HWSW Informatikai Kerekasztal: AeroCool Hűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AeroCool Hűtők

#361 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 21. 12:27

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 22:59

Baj van emberek, közeleg a sulikezdés, ami nálam egyet jelent azzal, hogy a gép is költözik velem. A kérdés még mindig adott:
Van valakinek 5lete, hogy hogyan lehetne úgy rögzíteni a HT-101-et, hogy kibírjon egy hosszabb autóutat? Legutóbb olyan jól sikerült felrakni, nincs szívem leszedni. Bár tartok tőle megint az lesz :( .

Én a te helyedben mindenképp leszedném a HT-t. Lehet, hogy nehéz a felrakás, meg most jó, de a lustaságod igen sokba kerülhet.

Megy az autó :drive: , aztán egy nagyobb bukkanó, és erős fékezés, aztán a gépednek vége.  :spirit:

Én a winchestert ios ki szoktam venni.
KomposztWC

#362 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 09:00

8RDA+-ra rámegy rendesen ez a HT101?

#363 Felhasználó inaktív   Waterman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 28. 15:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 10:00

8RDA+-ra rámegy rendesen ez a HT101?

"Epox 8RDA+,Barton2500+(2300Mhz/1.85V) AerocoolHT101(1ventivel) max.54fok
igaz a házban 3db 8cm-es venti figyel!(A leg melegebb időszakban mérve szobában 28fok!!!)"

Ezt a hűtős topicból másoltam ide.

.......! Nincs mit!  :respect:

#364 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 10:57

Idézet: Waterman - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 16:40

"Epox 8RDA+,Barton2500+(2300Mhz/1.85V) AerocoolHT101(1ventivel) max.54fok
igaz a házban 3db 8cm-es venti figyel!(A leg melegebb időszakban mérve szobában 28fok!!!)"

Ezt a hűtős topicból másoltam ide.

.......! Nincs mit!  :respect:

Kösz.
Ellenben a kérdésem arra irányul inkább, hogy HOGYAN megy bele.

Ugyanis az epoxon ugye a HT101 kialakításából adódóan a ventije csak alul, vagy felül lehet, mert úgy áll a socket. Ez meg nem éppen optimális. Felülre valszeg a táp miatt oda sem fér a venti, hameg alul van rajta, akkor is blokkolja a táp fent a levegő kijutását.
Sokkal jobb lenne, ha hátrafelé tudna kifújni a venti róla, arrafelé úgyis van egy ventinyílás a házon.
Szal akkor most érdemes erre rárakni, vagy nem :confused:

#365 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 12:42

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 11:57

Kösz.

Ugyanis az epoxon ugye a HT101 kialakításából adódóan a ventije csak alul, vagy felül lehet, mert úgy áll a socket. Ez meg nem éppen optimális. Felülre valszeg a táp miatt oda sem fér a venti, hameg alul van rajta, akkor is blokkolja a táp fent a levegő kijutását.
Sokkal jobb lenne, ha hátrafelé tudna kifújni a venti róla, arrafelé úgyis van egy ventinyílás a házon.

Talán ha van a tápod alján is venti - én egy NF-7-re vettem a HT-101-et, a tápom pedig egy ventis volt, a második venti nem fért el a táptól, hűtögetett ugyan, de mikor a 2500+ csak 1,8 V-on ment 3200+-ként, akkor már a CPUBurn-be 3-5 perc alatt belehalt. A hűtő elvileg nem rossz, de jól szellőző házat igényel. Nekem most dísz a polcon.

#366 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 14:19

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 13:42

Talán ha van a tápod alján is venti - én egy NF-7-re vettem a HT-101-et, a tápom pedig egy ventis volt, a második venti nem fért el a táptól, hűtögetett ugyan, de mikor a 2500+ csak 1,8 V-on ment 3200+-ként, akkor már a CPUBurn-be 3-5 perc alatt belehalt. A hűtő elvileg nem rossz, de jól szellőző házat igényel. Nekem most dísz a polcon.

Hát ezaz, a chieftecem csak 1 ventis, tehát alul nincs nyílás se rajta.
Magyarán ha a felső részére teszem a ventit, akkor még ha éppen el is fér, akkor sincs honnan vegye a levegőt, mert ott a táp.
Ha pedig alulra rakom a ventit rajta, akkor van kb 6-8cm hely a videokártyáig (ha az alaplapon a NB coolertől elfér egyátalán - meg tudnád mérni nekem, hogy a venti felszerelve hány mm-re esik az alaplap síkjától? köszi! :) ) De a másik oldalt éppen csak 3-4cm hely maradna, hogy kifújja a levegőt (vagy beszívja, tököm tudja, merre nyomja).
Utóbbi még talán jól működne, de korántsem tűnik optimálisnak...
Vagy: csinálok rá egy új pexi keretet, amire már a másik irányokból is tudok ventit felszerelni. Csak úgy meg nem elég széles a bordázat, hogy kellő hatékonysággal fújjon át rajtuk egy venti + a heatpipeok is útban lennének a légáramnak...

#367 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 14:22

Még valami. Mivan, ha nem teszem rá az egészre a plexi keretet?
Passzívként mennyire elegendő a hűtése vajon?

Egy 120mm-es coolink venti egyébként pont a CPU fölött fúj be a házba (1100RPM, ~32Cfm), nem lehet, hogy úgy elég is lenne neki?

#368 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 14:34

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 15:22

Még valami. Mivan, ha nem teszem rá az egészre a plexi keretet?
Passzívként mennyire elegendő a hűtése vajon?

Egy 120mm-es coolink venti egyébként pont a CPU fölött fúj be a házba (1100RPM, ~32Cfm), nem lehet, hogy úgy elég is lenne neki?

Szerintem passzívban nem fog menni - annyira azért nem nagy ász - látom húzva is van 2500/3000 - de hát a puding próbája...

Ha lent elszek az irodában megmérem, de szerintem ez nem lesz gond, mármint az NB hűtő.

Nekem a táp és a borda között 18-20 mm volt az NF-7-en, szóba se jöhetett a második venti.

Új plexi keret - ér annyit az egész?

#369 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 15:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 15:19

Hát ezaz, a chieftecem csak 1 ventis, tehát alul nincs nyílás se rajta.
Magyarán ha a felső részére teszem a ventit, akkor még ha éppen el is fér, akkor sincs honnan vegye a levegőt, mert ott a táp.
Ha pedig alulra rakom a ventit rajta, akkor van kb 6-8cm hely a videokártyáig (ha az alaplapon a NB coolertől elfér egyátalán - meg tudnád mérni nekem, hogy a venti felszerelve hány mm-re esik az alaplap síkjától? köszi! :) ) De a másik oldalt éppen csak 3-4cm hely maradna, hogy kifújja a levegőt (vagy beszívja, tököm tudja, merre nyomja).
Utóbbi még talán jól működne, de korántsem tűnik optimálisnak...
Vagy: csinálok rá egy új pexi keretet, amire már a másik irányokból is tudok ventit felszerelni. Csak úgy meg nem elég széles a bordázat, hogy kellő hatékonysággal fújjon át rajtuk egy venti + a heatpipeok is útban lennének a légáramnak...

A borda alsó síkja és a venti alja között 25 mm.

#370 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:11

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 16:45

A borda alsó síkja és a venti alja között 25 mm.

Kösz! Akkor azzal nekem sem lenne gond ezekszerint, elférne rendesen.

Csakhát akkor valamennyire még mindig a levegő útjában áll a táp... Miért nem tudtak ebből egy 90°kal elfordított verziót csinálni...

#371 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:55

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 17:11

Kösz! Akkor azzal nekem sem lenne gond ezekszerint, elférne rendesen.

Csakhát akkor valamennyire még mindig a levegő útjában áll a táp... Miért nem tudtak ebből egy 90°kal elfordított verziót csinálni...

Kérlek szépen.  :respect:

Ezt hívják tervezési hibának.  :up:

Én ezért vettem le. Mielőtt megvettem, olvastam egy angol tesztet egy venti/két venti - fúj/szív illetve egy fúj/egy szív, azaz minden elhelyezés tesztelve  - úgy emlékszem az utolsó a legjobb, aztán az életben egyszerűen nem hajtható végre, mert nem fér el. Vicc - átb@szás?

#372 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 17:50

Először is a helyről. Nekem először alul volt csak egy venti, a zalman bordát a chipseten meg kellett hajlítani, hogy odaférjen a venti. Szóval hely az nem nagyon volt. Talán úgy raktam fel, hogy megfordítottam a keretet, de ez nem biztos. A lényeg: így is jól hűtött. És a tápomban nem volt alul venti.
Azóta már új a tápom, és rákerült még egy plusz venti. Persze nem 8 cm-es, mert az nem fért el.
De egy 7 cm-es coolink lazán elfér. És az is több mint a semmi. Most a 2400 Mhz-et 1800 rpm-en járatott ventivel lazán viszi. Több óra Doom 3 után 58 fok max. Persze ha kell, max fordulaton ugyanennyin tartja akár a prime95-öt is.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#373 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 18:34

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 18:50

Először is a helyről. Nekem először alul volt csak egy venti, a zalman bordát a chipseten meg kellett hajlítani, hogy odaférjen a venti. Szóval hely az nem nagyon volt. Talán úgy raktam fel, hogy megfordítottam a keretet, de ez nem biztos. A lényeg: így is jól hűtött. És a tápomban nem volt alul venti.
Azóta már új a tápom, és rákerült még egy plusz venti. Persze nem 8 cm-es, mert az nem fért el.
De egy 7 cm-es coolink lazán elfér. És az is több mint a semmi. Most a 2400 Mhz-et 1800 rpm-en járatott ventivel lazán viszi. Több óra Doom 3 után 58 fok max. Persze ha kell, max fordulaton ugyanennyin tartja akár a prime95-öt is.

Te tudod - 2400/1,825 V, és 58 C max - minden esetre nekem is van egy 2500+-om - de akkor az biztos hamisítvány mert ennyire szép dolgokat nem tud.

#374 Felhasználó inaktív   Waterman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 18:38

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 11:57

Kösz.

Ha mindenáron ilyesmit akarsz akkor két lehetőség van.Veszel kétventis tápot és akkor a fölfele fujó venti a táp alsó ventije fele fujja a levegőt.Vagy veszel egy ilyen hűtőt. Ezen elforgatható a venti felfogatása.

#375 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 06:52

Idézet: Waterman - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 19:38

Ha mindenáron ilyesmit akarsz akkor két lehetőség van.Veszel kétventis tápot és akkor a fölfele fujó venti a táp alsó ventije fele fujja a levegőt.Vagy veszel egy ilyen hűtőt. Ezen elforgatható a venti felfogatása.

És ez hűt olyan jól, mint a HT101? Nekem sokkal batárabbnak tűnik, még a végén letépi nekem a socketet az alaplapról :D

Egyébként nem feltétlen akarok ilyent, csak tudtam volna most szerezni egyet jópézér. És elgondolkodtam rajta, hogy van-e értelme.

Kétventis tápot meg most nemhiszem, hogy csak ezért venni fogok...

A fő kérdés végülis az, hogy a Spire Falconrockhoz képest ezzel a kis handycapjével együtt is jobban hűt e, illetve ezzel együtt halkabb megoldás-e... :confused:
Sajnos a FRII már több mint 1 éves a gépemben, és a ventije sem a leghalkabb már.
Szerintem igen, de javítson ki, akinek tapasztalata van...

#376 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 07:55

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 7:52

És ez hűt olyan jól, mint a HT101? Nekem sokkal batárabbnak tűnik, még a végén letépi nekem a socketet az alaplapról :D

Egyébként nem feltétlen akarok ilyent, csak tudtam volna most szerezni egyet jópézér. És elgondolkodtam rajta, hogy van-e értelme.

