A srácot, aki hozta, elneveztem flegma szöszynek, mert az volt. Oda b...ta nekem a modemet, összedugta a drótokat, a gépet be se kellett kapcsolnom. Visszaszólt a központba, hogy ezen és ezen a számon lett 1 ADSL és csá! Kérdeztem, és a beállítások? Az már nem az Ő dolga! Jah? Kösz! Később derült ki, miután két nap szenvedés után végre csatlakozni tudtam, hogy a csomagomból "kimaradt" ám egy CD, amit csak berakok és az mindent konfigurált volna! Így az egyik volt programozó-társam hívogattam: baromi boldog volt, sejtheted. Hát, így valahogy...

Szerkesztette: Macikák 2014. 08. 18. 06:24 -kor

#32959 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 18. 04:33

Változó IP-jű gépet alapból sehogy nem tudsz név szerint meghívni, de ennek pótlására vannak dinamikus DNS oldalak, régen pl. a dyndns.org ingyenes volt, most már nem (de fizetni lehet érte), de vannak más, hasonló oldalak. Csak regisztrálni kell, be kell állítani a domaint, meg rendszeresen le kell jelenteni az IP-t, de ezt program vagy router meg tudja oldani, bár komoly helyeken nem váltakozó IP-znek, mert az fostos gányolás, és komolytalannak, megbízhatatlannak számít.

Olvashattaál volna amit írtam, teaviewer pont erre való, amit szerintem szeretne :-) Ha meg az alany ott ül a gép alőtt, akkor join.me és kész.
Make love not Wor.

#32960 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 18. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 05:06

Nem kötelezően. Főleg ha a túloldali gép gazdája bediktálja az aktuális címét. Bár szolgáltató az kell, mert ott a helyi közösségi lan, itt is a helyi közösségi lan, kell valami kutyaütő banda aki a kettőt összeköti.

Az volt ám az igazán közösségi, mikor olaszoknál volt valami nyűg még az internet előtti időkben, oszt erre meg a Fido gatewayre kb. úgy dobtuk össze pénzt az országból, hogy legalább megmaradjon a hálózat. Addig az olaszok el voltak magukban, nem is tudtak róla, hogy nem jutnak ide a hírek, mi meg nem értettük miért nem jön semmi reakció a levelekre... Nohh, ezért.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1646
  • 1647
  • 1648
  • 1649
  • 1650
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.