Idézet: yoci - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 17:28
Segitséget szeretnék kérni attól aki már túlvan már ezen a lépcsőfokon. Tud valaki ajánlani olyan
hűtőventit amivel kitudnám válltani a dobozos Barton 2500+on forgó ventit? Gondoltam a hűtő maradna és egy hatékonnyabb ( esetleg hallkabb) ventit tennék fel. Új hűtőben most nem gondolkozhatok.
Jelenleg 11x182-őn hajtom, magassabra nem mertem felvinni nehogy megsüljön.
Alapon 40-42 c' 2600 fordulaton, terhelve 47-55 c' de itt már néha 3600-ra is felpörög ekkor viszont már zavaróan zajos, leginkább ezért cserélném ki, de jól jönne még egy kis fsb--- ha bírná.
Na szóval ez megoldható? Meddig hajthatom egy jobb , álltalad ajánlott ventivel , hány fokon járathatom biztonságosan?
Amit még esetleg tudni kell:Asus a7n8x-x,HIS9800pro, táp-400w nemtom mien, Samsung3200/512
5-3-3-2t,stb....
Ram volt 2.7
Cpu 1.75
Agp 1.6
Ez így jó beállitás?
Köszönettel Yoci
Elöször is szerintem ezen az FSB-n alapfeszen is mennie kellene.
Ha visszaveszed 1.65-re akkor mindjárt nem melegszik enyire (ami nem is olyan sok), és nem forogna olyan hangosan. Nem tudom miért emelted a feszt. Nem ment rendesen? A legtöbb 2500+ megy 200 MHz-en alapfeszen is.
A Ramot is visszaveheted Default-ra. Bár ez nem számit mert igy sem hiszem hogy melegedne.
A 182 MHz- még nem igazán tuning freki. Ha csak igy lépésenként nőveled a frekit akkor kb 184-186 MHz-nél lessz a vége. Leginkább a PCI freki miatt, ami ilyenkor már 40 MHZ-felett van. Probáld meg igy ahogy van 200 MHz-en. Igy a PCI freki megint 33MHz lesz. (Elöször 1.65V on, ha nem megy akkor 1.75-őn) Ha megy csak akkor gondolkodj egy jobb hűtőn.

Súgó
A téma zárva.