HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1662
  • 1663
  • 1664
  • 1665
  • 1666
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33261 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 20. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 20. 13:19

Kére' kaccsojaki.

És akkor, én ezt most meg is fogadom... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#33262 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 20. 12:18

Ne légy már ilyen hülye baszod, mindenkinek saját szervere lesz. Hogy ki ne kapcsolhassák. Értetlen :p

Már elmondtátok, h az XP és a Linux is szerver oprendszerek.
Ebből adódóan, az ilyen oprendszerekkel futó géppel rendelkezők szerverrel rendelkeznek.

#33263 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 20. 12:48

És szerinted a statikus ip-t nem lehet, maszkolni? Vagy nem tudsz más ip-ről netezni, ha akarsz? De ugyanígy a dinamikus ip-t is ki lehet deríteni, hogy mikor, melyik előfizetőnek lett leosztva, szóval baromira nem biztosít anonimitást.

Ezt én is így gondolom.
És nézem, h miket beszéltek össze vissza.
Az én szövegem pedig arról szól, h azok akik akarják, a lehető legközvetlenebb kapcsolatokat tudják létrehozni, minden furmányosság tudása és használati kényszere nélkül is.

#33264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 20. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 14:49

Már elmondtátok, h az XP és a Linux is szerver oprendszerek.
Ebből adódóan, az ilyen oprendszerekkel futó géppel rendelkezők szerverrel rendelkeznek.

Azért mert XPre is fel lehet tenni egy Apacsot, ne hívjuk már szervernek, mert lehet túl könnyen zabálja le a memóriát és dől össze. Meg úgy egyáltalán, jogosultságkeezlése is lófasz, így hirtelen nem tudom, hogy Apacsony keresztül meg lehet-e nyomni csuklóból, vagy kicsit pöcsölni kell rajt, de hagyjuk már. Amúgy meg olyat kell használni, amit a megoldás követel, amihez ember van telepíteni/támogatni. Win2008/2012, különféle Linuxok, de felőlem lehet BSD is, mert miért ne (bár elvileg hálózatos tűzfalas dologban erős, nálunk volt, amit nem nagyon bírt).

És ne kezdjünk el a fogalmakkal huszárkodni, hogy akinek Linuxa van, annak szervere is, tehát minden adott a házi fórumhoz. Azért ez nem ilyen egyszerű.
Make love not Wor.

#33265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 14:57

Az én szövegem pedig arról szól, h azok akik akarják, a lehető legközvetlenebb kapcsolatokat tudják létrehozni, minden furmányosság tudása és használati kényszere nélkül is.

Ez van most is ám :-D Skypenak beírod a nevet, oszt jó idő. Te dumáltál ilyen listákról, meg majd megadom a domain nevem és az IP-m, akkor az frissül, meg ilyenek. Pont ez az elbaszott furmányoság, amit persze 8 router mögött ülő userre már nem bírnál levezetni, mert megint előbb dumálsz, mint matekozol. Árpi legalább gondolkozott vaze.
Make love not Wor.

#33266 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 12:49

Ezért kérdeztem, hogy akkor mit tennénk egy szállodai hálózat mögötti Skype eléréssel. Persze Te jobban vágtad, mint az a pár programozó aki ezt tolja és kicsit jobb gógyival rendelkezik, valamint ismeris a lehetőségeket.

IPben meg ugyanannyi az anonimitás, Te meg nem mondod egy fixIPről, hogy kié és micsoda, vagy milyen pózban, valamint dinamikusról sem. Szolgáltatótd meg tudja, hisz előfizető vagy. Pár vidéki netkávézóban meg már nem véletlenül kérnek útlevelet a netezéshez, valamint a szállodai net is névre szóló... Ha mégis történne valami ugye...

Megint elmondom: A buli arról szól, h az közvetlenül el tudjon érni akinek megadtam az ehhez szükséges adatokat.
Akár egy IP címet, akár egy domain nevet.
Ha szállodában vagyok, akkor a szálloda szervere biztosíthatná a gépemnek a (domain) név szerinti elérhetőségét.
Nem kicsit vicces, h sok olyan szolgáltatás van a neten amely magán keresztül biztosítja az átjárhatóságot (úgymond, ingyé is). A net előfizettéshez pedig nem jár a fix elérhetőség biztosítása (csak extra díjazásárt).

#33267 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 14:57

Ezt én is így gondolom.
És nézem, h miket beszéltek össze vissza.

azaz, ha te a ráncos golyóidon alulról átnyúlva próbálod megvakarni a hátadat, miközben azokat nyalogatod, az a világ legtermészetesebb jelensége, és mindenkinek úgy kellene megtennie. akik nem, az a közuraló által közkondicionált közdegu, mert köztudományos alapokon gondolkodik.
nem, gyuszi bátyám, nem így vakarjuk a hátunkat.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33268 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 12:51

De, igaza van. Gonosz és rosszindulatú vagy, direkt bomlasztod a rendszert is.

Más a rosszindulat (pusztító szándék) és más ha valamilyen konstruktívval sértem valakik érdekeit.
Még benneteket is megértelek, mert abból éltek, h jelenleg olyan a net amilyen.

#33269 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:10

Nem kicsit vicces, h sok olyan szolgáltatás van a neten amely magán keresztül biztosítja az átjárhatóságot (úgymond, ingyé is). A net előfizettéshez pedig nem jár a fix elérhetőség biztosítása (csak extra díjazásárt).

és? semmi szükségem rá. a többieknek sem. van email címem, van skype-om, facebookom, elérem a gépemet, szerveremet ingyenes ddns-el.
a faszomnak se kellene, h legyen egy állandó bizbaszom. a szolgáltató tudja a dinamikus ip címem, oszt kész, minimális erőforrás igénnyel. de nem, írjuk az alapoktól újra az egészet, nagyobb erőforrásokkal, mert kulának épp lerohadt az agya a 1.5 szobás apartmanjában valahol vidéken és nem tetszik neki, ezért mindenféle elméleti és gyakorlati ismeretektől mentesen ezen szöszöl valami istenháta mögötti fórumon, ahol még hajlandóak szóba állni vele pusztán azon az alapon, h nimá, ezen is lehet röhögni meg szörnyülködni.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33270 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:15

Más a rosszindulat (pusztító szándék) és más ha valamilyen konstruktívval sértem valakik érdekeit.

két dologgal sérted az emberiséget: a korlátolt butaságoddal, meg a rögeszmés elmebetegségeddel.
külön-külön is durva, de így együtt bazmeg, akkora fekete lyukat lősz ide, h még flesi sem tudná kiszámolni pi dimenzióban a mőbiusz szalllagjával.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 20. 14:19 -kor

Idézet

#33271 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:10

Megint elmondom: A buli arról szól, h az közvetlenül el tudjon érni akinek megadtam az ehhez szükséges adatokat.
Akár egy IP címet, akár egy domain nevet.
Ha szállodában vagyok, akkor a szálloda szervere biztosíthatná a gépemnek a (domain) név szerinti elérhetőségét.

Aztán ki adminisztrálná, vagy hogyan? Van a szállodában 200 ember aki Skypeol azt ki babrálja meg a routerén?
Make love not Wor.

#33272 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 20. 14:09

Ne értékeld túl, önmagát bomlasztja.

magától bomlik neki. ez ilyen.

Idézet

#33273 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 20. 13:09

Ne értékeld túl, önmagát bomlasztja. A rendszert csak szeretné bomlasztani.

Nem csupán én erodálom a jelenlegi konstrukciót.
Arról is beszéltem már, h a legfelső vezérkar is változtatásra szánta el magát.
Ehhez pedig (a rendelkezésükre álló eszközökkel és úgy, h az alattvalók lehetőleg ne vegyék észre, h mit tesznek) már elkezdték szétdestruálni a fogyasztói társadalmi öntudatot.
Igen hasonlóan, mint ahogyan a coc öntudatossággal tették (nekem saját emlékeim vannak abból az időszakból is, amelyben még erősítették).

#33274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 20. 15:15

és? semmi szükségem rá. a többieknek sem. van email címem, van skype-om, facebookom, elérem a gépemet, szerveremet ingyenes ddns-el.

Még nem értem mi a baja, felrakja a Skypeot, működik. Most akkor esetében az lenne, hogy kilesem a domainnevet, portot nyitok, kavarok (Ő sem tudja, így nyilván nem tudhatom), majd felhívom az összes ismerősöm, bediktálom a címet, aki beírja a Skypenak? Van akivel évente sem beszélek, minek állítgassa naponta 2-3-Xszer a címemet? És főleg én is a többiekét? Át sem gondolta.
Make love not Wor.

