HWSW Informatikai Kerekasztal: Néma PC (0dB hangkibocsátás) eladó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Néma PC (0dB hangkibocsátás) eladó Új, teljesen néma számítógép eladó.

#21 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Inquisitor - Dátum: 2012. 06. 27. 16:35

Lenne egy kérdésem az alaplap pontos típusa mi és támogatja e az i3 alapú alacsony fogyasztású (18W) Xeon proct?

Az alaplap egy Gigabyte GA-Z68M-D2H típusú jószág. Lga 1155 tokozású procik valók bele. Az általad említett procit nem ismerem, de ez nem server-grade alaplap, szerintem nem jó bele ez a processzor.

#22 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Inquisitor - Dátum: 2012. 06. 27. 16:46

"Nem kell riogatni az embereket. Hosszú évek óta gyártanak már passzív hűtésű számítógépeket és más, elektronikai eszközöket."
Szerintem az itt hozzászólók mind láttak már pl. Zalman passzív házat. Abban a HDD és ODD meghajtóknak is van külön hőcsöves hűtése, tápról nem szólva. Szintén itt hozzászólókból nem egy ember használt már passzív proci vagy VGA hűtőt is ... Szkepticizmusuk oka talán tapasztalataikban keresendő, legyen az hardware vagy emberi. Ha itt valaki betesz egy hirdetést az itt olvasók agyában pörög a kis abakusz és szépen összeadja a komponensek árát, mert szintén itt hozzászólok nagyjából fejből tudják is 5% hibahatáron belül. Ha szeretnéd komolyan vennék a hirdetést nem baj ha közlöd mi van a gépben, mert eddig csak a procit lehet tudni.

Díjazom a kulturált hangnemet, ugyanakkor nem értek egyet. Az eddig látott hozzászólások, és a minden műszaki alapot nélkülöző riogatások után nem úgy tűnik, hogy az átlag fórumozó valaha birtokolt volna ilyen árú és minőségű eszközöket. Ezzel persze semmi baj a világon, nem mindenkinek van rá pénze, lehetősége, ez van.

Ami a dolog másik részét illeti, természetesen szándékosan nem írok pontos konfigot, pont a kis abakuszok miatt. Ha valakit nagyon érdekel, akkor menjen utána, és derítse ki, én sem belebotlottam az utcán, hanem sokat foglalkoztam a témával. Ezt a procihűtőt itthon még tudtommal nem lehet kapni, külföldről rendeltem én is. Nem olcsó.

A gépen van nyilván valamennyi árrés. Sokat szívtam vele, mire kitaláltam hogy legyen, sokat olvastam, rohangáltam alkatrészek után, sokat teszteltem. De nem százezrek vannak rajta, ahogy sokan hiszik. Ha ezen az áron el is kel, én már így is bukóban vagyok vele, különösen számításba véve az előzőeket. De ez a része nem érdekel annyira, szeretném ha valaki megvenné, használná, elégedett lenne vele, és talán lesz még lehetőségem továbbra is érdekes gépeket építeni. Ennyi.

#23 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 06. 27. 17:57

Az alaplap egy Gigabyte GA-Z68M-D2H típusú jószág. Lga 1155 tokozású procik valók bele. Az általad említett procit nem ismerem, de ez nem server-grade alaplap, szerintem nem jó bele ez a processzor.

Nem azért nem jó, mert nem szerver alaplap, pusztán csak az új lapokból van olyan ami támogatja az alacsony feszültséget (VRM) és ECC ramot, Asusnak van ilyenje, valószínűleg a GigaByte-nak is. Anno volt s775 Xeon is, négymagos (4x1.8GHz) ami 18W-ot kért.

Én nagyvonalúan feltételeztem a proci hűtődről, hogy amilyen nagy, olyan drága. A passzív tápról meg szintén. Így az jött ki az én abakuszom, hogy legoptimistább esetben 80.000-el túl van árazva a gép. Én ilyet egy hirdetésben nem szoktam leírni, mármint azt, hogy szerintem mennyit ér, ennek oka pedig az, hogy nem rontom más hirdetését és az az elv mindent annyiért kell adni amennyiért elviszik. Viszont te rákérdeztél, ezért most leírom. Meg azért is mert dühít, hogy még most sem írod le a gép komponenseit pontosan. Persze dühből helyesen cselekedni nem lehet, ezért nyilván 5 perc múlva megbánom, hogy hozzászóltam.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#24 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:22

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2012. 06. 27. 16:47

ha már passzív... Q9770 procimon perpill egy Mugen 3 hűtő figyel, ventilátor nélkül, két passzív 9600GT, és két SSD. ha nagyon akarom, kicserélem a tápot, lekötöm a két ventilátort és a 3 terás Samsungot - máris van egy hangtalan gépem.

... de nem fogod nagyon akarni, mert:
  • a táp cseréje kb, annyiba kerülne, mint a két VGA-d együtt.
  • a 3 terrás Samsung továbbra is hangot ad ki
  • a procid TDP-je 135W, ha megszüntetsz minden más hűtést a gépben, akkor játszani már nem nagyon fogsz rajta, és talán megsütöd a HDD-det is.
  • nem operálhatod le a házad oldalát, mert úgy balekul néz ki. Ha mégis, akkor nem ugyanarról beszélünk.
Illetve azért megemlíteném, hogy ez a néma PC konfig elmenne egy i5 2500K-val vagy egy belépő i7-tel is.

#25 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Inquisitor - Dátum: 2012. 06. 27. 17:17

Nem azért nem jó, mert nem szerver alaplap, pusztán csak az új lapokból van olyan ami támogatja az alacsony feszültséget (VRM) és ECC ramot, Asusnak van ilyenje, valószínűleg a GigaByte-nak is. Anno volt s775 Xeon is, négymagos (4x1.8GHz) ami 18W-ot kért.

Én nagyvonalúan feltételeztem a proci hűtődről, hogy amilyen nagy, olyan drága. A passzív tápról meg szintén. Így az jött ki az én abakuszom, hogy legoptimistább esetben 80.000-el túl van árazva a gép. Én ilyet egy hirdetésben nem szoktam leírni, mármint azt, hogy szerintem mennyit ér, ennek oka pedig az, hogy nem rontom más hirdetését és az az elv mindent annyiért kell adni amennyiért elviszik. Viszont te rákérdeztél, ezért most leírom. Meg azért is mert dühít, hogy még most sem írod le a gép komponenseit pontosan. Persze dühből helyesen cselekedni nem lehet, ezért nyilván 5 perc múlva megbánom, hogy hozzászóltam.

:)

Most rontod a hirdetésem, de legalább elegánsan. Respect.

De amúgy fölé lőttél, és bőven.

#26 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:31

csak nem bírtad ki! :D nem verem magam, felesleges bármit is mondanom. tipikus "csak nekem lehet igazam" ember vagy. te is elfelejtődsz, mint az összes többi pattogó newbie.

mindegy, mondták több stílusban is, hogy felesleges itt produkálnod magad. pár napig él ez a topik, és megy a süllyesztőbe. tapasztalat, itt ma már esélytelen bármit is eladni, PH-n pedig még jobban leoltanak ezzel a szöveggel.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#27 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Inquisitor - Dátum: 2012. 06. 27. 17:17

Nézd ebben a részében nem vagyok benne. Sima i3-ból is van M széria, ami 18W körül eszik, ezt biztosan viszi, de a xeonokat szerintem nem.

Ez egy egyszerű, de jó minőségű, Z68 chipsetes lap, jó kondikkal és jó szolgáltatásokkal. Ami egy ilyen géphez kell.

#28 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 06. 27. 17:32

Erre válaszolok, mert ez legalább nagyjából szakmai kérdés.

Hosszas fejtegetés helyett javaslom figyelmedbe az alábbi oldalt, amely a Gigabyte alaplapokon is használt "ultra durable" japán gyártmányú, szárazanyag dielektrikummal ellátott kondenzátorok műszaki adatairól és tűrőképességéről szól:

http://www.gigabyte....a-durable-1.htm

Röviden összefoglalva: még extrém magas hőmérsékleti körülmények között (95 celsius) is 15.811 üzemórát jósolnak ezeknek a kondiknak, ami több, mint 2 éve folyamatos üzem. Persze ebben a gépben kanyarban nincs ennyi, jó ha az alsó sávot (65 celsius) súrolja (ezt is max tartós csúcsterhelésnél), ahol a várható élettartam 500.000 üzemóra. Mire az a kondi kidurran, már egyikünk sem fog élni.

Akkor most megnyugodhatnak a vevőim?

Nem kell riogatni az embereket. Hosszú évek óta gyártanak már passzív hűtésű számítógépeket és más, elektronikai eszközöket. Mostanra sikerült megoldani, hogy egy core i5 / i7 procira se kelljen hangorkánt generáló hűtést szerelni (ebben persze az Intelt legalább akkor dicséret illeti, mint a hűtés gyártóját). Én senkit nem akarok átverni, külföldön régóta futnak már hasonló konfigok, igaz, kb. 1.5x - 2x ennyiért.

Az a baj, hogy didyman ért hozzá, te meg nem. Jahno meg én is valamennyire. De didymant oktasd ki nyugodtan :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#29 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 06. 27. 18:22

... de nem fogod nagyon akarni, mert:
  • a táp cseréje kb, annyiba kerülne, mint a két VGA-d együtt.
  • a 3 terrás Samsung továbbra is hangot ad ki
  • a procid TDP-je 135W, ha megszüntetsz minden más hűtést a gépben, akkor játszani már nem nagyon fogsz rajta, és talán megsütöd a HDD-det is.
  • nem operálhatod le a házad oldalát, mert úgy balekul néz ki. Ha mégis, akkor nem ugyanarról beszélünk.
Illetve azért megemlíteném, hogy ez a néma PC konfig elmenne egy i5 2500K-val vagy egy belépő i7-tel is.

a tápod kommersz
jó, de kommersz

#30 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 06. 27. 17:39

Az a baj, hogy didyman ért hozzá, te meg nem. Jahno meg én is valamennyire. De didymant oktasd ki nyugodtan :D

Akkor kérlek kezd el sorolni szakmai érveidet, de előtte olvasd végig amit küldtem. Vagy a szakmai érv az lenne, hogy te értesz hozzá, én meg úgyse? LOL. Mi ez, óvoda?

#31 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 17:49

Kedves Témanyitó.
Először is, örömmel tartom témádat továbbra is a témakör elején, s gondolkozom el rajta, hogy vajon ez nem egy szándékos marketing részedről. De, azért válaszolok, főleg azért, mert ez a műszaki alapot nélkülöző sorod kissé erős volt :-) .

A hőmérséklet. Nem tudom, hogy ezt a kondenzátoros marketingdumát mennyire gondolod komolyan, de az alaplapon van még egy rahedli tekercs, IC, FET, amik első körben fokozottan hőérzékeny eszközök (igen, a tekercs nem szeret forró vasmaggal üzemelni, romlik egy sor paramétere, amitől viszont az arra dolgozó FET-ek kerülnek bajba előbb-utóbb). A szilárdelektrolitos kondikról annyit, hogy szívesen mutatok belőle kinyílt darabokat akár Gigabyte alaplapon is, de nem ezekkel van a gond manapság: A kondipestis után majd minden gyártó igyekezett az addig is szinte gondmentesen futó japán vízbázisú elektrolitkondik helyett a drágább, de küllemre eltérő, és remekül marketingelhető polimerbázisúakhoz fordulni és az ebben rejlő kampánylehetőséget zászlóra tűzni. Csakhogy, az alaplapon vannak félvezetők, melyek közül a nagyáramúak ugyan elviselnek 150 fokos záróréteghőmérsékletet is, de ott már a nagy áramnak csak töredékét fogják eltűrni. Ezt a paramétersereget a SOA (safe operation area) írja le pontosan. Ha a peremfeltételek közül valamelyikkel kifutsz a SOA alól, akkor veszélyezteted a félvezetőt. A hűtés ezt is figyelembe veszi. Az integrált áramkörök, hacsak nem katonai alkalmazásra szántak (és nem azok lesznek egy alaplapon), akkor 75 fok maximummal rendelkeznek üzemi hőmérsékletre, a tokozáson. A tok kiemelése azért fontos, mert a hőellenállások miatt belül 10-30 fokkal van melegebb. És ez érvényes a FET-ekre is, egy gyakori méretezéshez használt, körülbelül 100 fokos záróréteg hőfoknál a tok 90 fokos, a környezet 80 fokos, a legközelebbi hőmérő szenzora meg 65 fokos. Ismerős szám? Gyakorlati érték. Ezt amúgy is hőtérképpel lehet pontosan meghatározni, nem az alaplapi szenzorokkal. A légáramlás: Nos, itt az a gond, hogy számos ponton reked meg a meleg az alaplapon, akárhogy is próbálod megmagyarázni thermodinamikusan, az alaplap jellemzően aktív légáramlásra tervezett a kisebb komponensek megfelelő hűtése tekintetében, amitől nem lehet eltekinteni. Lehet válogatni, bizonyos peremfeltételek közé szabni a dolgot, de tudni kell, hogy a diffúzió nem áll meg, csak lelassul. Az, hogy valami látszólag működik, nem jelenti azt, hogy a gyorsabb diffúzió miatt elöregedő félvezetők nem fognak idő előtt problémát okozni, akár csak bosszantó apróság, akár katasztrofális tönkremenetel révén, és ezt hidd el, az anyagtakarékosságra törekvő gyártók olyan eszközparkkal tesztelik, ami neked soha nem fog rendelkezésedre állni. Ez nem azt jelenti, hogy akkor már nem is lehet jó a megoldásod, csak azt, hogy semmi nem garantálható azért, mert rá van írva, hogy ultra durable meg solid capacitors, mert ez egy finoman szólva, kurvakicsi szelete az egész függvénynek. Mindenesetre, a táp ebben az elhelyezésben nagyon rossz megoldás. Felül lenne a helye, mert az eleve passzív üzemre szánt, és tervezetten képes elviselni a lentről jövő hőterhelést is (bár én azt ki is vezetném légtereléssel onnét, a táp meg kapna így hűsebb levegőt elölről).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#32 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 27. 17:49

Kedves Témanyitó.
Először is, örömmel tartom témádat továbbra is a témakör elején, s gondolkozom el rajta, hogy vajon ez nem egy szándékos marketing részedről. De, azért válaszolok, főleg azért, mert ez a műszaki alapot nélkülöző sorod kissé erős volt :-) .

A hőmérséklet. Nem tudom, hogy ezt a kondenzátoros marketingdumát mennyire gondolod komolyan, de az alaplapon van még egy rahedli tekercs, IC, FET, amik első körben fokozottan hőérzékeny eszközök (igen, a tekercs nem szeret forró vasmaggal üzemelni, romlik egy sor paramétere, amitől viszont az arra dolgozó FET-ek kerülnek bajba előbb-utóbb). A szilárdelektrolitos kondikról annyit, hogy szívesen mutatok belőle kinyílt darabokat akár Gigabyte alaplapon is, de nem ezekkel van a gond manapság: A kondipestis után majd minden gyártó igyekezett az addig is szinte gondmentesen futó japán vízbázisú elektrolitkondik helyett a drágább, de küllemre eltérő, és remekül marketingelhető polimerbázisúakhoz fordulni és az ebben rejlő kampánylehetőséget zászlóra tűzni. Csakhogy, az alaplapon vannak félvezetők, melyek közül a nagyáramúak ugyan elviselnek 150 fokos záróréteghőmérsékletet is, de ott már a nagy áramnak csak töredékét fogják eltűrni. Ezt a paramétersereget a SOA (safe operation area) írja le pontosan. Ha a peremfeltételek közül valamelyikkel kifutsz a SOA alól, akkor veszélyezteted a félvezetőt. A hűtés ezt is figyelembe veszi. Az integrált áramkörök, hacsak nem katonai alkalmazásra szántak (és nem azok lesznek egy alaplapon), akkor 75 fok maximummal rendelkeznek üzemi hőmérsékletre, a tokozáson. A tok kiemelése azért fontos, mert a hőellenállások miatt belül 10-30 fokkal van melegebb. És ez érvényes a FET-ekre is, egy gyakori méretezéshez használt, körülbelül 100 fokos záróréteg hőfoknál a tok 90 fokos, a környezet 80 fokos, a legközelebbi hőmérő szenzora meg 65 fokos. Ismerős szám? Gyakorlati érték. Ezt amúgy is hőtérképpel lehet pontosan meghatározni, nem az alaplapi szenzorokkal. A légáramlás: Nos, itt az a gond, hogy számos ponton reked meg a meleg az alaplapon, akárhogy is próbálod megmagyarázni thermodinamikusan, az alaplap jellemzően aktív légáramlásra tervezett a kisebb komponensek megfelelő hűtése tekintetében, amitől nem lehet eltekinteni. Lehet válogatni, bizonyos peremfeltételek közé szabni a dolgot, de tudni kell, hogy a diffúzió nem áll meg, csak lelassul. Az, hogy valami látszólag működik, nem jelenti azt, hogy a gyorsabb diffúzió miatt elöregedő félvezetők nem fognak idő előtt problémát okozni, akár csak bosszantó apróság, akár katasztrofális tönkremenetel révén, és ezt hidd el, az anyagtakarékosságra törekvő gyártók olyan eszközparkkal tesztelik, ami neked soha nem fog rendelkezésedre állni. Ez nem azt jelenti, hogy akkor már nem is lehet jó a megoldásod, csak azt, hogy semmi nem garantálható azért, mert rá van írva, hogy ultra durable meg solid capacitors, mert ez egy finoman szólva, kurvakicsi szelete az egész függvénynek. Mindenesetre, a táp ebben az elhelyezésben nagyon rossz megoldás. Felül lenne a helye, mert az eleve passzív üzemre szánt, és tervezetten képes elviselni a lentről jövő hőterhelést is (bár én azt ki is vezetném légtereléssel onnét, a táp meg kapna így hűsebb levegőt elölről).

