Nem értem mire gondolsz.
Seagate képes volt simán annyira melegedni, hogy nem lehetett fogdosni, mert "égetett".
De más vinyó is melegszik, ha nem is ennyire.
Ha a vinyó 45C fokos mondjuk, a belső levegő 30C, már hidegebb levegőt kap, mint a 40C.
Ne így gondolkozz! Két egészen más tészta, hogy megnézed a vinyó hőmérsékletét x óra pörgés után hűtés nélkül, vagy hogy megnézed ugyanannyi pörgés után folyamatos hűtéssel! A különbség ég és föld.
Én arra gondoltam, hogy ha folyamatosan hűtöd, akkor mennyi lesz a levegő mint hűtőközeg által átvett hőmennyiség. Ki lehetne számolni, bár valós eredményt nehéz kapni a paraméterek pontos meghatározásának nehézségei miatt. (Írtam, hogy most makkant meg a munkahelyi gépem, a ház tetejét alig lehetett megérinteni, a procihűtőről nem is beszélve)
Ha folyamatosan hűtöd a vinyót, akkor nagyon meg kell ám hajtani ahhoz, hogy 45 fokos legyen. Kintről kap a vinyó, mondjuk, 25 fokos levegőt, nem hiszem, hogy a vinyó másik végénél mérhetően melegebb lesz a mozgó levegő, és a vinyó, (hasraütök) kb 25.3-4 fokos lesz. És ezt a 25.3-4 fokos levegőt kapja meg a procihűtőd. És nem utolsósorban: nagyon bőven kap levegőt.
Az otthoni gépemben egyszerűen nincs a vinyók előtt takarólap. A levegő BEFELÉ történő mozgása pedig kézzel érezhető. Ha ugyanott kifelé húznám a levegőt, mennyi maradna a procihűtőnek?
A légnyomásviszonyok igen érdekesen alakulnának a házban....
Amúgy pedig, ha azt nézed, hogy a levegő ugye gáz, és a legrövidebb úton akar eljutni egyik helyről a másikra, a légnyomás függvényében (izé, ezt hívják szélnek

). Tegyük fel, hogy a vinyó elé berakott venti(k) nagyobb légszállítással rendelkeznek, mint a tápventi (ez valószínű is, mivel a tápventi valójában le van fojtva.).
Ha elől, a vinyó előtt kicsi a légnyomás, akkor az elől lent bemenő levegő a vinyóventik felé fog áramlani, a procihűtőt messze elkerülve, a tápnak meg végképp nem jut elég levegő. A hátul lent bemenő levegőből jut, persze, de azt meg a táp fogja elszívni.
Honnan fog elég friss, "hideg" levegőt kapni a proci?
Elől lent meg persze hogy bemegy a levegő, a kérdés csak az, hogy mennyi...
A tea nem azért hűl le, ha föntről fújod, mert olyan hatékonyan szállítod el a MELEGET, hanem mert hatékonyan szállítod el a PÁRÁT! és a páraképződés nagyon sok hőt von el.
De ahogy gondolod. Ha szted nem jó, ne használd.
Nekem működött, tudom, hogy jó megoldás.
Ok.
"We are creatures of the Under World.
We can not afford to love."