HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1652
  • 1653
  • 1654
  • 1655
  • 1656
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 01:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 02:25

A kondenzátor fáradásra való méretezés is az egyik standard élettartam beállítási megoldás.

Én úgy fogalmaznék, hogy vannak olcsóbb, gagyibb cuccok, meg jófélék. Innentől ízlés kérdése. Csak ha ennyit emlegeted, akkor egy LCD monitornak hány üzemórát kell kibírnia, miután eléri a számláló és szétesik? Céges mikrók is jól mennek, valamit szerintem mnindegyben elbaszhattak.
Make love not Wor.

#33062 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 01:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 02:30

Ezért voltak a hagyományaink szerinti konstrukcióban a funkcionáriusok számonkérhető alkalmazottak.

Itt meg van szolgáltató. Báér nem tudom mit csinálnál a régi konstrukcióban mondjuk az Anglia-Amerika közti kábellel? Kin kérnéd számon?
Make love not Wor.

#33063 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 01:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 01:17

Hol beszéltem zöldséget? Idézhetnéd.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 18. 22:53
Érted, a fixet nem tartja nyilván az adatbázisban, meg sehol, azt ki lehet adni kétszer.

Aztán, ha egyidejűleg két azonos cím él a neten, honnan tudja az útvonal biztosító rendszer, h melyikhez kössön?

Szerkesztette: Gyula2222 Ma, 00:29 -kor

#33064 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 01:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 02:25

A kondenzátor fáradásra való méretezés is az egyik standard élettartam beállítási megoldás.

Vagy épp erős árcsökkentésre jó, mert nincs az a gyártó, aki nagy magabiztossággal megmondja, hogy adott eszköz milyen hőmérsékleten fog üzemelni, milyen hűtéssel, stb, aztán hogy kb mikor száradnak ki a kondik. ABIT BH6 volt erre a hírhedt példa itthon, tipikusan a proci melletti kondik túl voltak olcsósítva, de a BH6 az pont az olcsóságáért volt sikeres. Ellenben az egy P3 alaplap volt, aztán azóta nem nagyon döglenek az újabbak ilyen tömegesen. Meg persze minek kondi, ha valami ölhető távolról is? Mekkora hatalom az, eladunk egy csomó szart, aztán amikor elromolnak, az elégedetlen ügyfelek majd jól átmennek a konkurrens gyártók termékeire, és akkor gazdagok leszünk... Valahogy... Kissé értelmetlen terv, de ha már rettegni kell mindentől, akkor belefér, hogy kerüljük az értelmet.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#33065 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 01:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 03:34

Báér nem tudom mit csinálnál a régi konstrukcióban mondjuk az Anglia-Amerika közti kábellel? Kin kérnéd számon?

A béka- vagy gyíkembereken, nyilván... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#33066 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 01:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 19. 01:29

Télleg? Kép

Télleg. Remekül be lehet állítani rajta, h üzem közben milyen hőmérsékleten fusson, így mennyi idő alatt romoljon le a kütyü üzemképtelenségét eredményező állapotba.
Az Osaka féle TV-kben olyan volt a táp konstrukció, h a kondi elöregedése feszültségemelkedést hozott létre a táp kimenetén. Az üzemképtelenséget pedig az okozta, h a tápfesz emelkedésre jó esetben csak a sorvég taranzisztor pukkant el.
Ha én keves vagyok és érdekel, meginterjúvolhatod Didi bácsit.

#33067 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 02:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 03:51

Ha én keves vagyok és érdekel, meginterjúvolhatod Didi bácsit.

Végülis, ha akarod... Tudod mit? Megmaradok a hitemben! Az a monitor meleg. Magas az üzemhőmérséklete - ebből arra következtetek, hogy vélhetően többet is fogyaszt, mint az én agyonfikázott HKC-m, igaz! Régebbi is annál. (Az enyém több óra folyamatos játék után is csak épp, hogy langyi). Szerintem ettől száradtak ki a tápkondik benne, de azt már a szervízbe szállítása előtt mondtam, hogy valszeg a táp, csak éppen én nem tudtam neki megjavítani. Az újabb monitorokon viszont már külső tápot használnak, gondolom ennek a hibának a kiküszöbölése érdekében. Bár az enyém is belsős, de mint írtam, az alig melegszik.

Szerkesztette: Macikák 2014. 08. 19. 02:27 -kor

#33068 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 02:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 01:33

Én úgy fogalmaznék, hogy vannak olcsóbb, gagyibb cuccok, meg jófélék. Innentől ízlés kérdése. Csak ha ennyit emlegeted, akkor egy LCD monitornak hány üzemórát kell kibírnia, miután eléri a számláló és szétesik? Céges mikrók is jól mennek, valamit szerintem mnindegyben elbaszhattak.

Erről is már több körben beszélgettünk.
Mióta az eszemet tudom, megvolt a nézzük meg, hogy műxik késztetésem.
Gyerek korom óta a legkülönfélébb dolgokat javítottam. Folyamatában láttam a változásokat.
És nem feltételezem, h közben elhülyültek a konstruktőrök.
Neked is ajánlom ezzel kapcsolatban a Didi embert.