Kedves didyman,

Örömmel olvasok végre egy szakmai jellegű hozzászólást.

Kérlek engedd meg, hogy a sorok között olvasni nem feltétlenül tudó / akaró / szerető olvasóim számára kiemeljem: ebben az írásban egy szó nem esik arról, hogy a kínált konfiguráció rossz lenne, nem működne, vagy hogy jelentősen olcsóbb eszközökkel üzembiztosabban el lehetne készíteni.

A táp elhelyezésére vonatkozó észrevételen gondolkozom. A processzorhűtő gyártója egyértelművé tette, hogy a hőcserélés csak akkor fog rendesen működni, ha a processzorhűtő felett akadálytalanul ki tud áramlani a meleg levegő. Ezért eleve kiesett az a verzió, ami szerint a táp felülre kerülne, és emiatt perforált a ház teteje (ami pluszban még el van látva porszűrő maszkkal is).

A táp ennél fogva alulra került (mellesleg ott is perforált a ház). A tesztek során maximális teljesítményen járatva a gépet sem jelentkezett semmilyen probléma. A táp képes szellőzni, és a meleg levegő szabadon át tud rajta áramlani. Cserébe nem kap egy rakás meleget, amit felülre építve kapna. Szerintem ebbe nagyon nehéz szakmailag belekötni, de én is szeretek tanulni, ezért ha ezt a problémát hatékonyabban meg lehet oldani commodity számítástechnikai eszközökkel, akkor már figyelek és jegyzetelek is.

A hosszas műszaki írással kapcsolatban: abban gondolom egyetértünk, hogy egy gépben, amelyben a legtöbb hőt (csúcsteljesítményen) disszipáló eszköz 65 wattot éget el, nem nagyon fog normál üzemi körülmények között 150+ fok kialakulni. Tartósan. Max. ha valaki beviszi magával a szaunába, vagy berakja a sütőbe.

Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem vagyok marketinges :) Igazából nem tudom, hogy az én tudásom elég-e egy ilyen konfiguráció összerakásához: tanultam kvantum fizikát (ezen belül szilárdtest fizikát), elméleti és gyakrolati elektronikát. A MOSFET-ek működésével max annyira vagyok képben, hogy foglalkoztunk az elektronok és lyukak rekombinálódásával és kapcsolódó számításokkal, félvezető adalékolással, ha nagyon megerőltetem magam ki tudom számolni egy dióda vagy tranzisztor alap paramétereit, építettünk erősítőket, tépegységeket, szabályozási köröket. Ami a fizikai alkalmazást illeti, foglalkoztunk fotolitográfiával (laboratóriumban), elektronikai eszközök gyártásával, tokozással, több layer-es áramkörök tervezésével, stb.

Nem, ez valószínűleg nem elég. Valójában kispénzű, szegény magyar vásárlók pénzét szeretném elszedni egy konfiggal, ami méregdrága, és egy hét után megsül, megfő, felrobban.