Kétventis tápot meg most nemhiszem, hogy csak ezért venni fogok...

A fő kérdés végülis az, hogy a Spire Falconrockhoz képest ezzel a kis handycapjével együtt is jobban hűt e, illetve ezzel együtt halkabb megoldás-e... :confused:
Sajnos a FRII már több mint 1 éves a gépemben, és a ventije sem a leghalkabb már.
Szerintem igen, de javítson ki, akinek tapasztalata van...

Szerintem akkor a már korábbi ötleted a legjobb. Leszeded a műanyag ventitartó keretet a bordáról és kiegészíted egy másik akár 12cm-es 1200-500rpm-en pörgő ventivel, ami oldalról megfújja rendesen a bordát és nagyon jól lesz hűtve.  ;)
Amit ki kell találnod, hogy mihez rögzíted azt a ventit. :think:

A leírásod alapján a házad hátulján nincsen kifelé szívó venti. Oda viszont inkább tennék mint előre egy befújót. :smoker:
My photos

#377 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 10:17

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 8:55

Szerintem akkor a már korábbi ötleted a legjobb. Leszeded a műanyag ventitartó keretet a bordáról és kiegészíted egy másik akár 12cm-es 1200-500rpm-en pörgő ventivel, ami oldalról megfújja rendesen a bordát és nagyon jól lesz hűtve.  ;)
Amit ki kell találnod, hogy mihez rögzíted azt a ventit. :think:

A leírásod alapján a házad hátulján nincsen kifelé szívó venti. Oda viszont inkább tennék mint előre egy befújót. :smoker:

Nekem a ház oldalán van 2db 120-as venti, hátul pedig csak a hely.
Ezért is lenne jó, ha arra hátrafele azon a ventihelyen keresztül működne ez a CPU hűtő, dehát sajnos a gyári kialakításával csak függőlegesen lehet rátenni.
Ellenben ha csinálok is rá egy másik venti keretet, az egész hűtő szerkezet oldalról nem fújható át oylan jól, mert az az oldala rövidebb is, és a heatpipeok is útban vannak.
Még ami megoldás lehet, hogy lefelé teszek rá egy kanyart (egy ilyen 90°-os kanyrú plexi csövet), amivel a venti mégiscsak hátrafelé/lől fújna... De ennyi hely meg már nincs alatta se...

Egyébként szerintem elég lenne annyi, hogyha a gyári plexinek kinyitnám a tetejét. Kimarom a csavarok között, vagy valami, hogy az éppen felette lévő 120-as befújó venti IS átfújjon a bordái között. Ez meg már több mint elég lesz szerintem, a maga 8centisével együtt, ami szépen alulra kerül és kész.

Szerkesztette: Locutus 2004. 08. 30. 10:21 -kor

#378 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 13:35

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 19:34

Te tudod - 2400/1,825 V, és 58 C max - minden esetre nekem is van egy 2500+-om - de akkor az biztos hamisítvány mert ennyire szép dolgokat nem tud.

Ez ugye nem azt jelenti, hogy kételkedsz abban amit írtam? :]  :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#379 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 14:13

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 14:35

Ez ugye nem azt jelenti, hogy kételkedsz abban amit írtam? :]  :D

Dehogy tennék ilyet - a magaméban kételkedem - ami 3200+-on 1,8 V-nál a CPU Burn-be 63-65 fok környékén érdekes módon mindíg belehalt - tehát vagy a 2500+-ból vagy a HT-101-ből vagy mind a kettőből rossz széria jutott nekem.

#380 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 14:43

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 15:13

Dehogy tennék ilyet - a magaméban kételkedem - ami 3200+-on 1,8 V-nál a CPU Burn-be 63-65 fok környékén érdekes módon mindíg belehalt - tehát vagy a 2500+-ból vagy a HT-101-ből vagy mind a kettőből rossz széria jutott nekem.

Vagy csak rosszul szellőzik a házad. A ht-vel másfajta légáramlás a hatásos mint a hagyományos cooler-ek esetében.
My photos

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.