#33069 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 02:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 01:34

Itt meg van szolgáltató. Báér nem tudom mit csinálnál a régi konstrukcióban mondjuk az Anglia-Amerika közti kábellel? Kin kérnéd számon?

Az alapfilozófiájában más a két rendszer.
Az tényleg elment szokásjogi működtetéssel.
A világ hanyatlásával vált szükségessé írásban rögzíteni a vezetőkkel szembeni ellenállási jogot. Lásd, az aranybullát.
Pontosabban, azt amelyben ott van az ellenállási jog írásba foglalása.
Ezt is azért, mert a mindenkori királyunk, a megkoronázásával teljhatalmú döntéshozóvá vált és esetenként az alárendeltekkel szembeforduló.
Amúgy, akkora hatalmú, h vétójoga volt a Római egyházban (a pápaválasztásnál is).
És ez a vétójoga még most is megvan a mindenkori első vezetőnknek.

#33070 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 04:26

És mit mond az Aranybullád a jobbágyokról?

A hálózatodra visszatérve, a mobilitás kiesik nálad mint lehetőség, pedig az Arpanet demója is arról szólt, mozgó eszköz kapcsolódott be a hálózatra müholdas kapcsolattal. A régi milliárd IP cím semmire sem elég. Most a lakásban 8 eszköz van két emberre, ami-ami netkapcsolatot használhat. A cégnél bent 3500 emberre + az ügyfelekre több mint 10 ezer IP címmel rendelkező gép van.

Tanulj meg olvasni. Értelmezni az olvasottakat. Biztos nem tökéletes az IP v4, de továbbra sem tudsz olyat mondani amire nem képes. Még a szkítáknál is voltak közvetítők, most nem tudom mitől fáj, hogy vannak kiszolgálók a rendszerben. Amiről te beszélsz országos szinten sem működhet. Nemhogy kontin vagy világméretűen, de még egy nagyobb gyárban sem, ha már mobil eszközök is vannak.

#33071 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 05:00

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 04:26

És mit mond az Aranybullád a jobbágyokról?

A hálózatodra visszatérve, a mobilitás kiesik nálad mint lehetőség, pedig az Arpanet demója is arról szólt, mozgó eszköz kapcsolódott be a hálózatra müholdas kapcsolattal. A régi milliárd IP cím semmire sem elég. Most a lakásban 8 eszköz van két emberre, ami-ami netkapcsolatot használhat. A cégnél bent 3500 emberre + az ügyfelekre több mint 10 ezer IP címmel rendelkező gép van.

Tanulj meg olvasni. Értelmezni az olvasottakat. Biztos nem tökéletes az IP v4, de továbbra sem tudsz olyat mondani amire nem képes. Még a szkítáknál is voltak közvetítők, most nem tudom mitől fáj, hogy vannak kiszolgálók a rendszerben. Amiről te beszélsz országos szinten sem működhet. Nemhogy kontin vagy világméretűen, de még egy nagyobb gyárban sem, ha már mobil eszközök is vannak.

Csak a királynak volt privilegizált hatalma. Ez a felszentelésével (a koronával való beavatásával) jött létre.
Ezzel vált Isten földi képviselőjévé. Első számú szakrális elöljáróvá (apostollá a hivatalos megnevezés szerint).
Mindenki másra automatikusan érvényes volt az alulról való VÁLASZTÁS és felügyelet.
-A "hálózatomban" pedig, mint többször is leírtam, létezik a mobilitás. Csak épp, a fizikai valóságot követve, a stabil struktúrára építetten, a stabil struktúra által fenntartottan.
Ha már címek, és címkiosztás. Épp a mobil készülékeknek van a legkevésbé szükségük elsődleges (nem belső hálózati) címre, mert ezek azok amelyek tipikusan, nem infrastrukturális elemeknek (szolgáltatóknak (szerver funkciókra)) vannak használva. Ezekkel gond nélkül be lehet csatlakozni bármelyik belső elosztó akár wifis, akár madzagos becsatlakozási pontjára.

#33072 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 05:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 06:00

Csak a királynak volt privilegizált hatalma. Ez a felszentelésével (a koronával való beavatásával) jött létre.
Ezzel vált Isten földi képviselőjévé. Első számú szakrális elöljáróvá (apostollá a hivatalos megnevezés szerint).
Mindenki másra automatikusan érvényes volt az alulról való VÁLASZTÁS és felügyelet.
-A "hálózatomban" pedig, mint többször is leírtam, létezik a mobilitás. Csak épp, a fizikai valóságot követve, a stabil struktúrára építetten, a stabil struktúra által fenntartottan.
Ha már címek, és címkiosztás. Épp a mobil készülékeknek van a legkevésbé szükségük elsődleges (nem belső hálózati) címre, mert ezek azok amelyek tipikusan, nem infrastrukturális elemeknek (szolgáltatóknak (szerver funkciókra)) vannak használva. Ezekkel gond nélkül be lehet csatlakozni bármelyik belső elosztó akár wifis, akár madzagos becsatlakozási pontjára.

Mivan? a jobbágy választotta a földesurát?

#33073 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 05:26

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 05:05

Mivan? a jobbágy választotta a földesurát?

Az elöljárósági hierarchián keresztül, igen.
A felépítés a családok (önkormányzatisági alapegység). Ezekből a bokor közösségek és a bokor közösségekben megválasztott elöljárókkal indult az elöljáróságok hierarchikus konstrukció.
A nagy változást a török hódoltsággal induló katonai megszállás hozta.
A török kiűzése pedig már megszálló váltás volt.
Ebben az állapotban ajánlotta föl (ha jól tévedek akkor) Lipót az összehívott országgyűlésnek, h ha lemondanak az aranybullában rögzített ellenállási jogról, akkor alattvalóként megmaradhatnak. Egyébként pedig az ország (katonailag) elfoglalt (meghódított) státusba kerül ennek minden következményével együtt.
Ez utóbbi lett volna az ország számára a rosszabbik választás.

#33074 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 05:30

Erre mutass 5 bizonyítékot, ami nem valami 117 perces videó, tudod a jobbágyok választójogáról. De még mindig nem tudjuk, már sok napja, hogy mire nem képes az IP v4.

#33075 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 06:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 07:00

A "hálózatomban" pedig, mint többször is leírtam, létezik a mobilitás. Csak épp, a fizikai valóságot követve, a stabil struktúrára építetten, a stabil struktúra által fenntartottan.

Pontosan ezért nem működőképes, mert ez már egy elavult koncepció, vagy ahogy Te mondanád, konstrukció! Vegyük a mobilt, hótt egyszerű példa. Tegyük fel, hogy ha fizikailag átlépsz egy mobil-cellából a másikba (utazol), akkor telefont is kell cserélned, amint másik cellába érsz, mert mind úgy van beprogramozva, hogy csak az adott cellán dolgozzon, de sehol máshol?! Halál... Arról nem is beszélve, hogy a távolságtól függően kb. 50-60 telót kéne magaddal cipelned. Ráadásul még azt is tudnod kéne, hogy az 50-ből melyik fog bezizzenni, amint másik cellába lépsz, mert a többi ugye (a fizikai modellvalóságodhoz való ragaszkodás miatt) baromira nem lesz működőképes, csak és kizárólag az az egyetlen egy, amelyik az aktuális torony lefedettségében van. Katasztrófa!

Szerkesztette: Macikák 2014. 08. 19. 06:07 -kor

#33076 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 05:30

Erre mutass 5 bizonyítékot, ami nem valami 117 perces videó, tudod a jobbágyok választójogáról. De még mindig nem tudjuk, már sok napja, hogy mire nem képes az IP v4.

Neked is azt mondom, h ha nem hiszed járjál utána, vagy maradj meg a hitedben.
Az IP v4 pedig egy jó konstrukció. Nem ezzel látom a bajt.
A baj azzal van, h, mint mindenütt másutt is, az emberek közé ékelődve ott van egy elválasztó-közvetítő réteg.
És ez a réteg igen erős diktálási pozícióban van az egyes emberek fölött.

#33077 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 06:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 08. 19. 06:01

Pontosan ezért nem működőképes, mert ez már egy elavult koncepció, vagy ahogy Te mondanád, konstrukció! Vegyük a mobilt, hótt egyszerű példa. Tegyük fel, hogy ha fizikailag átlépsz egy mobil-cellából a másikba (utazol), akkor telefont is kell cserélned, amint másik cellába érsz, mert mind úgy van beprogramozva, hogy csak az adott cellán dolgozzon, de sehol máshol?! Halál... Arról nem is beszélve, hogy a távolságtól függően kb. 50-60 telót kéne magaddal cipelned.

Olyant álmodtál (és kezelsz tényként) amilyent soha nem mondtam.

#33078 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 06:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 08:08

Olyant álmodtál (és kezelsz tényként) amilyent soha nem mondtam.

Pedig a "legyen csak minden fix!" modellvalóságodból ez következik... Csak én a mobil-példát mondtam, mert ez szemléletesebb.

#33079 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 06:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 18. 21:44

Sok történelmi leírás maradt fenn.
Emellett létezik olyan is amit józan észnek mondanak.
Csak olyan életmódok tudnak kialakulni és fennmaradni amelyekben biztosított a megélhetés.
Történelmi tapasztalat, h a vándorló rablóbandák (mint, a megélhetést biztosító gazdasági tevékenység) meglehetősen rövid életűek.

Jaja, fentmaradt a sok történelmi írás, azért nem tudsz mutatni egyet sem, idióta.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#33080 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 06:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 18. 23:02

megnyomják a felhőben a gombot, oszt elindul piri néniéknek meg böbe bácsiéknak a futrinka utcában a szigetüzem. eztet mindenki tudhassa, aki egyszer is belefutott gyula bolgónyi fejibe.

Novell nt-n, ugye?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1652
  • 1653
  • 1654
  • 1655
  • 1656
  • Utolsó »