HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1663
  • 1664
  • 1665
  • 1666
  • 1667
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33281 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 20. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 14:54

Milyen fajta cset? A webes az teljesen más, kint fut szerveren, azon fordul meg a tartalom odavissza, olyasmi, mint a fórum, csak valós időben. Többi meg ugyanaz a P2P technológia, mint a Skypenál. Aztán jön az IRC, ott is szerverre kell bejelentkezni, majd azon lévő csatornák közt mozgolódhatsz. A szerverek meg egymás közt cserélik az azonos csatornák tartalmát.

Itt most csak az elérhetőség (cím) biztosításáról beszéltem.
Amikor valaki följelentkezik, akkor elküldi a válaszoláshoz szükséges adatokat.
Fizikai szinten mindig konkrét hardverek biztosítják az utat.
Logikailag is lehet ezt követni.
Mondjuk a szállodás példánál úgy, h bejelentkezek a haverhoz azzal, h a szálloda címén elérhető vagyok. A szálloda rendszere pedig a bejárata és közöttem (a gépem között) biztosítja az útvonalat.

#33282 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 20. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 16:16

Itt most csak az elérhetőség (cím) biztosításáról beszéltem.
Amikor valaki följelentkezik, akkor elküldi a válaszoláshoz szükséges adatokat.
Fizikai szinten mindig konkrét hardverek biztosítják az utat.
Logikailag is lehet ezt követni.
Mondjuk a szállodás példánál úgy, h bejelentkezek a haverhoz azzal, h a szálloda címén elérhető vagyok. A szálloda rendszere pedig a bejárata és közöttem (a gépem között) biztosítja az útvonalat.

És havert miképpen találod meg, ha éppen Ő is kiment a házból a sarki kocsmába? Szálloda rendszerének meg akkor előre kellene szóli, meg a haverodnak is, hogy érkezem, csomagokat fogadnék. Nahh, jobb helyen ilyen nem megy, nem nyitunk semmit kifelé, hogy KINTRŐL ÉRKEZŐ csomagok csak úgy kérdezés nélkül elérjék valamelyik benti gépet. ÉS amúgy melyiket a 200 közül? Útközben minden tűzfalat/proxyt és routert át kellene konfigurálni egy Skype csatlakozáshoz? Meg akkor hálózaton belül fixIP, bár néha ez a legkevesebb, nagy helyen nem megoldható hisz subnetek vannak. Érted, kimész a kertbe, ismét adminisztrálni kell.
Make love not Wor.

#33283 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 15:25

Látom lelki szemeim előtt: a GyuLANon fog futni a Szittya azonnali üzenetküldő rendszer. Telefonon IPt és jelszót egyeztettek és ha senki nem gépel el semmit indulhat a korlátlan kommunikáció.

#33284 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 20. 16:25

Látom lelki szemeim előtt: a GyuLANon fog futni a Szittya azonnali üzenetküldő rendszer. Telefonon IPt és jelszót egyeztettek és ha senki nem gépel el semmit indulhat a korlátlan kommunikáció.

Már vártam, hogy csak egy szerver kell, ami ezt nyilván tartja, de nem meri :-)
Make love not Wor.

#33285 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 16:37

Csak a gyökértelen senkiháziaknak vannak ilyen problémáik. A rendes látnoki képességű gondolkodóknak nincsenek ilyen problémáik!

#33286 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:22

Nem csupán én erodálom a jelenlegi konstrukciót.
Ja, segélyes szerencsétlenként beborozva rugdalod a levegőt, aztán leseggeled a földet, meg nézed a jú thúbos, konteós faszságokat. Nagy veszélyt jelentesz a rendszerre, ha ilyen ütemben erodálod, még egy milliárd év múlva sem fog érezni belőle a rendszer semmit.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:22

Arról is beszéltem már, h a legfelső vezérkar is változtatásra szánta el magát.
Ehhez pedig (a rendelkezésükre álló eszközökkel és úgy, h az alattvalók lehetőleg ne vegyék észre, h mit tesznek) már elkezdték szétdestruálni a fogyasztói társadalmi öntudatot.
Ez ilyen Gyulagyar, ezt a nyelvjárást nem értem. Minek változtatnak, ha eddig is sikerrel elnyomtak mindenkit?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#33287 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 20. 17:52

Ez ilyen Gyulagyar, ezt a nyelvjárást nem értem. Minek változtatnak, ha eddig is sikerrel elnyomtak mindenkit?

ne zavard össze ravasz keresztkérdésekkel... még megvadul és összehamuzza a billentyűzetet. az egyetlen dolgot, amit erodálni tud.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33288 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 15:22

És havert miképpen találod meg, ha éppen Ő is kiment a házból a sarki kocsmába? Szálloda rendszerének meg akkor előre kellene szóli, meg a haverodnak is, hogy érkezem, csomagokat fogadnék. Nahh, jobb helyen ilyen nem megy, nem nyitunk semmit kifelé, hogy KINTRŐL ÉRKEZŐ csomagok csak úgy kérdezés nélkül elérjék valamelyik benti gépet. ÉS amúgy melyiket a 200 közül? Útközben minden tűzfalat/proxyt és routert át kellene konfigurálni egy Skype csatlakozáshoz? Meg akkor hálózaton belül fixIP, bár néha ez a legkevesebb, nagy helyen nem megoldható hisz subnetek vannak. Érted, kimész a kertbe, ismét adminisztrálni kell.

Nem kicsit hamis az érvelésed akkor amikor többek között, a szkájpon keresztül bejárat van a vendégek gépeihez.
Mégpedig, automatákkal elintézetten.
Ha pedig a haver a kocsmában van, akkor vagy nála van az Ókos telója, vagy nincs. Vagy rákapcsolódik vele a korcsma hivatal hálózatára, vagy nem. És vagy megkeveri vele a málnaszörpjét, vagy nem.
Mondhatjátok, h minden szolgáltatás szinte folyamatos rendelkezésreállással műxik és ez sokmindenben jelenleg így van (időnként azért megjelenik a képernyőn az ez most nem elérhető a felirat).
A kérdés az, h mi vész akkor ha valamilyen szolgáltatás (valaki(k) számára) épp nem elérhető.
És az, h decentralizált konstrukció esetén mi a helyzet.
Jut eszembe: A szkájpom (egy automata frissítés után nemrég) face stílusúvá vált és megjelent a menűjében a face rendszerbe való átjárás (opció). És meglehetősen széleskörűen ajánlgatják a face, Tvittwer, stb. reggel való belépés lehetőségét (adatmegosztási kötelemmel). Meg a mester jelszót.
A kényelmem az egyik oldalról. És a kényelmes totál kontroll (lehetősége) a másikról (beleértve a kapcsolati környezetemet is).
Tételezzük föl a konstruktőrök jószándékúságát. Ekkor is felmerül a kérdés, h rossz kezekbe kerülve, mimindenre használható.
Említettétek a biztonsági kockázatokat is. Érdemes megvizsgálni azt is, h mekkora kockázatot generál a jelenlegi konstrukció. Egyenként ennek az elemei és az egész (támadhatósága) az össz. működésében.
Beszéltetek a Microsoft szisztem és a Linux biztonságossága közötti különbségről.
Érdemes látni, h a biztonságosságok közötti különbség gyökere (alap oka) a FILOZÓFIÁK (koncepciók) közötti különbségekben rejlik.

#33289 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 19:39

... és blablablablabla nem kötelező semmit sem használnod, ha használod olvasd el az EULAt, és ha akarnak bármikor elvisz a TEK net nélkül is.

#33290 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 20. 15:25

Jelenleg is ez van automatizáltan.
A számítógépben pedig a júzer végzi el az ehhez szükséges konfigurációt. Piri néne kompatibilis felületeket használva hozzá.

#33291 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 15:37

Bizonyos szituációk kezeléséhez szükséges szerver.
De ennek nem feltétlenül kell EGY szervernek lennie.
Már az is kiderült a beszélgetéseinkből, h valójában gyakran nem is egy van. Csak a júzer felületen (virtuál felszínen) létezik az EGY szerver amihez a (mezei láma) júzer fordulni tud.

#33292 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 20:55

Bizonyos szituációk kezeléséhez szükséges szerver.
De ennek nem feltétlenül kell EGY szervernek lennie.
Már az is kiderült a beszélgetéseinkből, h valójában gyakran nem is egy van. Csak a júzer felületen (virtuál felszínen) létezik az EGY szerver amihez a (mezei láma) júzer fordulni tud.

Nem hát. Ami sokat feladatot csinál, ott még kontinensek közt is elosztjuk. Ez már nem HWSW méret, és arra is ráeshet a repülő, nem áll meg a szolgáltatás.
Make love not Wor.

#33293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 20:28

Nem kicsit hamis az érvelésed akkor amikor többek között, a szkájpon keresztül bejárat van a vendégek gépeihez.

Jut eszembe: A szkájpom (egy automata frissítés után nemrég) face stílusúvá vált és megjelent a menűjében a face rendszerbe való átjárás (opció). És meglehetősen széleskörűen ajánlgatják a face, Tvittwer, stb. reggel való belépés lehetőségét (adatmegosztási kötelemmel). Meg a mester jelszót.
A kényelmem az egyik oldalról. És a kényelmes totál kontroll (lehetősége) a másikról (beleértve a kapcsolati környezetemet is).
Tételezzük föl a konstruktőrök jószándékúságát. Ekkor is felmerül a kérdés, h rossz kezekbe kerülve, mimindenre használható.
Említettétek a biztonsági kockázatokat is. Érdemes megvizsgálni azt is, h mekkora kockázatot generál a jelenlegi konstrukció. Egyenként ennek az elemei és az egész (támadhatósága) az össz. működésében.
Beszéltetek a Microsoft szisztem és a Linux biztonságossága közötti különbségről.
Érdemes látni, h a biztonságosságok közötti különbség gyökere (alap oka) a FILOZÓFIÁK (koncepciók) közötti különbségekben rejlik.

Mert nem érted. És mondom, a Skypeod kifelé kezdeményez kapcsolatot, ami teljesen más, mint ha befelé kezdeményeznének a világba. Azt mondtad nincs bajod az IPV4el és a NATtal, ez pedig vele jár, idéztem hozzá az RFC-t is. Jahh, értem, át kell alakítani a világot és csak kell egy "doboz", ami megfejti. Bedugjuk, jó lesz.

Aztán lehet rossz kezekbe kerül, de mi lesz? Skypeon szerelmet vallanak a nevedben valakinek? Nekem eddig csak jól jött, ha azt sem tudtam kinek Skypeolok, Ő sem tudta ki vagyok meg merre és idegen spam sem jön, azt megpróbálja megoldani a szerver. Egyéb esetben tudjuk mi történik, vicces dolgok. De ha nagyon kell, régebben volt egy csomó olyan alkalmazás, amihez nem kell szerver, IPre is lehet csörögni, működik. Bár csúnyán kihaltak, mert nyilván szopás a kezelése. Skype meg ezek szerint Gyulának is megy, tehát elég jó és hülyeálló.

Az, hogy Win vagy Linux egy dolog, nálam a legnagyobb céges MS alapúak, van közte bőven 100ezer feletti felhasználó számmal rendelkező, nyilván ott is meg vannak a támadások, de kérdés mire gondolsz? Érdekes módon ilyen cégeknek még nem törték fel a szervereit és meg sem álltak, viszont a központi Linuxos vasakat már csúnya és látványos támadások is érték.

Bár a hozzászólásból megint süt a mindenféle megfoghatatlan gonosz hatalomtól való rettegés, így vissza is utalnék az orvosra.

És még mindig szíved joga nem Skypeot használni, hanem akármilyen SzkítaCset 1.0-át, vagy bármit.

Mondjuk én Skypeom még ezt nem adta elő, pedig mostanában frissülnek
Make love not Wor.

#33294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 20:41

Jelenleg is ez van automatizáltan.
A számítógépben pedig a júzer végzi el az ehhez szükséges konfigurációt. Piri néne kompatibilis felületeket használva hozzá.

Még egyszer kérdezem, hogy mi alapján végezné el és mikor? Írjak egy levelet Csula kapitánynak, Ő ír egy IP-t, szerettel várja a hívásom. Én felállok a géptől, vagy nem érek rá, vagy akármi, Ő hazamegy melóból, akkor írja a következőt? És akkor ha előtte egy szállodában volt ki kapja meg a hívásom?
Make love not Wor.

#33295 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 20. 16:52

Ja, segélyes szerencsétlenként beborozva rugdalod a levegőt, aztán leseggeled a földet, meg nézed a jú thúbos, konteós faszságokat. Nagy veszélyt jelentesz a rendszerre, ha ilyen ütemben erodálod, még egy milliárd év múlva sem fog érezni belőle a rendszer semmit.

- Sok EGY IRÁNYBA MUTATÓ kicsi sokra megy.
Ma zsugából (bridzs) hazajövet három olyan emberrel beszélgettem akiknek tetszett amiket mondtam nekik (a gondolatok pozitívan ható módon beültek a tudataikba).
- Azért változtatnak, mert a jelenlegi módi már nem sokáig tartható fenn. Egyre kezelhetetlenebbé válik a virtuálértékesség (fedezetlen csekk) pénzű pénzrendszer. És ez csupán az egyik probléma.
És azért így változtatnak, mert a világháborún keresztüli változtatásos tervük végrehajtásával elszámolták magukat.
Számomra akkor vált a tervmódosítás nyilvánvalóvá amikor félbehagyták Irán háborúba kényszerítését (és ezután igen gyorsan változott nemzetközi szinten is a propaganda).

#33296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 21:13

- Sok EGY IRÁNYBA MUTATÓ kicsi sokra megy.
Ma zsugából (bridzs) hazajövet három olyan emberrel beszélgettem akiknek tetszett amiket mondtam nekik (a gondolatok pozitívan ható módon beültek a tudataikba).

Remélem elkérted az IPcímüket, hogy holnaptól Skypeon kívül is tudjatok beszélgetni.
Make love not Wor.

#33297 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 20. 19:39

... és blablablablabla nem kötelező semmit sem használnod, ha használod olvasd el az EULAt, és ha akarnak bármikor elvisz a TEK net nélkül is.

Nem blabla.
A kommunikációra szükségünk van az életünkhöz.
És úgy intézik, h igen nehéz legyen (a nagy többségben levő láma júzerek számára) ha nem az általuk felkínált és közvetlenül felügyelt módon akarjuk megoldani.

#33298 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 15:49

Már elmondtátok, h az XP és a Linux is szerver oprendszerek.

Többfelhasználós, az addigi Win9x-architektúrával ellentétben. Ami viszont korántsem egyenlő a szerverrel. Windows-alapú szerverben létezik a Windows Server 2003 és utódja a Windows Server 2008.

http://hu.wikipedia....ows_Server_2003

http://hu.wikipedia....ows_Server_2008

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#33299 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 20. 19:56

Nem hát. Ami sokat feladatot csinál, ott még kontinensek közt is elosztjuk. Ez már nem HWSW méret, és arra is ráeshet a repülő, nem áll meg a szolgáltatás.

Ez is megerősíti, h a nagy virtuál felszín alatt az általam mondotthoz hasonló elv szerinti működtetést végeznek (sokmindenben). MÉGPEDIG AUTOMATIZÁLTAN.

#33300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 20. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 21:21

Nem blabla.
A kommunikációra szükségünk van az életünkhöz.
És úgy intézik, h igen nehéz legyen (a nagy többségben levő láma júzerek számára) ha nem az általuk felkínált és közvetlenül felügyelt módon akarjuk megoldani.

Oldd meg másképp. Magadnem tudod felügyelni, mert nem értesz hozzá. Ha más ért hozzá, akkor rögtön csak rossz lehet?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1663
  • 1664
  • 1665
  • 1666
  • 1667
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.