#33275 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 13:57

Azért mert XPre is fel lehet tenni egy Apacsot, ne hívjuk már szervernek, mert lehet túl könnyen zabálja le a memóriát és dől össze. Meg úgy egyáltalán, jogosultságkeezlése is lófasz, így hirtelen nem tudom, hogy Apacsony keresztül meg lehet-e nyomni csuklóból, vagy kicsit pöcsölni kell rajt, de hagyjuk már. Amúgy meg olyat kell használni, amit a megoldás követel, amihez ember van telepíteni/támogatni. Win2008/2012, különféle Linuxok, de felőlem lehet BSD is, mert miért ne (bár elvileg hálózatos tűzfalas dologban erős, nálunk volt, amit nem nagyon bírt).

És ne kezdjünk el a fogalmakkal huszárkodni, hogy akinek Linuxa van, annak szervere is, tehát minden adott a házi fórumhoz. Azért ez nem ilyen egyszerű.

Én úgy látom, h mesterségesen túlbonyolított.
És úgy látom, h programozottsági kérdés, h mennyire Piri néne szinten kezelhető.
Lásd ehhez példul, a közösségi fájlcserélőket, amelyek egy a gépre töltött programon keresztül a felhasználók számára könnyen kezelhetően biztosítják a kölcsönös fájlszerver szolgáltatást.

#33276 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 13:59

Ez van most is ám :-D Skypenak beírod a nevet, oszt jó idő. Te dumáltál ilyen listákról, meg majd megadom a domain nevem és az IP-m, akkor az frissül, meg ilyenek. Pont ez az elbaszott furmányoság, amit persze 8 router mögött ülő userre már nem bírnál levezetni, mert megint előbb dumálsz, mint matekozol. Árpi legalább gondolkozott vaze.

Magad mondád, h ez pusztán egy DNS szerver kérdése. Mégpedig úgy, h ezt is csak változásonként egyszer kell használni.

#33277 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:33

Én úgy látom, h mesterségesen túlbonyolított.
És úgy látom, h programozottsági kérdés, h mennyire Piri néne szinten kezelhető.
Lásd ehhez példul, a közösségi fájlcserélőket, amelyek egy a gépre töltött programon keresztül a felhasználók számára könnyen kezelhetően biztosítják a kölcsönös fájlszerver szolgáltatást.

Skype túlbonyolított? Ennél egyszerűbbre nehéz megoldani, de amit Te mondasz az tűnik nekem bonyásnak. Most elég jól elboldogulnak vele. Másrészt a Skype is pont úgy működik, mint a közösségi filecserélők. Van egy szerver, ott megtalálják egymást és törekednek arra, hogy a két kliens közvetelnül beszéljen, ha tud.
Make love not Wor.

#33278 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:36

Magad mondád, h ez pusztán egy DNS szerver kérdése. Mégpedig úgy, h ezt is csak változásonként egyszer kell használni.

És akkor a Skype mellé mindenki csináljon magának egy DNS nevet is, amit a gépeire irányíthat. Eszközönként. Aztán még mindigg ott az a fránya router, azon is be kell engedni. Aztán ha 200an vagyunk a szállodai hálóazt mögött, akkor az onnan 200 bejegyzés frissítése, amire amúgy a mostani esetben semmi szükség, de még mindig nem látja a túloldali kliens, hogy fent vagyok-e vagy sem. Elküldöm mindig mindenféle nevekre? Látom egy helyben toporgunk, összeszedni meg úgysem bírod, mert az alapokkal van bajod.
Make love not Wor.

#33279 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 14:20

Aztán ki adminisztrálná, vagy hogyan? Van a szállodában 200 ember aki Skypeol azt ki babrálja meg a routerén?

Talán ahhoz hasonlóan, mint ahogyan a chatszolgáltatók is teszik (automatizáltan).

Szerkesztette: Gyula2222 2014. 08. 20. 14:52 -kor

#33280 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:42

Talán ahhoz hasonlóan, mint ahogyan a chatszolgáltatók is teszik.

Milyen fajta cset? A webes az teljesen más, kint fut szerveren, azon fordul meg a tartalom odavissza, olyasmi, mint a fórum, csak valós időben. Többi meg ugyanaz a P2P technológia, mint a Skypenál. Aztán jön az IRC, ott is szerverre kell bejelentkezni, majd azon lévő csatornák közt mozgolódhatsz. A szerverek meg egymás közt cserélik az azonos csatornák tartalmát.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1662
  • 1663
  • 1664
  • 1665
  • 1666
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.