Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!
Elküldve: 2004. 03. 01. 14:30
Elküldve: 2004. 03. 01. 15:34
idézet:
Ezt írta ttt1:
a hdd-m seek-eleset kellene meg lassitani[/quote]
Francba ezekkel a gyors vinyókkal. Régi szép idők, mikor még a könyvtáros hozta ki a könyvet a polcok közül...
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 03. 04. 12:36
Elküldve: 2004. 03. 04. 13:55
Elküldve: 2004. 03. 04. 15:11
Sz@rból nem lehet várat építeni
Esetleg biciklibelsőből vágjál darabokat, az talán kicsit visszafogja a rezgést (meg a hűtést is).
Elküldve: 2004. 03. 04. 20:27
idézet:
Ezt írta chariot:
Van valami ötlet a HDD csendesítésére? 5letek????[/quote]
Hát én igy oldottam megnem a leg egyszerüb megoldás, de garantált 0 db
![]()
![]()
Hang elnyelő anyag: Uveg gyapot
Rezgés csilapitó: nagyon puha szivacs
Hang gátló :3mm gumi fall a fa belsejére ragasztva
És végül a butorlap fa doboz (19mm vastag).
Csak mondom, hogy ellötte mindent ki probáltam, Silentdrivetol kezdve mindent és csak ez tudta, ugy megoldani, hogy semit sem haljak bellöle.
Elküldve: 2004. 03. 04. 21:29
idézet:
Ezt írta oalex:
Hát én igy oldottam megnem a leg egyszerüb megoldás, de garantált 0 db
[/quote]
Ami mellesleg csak akkor járható út ha vízzel hűt.
Ha nem akkor valszeg megsüti a vinyóját.
Elküldve: 2004. 03. 04. 22:59
Biztosak vagytok benne, hogy kell az a vízhűtés? Én most raktam össze egy P4 2,8 C-t, és teljesen halk. Igaz ráment 3 órám, amíg felszereltem rá a [url="http://"http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp102.htm"]AeroCool DP-102-es hűtőt[/url], (10 ezer forintért szerintem elég nagy tahóság ilyen szar minőséget eladni, nuku összeszerelési utasítással), de szerencsére ráment. Egyébként vigyázzatok az ekkora hűtőkkel, mert még a hardvertesztes oldalaknak is csak 3-ból 1-szer sikerült rárakniuk az alaplapra. (És a Mis****ban asszem nem veszik vissza a hűtőbordát, én se kaptam rá semmi garit, pedig 10 rugó egy hútőért nem kevés...)
Tehát van rajta 2 db Cooling venti (max. 1900 rpm), fúj-fúj belállításban, és elég dúrván hűt. Amikor le vannak szabályozva, annyi hangjuk van, hogy a leghangosabb elem a gépben a 19-es Samsung CRT monitor!!! És teljesen leszabályozva 32-35 fokon tartják a gépet DivX+AC3 mellett, amit eddig nem hittem volna. Ha meg felrakom őket maxra, akkor egy izmosabb renderelés is csak max 45-re viszi fel a procit, bár ekkor már hallani. Ja és nagy házban elég jó helyen vannak, úgyhogy tök jók ház ventinek is. Nincs is más házventi, és a házban még soha nem volt 26 foknál melegebb.
A gépben egyébként egy 300W-os DTK táp van (kb. 9 ezer volt), hőérzékelős, meg persze egy Zalman HP80-C a GeForce Ti 4200-on. Ja meg persze egy Seagate vincsi. Hallottam már kb. 100 vinyót, és egyértelműen a Seagate Barracuda a nyerő. Olajjal töltött csapágyazású motort használ.
1.: Nagyon-nagyon halk.
2.: Iszonyat megbízható (Eddig ment tönkre nekem IBM, Samsung, Maxtor, Quantum, Seagate még nem!), gyártó szerint kikapcsolt állapotban 300g-t bír kikapcsolva, 60g-t bekapcsolva, mert ugye nem levegő, hanem olaj van benne.
3.: Maximális használati hőmérséklet: 60 fok!
4.: Teljesítményben bármikor lenyomja egy Maxtor, de ha sorba kötsz kettőt, akkor még mindig halkabbak, de már simán leelőzik.
5.: Seagate-nak van az egyik legfejlettebb SATA interface-ja.
u.i.:
Ja, az előző gépem egy 1,9-es P4 volt. Az mit jelentett, hogy semmi baja nem volt bármilyen melegen? 100 fok fölé nem mertem vinni (csak egyszer fél órára), de simán ment 85 fokon két hétig állandóan, aztán hosszabb távon leszabályoztam 65-re, de soha semmi baja nem volt. És már majdnem 2 éves.
[ 2004. március 05.: Pancserzso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 04. 23:17
idézet:
Hallottatok már CRT monitort? [/quote]
Nekem az első monitorom egy használt Acer volt.Ez 1024*768@75Hz-en néha meggajdult és elkezdett magas hangon sípolni.Hamarosa el is halálozott.
Ha a te monitorod is ilyet produkál az már gáz.
Elküldve: 2004. 03. 04. 23:26
Egyébként ha kikapcsolom, aludni nagyon jól lehet gép mellett. És ha zene megy, akkor meg persze monitor kikapcs, vinyo 3 perc kikapcs, proci minimum, és nagyon halkan is lehet élvezni.
Elküldve: 2004. 03. 04. 23:35
Elküldve: 2004. 03. 04. 23:47
idézet:
Ezt írta Pancserzso:
100 vinyót, és egyértelműen a Seagate Barracuda a nyerő.
OLAJJAL TÖLTVE, OLAJJAL TÖLTVE, OLAJJAL TÖLTVE
...gyártó szerint kikapcsolt állapotban 300g-t bír kikapcsolva, 60g-t bekapcsolva, mert ugye nem levegő, hanem olaj van benne.[/quote]
Mi az, hogy nem levegő, hanem olaj van benne? Hol van benne olaj? Nem a folyadékcsapágyra gondolsz véletlen? Az "olajnak" mi köze ahhoz, hogy mekkora fizikai behatásokat bír ki? Amúgy az a 60G bekapcsolt állapotban is csak bizonyos körülmények között érvégyes.
Elküldve: 2004. 03. 05. 00:02
[url="http://"http://www.almico.com/speedfan.php"]http://www.almico.com/speedfan.php[/url]
Asszem csak a motor van olajjal töltve, de nem írnak róla túl sokat, az a lényeg hogy a leghalkabbak.
Elküldve: 2004. 03. 05. 00:11
idézet:
Ezt írta Pancserzso:
Ha valakinek segít akkor itt egy progi, szabályozni a ventiket. Nem minden alaplappal megy a szabályzás, de lehet, hogy szerencséd van.
[url="http://"http://www.almico.com/speedfan.php"]http://www.almico.com/speedfan.php[/url]
Asszem csak a motor van olajjal töltve, de nem írnak róla túl sokat, az a lényeg hogy a leghalkabbak.[/quote]
Szerintem a folyadékcsapágyra gondolhatott, csak amit leírt abból nekem úgy tűnik mintha azt hinné, hogy a lemezek olajban forognak.
Elküldve: 2004. 03. 05. 07:53
idézet:
Ezt írta Pancserzso:
[ 2004. március 04.: Pancserzso szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A csendesség relativ, a hangtalanság az nem. Lehet, hogy csendes a géped, de az enyémnek nincs hangja (magyarul, nem tudod, hogy bevan kapcsolva, vagy sem). Nekem ez volt a célom és sikerült. Probáltam Barracudát és az is halható. A monitoroddal valami baj van, mert az enyémnek nincs hangja. Pedig hid el hogy jó a fülem, mert külömben, nem öltem volna bele sok száz ezret a hangtalanitásba, illetve zenét is irok.
Elküldve: 2004. 03. 05. 08:14
idézet:
Szerintem a folyadékcsapágyra gondolhatott, csak amit leírt abból nekem úgy tűnik mintha azt hinné, hogy a lemezek olajban forognak.[/quote]
Én beugrottam volna neki![]()
Már egészen beleéltem magam, hogy beszerzek egy ilyen vinyót.
Elküldve: 2004. 03. 05. 08:53
idézet:
Ezt írta oalex:
Probáltam Barracudát és az is halható.[/quote]
Persze hogy hallható, de minden vinyó hallható (asszem neked WD 8 Mb van az aláírásodban és annak is van hangja.)
Ha hiperhangtalan gépet akarsz, akkor ott a Zalman háza, be mész a boltba és megveszed 300000 ért, de még abban is lesz a vinyónak hangja.
Jó, persze mindig vannak alternatívák, lásd.: [url="http://"http://www.go-l.com"]liebermann gépek[/url], RAM sebességű memóriakártya merevlemez helyett, persze milyen buszon visz 21,5 GB/s-et át, persze mozgó alkatrész nélkül. Ja, persze nincs ár, mert ebből 16 gigát összeszedni nem lehet kevés.
Ha zenehallgatásra akarsz halk gépet, akkor vegyél egy epiát, egy bármilyen nagy tápot, szedd ki a ventit belőle (amit 400 wattra terveztek és 80-at ad le, az nem igazán melegszik), és csinálj egy hálózati bootot. Az egész megvan 0 többletből, semmi extra nélkül. Ha filmeket is akarsz nézni, csináld meg ezt egy Dual P3-mal, azt is lehet passzív hűteni.
u.i.: Nyomtam egy editet az olajjal töltvére.
[ 2004. március 05.: Pancserzso szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 08:54
Elküldve: 2004. 03. 05. 14:24
De ez LOL
Namost, a tápokkal kapocsolatosan pár apróság. Kétz táp között nagy különbözőségek lehetnek elektronikában aszerint, hogy az aktív és passzív hőtermelő egységeken mégis mekkora teljesítmény diszzpipál hővé, ergo mekkora hűtőborda és mekkora légszállítás szükséges ahhoz, hogy a szintén táponként egyedileg meghatározott maximum belső hőmérsékletet ne lépje túl a táp maga és az egyes alkatrészek. Tehát lehet, hogy Zalmannak nagyobb bordája van, de lehet, hogy csífteknek meg jobb hatásfokkal dolgozó félvezetői. Vagy: A csíftek belső hőmérséklete akkoris megfelelő, ha a félvezetők 110 fokosak, a Zalman viszont nem enged meg ekkora hőmérsékletet.
A ventillátorok így egyénileg méretezve vannak a tápokban, a procihűtőkhöz hasonlatos módon, vagyis amennyire modellezhető így, egy legrosszabb esetre. És ezt adott körülmények között nem célszerű megbolygatni egy másik, táppal-fordulattal csendesített ventivel. mert kiborulhat a bili. Az enermax ax-en ugye van egy poti. Ez működik, nekem most a vga ventije (sapphire, a fene egye meg) és a vinyók(10k..) hangosak, a tápot induláskor (amikor a vinyó még pihen) észre sem venni mellettük, tehát csendesnek mondom. De: Itt, ha a tápban elkezd megszaladni a hő, a táp figyelmen kívül hagyja a potit és a venti fordulatát magasabbra veszi.
Szóval óvatosan a venticserével és a feszvariálással..
Azt ugye meg senki nem teszi, hogy a ventinek 7V-ot ad a +5 és +12V között..
A mostanában elterjedő, alul 12centis venti megoldást atrtom eddig a legjobb megoldásnak erre a témára. Nem elszív, hanem fúj a bordára, átmozgatja az egész táp levegőjét és ugye mennyire csendes. A köv. tápom ilyen lesz, persze csak ha az enermax-ot megunom..
Bár az is, lehet, hogy passzív hűtést fogok kialakítani, de ehhez a komplett nyák-ot kell áttervezni. És az nem kismiska dolog, és nem azért, mert elhelyezni nem lehet az alkatrészeket..
A rádióhullámú zajokról meg annyit, hogy amíg nem rákkeltő mértékű és nem zavarja a gépem működését(én már az árnyékolt floppikábeltől is röhögőgörcsöt kaptam, a SCSI tartalmaz paritást, a hangkártyám sem szed össze semmi durvát), addig kár vele foglalkozni. Tekerd permalloyba a tápot, ha zavar
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 03. 05. 14:46
idézet:
Ezt írta didyman:
Nahát-nahát, micsoda hangos monitor
De ez LOL
Namost, a tápokkal kapocsolatosan pár apróság. Kétz táp között nagy különbözőségek lehetnek elektronikában aszerint, hogy az aktív és passzív hőtermelő egységeken mégis mekkora teljesítmény diszzpipál hővé, ergo mekkora hűtőborda és mekkora légszállítás szükséges ahhoz, hogy a szintén táponként egyedileg meghatározott maximum belső hőmérsékletet ne lépje túl a táp maga és az egyes alkatrészek. Tehát lehet, hogy Zalmannak nagyobb bordája van, de lehet, hogy csífteknek meg jobb hatásfokkal dolgozó félvezetői. Vagy: A csíftek belső hőmérséklete akkoris megfelelő, ha a félvezetők 110 fokosak, a Zalman viszont nem enged meg ekkora hőmérsékletet.
A ventillátorok így egyénileg méretezve vannak a tápokban, a procihűtőkhöz hasonlatos módon, vagyis amennyire modellezhető így, egy legrosszabb esetre. És ezt adott körülmények között nem célszerű megbolygatni egy másik, táppal-fordulattal csendesített ventivel. mert kiborulhat a bili. Az enermax ax-en ugye van egy poti. Ez működik, nekem most a vga ventije (sapphire, a fene egye meg) és a vinyók(10k..) hangosak, a tápot induláskor (amikor a vinyó még pihen) észre sem venni mellettük, tehát csendesnek mondom. De: Itt, ha a tápban elkezd megszaladni a hő, a táp figyelmen kívül hagyja a potit és a venti fordulatát magasabbra veszi.
Szóval óvatosan a venticserével és a feszvariálással..
Azt ugye meg senki nem teszi, hogy a ventinek 7V-ot ad a +5 és +12V között..
A mostanában elterjedő, alul 12centis venti megoldást atrtom eddig a legjobb megoldásnak erre a témára. Nem elszív, hanem fúj a bordára, átmozgatja az egész táp levegőjét és ugye mennyire csendes. A köv. tápom ilyen lesz, persze csak ha az enermax-ot megunom..
Bár az is, lehet, hogy passzív hűtést fogok kialakítani, de ehhez a komplett nyák-ot kell áttervezni. És az nem kismiska dolog, és nem azért, mert elhelyezni nem lehet az alkatrészeket..
A rádióhullámú zajokról meg annyit, hogy amíg nem rákkeltő mértékű és nem zavarja a gépem működését(én már az árnyékolt floppikábeltől is röhögőgörcsöt kaptam, a SCSI tartalmaz paritást, a hangkártyám sem szed össze semmi durvát), addig kár vele foglalkozni. Tekerd permalloyba a tápot, ha zavar[/quote]
A CRT monitoroknak igenis van hangja, vékony ciripelő, a magasfrekvenciás trafó adja ki. Csak a felső tartomány amit hallunk az emberenként változik, van aki 14 khz-ig hall, a vájtfülűek a 20 khz-et is meghallják ...

Súgó
A téma zárva.