új nForce2 chipset driver - tapasztalatok

Elküldve: 2003. 07. 07. 10:48
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:20
idézet:
Ezt írta jordan6:
normális hangkarit kéne venni...[/quote]
Lúdfaszt.
Soundstorm rulez !
2.03-as csomagot kell felpakolni, majd szükség esetén az IDE vezérlő driverét lecserélni a megfelelőre (ha véletlenül az IGP/SPP-s IDE drivert dobná fel alapból, ekkor a sima MCP2-es IDE drivert kell feltenni és kész) és ennyi.
EAX-et lexarom, nem érdekel (térhatásra ott a házimozirendszerem).

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:22
idézet:
Ezt írta Rudi:
Lúdfaszt.
Soundstorm rulez !
2.03-as csomagot kell felpakolni, majd szükség esetén az IDE vezérlő driverét lecserélni a megfelelőre (ha véletlenül az IGP/SPP-s IDE drivert dobná fel alapból, ekkor a sima MCP2-es IDE drivert kell feltenni és kész) és ennyi.
EAX-et lexarom, nem érdekel (térhatásra ott a házimozirendszerem).[/quote]
ja mert digi kimenetet használsz és akkor tökmindegy milyen a hangkari...

"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:22
idézet:
Ezt írta EV6:
Az a baj, hogy olyan nincs.[/quote]
vegyél házimozit!!

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:24
semmit csinálni, mert csak nf7-em van. Ha meg felpakolom
a realtek féle drivert kurva szarul szól tőle a cucc.
(nélküle ugye meg SEMMIT nem tudok állitgatni.)
Vmi 5let? (pl néha ut-ban nem ott hallom az enemyt ahol van)

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:35

Publikáltak valami várható megjelenési időpontot? (Azon kívül, hogy ha jó, majd közzéteszik..)
R.I.P. 1954-2009

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:36
idézet:
Ezt írta jordan6:
ja mert digi kimenetet használsz és akkor tökmindegy milyen a hangkari...
[/quote]
Nah épp ez az, hogy a magja legyen rulez, és ez az nvidia APU az (Soundstorm nagyon is zsír). Ezt csak a gyengécske DA-val basszák el (analóg kimetet használók legnagyobb örömére).
Én az ex A7N8X-emen (nem deluxe, full Realtek fos hang volt rajta) is a digi kimenetet használtam, de az teljesen ratyi volt úgy is. Soundstorm viszont nekem nagyon bejön, full jó.
[ 2003. július 07.: Rudi szerkesztette a hozzászólást ]

Elküldve: 2003. 07. 07. 11:50

Elküldve: 2003. 07. 07. 12:18
Van házimozim és a digitális kimenetet használom (ha elolvastad volna az aláírásomat...), nem a hangminőséggel van bajom, hanem hogy nem mindig az szól és onnan, aminek és ahonnan kellene. Pl. mostanában Mafia Freeride-t játszanék, első dolog, hogy indulásnál átáll 2 csatornásra, ctrlaltdellel vissza kell mennem desktopra és újra átállítani 6 speakers-re, hogy hátulról is szóljon. Ha bemegyek az alagútba, hallani, hogy próbál visszaverődéseket produkálni (és nagyon jó is lenne) de a surround dobozokból csak valami kásás torz valami hallatszik. Azonkívül bugzik a control panel (pl. PCM módban full treble hangszín problémáról már írtam korábban)
Egyébként a 2.03-as drivert használom a 2.41-es csomag audio driverével, így valamivel jobb a helyzet, de messze nem tökéletes.
[ 2003. július 07.: EV6 szerkesztette a hozzászólást ]
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

Elküldve: 2003. 07. 07. 12:41
idézet:
Ezt írta EV6:
jordan
Van házimozim és a digitális kimenetet használom (ha elolvastad volna az aláírásomat...), nem a hangminőséggel van bajom, hanem hogy nem mindig az szól és onnan, aminek és ahonnan kellene. Pl. mostanában Mafia Freeride-t játszanék, első dolog, hogy indulásnál átáll 2 csatornásra, ctrlaltdellel vissza kell mennem desktopra és újra átállítani 6 speakers-re, hogy hátulról is szóljon. Ha bemegyek az alagútba, hallani, hogy próbál visszaverődéseket produkálni (és nagyon jó is lenne) de a surround dobozokból csak valami kásás torz valami hallatszik. Azonkívül bugzik a control panel (pl. PCM módban full treble hangszín problémáról már írtam korábban)
Egyébként a 2.03-as drivert használom a 2.41-es csomag audio driverével, így valamivel jobb a helyzet, de messze nem tökéletes.
[ 2003. július 07.: EV6 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nálam épp a 2.41-es csomag hangdriverei nem jöttek be, ezek csináltak csomó hülyeséget (főleg a control panelon). 2.03-assal nincs gondom, nekem az bejött (hang és IDE is).

Elküldve: 2003. 07. 07. 12:45
idézet:
Ezt írta EV6:
jordan
[ 2003. július 07.: EV6 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
bevallom nem néztem az aláírásod... SORRY!
viszont ha ilyen rendszered van nem értem miért nem veszel egy külső hangkarit, ami másoknak bevállt...
bár lehet, hogy megéri lapot váltani. ezt neked kell eldönteni...

Elküldve: 2003. 07. 07. 14:56
 Egyelőre várok, hátha megemberelik megukat NV-ék.
 Egyelőre várok, hátha megemberelik megukat NV-ék.

Elküldve: 2003. 07. 09. 13:53
""Beta" nForce2 drivers have been released, v3.44 for windows XP and 2K. These are much smaller then regular drivers, and I have no real info on them. User response has been good so far. These originally came from station-drivers, so we don't know if these are official."
"This nForce WinXP driver package contains the below components:
Audio driver 3.42 (WHQL)
Ethernet driver 3.39
GART driver 3.34 (WHQL pending)
IDE driver (In-the-box) 2.70 (WHQL)
IDE driver (Full) 3.44
Installer 3.44"

Elküldve: 2003. 07. 09. 22:43
itt meg egy srác összerázta a fentebbi beta drivert és mostmár megy 2k és XP alatt is...
link a driverhez: [url="http://"http://www.silece.de/~huskie2k3/nForce_3.50_Win2k_International.rar"]http://www.silece.de...ternational.rar[/url]

Elküldve: 2003. 07. 09. 23:46
jó már az ide driver?

Elküldve: 2003. 07. 10. 00:30
 tényleg megoszthatnák, a tanulságokat, hogy ne a "kezdőknek" kelljen küszködni véle
 tényleg megoszthatnák, a tanulságokat, hogy ne a "kezdőknek" kelljen küszködni véle  

Elküldve: 2003. 07. 10. 05:27

Elküldve: 2003. 07. 10. 06:55
idézet:
Ezt írta fLeSs:
az IDEdriver továbbra sem változott semmit. elég csak a verziószámot figyelni.[/quote]
Na akkor ilyen osszevissza monyakolt szart akkor nincs ertelme leszedni.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

Elküldve: 2003. 07. 10. 06:57
idézet:
Ezt írta Jakuza:
Na akkor ilyen osszevissza monyakolt szart akkor nincs ertelme leszedni.[/quote]
szerintem se, majd ha kijön a hivatalos, bár azt se biztos!

Elküldve: 2003. 07. 10. 07:10
idézet:
Ezt írta jordan6:
szerintem se, majd ha kijön a hivatalos, bár azt se biztos![/quote]
Hat ahogy nezem az Nvidia nagyon felejtosre vette az Nforce2es lapok supportjat.
Ideje lenne mar ha valami rendes driverrel elorukkolnanak es amit nem szednek le 2 nap mulva a sitejukrol.
Ja es a masik fele azt sem ertetem , hogy minek tettek bele anno a 2.41be a detonator drivert is. :confused:
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.