HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1678
  • 1679
  • 1680
  • 1681
  • 1682
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33581 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 22. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 19:20

A maga világában az őrült is logikusan gondolkozik.
A beteg világunkban a zsenikként számontartottakat általában minimum, borderline személyiségűeknek is tartották.
- A mindenség önfenntartó (működésű) valami.
Ebből adódóan, mindig a produktívak tevékenységének eredménye tartott el mindent.
Ha az embereket nézzük, szintén így csinálták és csinálják, ehhez különféle gondolati, logikai rendszereket használva.
A jelenlegi konstrukció olyan faramuci, h ebben (logikailag) nem Ti tartotok el engem.
Ugyanis, magával a rendszerrel vagyunk EGYENKÉNT jogviszonyban. Alkalmazotti pozícióban a munkaadók is a rendszer része (logikailag). Logikailag még az egyéni vállalkozók is a vállalkozásuk alkalmazottai.
Közötök csak a szerződéseitekben megkötöttekhez van. A rendszer követel és ad. Nincs közötök ahhoz, h a rendszer mire használja fel a bevételeinek azt a részét amelyre nem kötöttek veletek A JÁRANDÓSÁGAITOKKÉNT szerződést.
Az általános rendelkezési jogaitokat pedig a választási paródiákon kiadtátok a kezeitekből. Ezzel felhatalmazottságot adtatok a megvezetőségünk számára, h azt tegyék amit tettek és tesznek. Többek között felhatalmazottságot adtatok a korlátozásaitokra, a sarcolásotok mikéntjének és mértékének meghatározására és a kasszába befolytak felhasználására.
- És én mit teszek értetek? Mindenkiért azt amire használ. Ezen túlmenően pedig foglalkoztatlak benneteket oly módon, h közben javítom a gondolkozáslogikai képességeiteket és gondolatokat plántálok a tudataitokba.

te viszont nem vagy zseni. semmit nem tudtál felmutatni, csak az értetlen sötétséget, egy össze-vissza utópiát, ami mellett ezen fórumon kívül mindenki érdektelenül elmegy, itt is csak azért foglalkoznak veled, mert idegesíti őket a butaságod.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33582 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 20:02

Nagyon jó vagy gyula
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#33583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 22. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 08. 22. 21:02

Nagyon jó vagy gyula

Itt a monitorod a kocsiban. Túrok hozzá kábelt is.
Make love not Wor.

#33584 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 20:58

A maga világában az őrült is logikusan gondolkozik.
A beteg világunkban a zsenikként számontartottakat általában minimum, borderline személyiségűeknek is tartották.
- A mindenség önfenntartó (működésű) valami.
Ebből adódóan, mindig a produktívak tevékenységének eredménye tartott el mindent.
Ha az embereket nézzük, szintén így csinálták és csinálják, ehhez különféle gondolati, logikai rendszereket használva.
A jelenlegi konstrukció olyan faramuci, h ebben (logikailag) nem Ti tartotok el engem.
Ugyanis, magával a rendszerrel vagyunk EGYENKÉNT jogviszonyban. Alkalmazotti pozícióban a munkaadók is a rendszer része (logikailag). Logikailag még az egyéni vállalkozók is a vállalkozásuk alkalmazottai.
Közötök csak a szerződéseitekben megkötöttekhez van. A rendszer követel és ad. Nincs közötök ahhoz, h a rendszer mire használja fel a bevételeinek azt a részét amelyre nem kötöttek veletek A JÁRANDÓSÁGAITOKKÉNT szerződést.
Az általános rendelkezési jogaitokat pedig a választási paródiákon kiadtátok a kezeitekből. Ezzel felhatalmazottságot adtatok a megvezetőségünk számára, h azt tegyék amit tettek és tesznek. Többek között felhatalmazottságot adtatok a korlátozásaitokra, a sarcolásotok mikéntjének és mértékének meghatározására és a kasszába befolytak felhasználására.
- És én mit teszek értetek? Mindenkiért azt amire használ. Ezen túlmenően pedig foglalkoztatlak benneteket oly módon, h közben javítom a gondolkozáslogikai képességeiteket és gondolatokat plántálok a tudataitokba.

Bárhogy magyarázod nincs igazad. És semmit sem teszel, ide senki sem jár miattad. Tudod önszabályozó közösség, ami arra jött létre hogy mint egy freak-showban gyönyörködjön, szörnyülködjön, anyázzon és magában hálát adjon: ehhez az idótához képest nincs is problémám.

#33585 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 13:48

A smarttal kapcsolatban már beszélgettünk arról, h az idők során a szükséges tevékenységek, (a tevékenységeket végző elemek) egyre nagyobb részét tették át a vinyókba (és automatizálták).

Igen, automatizálták, inkább a vezérlőre bízták. Korábban sok HDD-t csesztek szét a felhasználók, ezért volt erre szükség.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#33586 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 14:15

Paradigmákban (mint abszolútokban (objektivitásokban)) gondolkoztok és az ebből adódók keretein belül.
Ezt is úgy, h részekből (megvalósítottságokból) építkezően.
Én célszerűségekben, az ezekre való alkalmasságokban és lehetőségekben. És úgy, h a nagy egészben milyen lehetőségek vannak és (ezekre építetten) milyen lehetőségek hozhatók létre.

Igen, mert gyakorlati technikai tudományokban olyan eszközökkel kell megoldani a problémát, amik rendelkezésre állnak. Pl. a televíziós technika is kötött, vannak szabványok, eszközök, készülékek, nem finghatod el magad, hogy te inkább térhologramos, gondolatátviteles űrtechnikával nyomod, mert az jobb koncepció. Ezeken a területeken ott vannak a kész szabvány, tényként kell őket kezelni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#33587 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 21. 22:27

[...]
A raid rendszer nem más, mint olyan redundanciát alkalmazó adattárolási módszer (gyakorlati megvalósítása) amelyben ha valamelyik résztároló kiesik akkor még a teljes letárolt adatmennyiség visszanyerhető. Ennyi és nem több.

Gyula2222 - 2014

Azert ezt, igy egy informatikaval foglalkozo forumon leirni... Epic.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#33588 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:25

A rendszer követel és ad. Nincs közötök ahhoz, h a rendszer mire használja fel a bevételeinek azt a részét amelyre nem kötöttek veletek A JÁRANDÓSÁGAITOKKÉNT szerződést.

Nem is szoktam. Te magyarázol ilyen produktum, meg tököm arányos dolgot, aztán akkor is mondtam, hogy nekem nyolc, van ezer és egy olyan dolog, ami vagy bejön, vagy nem. Engem kifizetnek, ha üzletileg nem harap rá a világ, akkor így járt, ha ráharap és csilliárdosra keresi magát, akkor max. hümmögök egy kört, majd tolom tovább a kialkudott összegért. Látom kezded érteni milyen szar a produktum arányos megfejtés, mikor lehet nem is lesz, sokára lesz, vagy csak a befektetés is sokáig tart. Most volt szálloda, ami közel 10 évig épült, aztán majd valamikor megtérül. Nem is lehet számolni, nekem akkor kicsengették, amit megoldottam és kész, egyszerű a képlet.

Vagy legyen csak egy kis bolt, mittomén, félautomata bajuszkötőt fog árulni valahol Pécsen. Csinálom a webboltot, jönnek mennek az ötletek, nekem meg pénz kellene, de azt forszírozza az ügyfél, hogy majd akkor a kezdeti beruházás legyen kisebb, és emeljek a havi díjon, így nekem folyamatában jönne havi 10ezer helyett a 2. hónap után havi 40ezer, 2 éven keresztül, csak ne 600ezer legyen a belépési díj, hanem 230ezer, mert mert csak. Mert bérleti díj, esküvő, gyerek is most megy iskolába, blábláblá, viszont olyan tuti az üzlethelyiség, jó helyen van, hogy nem akar tovább várni, mert múltkor is elvitték. Akkor biza mérlegelek, mekkora esély lesz arra, mikor minden egyetemista a pénteki buli előtt beugrik-e félautomata bajuszkötőt venni, vagy lófasz az egész? Esetleg szezonális? Ha ősszel nyitunk, ember kihúzza nyárig, akkor mindenki ránkcuppan és dől a lé, nekem kicsit késve fizet, még az is jó.

Erre a boltocskára is kirakódott a kiadó tábla, pedig nagy erővel vágtak bele a boltba, a reménybe, a tuti bizniszbe. Lehet okolni a hatalmat, senki nem fogja tudni pontosan mi áll mögötte. Legkülönfélébb bedőlt üzleti helyzetekbe szoktam belefutni.

Csatolt fájl  major.jpg (128,61K)
Letöltések:: 17

Ellenben ha pénz sem sok, az ötlet meg hülyeségnek tűnik, akkor kihátrálok, mert mit érdekel miért nincs MOST pénze? Menjen a gyerek iskolába, vegyen öltönyt esküvőre, én vagy MOST dolgozom, amiért MOST vagy ütemezve fizet, vagy le van kakkantva, keressen más mókust.
Make love not Wor.

#33589 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 21:10

Itt a monitorod a kocsiban. Túrok hozzá kábelt is.

fasza
egész fasza

:D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#33590 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 16:16

Nem fantáziát nem lehet látni, de műszakilag ezzel az elosztott dologgal alapban olyan ökörséget magyaráztál, amit nem lehet megoldani, vagy ki tudja, ha nagyon erőlteted, akkor ilyenolyan egyedi kliensprogramos baromságokkal talán, csak nem érdemes gondolkozni sem rajt. Innentől mit mondjunk, ha még magyarázod is, hogy itten fordítva gondolkozunk, programozottság, birkák vagyunk, ésatöbbi? Felőlem legyünk, csak mi megmutattuk, összeraktuk, üzemeltetjük, működik. Csináld utánunk. Aztán jönnek a Tudjukkik, mert jobb másra fogni.

Egy nyüves ingyenes fórumos regisztrációt sem raktál össze. Persze ha összerakod, akkor értelme nincs, erre is mutattam kerületi példát. Indexen pörög a XI. kerület, Gazdagrét rovat, máshol pang, mert nem találnak oda. Itt kezdődik.

A net esszenciálisan megosztottságokban működik.
Minden porcikája teszi azt amit az adott pozícióban tennie kell a nagy egész működéséért.
Maguk a részegységek közötti adatáramlások a protokollok szerinti szigorú együttműködésekben.
Az ami efölött van, az már egy következő réteg és ebben szintén koncepcionális (ami az alap racionalitást adja) és ezen túlmenően (a leggazdaságosabban) megvalósíthatósági kérdés.
A nagy rendszerek megosztási módjáról nektek van információtok.
A szerverparkokban létrehozott feladat megosztásokról és mikéntjeikről is (ami már nem fér bele egy egy gépbe.
Az meg már nálam is látszik, h a szerverek és a böngészőm között is munkamegosztás van.
Arra az adatforgalmi megjegyzésemre nem érkezett válasz, h a szkájpom folyamatosan csicsereg (sacc per kábé) átlag mintegy fél kilobájt/szekundum átlag sebességgel (oda-vissza) akkor is amikor nem használom.
És csicsereg a böngészőm is (ezen belül a face biztosan).
Az ilyen olyan kliensprogramokról annyit, h valóban lehet akár ilyen olyan is (sokszínű). Az együttműködésükhöz elég egy közös protokoll.

#33591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 23:51

És csicsereg a böngészőm is (ezen belül a face biztosan).

Elvégre meg kell jeleníteni a tartalmat, amit lekérdezel. Aztán sok más keresi a frissítést is, meg piros. Fácsénak tök mindegy, úgyis megadod még a világ faszát is önként, nem kell az, hogy kémkedjen.

Skype is csak a státuszt tolja, "még online vagyok", valamint fogadja, melyik partnered van online/offline.
Make love not Wor.

#33592 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 16:22

Akkor eddig miért fikáztad? Többit meg ki tudja, ha így állsz hozzá, mint a hálózatokhoz és a többihez (ráadásul most is szórakozol velünk) akkor nem hinném.

Már mondtam párszor. Nekem az a koncepció nem tetszik amelynek a beteljesítésére kaptátok meg a kiképzést.

#33593 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 22. 23:59

Már mondtam párszor. Nekem az a koncepció nem tetszik amelynek a beteljesítésére kaptátok meg a kiképzést.

Már megint a ködös megfejtések. Aztán nekem mindegy, csak előadni nem bírod magad. Vagy éppen senkit nem érdekel, mert hülyeségnek néz ki már az elején. Én nem értem mit baszok el. Megcsinálom én Neked a saját szervert is, csak nincs annyi pénz a világon egy ilyen hisztis júzernek. Skype is így kezdte ám, meg sok más. Aztán a piac eldöntötte.
Make love not Wor.

#33594 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:24

Ez megint tetszett: Nekem az a koncepció nem tetszik amelynek a beteljesítésére kaptátok meg a kiképzést.

Tiszta Terminátor meg SkyNet gecc :-D

"szükségem van a ruhádra a csizmádra és a számítógépedre"
Make love not Wor.

#33595 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 22. 18:10

"Csak az, h azt biztosítsa a gépén másoknak amibe Ő maga beszállt."
Ezt mondjuk nem értem.
Régebben mondtam példának, nem sejtettem, hogy még működik: http://chat.gyaloglo.hu/php/
Lehet csetelni, felső menüben ilyenolyan weboldalas tartalmak. Saját csetet meg olyanra szabsz, amilyenre akarsz. Privát szoba, csoportok, ésatöbbi.

Példul, ha használom a rendszert, akkor használom a rendszerben levő címszolgáltatást.
Ha használom a fájlcserélőt (tudástárat) akkor másnak is biztosítanom kell, h elérje a gépemen levő tudástár anyagot.
A chat egyszerű, mert az adatküldést, fogadást együtt intézi a két gép. A saját gépeken futó kliens progik kezelik a többit.
A fórumok érdekesek, mert ahhoz valamilyen konstrukcióban szükséges minimum egy 24/24 üzemű fájlszerver.
Ha valami a hálózat által fenntartott felhőben fut, akkor ha én is használom a felhőben biztosított szolgáltatásokat, akkor ameddig be van kapcsolva a gépem, addig nekem is kell erőforrást biztosítanom hozzá.
Ha jobban meggondolom, akkor a címszolgáltatás akkora, h csak osztottan megvalósítható (különösen akkor, ha a hálózat már túlnőtt egy járásnyi méreten).
- Ha az amit linkeltél az aminek mondtad, akkor ilyesmi kellene egyenként a kliens gépekre.

#33596 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 00:28

A fórumok érdekesek, mert ahhoz valamilyen konstrukcióban szükséges minimum egy 24/24 üzemű fájlszerver.

Többihez is. Fáljszerver is 24 órás, nem? Chatszolgáltatás szintén szerver. Főleg mert akkor nem kell minden gépre minden szart feltelepíteni, semmit nem kell konfigni, elég egy böngésző. Címszolgáltatás nagyon megragadt a fejedben, inkább hagyjuk ki, nem állnak jól az idegen szavak.

És akkor ha tartalmat keresek, akkor minden gépen lefut, vagy ha helyi adatbázisból? Aztán ha nem elérhető a vas, akkor hüppögünk az orrunk alatt? És próbálkozom, mert nem tudom mennyi időre ment el a szomszéd? És akkor jön az üzleti modellemben, hogy mi lehet az a zseniális tartalom, ami ekkora fejlesztést megér, de neten máshol nem találja meg a gonosz Google kereső?
Make love not Wor.

#33597 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2014. 08. 22. 19:32

A licenc lényege – más szabad licencekhez hasonlóan –, hogy a mű szabadon terjeszthető (akár pénzért is), és szabadon módosítható, de a terjesztései és a módosítások kötelezően szintén GPL licenc alatt kell, hogy megjelenjenek, így biztosítva, hogy a szabad tartalmakból készült bármilyen származékos mű is szabad maradjon.
az aljas közwikipédia közhazudik.

Nem hazudik és nem mond ellent annak amit mondtam.
Maga a program ingyenes, szabadon terjeszthető és a terjesztési tevékenységért pénz kérhető (de nem kötelező).
És sem a program, sem annak részei nem monopolizálhatók (nem tiltható meg sem a terjesztésük, sem a használatuk).
És írhatók bele pénzes és zárt forráskódú betétek. Lásd, a Linuxhoz is vannak ilyen programok, eszközmeghajtók.

#33598 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 22. 21:51

Igen, automatizálták, inkább a vezérlőre bízták. Korábban sok HDD-t csesztek szét a felhasználók, ezért volt erre szükség.

Szeretem azt amikor a korlátozásokat azzal indokolják, h a hülye júzert meg kell védeni önmagától.
Az pedig külön mosoly amikor az automatika nem csinálja a legjobban.
A szoftveres regenerálás lehetőségeiről is sok polemia folyt itt.

#33599 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 23. 00:49

Az pedig külön mosoly amikor az automatika nem csinálja a legjobban.

Egyszer minden lemez beakad.
Make love not Wor.

#33600 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 22. 22:05

Igen, mert gyakorlati technikai tudományokban olyan eszközökkel kell megoldani a problémát, amik rendelkezésre állnak. Pl. a televíziós technika is kötött, vannak szabványok, eszközök, készülékek, nem finghatod el magad, hogy te inkább térhologramos, gondolatátviteles űrtechnikával nyomod, mert az jobb koncepció. Ezeken a területeken ott vannak a kész szabvány, tényként kell őket kezelni.

Ma is léteznek kisebb nagyobb, net a netben hálózatok.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1678
  • 1679
  • 1680
  • 1681
  • 1682
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.