HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#461 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 25. 15:55

Idézet: 11ezer - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 9:47

.... " Jött a nagy kiröhögés, hogy az SBIII nem is olyan jó. Valószínü, hogy a gyártónak a "hamis" tesztek miatt sok baja lesz.
Hiszen kiderült, hogy egy-két külföldi oldal úgymond meg volt kenve, hogy emelje egy kicsit a GT színvonalát, de ebbe belebuktak. " .....

Hiszen kiderült???   "... mikó?" :)                     (by szalacsi, már régen volt, de felejthetetlen)
Hol derült ki?
Micsoda? :)
Belebuktak?

Még mindig a GT-t szídod? LOL! Minden topikot végigjársz?

Huzza a picsaba! Szalacsi modra...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#462 Felhasználó inaktív   11ezer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 25. 21:25

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 16:55

Huzza a picsaba! Szalacsi modra...

PeppeR

hm... á mindegy

Vinyó témához: Samsung vinyót érdemes megnézni. A régi típust.
Az új vékony, a régi vastag. Szériaszám nem érdekes, csak a vastagabb legyen.

40-es, 80as 7200-es, és semmi hangjuk nincs.

Ha csak szimpla csavarokkal rögzítettem, egy picit néha berezonált, de gumi alátéttel kés a vajban.

Ami nagyon jó még, a 40es nem melegszik, a 80as csak egy kissé, de nem veszélyes.

Halk gép építésénél arra törekszik az ember, hogy ne legyen, vagy cak nagyon halk ventik legyenek a gépben.
Ha a vinyót hűteni kell, tapasztalataim szerint fordítva jobb beszerelni a vinyó hűtő ventilátort.
Na kintről szívja be a levegőt, mert hiába hideg, addig. A vinyótól már melegebb levegő megy befelé egészen a proci hűtőig.
Ha fordítva van berakva, kifele fúj a házból. Így hűti a vinyót is, és nem lesz melegebb bent.

Az nem baj, ha a benti meleg levegőt nyomja a vinyóra, mert hidegebb az a levegő, mint a vinyó, és a légmogás sokat számít. Ha már "el tud mozdulni" a meleg a vinyótól, hűtés indul be.

Ezt még egy Seagate el csináltam meg, Samsunggal már nem kellett. Jól elvannak.

#463 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 08:58

Idézet: 11ezer - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 20:25

...

Miert nem ezzel kezdted?!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#464 Felhasználó inaktív   bandikaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:53

Idézet: 11ezer - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 20:25

Na kintről szívja be a levegőt, mert hiába hideg, addig. A vinyótól már melegebb levegő megy befelé egészen a proci hűtőig.
Ha fordítva van berakva, kifele fúj a házból. Így hűti a vinyót is, és nem lesz melegebb bent.

Bocs, de állítom, hogy nem találsz olyan vinyót, amelyik annyira melegszik, hogy a hőmérséklet különbséget mérhetően befolyásolja.

Amúgy, ha a táp is (ugye alapból így van), kifelé mozgatja a levegőt? Milyen batár venti kell ahhoz, hogy elegendő légmozgás legyen befelé, és hol valósítod meg?

Minden normális házban lent alul be, fent hátul ki... (Pont fordítva, mint az embernél :) )
"We are creatures of the Under World.
We can not afford to love."

#465 Felhasználó inaktív   bandikaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:59

hm, és ha már "Teljes csendet akarunk", akkor álljon itt egy megvalósítás: :)

Nem én csináltam, az IBM, egy thinkcentre A30asban sikerült nekik... Beleraktak egy 230wattos tápot, a p4es cerka alá. Igen, tényleg teljesen csendes lett, mert a táp és az alplap ventihajtó része megdöglött. Se a táphűtő venti, se a procihűtő nem ment.
Na nem a csend tűnt fel, hanem az, hogy a gép fogta magát és kikapcsolt. :) Hűteni kellett, mert dolgozni kellett. A megoldás:

Hűtés, már ha muszáj :)

#466 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 18:13

na hogy is volt aza bitumenlapos vinyókusító rack? asszem Orbano mondta, hogy azzal érdemes próbálkozni... valami ötlet?

#467 Felhasználó inaktív   11ezer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 20:03

Idézet: bandikaa - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 18:53

Bocs, de állítom, hogy nem találsz olyan vinyót, amelyik annyira melegszik, hogy a hőmérséklet különbséget mérhetően befolyásolja.

Amúgy, ha a táp is (ugye alapból így van), kifelé mozgatja a levegőt? Milyen batár venti kell ahhoz, hogy elegendő légmozgás legyen befelé, és hol valósítod meg?

Minden normális házban lent alul be, fent hátul ki... (Pont fordítva, mint az embernél :) )

Nem értem mire gondolsz.
Seagate képes volt simán annyira melegedni, hogy nem lehetett fogdosni, mert "égetett".
De más vinyó is melegszik, ha nem is ennyire.
Ha a vinyó 45C fokos mondjuk, a belső levegő 30C, már hidegebb levegőt kap, mint a 40C.
De ahogy írtam, nem is csak az az érdekes, hogy hány fokos a mozgatott levegő, hanem az, hogy "mozog", így eltolja a eleget a vinyóról.

Mondok egy tökegyszerű példát.
Veszel egy forró teát. Ha "megfújod", lehül. DE nem csak attól, hogy hideget fújsz, hiszen nem is nagyon tudsz hideget tüdőből nyomni.
Próbáld ki azt, hogy oldalról közelről "elfújsz" felette, ugyanúgy le fog hűlni.

Szinte minden jobb házban alul van levegőnyílás. Ott is bemegy ám a kinti levegő. Nem mondja neki senki, hogy nem mehetsz be, csak ha venti nyom.

De ahogy gondolod. Ha szted nem jó, ne használd.
Nekem működött, tudom, hogy jó megoldás.

#468 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 20:35

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 17:13

na hogy is volt aza bitumenlapos vinyókusító rack? asszem Orbano mondta, hogy azzal érdemes próbálkozni... valami ötlet?

Erre csak azt tudom mondani, hogy beleld ki legalabb teszt erejeig egy dobozt tojastartoval, mind a hat oldalon, de ugy, hogy meg beferjen a vinyo. Bekotod, kiprobalod. Olcso, nekem bejott, ha neked nem tetszik, akkor fel ora munkad es par szaz forint karba ment. IMHO nem fog...

A felfuggesztos megoldasra nem reagaltatok! Nem jon be? Pedig ez is jol mukodik, csak kiprobalt es bevalt otleteket irok le.

PeppeR

#469 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 20:45

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 21:35

Erre csak azt tudom mondani, hogy beleld ki legalabb teszt erejeig egy dobozt tojastartoval, mind a hat oldalon, de ugy, hogy meg beferjen a vinyo. Bekotod, kiprobalod. Olcso, nekem bejott, ha neked nem tetszik, akkor fel ora munkad es par szaz forint karba ment. IMHO nem fog...

A felfuggesztos megoldasra nem reagaltatok! Nem jon be? Pedig ez is jol mukodik, csak kiprobalt es bevalt otleteket irok le.

PeppeR

hosszú volt a komment... :D lusták voltunk elolvasni...  :D  :D
amugy hallottam már a felfüggesztős dologról... most hogy mondod ezt a tojástartósat kipróbálom... amugy amin még elgondolkodtam, hogy ha bezárom egy dobozba, akkor nem lesz melege? mer szerintem de...  :rolleyes: valami hűtést ki kell találni... esetleg hítpájp? két réztömbel a vinyó két oldalán... a pájpok végeit meg kivinni "hűsre"...

#470 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 23:22

SBIII? Ne röhögtesd ki magad!
Bánom, hogy hozzámkerült valaha is a GT terméke!  :mad:
Marad a jó öreg CNPS7000 AlCu, vagy a Cooler Master Aero7 Lite borda ami porrá alázza a szutyok Glacialtech-et.
Mondjuk érdekességképpen annyit, hogy az XDream III 7 fokkal jobb és kb. ugyanannyiba kerül és vígan lehűt egy 3400+ AMD procit, ja és ezek ugyanazon bordával készülnek, Aero7 Lite, XDreamII, XDreamIII, csak a motor más rajta, mellesleg 20 db-es zaja van, míg a 2520 Pro-nak meg van vagy 31, szóval még hangos is. :reklamacio:
Ciki de ez van! ;)
A profik nem is gondolkoznak glakiálteken!

Szerkesztette: Tsabi5 2004. 08. 26. 23:23 -kor

#471 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 23:26

Idézet: Tsabi5 - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 0:22

A profik nem is gondolkoznak glakiálteken!

Sőt, a decibelt is le tudják írni.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#472 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 07:38

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 21:35

...A felfuggesztos megoldasra nem reagaltatok! Nem jon be? Pedig ez is jol mukodik, csak kiprobalt es bevalt otleteket irok le.

nekem teszik az 5let, annyi különbséggel, hogy a 3,5" rész alá fogom helyezni a vinyót és így még ráadásul az alsó venti hűteni is fogja :D
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#473 Felhasználó inaktív   bandikaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 08:36

Nem értem mire gondolsz.
Seagate képes volt simán annyira melegedni, hogy nem lehetett fogdosni, mert "égetett".
De más vinyó is melegszik, ha nem is ennyire.
Ha a vinyó 45C fokos mondjuk, a belső levegő 30C, már hidegebb levegőt kap, mint a 40C.

Ne így gondolkozz! Két egészen más tészta, hogy megnézed a vinyó hőmérsékletét x óra pörgés után hűtés nélkül, vagy hogy megnézed ugyanannyi pörgés után folyamatos hűtéssel! A különbség ég és föld.
Én arra gondoltam, hogy ha folyamatosan hűtöd, akkor mennyi lesz a levegő mint hűtőközeg által átvett  hőmennyiség. Ki lehetne számolni, bár valós eredményt nehéz kapni a paraméterek pontos meghatározásának nehézségei miatt. (Írtam, hogy most makkant meg a munkahelyi gépem, a ház tetejét alig lehetett megérinteni, a procihűtőről nem is beszélve)
Ha folyamatosan hűtöd a vinyót, akkor nagyon meg kell ám hajtani ahhoz, hogy 45 fokos legyen. Kintről kap a vinyó, mondjuk, 25 fokos levegőt, nem hiszem, hogy a vinyó másik végénél mérhetően melegebb lesz a mozgó levegő, és a vinyó, (hasraütök) kb 25.3-4 fokos lesz. És ezt a 25.3-4 fokos levegőt kapja meg a procihűtőd. És nem utolsósorban: nagyon bőven kap levegőt.
Az otthoni gépemben egyszerűen nincs a vinyók előtt takarólap. A levegő BEFELÉ történő mozgása pedig kézzel érezhető. Ha ugyanott kifelé húznám a levegőt, mennyi maradna a procihűtőnek?
A légnyomásviszonyok igen érdekesen alakulnának a házban....
Amúgy pedig, ha azt  nézed, hogy a levegő ugye gáz, és a legrövidebb úton akar eljutni egyik helyről a másikra, a légnyomás függvényében (izé, ezt hívják szélnek :D ).  Tegyük fel, hogy a vinyó elé berakott venti(k) nagyobb légszállítással rendelkeznek, mint a tápventi (ez valószínű is, mivel a tápventi valójában le van fojtva.).
Ha elől, a vinyó előtt kicsi a légnyomás, akkor az elől lent bemenő levegő a vinyóventik felé fog áramlani, a procihűtőt messze elkerülve, a tápnak meg végképp nem jut elég levegő. A hátul lent bemenő levegőből jut, persze, de azt meg a táp fogja elszívni.
Honnan fog elég friss, "hideg" levegőt kapni a proci?

Elől lent meg persze hogy bemegy a levegő, a kérdés csak az, hogy mennyi...

A tea nem azért hűl le, ha föntről fújod, mert olyan hatékonyan szállítod el a MELEGET, hanem mert hatékonyan szállítod el a PÁRÁT! és a páraképződés nagyon sok hőt von el.

De ahogy gondolod. Ha szted nem jó, ne használd.
Nekem működött, tudom, hogy jó megoldás.

Ok. :)

#474 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 10:43

De Te nem teát hűtesz, hanem vinyót, aminek szerencsére nincs párásodása.
Egyébként egy sima badong csöves elmélettel a procit tökéletesen le tudod hűteni!
Én régóta kísérletezek a teljes csendcsinálással és általam eddig legjobb felfedezni vélt motor a Coolink CFY08BB. Ez gyári paraméterek szerint kb. 21 dB zajos, ami közel azonosnak is mondható, tehát HALK és nem hazudnak, mellé jön a 28 CFM légszállítás. Na most én ezt megtoltam egy ellenállással (resistor) és egyből lement a forulata 1600-ra és a zaja meg kb. 16-17 dB-re.
De biztos vagyok benne, hogy még így is bőven 25 CFM-et fúj.

Most nem a Glacialtech termékét akarom szapulni, de a Silent Blade leszabályozva (7 volt) semmi levegőt nem fuj át, mellesleg van egy kis motorzaja is.
Elvileg a gyári paraméterek szerint 19 dB 25 CFM, na most leszabályozva kijön a 16-17 dB, de a légszállítás szerintem alig valami már!

Nekem csak Coolink extra halk cuccok vannak a gépben és így elég csendes szerencsére.
Ez egy jó tipp akik hallkítani akarnak szerintem.
Még a táp következik, azt lecserélem egy extra halk 12 cm-es ventisre és kész a full halkítás.
Egyébbként a Coolink ventilátorok a Noisekiller venti lapátjával egyezik meg, nézzétek meg pl. a 8 cm-es CFY08B-B.

Szerkesztette: Tsabi5 2004. 08. 27. 10:47 -kor

#475 Felhasználó inaktív   11ezer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 15:53

A cél, a lehető leghalkabb gép, rendszer elérése, nem a leghidegebb. Ez így sarkított tudom.

Nehéz persze így leírni, hogy megy nálam a levegő stb, de működik. Illetve ment anno, most már elég csak hátul.

Mivel nem vagyok egy csúcs gémer tuningoló ember, nem kell a max hűtés sem. A lényeg, hogy csend legyen.

Silentblade venti nagyon halk, csak ha a ház hajlamos a rezonanciára felerősíti a hangját. Gumi alátéttel megoldható simán, és normál rpm mellet sem hangos.

Tapasztalatim szerint, amit írtatok, miszerint a vinyót hűtő venti légáramlatát nem emeli meg nagyon a vinyó hűtése csak akkor (igaz) ha egy erősebb venti tolta a levegőt.

Gyengébbnél már sajna nem, csak úgymond befújta a meleget.

De, ha gyenge kifele fúj, vinyónak jó, rendszerhőnek jó.
Persze nem 15-20 C fokokkal változnak az eredmények, de ahogy kezdtem, nem is az volt a cél, hanem hogy a lehető legkisebb zajjal működjön a rendszer, hibátlanul.

#476 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 21:29

Idézet: Laslie - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 6:38

nekem teszik az 5let, annyi különbséggel, hogy a 3,5" rész alá fogom helyezni a vinyót és így még ráadásul az alsó venti hűteni is fogja :D

Alaplapfurat? Alaplapfurat?! ALAPLAPFURAT?! ALAPLAPFURAT!!!

PeppeR

#477 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 21:33

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 19:45

hosszú volt a komment... :D lusták voltunk elolvasni...  :D  :D
amugy hallottam már a felfüggesztős dologról... most hogy mondod ezt a tojástartósat kipróbálom... amugy amin még elgondolkodtam, hogy ha bezárom egy dobozba, akkor nem lesz melege? mer szerintem de...  :rolleyes: valami hűtést ki kell találni... esetleg hítpájp? két réztömbel a vinyó két oldalán... a pájpok végeit meg kivinni "hűsre"...

Nem kell hocso! Egy sima 6cm-es ventilator, jo ponton elhelyezve. Majd keszitek egy kiteritett rajzot a dobozrol es bejelolom, hogy hova erdemes tenni a ventilatort. Jo ez a doboz, csak kisse nagy. Egyebbkent semmi bajom vele. Lehet a samsungomat is belarakom egy uj dobozba.
A rajzzal igyekszem!

PeppeR

#478 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 22:14

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 22:33

Nem kell hocso! Egy sima 6cm-es ventilator, jo ponton elhelyezve. Majd keszitek egy kiteritett rajzot a dobozrol es bejelolom, hogy hova erdemes tenni a ventilatort. Jo ez a doboz, csak kisse nagy. Egyebbkent semmi bajom vele. Lehet a samsungomat is belarakom egy uj dobozba.
A rajzzal igyekszem!

PeppeR

előre is köszönöm...  :) hellyel nem lesz gond... a gépnek szánt belső tér mére pontosan 55*60*20cm... csak elfér benne egy dobozolt vinyó is...  :D amugy ma készlettem a driverbayel... már csak egy fedőlemezt kell ráaplikálni, illetve valami fixebb belfogatást kitalálni a driveoknak... nameg felaplikálni a bayt a helyére... és elkezdeni az MB-bayel foglalkozni...  :rolleyes:

#479 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 08:14

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 21:14

előre is köszönöm...  :) hellyel nem lesz gond... a gépnek szánt belső tér mére pontosan 55*60*20cm... csak elfér benne egy dobozolt vinyó is...  :D amugy ma készlettem a driverbayel... már csak egy fedőlemezt kell ráaplikálni, illetve valami fixebb belfogatást kitalálni a driveoknak... nameg felaplikálni a bayt a helyére... és elkezdeni az MB-bayel foglalkozni...  :rolleyes:

Elfelejtettem, hogy egyedi hazat keszitesz. Azert a leheto legkisebb meretekkel fogom megadni.

PeppeR

#480 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 16:34

Nagyon jo! Elkeszitettem mindent, csak nem ide irtam, hanem a "Hazepites es rejtelmei" c. topikba. Ezer bocsanat attol, aki itt kereste/varta!!!

PeppeR

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó