HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 31. 09:39

@"Geri": "de összességében semmi pótolhatatlan probléma nem lenne, mert desktopon azonnal át tudná venni a helyét a linux "

Persze, és a speciális windowsos szoftvereket ripsz-ropsz átírná mindenki linux alá. Az AD-re már 12 éve nincsen reális alternatíva (teljes ökoszisztéma!). Plusz az emberek nem a desktop előtt ülnek,hanem szoftvereket futtatnak.

Szerintem fordítva ülsz a lovon, ráadásul egyáltalán nem ismered a piacot.

#42 Felhasználó inaktív   Gorkon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 09:54

"Még Windows 8 oktüber 26-i megjelenése..."

Az milyen hónap?

#43 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2012. 07. 31. 09:39

@"Geri": "de összességében semmi pótolhatatlan probléma nem lenne, mert desktopon azonnal át tudná venni a helyét a linux "

Persze, és a speciális windowsos szoftvereket ripsz-ropsz átírná mindenki linux alá. Az AD-re már 12 éve nincsen reális alternatíva (teljes ökoszisztéma!). Plusz az emberek nem a desktop elõtt ülnek,hanem szoftvereket futtatnak.

Szerintem fordítva ülsz a lovon, ráadásul egyáltalán nem ismered a piacot.

nyilván én vagyok a hülye, és te vagy a helikopter, annak ellenére, hogy összefüggőbb gondolatmenetet még nem sikerült produkálnod a topikban.
mondjár már nekem hamar egy speciális, pótolhatatlan windowsos szoftvert!

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 07. 31. 10:39 -kor

#44 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 07. 31. 10:50

@"Geri": office ,photoshop,luxology modo, JATEKOK,visual studio ,aftereffects

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#45 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2012. 07. 30. 22:29

@"Geri": xbox?

egyebkent nem ertem mi bajod a windowsal, en probaltam linuxot regebben , meg win2000 korszakban , akkor is egy vicces kis joszag volt
amugy sem lehet jo linuxon notepadban programozni , sot a gcc is szar :D

csak nem te vagy Shelley? :D
http://shelleytherepublican.com/2006/05/03/linux-and-windows-compared-the-facts.aspx
:D :D :D

#46 Felhasználó inaktív   NancsiBacsi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 31. 11:04

@strogg: "nem arról volt szó h. a metro érintés vezérlésre készült?"
Folytatnám a gondolatot: az érintés vezérelt eszközökön meg nincs egérkurzor. Anélkül meg közepesen nehéz egérrel pozícionálni. Mondjuk MS tableten még csak el bírom képzelni, hogy "csatlakoztatod" az egeret, és bekapcsolja a kurzort (alkalmazások meg biztos örülnek majd neki, hogy jé, eddig nem is voltak mouseOver/mouseOut események, most meg hirtelen lettek/fordítva). De iPadon mi a ráktól lenne hw kurzor? Most attól hogy az is kezel kékfogat, még nem biztos hogy az oprendszerében van HW kurzor.

#47 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 11:19

@NancsiBacsi: "Folytatnám a gondolatot: az érintés vezérelt eszközökön meg nincs egérkurzor."

Viszont win8-ban (és RT-ben) van rendes desktop is, ne felejtsük el. Ahhoz meg elkél az egér még mindig:)

#48 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2012. 07. 31. 11:43

azért ez a linuxos ki tudja mélyebbre lógatni a bilibe a kezét verseny elég húzós volt itten...
az egyszeri cigánygyerek jut róla eszembe, mikor elmeséli az apjának, h azt álmodta, kapott egy óriási szalonnatáblát és mutatja, úgy ette, a zsírja a könyökén folyt le. erre kapott a purdé egy visszakezest az apától, h büdös kölke, mit pazarlod.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#49 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2012. 07. 31. 10:50

@"Geri": office ,photoshop,luxology modo, JATEKOK,visual studio ,aftereffects

-libreoffice van mindenre, és rendesen megnyitja a docokat, ha eltűnne a win, mindenki átmentené odf-be az állományait, és viszont látásra
-a photoshop még csak nem is windows exkluzív, macre is van már vagy 10 éve
-luxology modo: erről életemben nem hallottam még, de lusta vagyok googlizni.
-JATEKOK <- játékok? windowsra? öcsém, te valahol kurvára elmaradtál a múlt évezredben, vagy arra a havi 5-re gondolsz, amit véletlenül kihoznak windosra is? láttad már a google play szoftverkínálatát legalább messziről? vagy a dos6.22-es játékokat is ideszámolod? csak mert dosbox van mindenhol.
-visual studio <- ha windows nincs, a hozzá szűkséges fejlesztőeszközökre sincs szűkség. gondolom te play stationre is visual studióban kódoltál mi?
-aftereffects <- ezt sem ismerem

lie lie lie lie lie lie lie lie liee liee liee

version, téged nem a google bérelt fel véletlenül, hogy lúzerkedős fanboyság révén tedd tönkre a windows8 reputációját? :D

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 11:38

mondjár már nekem hamar egy speciális, pótolhatatlan windowsos szoftvert!

AurtoCad, Visual Studio, Digitális számlatömb, Navision, meg sok más. Ne hülyéskedjünk már, Linux alapokon egy rendes központi managementet nem láttam még, oszt ha azt mondom, hogy domain, akkor fogalmad nincs róla, úgy osztod az eszet.
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 13:07

-libreoffice van mindenre, és rendesen megnyitja a docokat, ha eltűnne a win, mindenki átmentené odf-be az állományait, és viszont látásra

Csak banki számolós táblázatok nem működnek, innentől garázscég, aki pénzügyi "tanácsad", biztosító, lízingcég, meg mindenki aki erre támaszkodik, annál nem fog menni. Nekem van pár céágem, ami akár 1-2ezer alkalmazottal is nyomul, 10 éve olyan táblákkal melóznak, amit csak az Excel tud kezelni. Akkor most 10 évre visszamenőleg minden ilyet programoztassunk át Libreoffice alá, tegnapra?

Kár így kijelenteni, hogy könnyen megoldható, míg fogalmad sincs dolgokról. Sok bank/nyomda/kormányzat 10+ éves rendszereket is szögel, ahol nincs még Win sem, csak az átállást nem lehet megszervezni, mennek, míg szét nem rohad az egész, vagy a vas, vagy szép lassan upgradelnek. Aztán Posta fél háttérrendszere is domaines Wines, tán 5 éve volt nagy migráció, nagy magyar távközlési céges és olajosak is Win alapokon melóznak, csak, hogy ne az ilyen Pistikét emlegessem, akinek Digitális számlatömb proggija van.
Make love not Wor.

#52 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:17

-az autocad egy jó név, véletlenül sikerült egyet találni, de egy fecske nem csinál nyarat - kettő sem.
-Visual Studio <- ezt már megbeszéltük
-Digitális számlatömb <- na ne szórakozz. Vagy holnaptól már a terep2 is a windows melletti érv lesz?
-Navision <-- lolomfgrotf, SAP too mutch?
-központi managementet nem láttam még, oszt ha azt mondom, hogy domain <-- mi a toszt akarsz annál jobban közösen managelni, hogy felcsettintessz egy hálózati meghajtót?
ne legyél már ilyen rendszergazdapistike, hogy JAJ MINDENKINEK EGYSÉGESEN BE TUDOM ÁLLÍTANI A HÁTTÉRKÉPET ÉNVAGYOKANÁLLALATKIRÁLYA LOLIKSZDÉXDXD

eddig ketten összevakartatok egy autocadet, mint érvet a windows mellett. hát ez így elég silány. android alatt sincs autocad, aztán látjuk, hogy mi lett belőle. szerintem ne erőltessétek .P

#53 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 13:17

mi a toszt akarsz annál jobban közösen managelni, hogy felcsettintessz egy hálózati meghajtót?

ez aranyos :-)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#54 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 31. 12:14

Akkor most 10 évre visszamenőleg minden ilyet programoztassunk át Libreoffice alá, tegnapra?

1. változat:
ha a használhatatlan metró genny helyett az összes ügyfeleteknek holnapra feltelepíti a szomszéd pistike valamelyik konkurrens oprendszert, akkor az összes adatot 10 évre visszamenőleg fogjátok átalakítani libreoffice alá, tegnapra.

2. változat:
ha nem, akkor majd metró alól kapargatjátok érintőképernyős szarral, meg olyan billentyűzettel az adatokat, amin még ékezet sincs

3. változat:
használjátok tovább a régi (mostani) windowst. arról pedig később nem tudtok majd metros windowsra migrálni, ugyanis a jelenlegi windowshoz a mac és a linux áll a legközelebb technológiailag, és nem a metrós win.

4. változat:
herpegsz 5 éven keresztül a hwsw-n, hogy herpherpfogalmadsincssemmirőlmerénvagyokakirály, meg a metró, aztán csődbemennek a cégeid, és éhendöglessz.

5. változat:
egyszerűen megdöglik a metro koncepció teljesen, így megmenekülnek a cégeid

melyik változat a legszimpatikusabb a számodra?

szerinted kit érdekel, hogy az ilyen olyan lízingcégnek, garázscégek, akármicégek nyilvántartása miben van? az usert nem fogja, ha egyszer a másik rendszerre van a lolikszdé menős fingós app, akkor azt a rendszert fogja használni, ha a metro szennyen még egy szaros facebook ablakot se tud nyitni msnezés közben (azért remélhetőleg egy ideig még megtartják a classic guit is, mint opció) akkor az ilyen emberek (akik mindössze a lakosság 90%-át teszik ki NEM reprezentatív mérések alapján) megfogják a windows telepítőt, és belebasszák a kukába, tudod? mert így működik a kapitalizmus, gondolom ezzel te is tisztában vagy.

#55 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:27

@"Geri": talan azert mert egy kezlegyintessel elintezed azokat a szoftvereket amiket nem ismersz :D

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#56 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:31

nem intéztem el kézlegyintéssel, odaírtam hozzá, hogy nem ismerem, és kész.

ti azt bizonygattátok, hogy a windows pótolhatatlan, én pedig bebizonyítottam konkrét példákkal, hogy nem az. mert nem az. a példáitok alapján kb a teljes iparág és a felhasználók olyan 2%-a lenne gondban, ha eltűnne a windows. amúgy a tradícionális windows - jobb ha megbarátkoztok a gondolattal - de a microsoft jövőbeni szándékai szerint el fog tűnni, és helyette csak metro lesz.

nézzetek a metrora, és tegyétek a szívetekre a kezeteket: ezzel a fossal akartok vállalatot (!) irányítani, tervezőalkalmazásokat (!) futtatni, excell táblákat molyoltatni?

én őszintén remélem, hogy nem gondoljátok ti ezt komolyan.

amúgy meg a google szerint after effects is van macra.

#57 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:32

csak az nem értem, mi a picsának vitatkoztok hivatásos fórumos agyfosottakkal?
odamásznak ezek bárhova, oszt ott osztósással szaporodnak, jó estben kibuktak a faszba már rég minden iskolából, rosszabb esetben van valami garázsprojektjük, meg valami alibimelót odatoltak nekik, oszt ülnek az annyuk picsájának szoknyáján és okoskodnak bele a világba.
bonyolultabb rendszert meg közelebbről sem láttak, ugyanis nagyobb céghez még állásinterjúra sem jutottak tovább a portánál.

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#58 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:36

avman: billgates egy iskolából kibukott lúzerszökevény, és a windows volt a garázsprojektje. töröld is le gyorsan, ne támogasd ezt a rohadékot! amúgy meg... veszed le azt a szoknyát magadról rögtön? O_O

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 07. 31. 12:38 -kor

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 13:17

-központi managementet nem láttam még, oszt ha azt mondom, hogy domain <-- mi a toszt akarsz annál jobban közösen managelni, hogy felcsettintessz egy hálózati meghajtót?

Nyomtatót. Na jó, flash frissítést, egyéb patcheket, órabeállítást. Ehhh, öreg vagyok a hülyeséghez, de mindig belemegyek.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 12:58

igen, értem, hogy erre gondoltál, és tényleg valamivel egyszerűbb winnel, mint linuxból startup sh szkripteket mókolni, és/vagy esetleg ciklusban sshzni és parancsokat kiadni, DE a fő kérdés a pótolhatóság-pótolhatatlanság volt, a rendszergazda kínszenvedéseinek nagysága egy flash frissítés tükrében ebből a szempontból nem igazán releváns szerintem.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.