HWSW Informatikai Kerekasztal: AeroCool Hűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AeroCool Hűtők

#581 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 31. 15:49

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 9:31

Akinek eladtad, milyen procira tette, nemtod véletlenül?

De tudom. Mivel egybe megvette a mobo + proci + ram + hűtőt és direkt szét sem szedte csak óvatosan bugyolálva szállította gyanítom, hogy továbbra is azt a procit hűti, amit régen nekem hűtött, tehát a tbred B-met @2200Mhz-en.

Szóval ennek tükrében tényleg jól járt, mert egyben kapott egy összeszokott már finomhangolt rendszert.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 07. 31. 15:51 -kor

My photos

#582 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 07:22

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 10:11

[...]Az új bat hűtőm biztosan nem korlát. A korált a ram, mert mindenképpen szinkronban akarom hajtani és 1T-s command rate-el.
[...]
Tudjátok milyen jó néz ki így szinkronban amikor everesben az írás laza 3000?!!! :cool2:

A gyakorlatban kb. mennyi a különbség a kettő között?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#583 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 07:49

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 8:22

A gyakorlatban kb. mennyi a különbség a kettő között?

Mártmint az 1T és 2T command, vagy a HT és BAT között?
My photos

#584 Felhasználó inaktív   Balu_Y2k 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 09:09

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:07

Elolvastam a cikket. Hát mit mondjak, elbeszélgetnék azzal, aki írta.
Különösen ez hülyeség:
Kép
Szerintem szarul tette fel a bordát, vagy mással bénázott. Nehogy már egy 2100+ enyire melegedjen. Akkor mit kezdene a HT-101 egy 3600+ vagy nagyobbal, amit a leírás szerint elbír. 70-80 fok lenne????
barton 2400mhz@1,825V-t is 60 fok alatt tarott, majd pont egy 2100+-t fog 60 fölé engedni. Nevetséges.

(((((A cikk írójának van annyi tapasztalata, hogy jól tette fel a hűtőt, hidd el nekem, így azok az adatok valódiak.

A grafikon meg úgy értelmezhető, hogy idle állapotban a proci annyi, Hot CPU Testerrel aláfűtve neki meg annyi, ami ott van. Hogy mit keres ott az a 3Dmark felirat, arról gőzöm sincs nekem se, de kijavítjuk, amint hazajött az illető. Köszi az észrevételt.

Üdv: Bazsesz)))))
Egyszer majd az összes autó elektronikáját a Windows fogja vezérelni, és akkor majd mi LÁZADÓK (Lada [R]eVolution[ers] TeaM :D ) kimegyünk a sztrádára a Ladákkal.

#585 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 12:02

Idézet: Balu_Y2k - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 10:09

(((((A cikk írójának van annyi tapasztalata, hogy jól tette fel a hűtőt, hidd el nekem, így azok az adatok valódiak.

A grafikon meg úgy értelmezhető, hogy idle állapotban a proci annyi, Hot CPU Testerrel aláfűtve neki meg annyi, ami ott van. Hogy mit keres ott az a 3Dmark felirat, arról gőzöm sincs nekem se, de kijavítjuk, amint hazajött az illető. Köszi az észrevételt.

Üdv: Bazsesz)))))

Ok, elhiszem, bár akkor is gyanús.
Vagyis ezért:
"barton 2400mhz@1,825V-t is 60 fok alatt tarott" Ezt meg én mértem. Még ha nem is valós/pontos, akkor sem nagyon lehetett több a hőfok, hiszen akkor fagyott volna.

Továbbra sem értem, mi értelme van 2100+-al tesztelni egy ilyen hűtőt mint a HT-101. Akkor minek virít ott az oldalán a 3600+ felirat :confused: Ágyúval verébre effektus...
Miért nem egy tuningolt procival tesztelitek? És végül egy találós kérdés:
(Ezt most találtam ki :D )
Ha egy HT-101-el 62 fok egy 2100+ full load alatt, akkor mennyi lenne egy gagyi Titannal, vagy esetleg egy gyári AMD hűtővel? Ugye-ugye :] Valami mégsem stimmel azzal a hőfokkal.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#586 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:39

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 13:02

Ok, elhiszem, bár akkor is gyanús.
Vagyis ezért:
"barton 2400mhz@1,825V-t is 60 fok alatt tarott" Ezt meg én mértem. Még ha nem is valós/pontos, akkor sem nagyon lehetett több a hőfok, hiszen akkor fagyott volna.

Továbbra sem értem, mi értelme van 2100+-al tesztelni egy ilyen hűtőt mint a HT-101. Akkor minek virít ott az oldalán a 3600+ felirat :confused: Ágyúval verébre effektus...
Miért nem egy tuningolt procival tesztelitek? És végül egy találós kérdés:
(Ezt most találtam ki :D )
Ha egy HT-101-el 62 fok egy 2100+ full load alatt, akkor mennyi lenne egy gagyi Titannal, vagy esetleg egy gyári AMD hűtővel? Ugye-ugye :] Valami mégsem stimmel azzal a hőfokkal.

Szerintem itt inkább az egymáshoz hasonlított értékek számítanak, mivel a lap is azt mér amit akar. Egyébként meg azért ezzel van teszt, mert nem dobálnak csak úgy az emberhez egy Prescott-ot lappal együtt  :(

#587 Felhasználó inaktív   Balu_Y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:58

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 11:02

Azért lett egy 2100+-szal tesztelve ez a processzor, mert elősször is ilyen állt rendelkezésre, másodszor pedig tulajdonképpen majdnem mind1, hogy milyen processzorral tesztel az ember, mert az arányok megközelítőleg ugyanazok lesznek. A 3600+ az oldalán azt "virítja", hogy addig ajánlott a hűtő. De gondolom ezzel nem mondtam újdonságot. :) Megaztán úgyis el fog térni a hőmérséklet más és más gépben, hiszen sokmindentől függ. Például nekem 5 plusszventivel valszeg másabb lenne, mint egy plusszventi nélküli házba.

A grafikonba pedig tényleg akadt egy icipici hiba, dehát tévedni emberi dolog ;)

Üdv: Bazsesz
Egyszer majd az összes autó elektronikáját a Windows fogja vezérelni, és akkor majd mi LÁZADÓK (Lada [R]eVolution[ers] TeaM :D ) kimegyünk a sztrádára a Ladákkal.

#588 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:00

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:39

Szerintem itt inkább az egymáshoz hasonlított értékek számítanak, mivel a lap is azt mér amit akar. Egyébként meg azért ezzel van teszt, mert nem dobálnak csak úgy az emberhez egy Prescott-ot lappal együtt  :(

Szerintem meg aki tesztel, annak ott van az aztalán a prescott és az A64-is, bár hűtő teszthez a precott az alkalmasabb, mert egy A64-et nem nagy művészet lehűteni.
My photos

#589 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:04

Idézet: Balu_Y2k - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:58

Azért lett egy 2100+-szal tesztelve ez a processzor, mert elősször is ilyen állt rendelkezésre, másodszor pedig tulajdonképpen majdnem mind1, hogy milyen processzorral tesztel az ember, mert az arányok megközelítőleg ugyanazok lesznek. A 3600+ az oldalán azt "virítja", hogy addig ajánlott a hűtő. De gondolom ezzel nem mondtam újdonságot. :) Megaztán úgyis el fog térni a hőmérséklet más és más gépben, hiszen sokmindentől függ. Például nekem 5 plusszventivel valszeg másabb lenne, mint egy plusszventi nélküli házba.

A grafikonba pedig tényleg akadt egy icipici hiba, dehát tévedni emberi dolog ;)

Jézusom csak nem azt akarod mondani, hogy úgy volt a gépben a két hűtő, hogy egy darab házventi sem volt?  :eek:
Így nem csoda, hogy olyan hőfokokat mértél. Az alaplappal párhuzamosan fújó bordáknak éltető, sőt nélkülözhetetlen lételeme, hogy a házban legyen valamilyen légáromlat, amibe ők szépen beleintegrálódnak...
Most már vágom, mert egy zárt kazánban szenvedtek azok a szerencsétlen hűtők, ami viszont jelentősen felerősíti a különbséget a nagyobb légátfúvó kapacitású ventivel rendelkező borda javára a különbséget.

Ezek szeirnt annyival mégsem jobb a GT.
My photos

#590 Felhasználó inaktív   Balu_Y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:14

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:04

Jézusom csak nem azt akarod mondani, hogy úgy volt a gépben a két hűtő, hogy egy darab házventi sem volt?  :eek:
Így nem csoda, hogy olyan hőfokokat mértél. Az alaplappal párhuzamosan fújó bordáknak éltető, sőt nélkülözhetetlen lételeme, hogy a házban legyen valamilyen légáromlat, amibe ők szépen beleintegrálódnak...
Most már vágom, mert egy zárt kazánban szenvedtek azok a szerencsétlen hűtők, ami viszont jelentősen felerősíti a különbséget a nagyobb légátfúvó kapacitású ventivel rendelkező borda javára a különbséget.

Ezek szeirnt annyival mégsem jobb a GT.

Én nem azt mondtam, hogy venti nélkül lett mérve. Természetesen gondolom volt plusszventi a házba. Csak annyit mondtam, hogy a mért hőmérsékletek tájékoztató jellegűek, mivel többfajta hűtési kialakítás (venti száma, helye, stb stb) van. Csak lehet, hogy hülyén fogalmaztam meg.

A két hűtő természetesen ugyanolyan körülmények között lett tesztelve.

#591 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:26

Idézet: Balu_Y2k - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 15:58

Inkább kitöröltem a fél oldalt amit írtam :Đ
sebgutkopf-nak jobban sikerült összefoglalnia mint nekem :)
Bár még lenne mondanivalóm, de inkább kussolok :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#592 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:43

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:00

Szerintem meg aki tesztel, annak ott van az aztalán a prescott és az A64-is, bár hűtő teszthez a precott az alkalmasabb, mert egy A64-et nem nagy művészet lehűteni.

Ehhez csak annyit, h hidd el, nem minden tesztelőnek van ott a Prescott az asztalon (sajnos :( ).

A légmozgásról meg annyit, h ezért szoktam mindig asztalon tesztelni a hűtőket (nameg azért, mert lusta vok mindig visszapakolni :D ), de sztem akkor is a különbség a lényeg. Jó-jó egy nagyon régi procinál fellép a határ, amikor a hűtő már nem számít, mert annál lejjebb nem lehet hűteni, de azért egy 2100+-nál ha nem is jönnek ki a Prescottoknál megszokott 70-80 fokos hőmérséklet, azért a különbség látszik.

Nemrég kérdeztem a fórumon, h elég-e egy videkártyahűtő teszthez egy 9600XT, mire azt a választ kaptam, h tök mind1, úgyis a különbség számít. Azért a teszthez egy 6800-at használtam, de igazából sztem is csak a különbség számít (ezt már vagy 5x leírtam ebben a hozzászólásban  :D )

Szerkesztette: petyus_ 2005. 08. 03. 15:46 -kor

#593 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:45

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:43

Ehhez csak annyit, h hidd el, nem minden tesztelőnek van ott a Prescott az asztalon (sajnos :( ).

A légmozgásról meg annyit, h ezért szoktam mindig asztalon tesztelni a hűtőket (nameg azért, mert lusta vok mindig visszapakolni :D ), de sztem akkor is a különbség a lényeg. Jó-jó egy nagyon régi procinál fellép a határ, amikor a hűtő már nem számít, mert annál lejjebb nem lehet hűteni, de azért egy 2100+-nál ha nem is jönnek ki a Prescottoknál megszokott 70-80 fokos hőmérséklet, azért a különbség látszik.

Nemrég kérdeztem a fórumon, h elég-e egy videkártyahűtő teszthez egy 9600XT, mire azt a választ kaptam, h tök mind1, úgyis a különbség számít. Azért a teszthez egy 6800-at használtam, de igazából sztem is csak a különbség számít (ezt már vagy 5x leírtam ebben a hozzászólásban  :D )

Abban teljesen egyetértek veled, hogy a különbség számít.

Viszont szerintem, ha teszem azt procihűtőt tesztelek egy alacsonyabb hőleadású procival (pl A64), vagy egy izzón (prescott), akkor a prescott esetén nagyobb lesz a különbség a két hűtő között mint  az a64 esetén. Mivel az elvezetendő hő növekedésével sokkal jobban kijön a hűtők hatékonyságának a különbségei.

Szerinted ha tesztelsz egy vga hűtést egy 9600xt-vel és az egyikkel 45 a másik hűtővel 50C-s a gpu, akkor egy x800xt-vel meg 70 és 75C lesz az eredmény? Mert szerintem ott már nem csak 5C lesz az eltérés.
My photos

#594 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:00

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 17:45

Abban teljesen egyetértek veled, hogy a különbség számít.

Viszont szerintem, ha teszem azt procihűtőt tesztelek egy alacsonyabb hőleadású procival (pl A64), vagy egy izzón (prescott), akkor a prescott esetén nagyobb lesz a különbség a két hűtő között mint  az a64 esetén. Mivel az elvezetendő hő növekedésével sokkal jobban kijön a hűtők hatékonyságának a különbségei.

Szerinted ha tesztelsz egy vga hűtést egy 9600xt-vel és az egyikkel 45 a másik hűtővel 50C-s a gpu, akkor egy x800xt-vel meg 70 és 75C lesz az eredmény? Mert szerintem ott már nem csak 5C lesz az eltérés.

Igazad van, de sajnos egyelőre kis oldalunk nem engedheti meg magának saját tesztkonfig vásárlását, illetve még nem vagyunk elég nagyok ahhoz, h a forgalmazók adják a vasat. De azért próbálkozunk ;)

#595 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 8:49

Mártmint az 1T és 2T command, vagy a HT és BAT között?

A szinkron és az aszinkron hajtás közt.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#596 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:08

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 18:40

Szinkron közelében sem járok, de azért egy-két tapasztalat: :)
proci 9*250-en, ram 410-en gyorsabb, mint proci 9*260-on ram 3xx-en
9*260-at szinkronban járatott rammal már el tudnám viselni  :cool:
Csak honnan szerzek olyan ramot, ami bírja az 520-at?  :think: Ja és persze olcsó is legyen :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#597 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 21:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 20:08

[...]
Csak honnan szerzek olyan ramot, ami bírja az 520-at?  :think: Ja és persze olcsó is legyen :)

Itt válogass! :)

#598 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 21:48

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 22:40

Itt válogass! :)

Az egy dolog, h itt vannak szép és remek memóriák, csak ahhoz hozzá is kellene jutni MO-on, tűrhető áron.

#599 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 08:03

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 22:48

Az egy dolog, h itt vannak szép és remek memóriák, csak ahhoz hozzá is kellene jutni MO-on, tűrhető áron.

Hát igen, lehet kapni mindet nálunk is, de hát az ár! :)
DDR500-as Kingmax-ot láttam vhol 17-ért; lehet, hogy megy 520-on is.

De most már vissza kell térnem az AeroCool hűtőkhöz, mert még kizárnak innen :D

#600 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 10:32

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 18:40

A mostani rendszeremben everest szerint a kövi a különbség, az asszinkront még a régi már eladott twimos ramokkal próbáltam

asszinkron mem 433-on ment (biosban 333-ra leosztva)
5200/1800 - olvasás/írás

szinkronban most 520-on jár a ram
5500/2900

Szóval az írásban elég nagy a különbség.
Majd ha egyszer lesz kedvem a proci végét keresgélni, akkor úgyis le kell osztanom a ramot és természetesen meg fogom nézni úgy mit hoz, de most nincs kedvem bojgatni a végre összeállít rendszert.
My photos

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.