HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 31. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Shran - Dátum: 2012. 07. 31. 09:54

"Még Windows 8 oktüber 26-i megjelenése..."

Az milyen hünap?

:D

#62 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: sir ny2 - Dátum: 2012. 07. 30. 22:11

@pret83: nekem nincs szükségem asztali gépre, monitorra, notebookra, 7colos táblára, ellenben egy tapizós ultrabook jó lenne. mit javasolsz?

Azt, hogy várj. Az intel nyomassa az ultrabúkot, a ms pedig a tapis témát, vagyis egy csomó gyártó ki fog jönni tapis ultrabúkkal. Viszont ez jó eséllyel a kutyának se fog kelleni, ezért nagyon durva akciózás várható év végén vagy jövő év elején. ...

#63 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:03

@"Geri":
kettőtök között pusztán annyi a különbség, h neked a beleden kívül a fejedben is egy jó adag fos van.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#64 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2012. 07. 31. 00:26

@"Geri": es abba is belegondolhatnal hogy a piac felet az xp teszi ki, tehat ha a microsoft nem csinalna semmit 10 evig, tehat 2023-ig akkor is meg a windows 7 birtokolna a piac felet nagy valoszinuseg szerint

egen, csakhogy az a piac várhatóan zsugorodni fog. Egyre több feladatot el lehet végezni PC nélkül tábla/telefon/tv/akármi segítségével, egyre kevesebb szükség lesz (van) otthon vindózra. Nem véletlen erőlteti a kisföldalattit meg a szaniterbótot az ms desktop-on is, ők is erre számítanak.

És ha bukják az új piacokat, akkor lesz belőlük egy csak vállalati piacra "termelő" cég. Ez persze nem a világ vége, mert az ora és az ibm is köszöni szépen, jól megél ebből a piacból. De a home szegmensben az apple/google lesz "a rendszer", és a ms elveszti a jelenlegi de facto standard OS funkcióját, és mindent, ami erre épült...

#65 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 31. 14:16

És ha bukják az új piacokat, akkor lesz belőlük egy csak vállalati piacra "termelő" cég. Ez persze nem a világ vége, mert az ora és az ibm is köszöni szépen, jól megél ebből a piacból. De a home szegmensben az apple/google lesz "a rendszer", és a ms elveszti a jelenlegi de facto standard OS funkcióját, és mindent, ami erre épült...

felesleges a további eszmefuttatás, én már elmondtam nekik, csak nem fogja a patternt az agyuk :3

#66 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 31. 15:16

És ha...

Na, majd akkor...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#67 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: sir ny2 - Dátum: 2012. 07. 31. 00:30

...mindenki átszokik linuxra mert csak. Az emberek akkor sem szoknak át új környezetre, ha az jobb, nem hogy akkor, amikor szarabb...

Bullshit. Gondolom te is csak filmen láttál linuxot :D

Idézet

Ellenben a közeljövben a bing és a yahoo közelebb kerülhet a facebookhoz, majd még közelebb :)

Aztán attól majd a fácse elkezd pénzt termelni, vagy csak az ms bezsákol egy újabb pénztemetőt az online üzletágba?

Vagy arra számítasz, hogy windows only lesz a fész? Akkor elkezdek én is félni a gúgeltől, mert vajon mit tudhat a ms/fb vezetőkről ez a cég, ha ebbe az öngyilkos lépésbe beletudják vinni a g+ piacvezető konkurenciáját...

#68 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 31. 15:21

Gondolom te is csak filmen láttál linuxot :D

Háde a filmekben éppen hogy faszán működik rajta minden. Vagy rossz moziba ültem be? :-)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#69 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:26

@"Geri": Nem ezt mondtad, hanem azt, hogy a Microsoft a Windows miatt csődbe megy. Na ez nem fog bekövetkezni, mert production környezetben (iroda) nincs alternatívája. És amíg ennyi ember dolgozik napközben 9 órát desktopon, addig Ms nem megy csődbe.
Továbbá, ha az OEM gyártók az új (tapicskolós) laptopokra is feltelepítik, abból is lesz bevétel. És miért ne tennék?

#70 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2012. 07. 31. 14:26

@"Geri": Nem ezt mondtad, hanem azt, hogy a Microsoft a Windows miatt csõdbe megy. Na ez nem fog bekövetkezni, mert production környezetben (iroda) nincs alternatívája. És amíg ennyi ember dolgozik napközben 9 órát desktopon, addig Ms nem megy csõdbe.
Továbbá, ha az OEM gyártók az új (tapicskolós) laptopokra is feltelepítik, abból is lesz bevétel. És miért ne tennék?

-ahogy mondod, desktop környezeten a windowsnak nincs alternatívája. csakhogy a windows a jelenlegi formában megszűnhet, ugyanis amennyiben a windowsfelület a microsoft szándékai szerint teljesen metróvá válik desktopon is, a tradícionális windowsról nem a metrora fognak váltani az emberek, hanem más operációs rendszerekre,amelyek a tradícionális felhasználói élményt nyújtják: linux, mac, és a tradícionális desktop felületek fokozatos megcsonkítása révén a windows desktopon elvérezhet. a metro egyenes út lehet a windows desktop bukásához.

-tapicskolós rendszereken egyelőre úgy tűnik, a microsoft kezdeményezései elvéreztek az androidhoz képest. mi az az esetleges jövőben bekövetkező esemény, amelynek során szerinted ez a helyzet lényegesen megváltozhatna?

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 07. 31. 14:34 -kor

#71 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:33

@Szabcsi:
ha neo a kezében nokia telefont tartott, és mindenki napszemüvegben és bőrcuccba feszített, akkor igen... az egy szar film.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#72 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:38

@"Geri":
gerike, bazmeg ne idegeljél már szíjje. megnyomja az ember azt a kurva win gombot, az megkapja a régebbi felületet.
http://blogs.msdn.com/b/zxue/archive/2012/03/07/win8-howto-1-switch-between-metro-ui-and-desktop.aspx
aki nem képes az új win felületen eligazodni, az kb. a wc-be sem talál ki. azt nem tudom, startmenü nélkül élet-e az élet. legfeljebb az sp1-ben benne lesz.
és nem, én nem vagyok hívő, egyáltalán nem érzek kényszert váltani win8-ra. majd, ha melegvíz árban hajigálnak hozzám egy oem win8 licencet a 7 helyett.

#73 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:53

avmanka, mindenki tisztában van vele, hogy hol kell megnyomni a gombot, a gondolatmeneteddel ez a probléma:
-csak PC arhitektúrán létezik a normál win felület, mint legacy mód, az áttérést megkönnyítően. később el akarják távolítani, minden rendszeren kizárólag az egységesített metro felületet akarják látni a továbbiakban
-armon a tradícionális felületre nem lehet fejleszteni már most sem, kizárólag a microsoft által gyárilag elkészített programok futhatnak ott, szabadon nem rakhatsz oda programot
-a windows storeba csak metros programok kerülhetnek be

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 07. 31. 14:54 -kor

#74 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 13:58

igen, értem, hogy erre gondoltál, és tényleg valamivel egyszerűbb winnel, mint linuxból startup sh szkripteket mókolni, és/vagy esetleg ciklusban sshzni és parancsokat kiadni, DE a fő kérdés a pótolhatóság-pótolhatatlanság volt, a rendszergazda kínszenvedéseinek nagysága egy flash frissítés tükrében ebből a szempontból nem igazán releváns szerintem.

Rólam aztán senki se mondhassa, hogy vindóz meleg lennák, de...
de azt azért el kell ismerni, hogy nagyon sok és nagyon fasza eszközük vállalati használatra, AD, Excel, SQL Server, hogy csak hármat említsek, és ami a céges infrastruktúra alapja a vállalatok kb. 90%-ánál (legalább 2 a 3-ból). Lehet ezen vitatkozni, attól még tény.

És persze lehet nélküle élni, meg lehet oldani máson és máshogy, csak nem biztos, hogy érdemes. Mert az MS cuccok jellemzően integráltan tartalmazzák azt, amit más esetben meg lehet venni 10 cégtől, aztán még össze is kéne reszelni, és ha kula van akkor mindenki mutogat a másikra, csak a cég áll. És még drágább is, mint ms alapon. Plü a migrálás is extra szopószorzó.

Szerintem a ms jövője a vállalati piacon a legbiztosabb, 5 éven belül eltartja a céget, de a 10 évet is meg merem kockáztatni.

Szerkesztette: xclusiv 2012. 07. 31. 15:04 -kor

#75 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 07. 31. 15:21

Na, majd akkor...

Pontosan, nem véletlenül használtam a "ha" szót. Ez is egy lehetőség, ami bekövetkezhet. Egyáltalán nem biztos, hogy ez fog történni, de én a metró erőltetése miatt úgy gondolom, hogy az MS-nél komolyan számolnak ezzel a lehetőséggel.

#76 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 07. 31. 15:24

Háde a filmekben éppen hogy faszán működik rajta minden. Vagy rossz moziba ültem be? :-)

Ja. Jut eszembe, ha már offolunk, valamelyik este láttam a Hackers című, 1995-ös filmet. Eléggé vicces, és meglepő módon 5,9 pont IMDB-n, ami szerintem nem annyira a nagy ívű történetnek vagy a szakmai hitelességnek köszönhető, sokkal inkább annak, hogy benne van a fiatal Angelina Jolie is.
Mai filmajánlókat olvashattákok, már ha valakit esetleg érdekel. Ha nem, akkor meg bocsika :D

#77 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 15:07

@"Geri":
"később el akarják távolítani"

Forrás? Én nem hallottam ilyenről.

"armon a tradícionális felületre nem lehet fejleszteni már most sem"

Forrás?

"a windows storeba csak metros programok kerülhetnek be"

Ez miért baj?

#78 Felhasználó inaktív   kinaicuccok.blog.hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 15:11

Sajt alakú egér, meg az állvánnyá hajtható billentyűzet tipikus designeres gagyi cucc. Láthatón azoknak készült akik szín alapján választanak műszaki berendezéseket is

#79 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2012. 07. 31. 15:07

@"Geri":
"később el akarják távolítani"

Forrás? Én nem hallottam ilyenről.

"armon a tradícionális felületre nem lehet fejleszteni már most sem"

Forrás?

"a windows storeba csak metros programok kerülhetnek be"

Ez miért baj?

mert a metro életképtelen desktopon, azért.

aztán meg nem szoktam 34034 forrással a hónom alatt rohangálni, de

No third-party code on the Windows on ARM desktop
http://arstechnica.c...ernet-explorer/

még böngészőplugint se lehet hozzá írni! a flasht alapból melléklik majd.

aztán itt a firefoxosok sírása is:
http://arstechnica.c...indows-desktop/

az eltávolítás:
http://redmondmag.co...t-would-be.aspx
eredetileg is ki akarták dobni, de nem merték a legacy programok lehetősége miatt

egyéb, témával enyhén releváns hírek:

a microsoft letiltja a klasszikus asztalt visszahozó reghackekeket:
http://www.theverge....cy-code-removal

van a googleban kb 1400 db ilyen hír, szerintem egyedül is megtalálod őket.

#80 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 07. 31. 15:43

@xclusiv: Linux source: the movie :D

A face meg egyelõre a google felõl tart a másik irányba, bing térkép, bing fordító, google inmár nem keres benne, ésatöbbi. A másik irányban meg ugye tudjuk, hogy a kékek ülnek.

Szerkesztette: sir ny2 2012. 07. 31. 15:45 -kor

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.