HWSW Informatikai Kerekasztal: Router vásárlás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Router vásárlás Jól választani nem is olyan egyszerű

#1 Felhasználó inaktív   Turigergo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 29. 23:38

Sziasztok! Két hete akarok venni egy új routert, ami fizikailag sikerült Csakhogy: vettem elöször egy Belkin F7D1301QAZ routert, ami már ott elvérzett, hogy a kapott hálózati adapter hibás volt. Rossz előjel, vegyünk valami mást. Ugyanannyiért vettem egy TP-Link WR740N-t. Túltettem magam azon, hogy minden ismerősömtől rosszat hallottam erről a márkáról és gondoltam alaptalan sztereotipia, meg, hogy ma már mindent amúgy is Kínában gyártanak. Na hát ez nagy hiba volt. Telepítettem már routert, de ez valami katasztrófa. 1 napig szenvedtem vele, nagy nehezen sikerült, látott mindent. Itt jegyezném meg, hogy ez a minden egy PC és laptop, egy telefon és egy Smart TV. Ok, gondoltam itt már nem érhet meglepetés. De hát mekkorát tévedtem. Hogy kipróbáljam, ráengedtem az egyszerű TV-s böngészésre az 50 Mbps netemet. Hát basszus, mint egy időgépben. Nem tudom, hogy hogy lehet ennyire rossz valami, de az előző routerem, ami nem volt egy nagy szám ehhez képest egy erőmű volt. A sebesség esküszöm, mint a betárcsázós időkben. Most már eljutottam odáig, hogy egy kicsit többet kell szánnom a vásárlásra. Egy barátom a Linksys E3200-t javasolta és a boltban ahol vettem ezt a TP-Link " csodát" action-ben volt. Vélemény, tapasztalat valakinek?

#2 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 30. 06:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo - Dátum: 2012. 07. 30. 00:38

Sziasztok! Két hete akarok venni egy új routert, ami fizikailag sikerült Csakhogy: vettem elöször egy Belkin F7D1301QAZ routert, ami már ott elvérzett, hogy a kapott hálózati adapter hibás volt. Rossz előjel, vegyünk valami mást. Ugyanannyiért vettem egy TP-Link WR740N-t. Túltettem magam azon, hogy minden ismerősömtől rosszat hallottam erről a márkáról és gondoltam alaptalan sztereotipia, meg, hogy ma már mindent amúgy is Kínában gyártanak. Na hát ez nagy hiba volt. Telepítettem már routert, de ez valami katasztrófa. 1 napig szenvedtem vele, nagy nehezen sikerült, látott mindent. Itt jegyezném meg, hogy ez a minden egy PC és laptop, egy telefon és egy Smart TV. Ok, gondoltam itt már nem érhet meglepetés. De hát mekkorát tévedtem. Hogy kipróbáljam, ráengedtem az egyszerű TV-s böngészésre az 50 Mbps netemet. Hát basszus, mint egy időgépben. Nem tudom, hogy hogy lehet ennyire rossz valami, de az előző routerem, ami nem volt egy nagy szám ehhez képest egy erőmű volt. A sebesség esküszöm, mint a betárcsázós időkben. Most már eljutottam odáig, hogy egy kicsit többet kell szánnom a vásárlásra. Egy barátom a Linksys E3200-t javasolta és a boltban ahol vettem ezt a TP-Link " csodát" action-ben volt. Vélemény, tapasztalat valakinek?

1., Van kiemelt topik router vásárlásra
2., Ha a Belkin adaptere hibás volt, az még nem a router hibája.
3., Az ismerőseidnek nincs elég tapasztalata.
4., Ha TP-Link router bekonfigurálásával szenvedtél akkor nálad USER error van. A legegyszerűbb a telepítése, kb. 5 percbe telik. Ja, angolul mondjuk nem árt érteni és az sem baj, ha a fogalmakkal tisztában van valaki.
5., Az okos TV-hez és az 50 Mbps nethez NEM ez a router való!!!!!! A 740N nagyon jó kis kütyü, DE! Nem Gigabites router, tehát a te környezetedben ez lesz a szűk keresztmetszet. Igen, akcióban és olcsón adják.
6., Neked TP-Link TL-WR1043ND-t kellett volna venned!
7., TP-Link 740N, 741N, 841N/ND, 941 N/ND -vel van tapasztalatom, olcsók, hosszú garancia 3-5 év van rájuk, bírják a strapát, amíg a villám vagy más nem csap beléjük, addig teszik a dolgukat.
8., Mást is lehet venni, de Gigabites routert vegyél és mielőtt megveszed, hasonlítsd össze az árakat, a garanciaidőt és a routerek által kínált szolgáltatásokat.

-------------------------------------------
szerk: Linksys E3200 sem biztos, hogy jó lesz az okos TV-dhez, de legalább több, mint 30 rugóba kerül. :-D

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 07. 30. 06:30 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 30. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo - Dátum: 2012. 07. 30. 00:38

Sziasztok! Két hete akarok venni egy új routert, ami fizikailag sikerült Csakhogy: vettem elöször egy Belkin F7D1301QAZ routert, ami már ott elvérzett, hogy a kapott hálózati adapter hibás volt. Rossz előjel, vegyünk valami mást. Ugyanannyiért vettem egy TP-Link WR740N-t.

Szerintem Te vagy a marketinges fikanick. Szólj, ha tévedek, mert itt nekem a TPlink százával műxik, különösebb baj nincs vele és egyértelműen júzer error, ha nem bírta telepíteni. Legfeljebb az volt a szopó, hogy a tegnapi viharban nem volt neted.
Make love not Wor.

#4 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 30. 10:18

Szerintem Te vagy a marketinges fikanick. Szólj, ha tévedek, mert itt nekem a TPlink százával műxik, különösebb baj nincs vele és egyértelműen júzer error, ha nem bírta telepíteni. Legfeljebb az volt a szopó, hogy a tegnapi viharban nem volt neted.

Nekem is ez jutott eszembe. TP az szar, meg mindenki azt mondja, de a végén csak egy linkszűz kerül középre, meg persze van egy terelős Belkin is..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 30. 07:08

1., Van kiemelt topik router vásárlásra
2., Ha a Belkin adaptere hibás volt, az még nem a router hibája.
3., Az ismerőseidnek nincs elég tapasztalata.
4., Ha TP-Link router bekonfigurálásával szenvedtél akkor nálad USER error van. A legegyszerűbb a telepítése, kb. 5 percbe telik. Ja, angolul mondjuk nem árt érteni és az sem baj, ha a fogalmakkal tisztában van valaki.
5., Az okos TV-hez és az 50 Mbps nethez NEM ez a router való!!!!!! A 740N nagyon jó kis kütyü, DE! Nem Gigabites router, tehát a te környezetedben ez lesz a szűk keresztmetszet. Igen, akcióban és olcsón adják.
6., Neked TP-Link TL-WR1043ND-t kellett volna venned!
7., TP-Link 740N, 741N, 841N/ND, 941 N/ND -vel van tapasztalatom, olcsók, hosszú garancia 3-5 év van rájuk, bírják a strapát, amíg a villám vagy más nem csap beléjük, addig teszik a dolgukat.
8., Mást is lehet venni, de Gigabites routert vegyél és mielőtt megveszed, hasonlítsd össze az árakat, a garanciaidőt és a routerek által kínált szolgáltatásokat.

-------------------------------------------
szerk: Linksys E3200 sem biztos, hogy jó lesz az okos TV-dhez, de legalább több, mint 30 rugóba kerül. :-D

http://digistreet.hu...router-bemutato

26 rugesz! :D Csak 26 rugesz és most ez a "csúcs".
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6 Felhasználó inaktív   Turigergo80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 05. 22:23

Sziasztok! Köszi a válaszokat és azinfokat. Bocs, hogy külön szobában kezdtem meg a kommentelést, nem ismertem, hogy mi a szokás. Jahno marketinges kommentjét nem értem, ahogy látható új user vagyok, nem kommenteltem eddig. Hogy őszinte legyek nem is nagyon szoktam, de mivel a választással meggyűlt a bajom, így gondoltam, hogy a kútfejem és a barátaim mellett megkérdezek másokat is, hátha. Kicsit utánaolvastam a dolgoknak szaksajtóban és más fórumokon is és nem igazán győzött meg amiket a TP-Linkről írtak. Megint a dilemma. A Linksys E3200-t pl. egy Media Markt-ban 25 ezerért láttam ami azért is volt meglepő, mert on-line shoppokban sem igazán olcsóbb, amihez úgy általában nem szoktam hozzá. Asszem a Media Markt-okban 3 napig vissza lehet vinni bármit, hogy ha nem jön be. Na jó biztos nem pont így szól a szabály, de jól tudom ezt? Ha igen, asszem élek vele és kipróbálom mind a kettőt, aztán győzzön a jobbik. Köszi mégeccer a segítséget, utánanézek, hogy a visszavitel tényleg működik-e és megírom, hogy hogy végződött.

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 05. 22:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo80 - Dátum: 2012. 08. 05. 23:23

Kicsit utánaolvastam a dolgoknak szaksajtóban és más fórumokon is és nem igazán győzött meg amiket a TP-Linkről írtak.

Aztán mit írtak? Fehér a színe és zöldek a LEDek? Ez mitől negatív? Amúgy pont a szaksajtó alapján nem lehet dönteni, max. 3 napra kapnak egy cuccot, aztán mit írjanak róla? Méret, alap menük, jujj de jó, ugyanazt tudja mind, egyik nagyobb, másik zöldebb, harmadik nem annyira melegszik. Pompás.
Make love not Wor.

#8 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 06. 11:30

Kicsit utánaolvastam a dolgoknak szaksajtóban és más fórumokon is és nem igazán győzött meg amiket a TP-Linkről írtak.

Igazad van! Vegyél vagy ciscot, vagy junipert. Szerintem ezekről a szaksajtó, és más fórumok is elismerően nyilatkoznak!

Cégnél is bejött a juniper, kicsit érdekes configolni, de otthonra is elfogadnám, csak kár, h negyed milla volt. :Đ

BTW semmi bajom a tp-link routerekkel, pláne dd-wrt-vel.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#9 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 06. 14:30

Sziasztok! Köszi a válaszokat és azinfokat. Bocs, hogy külön szobában kezdtem meg a kommentelést, nem ismertem, hogy mi a szokás. Jahno marketinges kommentjét nem értem, ahogy látható új user vagyok, nem kommenteltem eddig. Hogy őszinte legyek nem is nagyon szoktam, de mivel a választással meggyűlt a bajom, így gondoltam, hogy a kútfejem és a barátaim mellett megkérdezek másokat is, hátha. Kicsit utánaolvastam a dolgoknak szaksajtóban és más fórumokon is és nem igazán győzött meg amiket a TP-Linkről írtak. Megint a dilemma. A Linksys E3200-t pl. egy Media Markt-ban 25 ezerért láttam ami azért is volt meglepő, mert on-line shoppokban sem igazán olcsóbb, amihez úgy általában nem szoktam hozzá. Asszem a Media Markt-okban 3 napig vissza lehet vinni bármit, hogy ha nem jön be. Na jó biztos nem pont így szól a szabály, de jól tudom ezt? Ha igen, asszem élek vele és kipróbálom mind a kettőt, aztán győzzön a jobbik. Köszi mégeccer a segítséget, utánanézek, hogy a visszavitel tényleg működik-e és megírom, hogy hogy végződött.

Konfiguráltál már routert életedben? Ha két különböző gyártó terméke közül a 4 ezer forinttal olcsóbb többet tud, akkor csak azért is a gyengébb képességű drágábbat veszed meg?

Olvass router tesztet, az előző hozzászólásomban ott a link!

#10 Felhasználó inaktív   Turigergo80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 22:38

Köszi a válaszokat! Zsivaagoo: Nem kicsinylem le a tesztet amit küldtél, de amit Jahno írt, azt sajnos én is alá tudom támasztani. Ahány teszt kb annyi vélemény, és némelyikből nem az jön le, hogy tényleg foglalkoztak a dologgal. Ha már itt járunk, sajnos itt a hwsw-n is láttam igen pongyola cikkeket, mondom ezt úgy, hogy nem igazán vagyok egy hardcore user és nem kukacoskodom fölöslegesen. Na de visszatérve a témához. Ahogy írtam, elmentem a Westend Media Markt-ba és elsőként venni akartam egy erősebb TP-Link-et. Elég kevés cuccuk volt, meg is kérdeztem egy eladót, hogy miért van ez. Azt mondta, hogy nagyon sok gondjuk volt a visszahozott TP-Link-ekkel, ezért csak azt tartják amit nagyon muszáj. Na gondoltam, erre nem adunk, így elhoztam amit tudtam, egy 1043ND-t. Kicsit olcsó érzete volt a kibontás után, de hát nem végülis kell fémbe önteni, hogy működjön. Nekiálltam telepíteni, ami nem ígérkezett könnyűnek. A telepítőlemezt beraktam. Install, majd a felénél kifagy, újrapróbál. Megint elakad a felénél. Na sebaj, jöjjön a böngészős móka. Hát mit mondjak megizzadtam, de nagy nehezen belőttem. Ezek után viszont gondba kerültem. Két TV-m van otthon. Rákötöttem a routerre egy külső merevlemezt, hogy átjátsszam a filmjeimet. A doboz című filmet nem régen töltöttem le, Blu Ray rip formájában. Elindítás, amjd kb 10 másodpercenként laggolás. Kezdtem csalódni. Utánanéztem, hogy mit lehet tenni. Port priorizálás. Ok, beállít, újra megpróbál. Hááááááát, nem sokkal javult a helyzet. Tartottam magam, amit terveztem, visszavittem, ki akartam ugyanis próbálni a Linksys E3200-sét is, győzzön a jobbik.
Nos ez más élmény volt azt kell, hogy mondjam. Nem tudom, hogy véletlen volt-e, de a CD-s telepítés elsőre meg volt, belőtt mindent. Itt már rögtön ráküldtem a port prioziálást, és mint kés a vajban úgy küldte át a filmet. Nem kockáztattam tovább, mivel itt mindent megkaptam amit akartam.
Mindenesetre még egyszer köszi a segítségeteket!

#11 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 23:28

Köszönjük a duplareges linksysspamet.

Majd jön Didyman, aztán kirak az összes klónoddal együtt remélhetőleg.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#12 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo80 - Dátum: 2012. 08. 12. 23:38

Köszi a válaszokat! Zsivaagoo: Nem kicsinylem le a tesztet amit küldtél, de amit Jahno írt, azt sajnos én is alá tudom támasztani. Ahány teszt kb annyi vélemény, és némelyikből nem az jön le, hogy tényleg foglalkoztak a dologgal. Ha már itt járunk, sajnos itt a hwsw-n is láttam igen pongyola cikkeket, mondom ezt úgy, hogy nem igazán vagyok egy hardcore user és nem kukacoskodom fölöslegesen. Na de visszatérve a témához. Ahogy írtam, elmentem a Westend Media Markt-ba és elsőként venni akartam egy erősebb TP-Link-et. Elég kevés cuccuk volt, meg is kérdeztem egy eladót, hogy miért van ez. Azt mondta, hogy nagyon sok gondjuk volt a visszahozott TP-Link-ekkel, ezért csak azt tartják amit nagyon muszáj. Na gondoltam, erre nem adunk, így elhoztam amit tudtam, egy 1043ND-t. Kicsit olcsó érzete volt a kibontás után, de hát nem végülis kell fémbe önteni, hogy működjön. Nekiálltam telepíteni, ami nem ígérkezett könnyűnek. A telepítőlemezt beraktam. Install, majd a felénél kifagy, újrapróbál. Megint elakad a felénél. Na sebaj, jöjjön a böngészős móka. Hát mit mondjak megizzadtam, de nagy nehezen belőttem. Ezek után viszont gondba kerültem. Két TV-m van otthon. Rákötöttem a routerre egy külső merevlemezt, hogy átjátsszam a filmjeimet. A doboz című filmet nem régen töltöttem le, Blu Ray rip formájában. Elindítás, amjd kb 10 másodpercenként laggolás. Kezdtem csalódni. Utánanéztem, hogy mit lehet tenni. Port priorizálás. Ok, beállít, újra megpróbál. Hááááááát, nem sokkal javult a helyzet. Tartottam magam, amit terveztem, visszavittem, ki akartam ugyanis próbálni a Linksys E3200-sét is, győzzön a jobbik.
Nos ez más élmény volt azt kell, hogy mondjam. Nem tudom, hogy véletlen volt-e, de a CD-s telepítés elsőre meg volt, belőtt mindent. Itt már rögtön ráküldtem a port prioziálást, és mint kés a vajban úgy küldte át a filmet. Nem kockáztattam tovább, mivel itt mindent megkaptam amit akartam.
Mindenesetre még egyszer köszi a segítségeteket!

Aki a Média Marktban vesz routert, és Blue Ray formátumban WiFiről akarja nézni egyszerre két tévén a warez filmjét, valamint a világ leg-"user friendly"-bb routerét sem bírja véres könnyek nélkül konfigurálni, az aztán egy igazán komoly faszláma, akinek tényleg érdemes adni a véleményére. :lama: :nevet2:

#13 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 13. 08:27

Amit nem értek...

1) Van 2db tvd utp csatlakozóval, ezek nyílván nem occsó tvk van rajta usb is nem? Miért szopatod magad hálózatozással, kösd rá direktbe.
2) Ahhoz képest, hogy egyszerű, naív, "nem értek hozzá" user vagy azért ez elég hc elképzelés a legegyszerűbbhöz képest.
3) Kiválasztottad azt a tulajdonságát a routernek, amit a tesztek alapján gyenge pontnak minősítettek, hogy az usb csatlakozója lassúcska, de érdekes módon amikor ez után a router után olvastam nem sok ilyen panasszal találkoztam, mindössze pár tesztben volt, hogy amikor ftpztették, akkor lehetett volna gyorsabb.Ezzel szemben, ahogy néztem egy halom ember használja ilyen céllal a routert, meg torrenteznek vele meg tököm tudja.
4) Hasonlítgatjuk itt a 14 ezres routert a 30 ezreshez...

Nem unod még? Minek kell ezt a multireges szarakodást művelni? Az ilyennek nagyon fel lehet húzni. Ha úgy érzed, hogy nem tudod őket meggyőzni (mindegy igazad van vagy nincs), akkor minek pazarolod erre az időd? Tök felelsleges...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#14 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 21. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo800 - Dátum: 2012. 08. 20. 12:03

A Media Markt-os vásárlásról meg annyit, hogy körbenéztem előtt a Linksys E3200-ese ott most 39000 Ft a Media Markt-ban pedig 30000. Garázs üzletekkel meg előző rossz tapasztalatok miatt meg nem foglalkozok. Nem ártana néhány kommentelőnek informálódni, mielőtt félrevezető dolgokat ír.
Még egy dolog. A TP-Link csoda 1043-asa 25000 Ft nem 14000. Egyébként meg mindegy, hogy néhány ezer forinttal olcsóbb, ha nem tudod arra használni amire akarod. Akkor bizony a 14 vagy a 25 ezer forint is nagyon sok.

1043 - 16.4k
E3200 - 38.9k
Ők persze egy garázscég, tehát nem kell figyelembe venni a leírtakat...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#15 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 21. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo800 - Dátum: 2012. 08. 20. 12:03

Sziasztok! Más acc-cal jöttem vissza, mert azt hittem, hogy megjegyzi a böngészőm a bejelentkezést, de ezek szerint az oldal sajnos kiléptet. Most már rögzítettem, így nem lesz gáz, bár már igazából nem akartam többet írni, de aztán megláttam egy két válasz nélkül hagyhatatlan kommentet. Köszönöm akik érdemben írtam, a többit meg nem igazán értem. Kezdtem egy kérdéssel, akkor többen sokat segítettek, utána elmondtam, hogy én mit tapasztaltam. Erre valaki kritizálni kezd valaki meg egyenesen spammerezni? Ezt pontosan miért is? Ha valaki nem ért veletek egyet, az vagy lúzer, vagy spammer? Jó tudni, hogy ha valaki idejön tanácsért akkor kb. ezt kapja és sajnálatos, hogy egy-két ember itt éli ki a dühét, amit nyilván a normál világban nincs kin kitölteni. Tisztelet persze azoknak akik normálisan állnak a dologhoz, nekik még egyszer köszönöm a normális stílust és a segítséget.
Rátérve a normális felvetésekre: Nincs utp csatlakozó a TV-imen, mivel mind a két TV-m úgymond wifi ready. Van egy Asus Q-Play lejátszóm ez HDMI-USB megoldással tudná is vinni a filmet, de a külső vinyómat mindig átcipelni a géptől ha filmet akarunk nézni, az kicsit macerás. Egy másik vinyót venni, főleg a mai árakkal nézve meg elég költséges vállalkozás. Nem beszélve, hogy bár túlélnénk, de a barátnőm néha már elalvás közben nézi meg a filmet vagy film végét, egy lejátszóval és egy vinyóval meg ezt ugye megint csak nem lehet. Nagyon sok barátomnál működik az általam is igényelt megoldás és nagyon nem bonyolult megoldani. Egy jó router, egy vinyó és kb két kattintás kell hozzá. Ezt mindenkinek ajánlom, még úgyis, hogy nem nagyon szeretek belemenni olyan megoldásokba amit nem ismerek teljesen.
A Media Markt-os vásárlásról meg annyit, hogy körbenéztem előtt a Linksys E3200-ese ott most 39000 Ft a Media Markt-ban pedig 30000. Garázs üzletekkel meg előző rossz tapasztalatok miatt meg nem foglalkozok. Nem ártana néhány kommentelőnek informálódni, mielőtt félrevezető dolgokat ír.
Még egy dolog. A TP-Link csoda 1043-asa 25000 Ft nem 14000. Egyébként meg mindegy, hogy néhány ezer forinttal olcsóbb, ha nem tudod arra használni amire akarod. Akkor bizony a 14 vagy a 25 ezer forint is nagyon sok.
Ha valaki még szeretne erről a kérdésről beszélgetni, szivesen veszem, de kérem, hogy a sértegető, az élete sérelmeit itt levezetni kívánó kommentelők kíméljenek!

Hörögsz itt össze-vissza értelmetlenül. Műszaki végzettségű emberek nem tolerálják az ilyet.
Ha értelmesen leírod az igényeidet, akkor biztos lehetsz benne, hogy ezen a fórumon mind szolgáltatásban, mind árban a legjobbat fogják előkeresni neked.
Csak éppen nem veszik meg helyetted. :p

#16 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 22. 11:04

atyaég, ha veled megvetetnek egy 1043-ast 25k-ért, akkor azt kell mondjam, megérdemled, hogy átbsszanak.
még a nagykerekben is 15k körüli áron lehet kapni, az ilyen MediaMarkt és hasonló köztudottan drága helyeken lehet, hogy ennyiért is megkapod.

-C0pp3rM!n3-

#17 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 27. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo800 - Dátum: 2012. 08. 27. 09:39

Sziasztok! Köszi a válaszokat, de továbbra sem értem, hogy miért szükséges személyeskedni. Közgazdász végzettséggel rendelkezem, ha már így belementünk ebbe a kérdésbe, de amúgy nem teljesen értem, hogy ha valaki tanácsért jön pl. fel ide miért szükséges a végzettségét feszegetni. Nyilván egy ebben a témában szakértő ember nem jön ide, így pont, hogy a nem műszaki emberek kérnek itt tanácsot. Elfogadom a szakmai, műszaki érveket, de a körítés szerintem sajnos sokszor kimeríti azt amit az előzőekben írtam. Aláírom, hogy a Media Markt-okban nem mindig legjobb az ár, árgépen néha igen csak az első oldal végén kullognak, de pont a Linksys E3200-se a 30 ezres árral most igen csak ütős. De hogy mondjak jobbat, miután a múlt héten megvettem, valamikor a héten kezembe akadt egy Saturn újság és ott most 23 ezer forint! ASzt hittem megüt a guta. Ez bizony erősen árgép első. A másik része a dolognak, hogy teljesen mindegy, hogy a TP-Link 1043-asa mennyibe kerül, ha nem szolgálja ki azokat az alapvető igényeket amire használni akarom. Úgy érzem, hogy minimálisan sem túlzás mivel hazahoztam, teszteltem órákon át, megpróbáltam úgy beállítani, hogy jó legyen számomra és mégsem hozta azt amire szükségem van és amit egyébként az E3200 tud.

Nézd koma!

Én meg okl. vegyészmérnök vagyok + közgazdász + 23 évet már eltöltöttem az IT-ben.
A TP-Linknek van a 1043-nál újabb, sokkal több szolgáltatást nyújtó routere 30 eFt alatt.

Nincs műszaki szemléleted - humán diplomád van -, gyakorlatod sincs az IT szakmában, azt sem tudod, hogy számítástechnikai eszközöket nem plázában kell venni B+, hanem szakboltokban.
Routert konfigurálni nem tudsz, ez már kiderült.

Egy óbégatós faszláma vagy B+, aki túl magas lóról próbál povedálni.

Húzz innen a rákba!

#18 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 06:45

Az most miért jó neked, hogy újra és újra regisztrálva hajtogatod elölről ugyanazt a hülyeséget, magasztalod a Linksyst és ócsárolod más gyártó routereit, ráadásul szakértelem és piaci ismeret nélkül? Pénzt kapsz a reklámozásért? Nincs jobb dolgod?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#19 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 09:43

Bazdmeg te gyökér, ha hazudsz, legalább megnéznéd, hogy mit. Az árgép első találata egy 22k-s hardverker, media markt-os ajánlat nincs. Ahogy nézem, az árgép főoldalán az ajánlott üzletek logo-it, ott sincs.
Tényleg jó lenne ha elhúznál innen a francba, az összes nickeddel együtt, mert senkit nem érdekel a nyomorod.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#20 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 10:27

használja akkor E3200-at, ne akadjatok már fenn rajta :Đ

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2