HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#1 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 10. 08:56

Szoval, ami kéne:
2db 12 venti, melyik a leg csendeseb? (a papst-ton kivül), amiket edig olvastam itt, az Vantec és enermax

1 db 400W körüli táp, Vantec nem kaphato most egy ideig. Zalman 28e Ft, de álitolag semmi különös. Mi van még ami nagyon csendes?

2 db Winyo (~40G): anyit tudok, hogy a Barracudák a leg csendesebbek, de abban nem, vagyok bisztos, hogy csak a IV, V sorozat, vagy az ujjabak is?? Szoval keressek egy használt IV-et vagy az is ugyan olyan csendes ha egy ujat veszek. (egyébként most egy WD 8Mb 80G van, ezt azért vettem mert ez a leggyorsab, viszont nagyon magas hangon vissit), páran már javasolták a silentdrivot, de ha egyszer nem lehet kapni akkor nem megyek sokra velle.

2-3db 8cm haz venti, szintén csendesek.

Tudom, hogy már volt régebben pár hasonló téma, hid el mind végig olvastam, friss infokat keresek.

Kösszi a segitséget :)
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 09:18

idézet:
Ezt írta oalex:
Szoval, ami kéne:
2db 12 venti, melyik a leg csendeseb? (a papst-ton kivül), amiket edig olvastam itt, az Vantec és enermax

1 db 400W körüli táp, Vantec nem kaphato most egy ideig. Zalman 28e Ft, de álitolag semmi különös. Mi van még ami nagyon csendes?

2 db Winyo (~40G): anyit tudok, hogy a Barracudák a leg csendesebbek, de abban nem, vagyok bisztos, hogy csak a IV, V sorozat, vagy az ujjabak is?? Szoval keressek egy használt IV-et vagy az is ugyan olyan csendes ha egy ujat veszek. (egyébként most egy WD 8Mb 80G van, ezt azért vettem mert ez a leggyorsab, viszont nagyon magas hangon vissit), páran már javasolták a silentdrivot, de ha egyszer nem lehet kapni akkor nem megyek sokra velle.

2-3db 8cm haz venti, szintén csendesek.

Tudom, hogy már volt régebben pár hasonló téma, hid el mind végig olvastam, friss infokat keresek.

Kösszi a segitséget :)
[/quote]

Ventiknél általánosságban elmondható, hogy a csúszócsapágyas csendesebb a golyósoknál, viszont kevésbé tartós. Míg a golyós elvan évekig. A csúszócsapágyas, főleg poros környezetben 1-2 év alatt leamortizálódik. (Műdödni működik, csak kotyogni fog és ezért kerreghet)

A fordulatszám meg szinte mind1, mert ha alapon túl nagy akkor átkötöm 7v-ra, ha úgy sem jó akkor 6-ra vagy esetleg 5-re. De tapasztalat szerint 6v-on már a legporszívóbb venti is "zajtalan"

Tápból DTK, Enermax csendesek még. Persze terheléstől függően. Vagy az Enermax kézi fordulatszámszabályozós változata.

Vinyó seek zaját csökkenteni lehet, ha úgy építed be, hogy ne érintkezzen a házzal közvetlenül. (Vagyis gumibakra, vagy rugóra van rögzítve, vagy bármi más olyan anyagra ami nem erősíti és közvetíti a zajt) Természetesen megfelelő hűtés biztosítása mellett mivel a vinyó hőjét alaphelyzetben a ház vezeti el.

[ 2003. október 10.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 09:30

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ventiknél általánosságban elmondható, hogy a csúszócsapágyas csendesebb a golyósoknál, viszont kevésbé tartós. Míg a golyós elvan évekig. A csúszócsapágyas, főleg poros környezetben 1-2 év alatt leamortizálódik. (Műdödni működik, csak kotyogni fog és ezért kerreghet)

A fordulatszám meg szinte mind1, mert ha alapon túl nagy akkor átkötöm 7v-ra, ha úgy sem jó akkor 6-ra vagy esetleg 5-re. De tapasztalat szerint 6v-on már a legporszívóbb venti is "zajtalan"

Tápból DTK, Enermax csendesek még. Persze terheléstől függően. Vagy az Enermax kézi fordulatszámszabályozós változata.

Vinyó seek zaját csökkenteni lehet, ha úgy építed be, hogy ne érintkezzen a házzal közvetlenül. (Vagyis gumibakra, vagy rugóra van rögzítve, vagy bármi más olyan anyagra ami nem erősíti és közvetíti a zajt) Természetesen megfelelő hűtés biztosítása mellett mivel a vinyó hőjét alaphelyzetben a ház vezeti el.

[ 2003. október 10.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Jó nekem a csuszos (majd legfeljeb évente ki cserélem :), de azok közül melyik??

nekem most DTK tápom van de ez hangos.....
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#4 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 09:36

idézet:
Ezt írta oalex:

Jó nekem a csuszos (majd legfeljeb évente ki cserélem :), de azok közül melyik??

nekem most DTK tápom van de ez hangos.....
[/quote]

1: Én már többet próbáltam, de sok különbség nem volt közöttük. Attól eltekintve, hogy 12v-on milyen fordulatszámon pörögtek. PL Sunon nagyon hamar megdöglött.

Ami nekem eddig tartósan működött az Evercool.

2: Én most vettem egy DTK házat táppal és zajtalan. De mondom, ez a terheltségétől függ és ez nem volt túlterhelve: 1700+ 512RAM Radeon 9200 és 1db cd író 1db vinyó.

#5 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 09:42

idézet:
Ezt írta Mumia:

1: Én már többet próbáltam, de sok különbség nem volt közöttük. Attól eltekintve, hogy 12v-on milyen fordulatszámon pörögtek. PL Sunon nagyon hamar megdöglött.

Ami nekem eddig tartósan működött az Evercool.

2: Én most vettem egy DTK házat táppal és zajtalan. De mondom, ez a terheltségétől függ és ez nem volt túlterhelve: 1700+ 512RAM Radeon 9200 és 1db cd író 1db vinyó.
[/quote]

Sunon-rol azt halotam, hogy gagyi, mi van még más???

#6 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:06

A jelenlegi Barracuda 7200.7 szubjektíve ugyanolyan hangtalan, mint a B IV, B V. Nyugodtan megveheted.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#7 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:13

cooler ből ajánlom a titan és a Tt cuccokat.., picit drágább mint a többi, meg nem is lehet mindenkhol kapni...
Winyó.. .az segate tényleg halk... Winyóra jánlom hogy vegyél valami passzív hűtést, Meg a videókártyára is...
És nem lessz bajod a zajjal... [url="http://"http://www.e-connect.hu/"]http://www.e-connect.hu/[/url] [url="http://"http://www.overclock.hu/cgi-bin/overclock"]http://www.overclock...i-bin/overclock[/url]
Én általába innen vásárlok...

- Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan elbaszni: ehhez már
számítógép kell.

#8 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:13

asszem sokat nem segít, de pl Chieftecből is van majdnem teljesen hangtalan (pl az enyém, ha csak ő lenne a szobában, akkor sem valószínű, hogy hallanám, ha nem rakom mellé a fülem), igaz, ez nincs megterhelve. de hallottam már hangos Chieftecekről is :( egy Enermax-tulaj viszont kissé irígyli az enyém hangtalanságát :)
vinyóban nekem Maxtort ajánlottak, csendesség témában is... most készülök venni egyet és nekem is nagyon fontos a halk működés. úgyhogy figyelem a topikot... nálam a vinyó a gyenge pont, semmi más nem zajos különösebben, a letekert Titannak van egy csöpp hangja, de minimális és a surrogó típust jobban bírom, mint a vinyók fémes zörgését... nem csücsülnek házban, de a saját hangjuk sem kellemes. bár fejhallgatóval elbírom =)

#9 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 10:28

idézet:
Ezt írta Zer0:
cooler ből ajánlom a titan és a Tt cuccokat..[/quote]

a maiak már jobbak? nekem Titan D5TB-m vagy mifeném van, azt mondják rá sokan, hogy halk. nos, nekem iszonyatos ventim sosem volt, de ez nem halk, az tuti. legalábbis engem tudott zavarni. letekerve már elmegy, de én alig terhelem a gépet. egy nagyon atom hűtési képességekkel megáldott cuccot letekerve jobb hatás érhető el, azt hiszem. de tény, hogy nem vagyok hozzáértő, bár csevegtem már olyannal, aki szuperhalk gépek építésével is foglalkozott hivatás szinten :)

nem tudom, a normál ventik milyen hangosak egy házban, nekem nincs házam és a táp és a proci ventijét kivéve nincs is több. a videokarim venti nélkül is elszaladgál vígan =) de ha nem tenné, megpróbálnék rászerelni valami batár bordát. mindenképpen az a leghalkabb =)
mint már említettem, engem a vinyók fémes zaja tud zavarni :( az nagyon ott van, rossz típusú és ahhoz képest nem kicsi mértékű. persze az újabbak jobbak, de az sem az igazi. házon belül egyébként megoldható, hogy egy eleve halk vinyónál csak a kerregés motoszkáljon ott, az alapzúgás ne, gumival és miegymással. persze nem agyonhúzott erőműveknél kínálkozó megoldás.

#10 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 11:33

idézet:
Ezt írta shr:

a maiak már jobbak? nekem Titan D5TB-m vagy mifeném van, azt mondják rá sokan, hogy halk. nos, nekem iszonyatos ventim sosem volt, de ez nem halk, az tuti.
[/quote]

Szerintem, Ő csak a cooler-ről beszélt, nem proci hűtőről. A D5TB nem valami csendes. Nekem 12centis Titanom van 5V-ra kötve SEMMI hangja nincs, de 7V sem.
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#11 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 12:15

idézet:
Ezt írta JiM:

Szerintem, Ő csak a cooler-ről beszélt, nem proci hűtőről. A D5TB nem valami csendes. Nekem 12centis Titanom van 5V-ra kötve SEMMI hangja nincs, de 7V sem.
[/quote]

Igen, nem procira csak a házba gondoltam, mivel vizhütésem van.

#12 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 12:23

Update:

A boltban azt mondták, hogy meg örültem de megrendeltem 28e ért a Zalman 400W-os tápot :), Ha hangos lesz akkor fel akasztom magam :( vagy nem tudom mit csinálok.

Továbbá rendeltem 2 db Vantek 12cm-es ventitt (~4000ft./db). (itt egyébként vissza jelzés hilyán alig tudtam el dönteni, hogy Enarmax vagy a Vantec legyen. Az enermax kb 1e forintal drágáb, de arra gondoltam, hogy az lehet, hogy csak az aranyozás miat van, ami engem nem érint, mivel rejtve lesz)

Ezek ma 4-kor érkeznek (Misztrál)

És találtam egy 40G Barrakuda IV (természetesen használt) és ezt holnap tudom átvenni.

Szoval majd el válik.

(ehgyébként ha valakit érdekel, most igy felszabadult kb 16 db különfélle 8cm-es ventilátor és egy 400W-os DTK táp, bármanyiért oda adom) :)

#13 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:11

Úgy gondolom, hogy amíg ventillátorra van szükség(mindegy, hogy lég vagy vízhűtéshez)teljesen hangtalan gépet nem lehet csinálni. Teljesen hangtalan alatt azt értem, hogy éjszaka, bezárt ajtók, ablakok mellett, teljes kussban 2m-en belülről ne lehessen hallani.

Olyat lehet, hogy nappali csendes környezeti körülmények, beszélgetés, tv, stb. mellett ne tűnjön fel. Talán olyat is, hogy a fenti körülmények között, de 4-5m-en belül már elhanyagolható legyen ahhoz, hogy észrevegye az ember, hogy be van kapcsolva.

Kipróbáltam az Papst-ig(Ami egyébiránt abszolút mértékben NEM éri meg az árát, nem is értem a nimbuszt ami körülveszi. Én is bedőltem, nem vagyok kivétel.) bezárólag több ventillátort, de a levegő hangjával nem lehet mit tenni. Akármilyen halk a ventillátor motorja, az által szállított levegőt sajnos hallani fogjuk amíg nincs jobb megoldás... :(

Tehát még egyszer: nem a hdd hangjam vagy a ventillátorok hangja a baj, hanem a szállított levegő hangja.

Fentiek csak az én véleményemet tükrözik, de fél év hangtalanná tételi próbálkozás után jelenleg ez a véleményem. Ja és természetesen olyan gépre érvényes, amit hűteni is kell :)

#14 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:30

idézet:
Ezt írta Olympia:
Úgy gondolom, hogy amíg ventillátorra van szükség(mindegy, hogy lég vagy vízhűtéshez)teljesen hangtalan gépet nem lehet csinálni. Teljesen hangtalan alatt azt értem, hogy éjszaka, bezárt ajtók, ablakok mellett, teljes kussban 2m-en belülről ne lehessen hallani.

Olyat lehet, hogy nappali csendes környezeti körülmények, beszélgetés, tv, stb. mellett ne tűnjön fel. Talán olyat is, hogy a fenti körülmények között, de 4-5m-en belül már elhanyagolható legyen ahhoz, hogy észrevegye az ember, hogy be van kapcsolva.

Kipróbáltam az Papst-ig(Ami egyébiránt abszolút mértékben NEM éri meg az árát, nem is értem a nimbuszt ami körülveszi. Én is bedőltem, nem vagyok kivétel.) bezárólag több ventillátort, de a levegő hangjával nem lehet mit tenni. Akármilyen halk a ventillátor motorja, az által szállított levegőt sajnos hallani fogjuk amíg nincs jobb megoldás... :(

Tehát még egyszer: nem a hdd hangjam vagy a ventillátorok hangja a baj, hanem a szállított levegő hangja.

Fentiek csak az én véleményemet tükrözik, de fél év hangtalanná tételi próbálkozás után jelenleg ez a véleményem. Ja és természetesen olyan gépre érvényes, amit hűteni is kell :)
[/quote]

Sajnos van egy olyan érzésem, hogy igazábbol, ez az igazság emit irtál. Azzomban a Winyora vonatkozó résszel nem értek egyet, mivel a mostani WD magas hangon visitását nem a levegö okoza. És most az zavar a legjobban, de hát 7,200RPM érthető, visszon mindenki arra esküszik hogy a Barracuda IV lényegessen halkab, és a kiss sebeség külömbség nem probléma, csak csend legyen :)

[ 2003. október 10.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]

#15 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:44

idézet:
Ezt írta Olympia:

[/quote]

Hát az én éjjeli gépemben a vinyó volt a leghangosabb egység. Amíg nem cseréltem le Barracuda IV-re. Azóta valóban a levegő hangját hallani inkább. Úgyhogy egy szinten már a vinyó hangja erősebb.

#16 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 10. 10. 13:53

Én most vettem két 8-as ventit a már meglévő kettő Enermax UC-8FAB mellé.
3 gyártó közül választottam, enermax, zalman, coolink.
Enermax:
UC-8FAB 1800rpm 26.87CFM 26.5dB
Zalman:
ZM-F1 1700rpm 20.6CFM 20dB
Coolink:
CFY08B Breeze 1900rpm 28CFM 21dB

Nos az adatok alapján most a coolink mellett döntöttem, nem elhanyagolandó, hogy az enermax több mint kétszer annyiba kerül.
Ma próbálom ki, úgy érzem jó vásárt csináltam.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#17 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 14:17

Szia!

Mi valtozott azota miota ezt irtad:

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001449"]>>>Egáltalán nem hangos, párhuzamosan vannak összekötve és le tudom vinni 600RMP-re is, akkor is jó...........mondom, most a leg hangosab a Winyo, pedig WD!!!<<<[/url]

:confused:

Csak egy jotanacs: Kicsit pihenj, es ne "orulj" bele a hangtalan gep problemaba :) Hangtalan venti, vinyo nincs. Tok mind1 milyet veszel, ha ra vagy kattanva ugyis hallani fogod a hangjat. Persze el lehet nyomni iszonyat osszegeket arra, hogy kiprobalj mindenfele alkatreszt, de nem hiszem hogy megerne...ofkoz ha penz nem szamit akkor mind1 :)

#18 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 14:39

idézet:
Ezt írta KennyMcCormick [Gyoker]:
Szia!

Mi valtozott azota miota ezt irtad:

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=001449"]>>>Egáltalán nem hangos, párhuzamosan vannak összekötve és le tudom vinni 600RMP-re is, akkor is jó...........mondom, most a leg hangosab a Winyo, pedig WD!!!<<<[/url]

:confused:

Csak egy jotanacs: Kicsit pihenj, es ne "orulj" bele a hangtalan gep problemaba :) Hangtalan venti, vinyo nincs. Tok mind1 milyet veszel, ha ra vagy kattanva ugyis hallani fogod a hangjat. Persze el lehet nyomni iszonyat osszegeket arra, hogy kiprobalj mindenfele alkatreszt, de nem hiszem hogy megerne...ofkoz ha penz nem szamit akkor mind1 :)
[/quote]

Mint irtam akkor most is winyo a leg hangossab, ami a csendet illeti, ez szerintem valami betegség, mert ugy érzem, hogy hozzá szoktam és most már ez is hangos :) A tápra nem vonnatkozzot a vizhütés, azt most cserélem.

#19 Felhasználó inaktív   KennyMcCormick 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 14:45

idézet:
Ezt írta oalex:

ami a csendet illeti, ez szerintem valami betegség, mert ugy érzem, hogy hozzá szoktam és most már ez is hangos :)
[/quote]

Jaja en is igy latom, es ezert is irtam, hogy pihentess 1 kicsit... :)

#20 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 10. 15:25

Tápból a ThermalTake Silent PurePowert ajánlották.
Állitolag hangtalan. MOst készülök beszerelni ugyhogy nem tudok még érdemben nyiltkozni...

420Wattos 17k-ba fáj.

Ez se lehet olyan rossz és mégse 28k... :eek:

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó