HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD XP 2200-2500 MHZ milyen Léghűtést javasoltok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD XP 2200-2500 MHZ milyen Léghűtést javasoltok?

#101 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 29. 15:19

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 15:40

Na igen, az volt a másik, ami alapján megtetszett. A két hűtő (nPowertek NPH-2 és Coolink NPH2) vajon tényleg ugyan az?

A képek alapján full ugyanaz, még a csomagolás is, a venti viszont különbözik, a Coolinken Coolink venti van.

#102 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 12:53

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 12:07

Sztem megveheted, pont most teszteltem én is (épp olvasható nálunk), és sztem nagyon jó lett.

Tényleg korrekt konstrukció. A Falconhoz képest a hőmérsékletek még nem is tűnnek látványosan kisebbnek, de a kihívásosabb helyzetekben (burnK7 és tsai) sokkal jobban viselkedik. A Falconnal leoldott a hővédelem ilyenkor, ezzel még nem sikerült 60 fok kijelzett hőmérséklet fölé vinnem (NF7, csak külső hőmérő van).
A talpra azért ráférne egy kis polírozás, de ehhez sajnos nem nagyon volt eszközöm.

A Zalman NB-hűtőt (48J talán, a kék színű) kicsit meg kellett nyírbálni, de egyébként meglepően könnyű fölrakni. Így, hogy pont szívja róla a levegőt, elég jól összepasszol a kettő. A meleg levegő zárt házból való kijuttatása nagyon jól megoldottnak tűnik, a proci környékén összegyűlt meleg kijuttatására hivatott extra házhűtő venti most csak hűvöset fúj kifele, a tápból viszont érezhetően melegebb levegő jön. A dupla ventis táp szerintem elengedhetetlen hozzá.

Zaj szempontjából nem tűnik rosszabbnak a Falconnál, gyakorlatilag csak a mozgatott levegő ad hangot. A dologhoz hozzátartozik, hogy a beszerelésével együtt iktattam ki a leginkább zavaró alaplapi hűtőt, illetve a 3 db vinyó által kiadott enyhe sípoló hang jobban hallható most. Ha a többi komponens csendesebb lenne, gyanítom, hogy le kéne ezt is szabályozni.

#103 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 20:35

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. április 30, péntek - 13:53

Tényleg korrekt konstrukció. A Falconhoz képest a hőmérsékletek még nem is tűnnek látványosan kisebbnek, de a kihívásosabb helyzetekben (burnK7 és tsai) sokkal jobban viselkedik. A Falconnal leoldott a hővédelem ilyenkor, ezzel még nem sikerült 60 fok kijelzett hőmérséklet fölé vinnem (NF7, csak külső hőmérő van).
A talpra azért ráférne egy kis polírozás, de ehhez sajnos nem nagyon volt eszközöm.

A Zalman NB-hűtőt (48J talán, a kék színű) kicsit meg kellett nyírbálni, de egyébként meglepően könnyű fölrakni. Így, hogy pont szívja róla a levegőt, elég jól összepasszol a kettő. A meleg levegő zárt házból való kijuttatása nagyon jól megoldottnak tűnik, a proci környékén összegyűlt meleg kijuttatására hivatott extra házhűtő venti most csak hűvöset fúj kifele, a tápból viszont érezhetően melegebb levegő jön. A dupla ventis táp szerintem elengedhetetlen hozzá.

Zaj szempontjából nem tűnik rosszabbnak a Falconnál, gyakorlatilag csak a mozgatott levegő ad hangot. A dologhoz hozzátartozik, hogy a beszerelésével együtt iktattam ki a leginkább zavaró alaplapi hűtőt, illetve a 3 db vinyó által kiadott enyhe sípoló hang jobban hallható most. Ha a többi komponens csendesebb lenne, gyanítom, hogy le kéne ezt is szabályozni.

Király, a cikkemben leírtakat megerősítetted.  :up:  :)  :D

Szerkesztette: fLeSs 2004. 04. 30. 20:36 -kor

#104 Felhasználó inaktív   AK12 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 10. 13:16

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. ápr. 30., péntek - 21:35

Király, a cikkemben leírtakat megerősítetted.  :up:  :)  :D

Hi!

A Coolink NPH2 egy dögös kis cucc, a gondom csak az, hogy nem lehet kapni.

Van valakinek ötlete, hogy van e olyan bolt ahol meg lehet venni (van készleten).Árlisták nem érdekelnek, mert pl a a Bluefish is írja, hogy maj' 8000-ért kaptható náluk, de amikor erőteljesebben rákérdeztem elárulták, hogy 2 db kaptak..1 db NPH1-et és 1 db NPH2-t...és azok már elfogytak... :reklamacio:

Szóval ha valakinek van és el akarja adni...megveszem... :cool:
Üdv AK

#105 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 00:13

Tessék HT-101-et venni, jobb nem nagyon van most nála, és szerintem több helyen is kapható. Mellesleg a bolhán árulnak jó kis thermalright bordákat is...
- Where are we going?
- Let's go find out.

#106 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 01:12

Csatlakozom a TT Silent Boost táborhoz, eddig egy FalconII teljesített nálam jól, de jött a meleg, és feljebb is akartam húzni a procit.

A Falcon ventije maradt rajta, de a full réz borda megtette a hatását.
Kb 6-7 fok mínusz. Eddig 2160@1,75V, most 2670@1,8V megy a proci, és így pont ugyanolyan meleg.
(konkrét értéket nem írok, mert ahány lap, annyi féle...)

Garmánál is van kb 6200HUF, de sztem ennyit nem ér, szerencsére kéz alatt kaptam egyet pont.
Ha ez nem lett volna, valaki árul itt (és a PH!-n is) Thermalright bordákat, na azon érdemes még elgondolkodni. Bár igen nehezek, de ha van lyuk a proci körül, az SLK800U pl felrakható csavarral is.
Ez pl 8K, és sztem egy jó 8cm-es ventivel NPH2, vagy HT101-nél is jobb. (bár összehasonlítást nem találtam sehol :-( )

#107 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 17:11

Kép

Eddig csak dicserni tudom,kicsit magasabb az ara,de megeri,es a hangja is elviselheto,szvsz az a 38dB nem igaz,ha egy d5tb-hez vagy falconrockhoz hasonlitom.

#108 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 00:26

azért szerintem a coolink heatpipe-os hűtői sem lehetnek rosszak. már egy másik topicban belinkelte vki. (lehet hogy pont itt, már nem emlékszem). szóval:

http://prohardver.hu...?mod=10&id=6928

Szerkesztette: -KP- 2004. 07. 19. 00:29 -kor

#109 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 02:04

Idézet: -MM- - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 2:12

Csatlakozom a TT Silent Boost táborhoz, eddig egy FalconII teljesített nálam jól, de jött a meleg, és feljebb is akartam húzni a procit.

A Falcon ventije maradt rajta, de a full réz borda megtette a hatását.
Kb 6-7 fok mínusz. Eddig 2160@1,75V, most 2670@1,8V megy a proci, és így pont ugyanolyan meleg.

:eek:

Nekem Zalman ZM-F1 van a Silent Boost-on (erosebb, mint az FR2 ventije, azt valtottam le), de nem igazan stabil 2400MHz kornyeken, tulmelegszik.

#110 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 12:25

Lehet, hogy ahhoz már kevés, de nálam még elég.
FR2 pedig 2350-en pörög nálam. (ált. 2100-2200 között szokott)

#111 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 13:51

gyerekek! az létezik hogy egy 33C-os szobában egy 2000 Mhz-es bartont egy Glacialtech SilentBreeze 462 III NE TUDJON 60C alá hűteni? RÁADÁSUL UGY, HOGY NINCS IS NAGYON MEGTERHELVE?

a Spire hűtöm jobban lehűtötte.... :rolleyes:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#112 Felhasználó inaktív   AK12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 16:16

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 14:51

gyerekek! az létezik hogy egy 33C-os szobában egy 2000 Mhz-es bartont egy Glacialtech SilentBreeze 462 III NE TUDJON 60C alá hűteni? RÁADÁSUL UGY, HOGY NINCS IS NAGYON MEGTERHELVE?

a Spire hűtöm jobban lehűtötte....   :rolleyes:

Szasz!

Hány volton járatod?
Tuti, hogy jól van felrögzítve?

Üdv.

AK.

#113 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 16:21

Zart, vagy nyitott haz?

Az is szamit jo 8-10 fokot, annak ellenere, hogy nalam a proci mogott van ket sorbakotott 8cm-es venti, a meleg levego kihuzasara.

(Igaz, a Radeon9500+Zalman ZM80A-HP tipusu videokalyha sokat ront a dolgon :( )

Szerkesztette: nyunyu 2004. 07. 19. 16:28 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 19:15

nah végleg levettem a Silent Breeze-t!  :o

alapjáraton is kikapcsolta a gépet!  :eek:
megnéztem a rézborda alját, és oylan mintha nem tudna csak a mag közepén felfeküdni a borda!
több 100 COU coolert raktam már fel eddig, szal nem hiszem hogy én lennék  :lama: hozzá.
lehet olyan hogy a talp hibás?

most visszaraktam a spire-t, Far Cry közben is max 60-61 C-os, 30-32 C-os szobában!
a ház oldala le van véve viszont berakva iróasztalba... ugyhogy nem sokat számít!

#115 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 22:42

Sajnos hasonló problémám volt a GT Silent Breeze III-al nekem is! 60-61 fok alapjáraton, de terhelés közben (min. 70-75 fok) teljes csőd egy 25-26 fokos szobában!!!
Szabadulj meg tőle, én is ezt tettem, meg még sokan mások, eladtam 2000 Ft-ért.

#116 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 08:23

:(  bakker 5200 ft-ért vettem meg! most mi a f**t csináljak vele?

akor miért irják hogy 3200+osra is felrakható?  :reklamacio:  ha a dobozra az van irva és a gyári specifikációra is, akkor nem reklamálhatnék?  :confused:

:mad: ennyira szar lenne a GlacialTech?  :grrr: 

de kipróbáltam ugy is hogy a Spire alap ventijét raktam a glacialtech bordára, akkor sem tapasztaltam semmiféle jelentős változást! nem lehet hogy HIBÁS A hűtőBLOKK? :fuck:

Szerkesztette: Bird-Of-Prey 2004. 07. 20. 08:25 -kor

#117 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 14:20

nah most jövök a boltból :

bevittem a hűtőmet, kérek valamilyen tanácsot hogy mit lehet tenni. eladó megnézi a hűtőt asszongya szar ez az egész hűtő, milyen gagyi ráadássul eléggé gúnyos cinikus hangon.....

ugy osztotta az észt..... nah gondolom pont jó emberrel kerültem össze.... ez a tipikus én vagyok a májerelektotechnikusdiplomássokmindentlátottmindentudó mr kihaénnemmajdmegoldom eladó.....

csendesen közlöm vele a dolgokat, majd jön a főnök nah ez egy nagyon korrekt normális ürge - 1.pont-
aztmondja hibás a hűtő, rendben garanciális a dolog, választhatok másik hűtőt vagy van egy másik glacialtech ugyanolyan, kiprószálhatom azt.

hát mondom ebből elég volt ennyi.... volt egy TT "Silent"Boost (silent - LOL) és egy CoolerMaster XdreamII -legalabbis ez van a dobozra irva.-
nah mondom akkor a coolermastert szeretném választani, ha lehet. mondjak lehet. az ürge, a "mindentudó" innen átment kedvesemberbe. aztmondja kibontja, hallgassam meg milyen hangja van, jó lesz-e.. mondom jó maradhat, aztán majdmeglátjuk. azt mondja Ő felpolírozná a helyemben mondom jó. asztmondja a főnök hogy 3200pénz, a Glac.Tech. 5200 volt. aztmondja akkor a különbözetet visszaadják vagy levásárolhatom. mondom inkább levásárolom kérnék 2 doboz RAM hűtőbordát (CoolerMaster)
ugyhogy ennyiben maradt a a dolog.....

ma este test!  :D

#118 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:45

Olcsó és jó, lehetőleg réz(betétes) bordát keresek. Mit ajánlotok? Spire Wrock4-et szemeltem ki, arra egy SilentBlade ventit tennék. Ebben az árkategóriában jobb párosítás?
4 8 15 16 23 42

#119 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:52

Idézet: TromF - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 16:45

Olcsó és jó, lehetőleg réz(betétes) bordát keresek. Mit ajánlotok? Spire Wrock4-et szemeltem ki, arra egy SilentBlade ventit tennék. Ebben az árkategóriában jobb párosítás?

Akkor vegyél Falconrock II-t, ugyanaz a borda, csak pár száz forinttal olcsóbb, mint a WR4.
Ja, és sztem azért hallgasd meg a ventit, mert elég nagy a szórás, van ami 2100 körül megy csak, és nem zörög, az már egész halk.

#120 Felhasználó inaktív   Bicsko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 14:30

TT Silent Tower apró átalakítással nagyon király! BLComputer-nél 8100 bruttó. teszteredmények, baromi melegben, csukott háznál: 2500+, idle, letekert ventikkel: 38C, 2200 MHz-n 47C, de végülis a procihűtőt felesleges letekerni, mert nagyon halk! csak dícsérni tudom. annyit kell változtatni, hogy alapfelállásban a tápra fújja a zoxigént  :D , ezért oldalra kell fordítani a venti házát, hogy hátrafele kinyomja a házból. kb 5 perc alatt elvégezhető művelet, és így már tipp-topp! szerintem nagyon jó az ár/érték aránya is!
AbitNF7S2.0; AMD2500+@1.275V; TTSilentTower

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.