HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 12.04 Precise Pangolin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 12.04 Precise Pangolin Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Darkwater 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 23. 11:58

@erdesz: Érdekes, hogy ezt írod. Nekem pont fordított tapasztalataim vannak vele. Én is Windowsos notebookra raktam fel.
- a venti ritkábban kapcsol be mint Windowson
- Nvidia driver hiba nélkül települt és gond nélkül működik
- a UI akadozás-mentesen, teljesen jól üzemel
- bluetooth billentyűzetet nem próbáltam, de bluetooth fejhallgató működik vele és bluetooth kapcsolattal megy jól a mobil-internet mobilról
Nálam biztosan maradni fog ez az Ubuntu. Ha a Win8-al tényleg olyan borzalmas lesz mint ahogyan az ma várható, akkor még az is lehet, hogy az Ubuntu lesz az elsődleges OS nálam.

#82 Felhasználó inaktív   erdesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 23. 14:00

@Darkwater: Ennek szívből örülök, mert nagyon szimpatikus az Ubuntu, csak nálam nem akaródznak összejönni a dolgok vele. Remélem legközelebb itt is beválik. :)

#83 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 14:06

@erdesz: Úgy tűnik, a te gépedet nem szereti. Esetleg egy hardver leírást mutatnál? Eddig legalább öt különböző gépre (laptop, desktop, netbook, windows mellé) telepítettem, de ilyesmivel -pláne elkefélt frissítéssel- eddig nem találkoztam.

#84 Felhasználó inaktív   erdesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 14:33

@gabro.cornellan: Egy Acer Aspire 7745G a laptop, ami a switchable graphics miatt tényleg kissé egzotikus, a billentyűzet egy Microsoft Bluetooth Keyboard 6000, a bluetooth dongle meg nem mondom hirtelen, hogy milyen modell.

#85 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: gabro.cornellan - Dátum: 2012. 05. 23. 15:06

de ilyesmivel -pláne elkefélt frissítéssel- eddig nem találkoztam.

Pedig elég gyakori. Nálam is, meg még 10 emberből 9-nél itt a fórumon elbaszta az Ubi a 11.04-ről 11.10-re frissítést. Rendben lévő, alig használt állapotban frissítettem. Azóta megfogadtam, hogy ha új ver. jön ki, akkor inkább újratelepítem.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#86 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 15:27

@LCoder: A Skype-ról mindig elfeledkezek, mivel nem használom, de jogos. :) A Google Talk mellett sosem éreztem szükségét, szerencsére én nem kényszerülök másra. A Javás fejlesztőeszközök mindenhol Javásak. FLTK és Motif programokkal az utóbbi években pedig nem találkoztam, alkalmazásból is csak a Cinelerra-ról tudok velük kapcsolatban (az általad említetteken kívül). Persze ettől még léteznek, de akkor sem minden második alkalmazás használja, de akkor már az ETK-t se felejtsük ki a felsorolásból. :)
A helymegtakarítást én is leszarom, nekem az tetszik az OS X esetében is, hogy mindig minden esetben ugyanott van és, ha szükségem van a menüre, akkor gondolkodás nélkül felpöccintem az egeret.

Ami a bináris csomagokat illeti, én Ubuntu mellett desktopon párhuzamosan használok Fedora-t is, ott nincs hiányérzetem, ez valószínűleg betudható annak, hogy más alkalmazásokra van igényünk, de annyira szerintem nem vészes a helyzet.

#87 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 15:54

@erdesz: Azt tudom, hogy az nvidia optimus technologia nincs rendesen tamogatva linux alatt. Gyanitom, hogy az AMD sincs.

#88 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 15:57

@Raynes: Nem a disztró frissítésre gondoltam -azt tudom hogy rizikós- hanem arra, hogy fent van a rendszer, nyomok egy egyszerű frissítést (mondjuk ez nálam a telepítés utáni első lépés) és attól összeborul még a winyó bootszektora is. Ilyesmivel nem. A 12.04-ben, és a korábbiakban sem.

#89 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 16:13

@erdesz: tehát gyanúsan tényleg nem szereti a géped. Egyéb disztrókkal próbálkoztál? Érdekes lenne tudni, hogy egy openSuse is botladozik-e rajta ugyanezért.

#90 Felhasználó inaktív   Darkwater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: LInux-power - Dátum: 2012. 05. 23. 16:54

@erdesz: Azt tudom, hogy az nvidia optimus technologia nincs rendesen tamogatva linux alatt. Gyanitom, hogy az AMD sincs.

Bumblebee

#91 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 05. 23. 21:26

@Darkwater: Bumblebee XD muhahahaha

#92 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 05. 23. 21:48

https://github.com/M...1dafc8beb84f2ac

#93 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 23. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2012. 05. 22. 19:52

... A Metró is egy nagy szutyok. Nem tudom, a desktop / szerver rendszerek fejlesztői miért gondolják hogy a kvarcjáték és az asztali és szerver piac ugyanaz. Senki nem fog kvarcjátékon könyvelni és laptoppal navigálni.

Csak várd ki. Userek egyre hülyébbek lesznek, a gépek képességeihez képest legalábbis.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#94 Felhasználó inaktív   zoozo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 00:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 05. 23. 15:48

Pedig elég gyakori. Nálam is, meg még 10 emberből 9-nél itt a fórumon elbaszta az Ubi a 11.04-ről 11.10-re frissítést. Rendben lévő, alig használt állapotban frissítettem. Azóta megfogadtam, hogy ha új ver. jön ki, akkor inkább újratelepítem.

A Linux Mint eleve nem enged upgrade-t csak újratelepítést éppen az ilyen problémák miatt. Optimálisan csinálni kell egy külön partíciót a /home-nak és egy másik partíciót a root-könyvtárnak és akkor a backup-al sem kell bajlódni egy új kiadás telepítésekor.

Szerkesztette: zoozo 2012. 05. 24. 00:27 -kor

#95 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 02:45

@Raynes: Akkortájt a magyar tükörszervereknél volt valami probléma, én is először elbasztam, aztán váltottam amerikai tükörszerverre és egyből behúzta a végleges kiadást.

#96 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 05:05

@Warrior: Csakhogy ezt sokkal nehezebb kezelni mint akár a win7-et, akár a droidot. Igazából linuxos desktop environment sem jut eszembe ami ehhez fogható lenne. Ráadásul ronda is. Vicc ez a minimalista design dolog. Már látom, ahogy a win9 néven valójában a Commodore 64-es GEOS ARM-os és x86-os portja lesz: minimális hardverigény, minimalista design, semmi multitaszk.

#97 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 06:13

Amúgy XFCE-vel egész jó az ubuntu, csak az eredeti unity felület felejtős. Illetve, egy gond azért még van nálam: induláskor a skype-nak elég érdekes hangja van, visszhangzik is az alaplapi realtekes hangkártyával. Aztán egy idő után kijavul. Érdekes módon, ha beteszek egy Sound Blastert, azzal nincs gond - csak ez egy régi kínai SB klón és elég gagyi hangja van. Ez mondjuk picit misztikus nekem - gyanítom, hogy defaultban valami nagyon érdekes beállítása lehet a mixernek amit a skype első indítása helyretesz. De ez miért hangkártyafüggő ?

#98 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 07:21

@LCoder: Az egzotikus hibák az egyik szempont ami miatt kerülöm a Skype-ot (bár nem az egyetlen). Lehetséges, hogy PulseAudio mentes ALSA-val leszokna erről, mivel Androidos kliens felől nem hallok ilyen panaszokat (Android ALSA-t használ). Megoldás lehet (feltéve, ha a Skype GStreamer-t használ) hogy Terminálra/Alt+F2-re ráereszted a gstreamer-properties-t és átállítod ALSA-ra. Bár sok reményt nem fűzök hozzá, mert mint említetted, másik hangkártyával szépen szól.
Ha a mixerre vagy kíváncsi, akkor arra ott van az alsamixer.

#99 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 07:45

@zoozo:
Mondjuk azt az apróságot ne felejtsd el, hogy dock (awn, cairodock, docky, stb.) már valóban évek óta elérhető nem csak Ubuntun, de bármelyik Linuxon. És nem is az Ubuntu az első, amelyikben alapértelmezett. Ráadásul nagymértékben testre szabható, mely tulajdonsággal az OS X dock nem nagyon rendelkezik. Kinézetre olyan. Mert a Menü milyen legyen. Érdekes módon minden pc kb. ugyan olyan alkatrészekből áll, minden OS-környezetben kb. ugyan olyan logikai elvek alapján lehet csoportokba rendezni a sw-eket.
"Univerzális Grafikus Menüsor">Bocs, de ez meg kb. minden ablakozó rendszerben ugyan ilyen. ROTFL

A global menüt nem vetném össze az OS X-szel. Utóbbiban évszázadok alatt sikerült oda eljutni, hogy teljes ablakos alkalmazások legyenek. Itt tehát mindig levált az ablakmenü az ablakról.

#100 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 24. 07:47

@moreecqa:
Lehet választani, mindig is lehetett:
alternate.iso vagy mini.iso, vagy bármelyik nem Ubuntu telepítő cd/dvd.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.