idézet:
Ezt írta authenticDViD:
gyorsabb[/quote]őszintén : miben? :confused:
új nForce2 chipset driver - tapasztalatok
Elküldve: 2003. 05. 20. 22:32
Elküldve: 2003. 05. 20. 22:34
Fajl regebbi datumu, mint a WindowsUpdate fele SoundStorm driver, de nagyobb verzioszamu.
Winamp ezzel is csak 2 csatornan szol, bezzeg a TV-tuner hangjat kirakja 4 csatornara...
Regi, 2.03-as nVidia csomag pont forditva mukodott

Elküldve: 2003. 05. 20. 22:47
idézet:
Ezt írta fLeSs:
őszintén : miben? :confused:[/quote]
For ikzámpl: windows gyorsabban teker, hádédé teljesítmény megnőtt, játék alatt cd írás közben kevésbé ugrál a puffer, stb...
Elküldve: 2003. 05. 20. 23:12

Elküldve: 2003. 05. 20. 23:15
Elküldve: 2003. 05. 20. 23:37
idézet:
Ezt írta authenticDViD:
For ikzámpl: windows gyorsabban teker, hádédé teljesítmény megnőtt, játék alatt cd írás közben kevésbé ugrál a puffer, stb...[/quote]
Jah, csak a poen az egeszben, hogy a jelenlegi egyetlen vinyo a Silicon Image chipen log... Sebaj, szamitastechnikai telepatia.![]()
Elküldve: 2003. 05. 20. 23:40
idézet:
Ezt írta hepaly:
Hogy értitek azt hogy lelövi a vinyót? Kikapcsolja, vagy kattan 1et? Én nem vettem eddíg észre semmi bibit, sőt gyorsabb lett a zexplórerem. (mintha gyorsabb lenne a HDD)[/quote]
Kattogás: gép restartnál kattogva leparkolja a vinyó fejeit, majd megáll a vinyó. POST-nál meg egyenként újra felpörgeti őket. Nekem ez qrvára zavaró és amilyen hangokat adott szerencsétlen vinyó, majdnem a szívroham kerülgetett, hogy behalt valamelyik...
Gyorsabbnak gyorsabb tényleg ezzel a vinyókezelés, kevesebb CPU-t is eszik, de a fenti színjáték engem qrvára zavar, és a vinyónak tuti hogy nem használ...
Elküldve: 2003. 05. 20. 23:47
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Erdekes ez az uj driver.
Fajl regebbi datumu, mint a WindowsUpdate fele SoundStorm driver, de nagyobb verzioszamu.
Winamp ezzel is csak 2 csatornan szol, bezzeg a TV-tuner hangjat kirakja 4 csatornara...
Regi, 2.03-as nVidia csomag pont forditva mukodott[/quote]
Nekem faszán váltogatja a 2-4-6 hangszórókat, bár ha sokat váltogatok köztük, akkor behülyül a control panelje: nem engedi bekapcsolni a 6 hangszórót (ill. lehet választani, csak gyakorlatilag semmi hatása nem lesz rá -> center nem szól, és a frontok szólnak a hátsó hangfalakban is annak ellenére, hogy le vannak ezek a hátsó csatik húzva). Ekkor le kell lőni a control panelt, majd újra megnyitni, ekkor megint lehet variálgatni mindent - egy dfarabig, aztán megint meghülyül.
Nekem minden hangforrást (winamp, mediaplayer, windvd, stb.) kirak 6 hangszóróra, mondjuk én digitális kimeneten kenem nem analógon.
Elküldve: 2003. 05. 20. 23:51
idézet:
Ezt írta Rudi:
Kattogás: gép restartnál kattogva leparkolja a vinyó fejeit, majd megáll a vinyó. POST-nál meg egyenként újra felpörgeti őket.
[/quote]
Köszi. Nekem nem jött elő ez a jelenség (ASUS A7N8X+Maxtor DimondMax9+)
Elküldve: 2003. 05. 21. 06:15
idézet:
Ezt írta TGeRi:
Erm. Még mindnig mondja meg valaki, hogy hogyan tudom elővarázsolni a control paneljét az audió résznek!
Nekem install után nincs ott a vezérlőpultban, ha pedig külön teszem fel, akkor nem müxik.
TGeRi[/quote]
NF7, vagy NF7-S alaplapod van?
Meg is válaszolom: NF7 ugye?
Arról biza hiánycikk a SoundStorm, így a kezelőpanelje sem települ.
[ 2003. május 21.: justman szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 05. 21. 09:23
Elküldve: 2003. 05. 21. 11:18
Egyéb más gondom nem volt vele, egyelőre megy minden rendesen. (Soundstorm mondjuk nincs.)
Elküldve: 2003. 05. 21. 17:20

Elküldve: 2003. 05. 21. 18:00
idézet:
Ezt írta TGeRi:
Nekem NF7em van, de még mindig nem értem, h miért "nem jár hozzá" soundstorm. A hangkártyája ugyan az mint az NF7-S-é, nem? És sehogy nem is tudom akkor pl a center meg rare kimeneteket megszólaltani, vagy mi?
TGeRi[/quote]
Mert az "alap" lapon nincs az APU rajta, nekem is MCP-T van, de nincs Soundstorm. Elég ritka az olyan NF7 lap, amin van Soundstorm.
Hy
bigsee
Elküldve: 2003. 05. 21. 18:15

Az Abit NF7 nem tartalmazza az nVidia Audio Processing Unit(APU)-ját. Az NF7-S viszont tartalmazza. Ez egy dolog. Mivel az APU csak egy DSP (Digital Signal Processor)ezért van szükség külön DAC (Digital-Analog Converter) áramkörre, ami analóg jelet fabrikál a hangszórók számára. Ezért van az, hogy analóg módon használva mindkét alaplap (NF7 és NF7-S) közel azonos minőséggel szól. Digitális kimenetet használva viszont az APU digitális jelét közvetlenül megkapjuk. Házimozi erősítőre kötve, SB Live ill Audigy szintű hang facsarható ki az alaplapból.
Ebből adódik a driver kérdés: A drivereket felinstallálva (akár 2.03, akár 2.41) az APU vezérlőpanelje csak az NF7-S esetén lesz elérhető.
A Soundstorm fogalommal kapcsolatban már sok vitát végigolvastam, de még mindig nem tudom, hogy az APU-nak egy másik elnevezése vagy egy minősítés. De nem is ez a lényeg.
Ha esetleg valamit nem teljesen korrekten irtam le, kérem a hozzáértőket, javítsanak ki. Köszönettel:
PodMAN
Elküldve: 2003. 05. 21. 18:40
idézet:
Ezt írta TGeRi:
Ok. Megértettem. Viszont akkor is kérdés, hogy hogyan juthatok egy olyan "vezérlőpultbeli" "ikonhoz" amivel tudom állitgatni azt h mi hova menjen ki, hány hangszóró, ilyesmi.[/quote]
Egy barátom, aki sima MCP-s alaplapot vatt (MSI asszem), ő is kérdezte tőlem, hogy hogyan tudná, az amúgy 5.1-es integrált hangkártyát beállítani, mert a gyári CDn nem volt semmi hozzá. Azt mondtam neki ,hogy a Realtek vagy CMedia honlapján nézzen driver után, attól függően hogy milyen az int. hangkártya márkája. Az MSI honlapján nem volt semmi driver hozzá. Azóta csak egy SMSt kaptam tőle, hogy talált drivert aszem a Realteknél és minden jól megy. Konkrét URLt nem tudok, de szerintem ha keresel, biztos könnyen megtalálod a gyárto honlapján.
PodMAN