Mindezek mellett nagyon értékeltem a szakmai hozzászólást, és bármilyen olyan javaslatod van, amitől ez a gép jobb vagy költséghatékonyabb lehet, szívesen veszem.

#33 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 06. 27. 18:43

Akkor kérlek kezd el sorolni szakmai érveidet, de előtte olvasd végig amit küldtem. Vagy a szakmai érv az lenne, hogy te értesz hozzá, én meg úgyse? LOL. Mi ez, óvoda?

Didyman már megtette.

#34 Felhasználó inaktív   gozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 19:16

A gép árát nem javaslom pusztán blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla....

de uncsi már
van részletes lista, linkekkel az alkatrészekről? van itt egy agyonszavalt 30k-s táp, ami már nem éri az új árát
van egy qurva riport bármiről? sentinel, crystal... akármi?

egyszerűen egy marhára túlárazott, túllihegett konfig. billenytűt se érdemel, nemhogy szót :excl:

Szerkesztette: gozso 2012. 06. 27. 19:20 -kor

#35 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 27. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 06. 27. 19:35

abban gondolom egyetértünk, hogy egy gépben, amelyben a legtöbb hőt (csúcsteljesítményen) disszipáló eszköz 65 wattot éget el, nem nagyon fog normál üzemi körülmények között 150+ fok kialakulni

Nem értünk egyet. 150 fokos hőmérsékletet egy negyed W-os ellenálláson is ki lehet alakítani, kb. 1W-nyi bevitt energiával. Egy fél Wattos rizsszemizzó képes világítani is, akkora hőmérsékletet alakít ki. Minden viszonylagos, de egy konfiguráció életképessége nem párórás nyúzóteszten fog eldőlni, és nem is a hiszem-nem hiszem vélekedésen, hanem kiterjedt, részletekbe menő mérésen. A 150 foknak meg csak annyi a lényege, hogy egy kézzel éppen forrónak tűnő alkatrész adott esetben már rég a SOA peremén járhat, nem kell ahhoz 150 fokosnak lennie, ha teszem azt 80 fokon már csak a datált áram felét képes átereszteni magán, a tervezett igénybevétel meg ennek közelében jár, csak ugye a tervezett hőmérséklet mondjuk emellé 40 fok. Én is kísérletezek sokmindennel és csinálok sokféle megoldást itthoni eszközökön, de egyiket sem merném eladni, mert nem merem garantálni azt, hogy specifikáción belül marad minden, és nem megy tönkre pont az átalakítás miatt-és nem azért, mert nem érzem magam elég ügyesnek hozzá, hanem mert nem tudom olyan módon tesztelni, ami elvárt lenne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#36 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: gozso - Dátum: 2012. 06. 27. 19:16

A gép árát nem javaslom pusztán blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla blablablabla....

de uncsi már
van részletes lista, linkekkel az alkatrészekről? van itt egy agyonszavalt 30k-s táp, ami már nem éri az új árát
van egy qurva riport bármiről? sentinel, crystal... akármi?

egyszerűen egy marhára túlárazott, túllihegett konfig. billenytűt se érdemel, nemhogy szót :excl:

Köszönöm neked is, hogy mélyenszántó, helyenként egyenesen elgondolkodtató, a szakmai retorika legjavát felvonultató, infografikával ügyesen megtámogatott (itt a felkiáltójelre gondolok) hozzászólásoddal emelted a hirdetés fényét, így továbbra is első lehet a bolha rovatban.

#37 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 19:42

nézd, oké, elhiszem, hogy te vagy az Isten földi helytartója, te vagy az egyetlen, aki erre képes volt. de legalább egyetlen nyamvadt teszteredményt mutass...

eddig csak egy szimpla troll vagy, aki veri magát cuccára, de nem bizonyít semmit. tudásoddal kapcsolatban pedig nem vitázom.

Szerkesztette: DGabor 2012. 06. 27. 19:46 -kor

#38 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 27. 19:31

Nem értünk egyet. 150 fokos hőmérsékletet egy negyed W-os ellenálláson is ki lehet alakítani, kb. 1W-nyi bevitt energiával. Egy fél Wattos rizsszemizzó képes világítani is, akkora hőmérsékletet alakít ki. Minden viszonylagos, de egy konfiguráció életképessége nem párórás nyúzóteszten fog eldőlni, és nem is a hiszem-nem hiszem vélekedésen, hanem kiterjedt, részletekbe menő mérésen. A 150 foknak meg csak annyi a lényege, hogy egy kézzel éppen forrónak tűnő alkatrész adott esetben már rég a SOA peremén járhat, nem kell ahhoz 150 fokosnak lennie, ha teszem azt 80 fokon már csak a datált áram felét képes átereszteni magán, a tervezett igénybevétel meg ennek közelében jár, csak ugye a tervezett hőmérséklet mondjuk emellé 40 fok. Én is kísérletezek sokmindennel és csinálok sokféle megoldást itthoni eszközökön, de egyiket sem merném eladni, mert nem merem garantálni azt, hogy specifikáción belül marad minden, és nem megy tönkre pont az átalakítás miatt-és nem azért, mert nem érzem magam elég ügyesnek hozzá, hanem mert nem tudom olyan módon tesztelni, ami elvárt lenne.

Értem. Ha nem bánod, a rizsszemizzós dologra most nem térnék ki, bár kétségkívül érdekes, de a tárgyhoz csak érintőlegesen tartozik.

Amit az eladásról írtál érdekes, erre reagálnék. Nem érzem gáznak eladni ezt a konfigot újonnan, garanciával, amikor évekig hajtott-taposott, agyontuningolt vackok cserélnek gazdát nap, mint nap.

Vitatkozhatunk arról, hogy milyen hűtést, és belső környezeti hőmérsékletet kalkulálnak bele a gyártók az alkatrészek élettartamába. Élből nehezen tudnak számolni azzal, hogy egy alaplap végül milyen házba kerül, abban hány VGA lesz, hogy milyen minőségű "feszültséget" kap a táptól, stb.

Nem hiszem, hogy az én általam épített konfig, egy minőségi táppal, egy nagy méretű, több helyen perforált, jó hűtésű házban, egy alacsony TDP-jű processzorral nagyobb veszélyt jelentene szegény FETekre és tekercsekre, mint amikor Pistike belerakja egy telezsúfolt házba, ráköti az 5000 Ft-ért vásárolt tápot, és bedob mellé SLI-ben két videókártyát.

Ez nem pontos számítás, milliós eszközökkel, pusztán Occam borotvája.

A kondik, meg a hangzatos marketing hívószavak valóságtartamán is lehet vitatkozni, de tény, hogy a gyártó 3 év garit vállal egy kb. 30.000 Ft-os eszközre (lehet már ennyi sincs), ami tudjuk, két év múlva kb. mennyit fog érni.

Egyszerűen nem látom, miért kéne ettől ennyire tartani. El tudom fogadni érvként azt, hogy drága, mert bizonyos szinten az. De nem nagyon tudok mit kezdeni az eddig felsorolt worst-case esetekkel, miközben egy átlag pécét aztán igazi birka módjára tudnak ám használni a kedves felhasználóik.

#39 Felhasználó inaktív   adam toth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2012. 06. 27. 19:42

nézd, oké, elhiszem, hogy te vagy az Isten földi helytartója, te vagy az egyetlen, aki erre képes volt. de legalább egyetlen nyamvadt teszteredményt mutass...

eddig csak egy szimpla troll vagy, aki veri magát cuccára, de nem bizonyít semmit. tudásoddal kapcsolatban pedig nem vitázom.

Milyen teszteredményt szeretnél látni, kedves DGabor? Ez egy i3-as konfig, 4 GB rammal, diszkrét VGA nélkül. Indítsunk rajta egy Crysist, és röhögjünk rajta, hogy 0.5 FPS-sel fut?

Esetleg tudok produkálni egy burn-in tesztet, és tudom mérni a hőmérsékletet, ennek esetleg lehet értelme. Meg is csinálom, ha potenciális vevő kéri.

Esetleg felvehetném még a hangját. Ja várj, az nem lesz jó.

#40 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 27. 20:16

játékok és egyéb teljesítményigényes dolgok alapból felejtősek, hisz egy irodai fostaliga a gép. ahogy mondod, egy stabilitás tesztre lennék kíváncsi, pár óra terhelés után.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó