HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 24. 13:12

Nem tudom mi az igazság, régebben ajánlották, ha új az alaplap formatáljuk a vinyót is újra... ;)
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#362 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 24. 14:12

Nekem, azon kivül hogy a HDD sandra max3ban csak a 2/3-át hozza annak amit kellene, semmi gond nincs.

Programok gyorsan indulnak, gyors a winyokezelés, és nem megy fel a proci terhelés sem tőle.
Tehát gyakorlati hátrányt nem tapasztaltam TUSL2C után, csak a tesztprogram ad kevesebbet..

#363 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 24. 23:06

nincs is gond amig nagy fielok mozgfatása közben nem akrsz valmi más programot elinditani, mert ilyenkor még egy 50 kb kis progi inditása percekbe telhet....
nekem ez a tapasztalatom, amikor nem másolok több gigát akkor nem veszek ézre semmi különöset én sem
ugyhogy alapállapotban jó a driver ,csak extrém kivánságokra nem alkalmas ( amit a régebbi konfigom meg alapból tudott )
de hát ugy látszik valamit valamiért ......
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#364 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 07:10

idézet:
Ezt írta Pancser:
nincs is gond amig nagy fielok mozgfatása közben nem akrsz valmi más programot elinditani, mert ilyenkor még egy 50 kb kis progi inditása percekbe telhet....
nekem ez a tapasztalatom, amikor nem másolok több gigát akkor nem veszek ézre semmi különöset én sem
ugyhogy alapállapotban jó a driver ,csak extrém kivánságokra nem alkalmas ( amit a régebbi konfigom meg alapból tudott )
de hát ugy látszik valamit valamiért ......
[/quote]

Kipróbáltam, elkezdtem pár GBot másolni egyik particiorol a másikra, és semmi hatás. Ugyanolyan gyorsan ment minden közben, nem emelkedett 8% fölé a proci terhelés sem...

#365 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 10:42

idézet:
Ezt írta Rudi:
Szerinted akkor hányan kiabálnának itt, hogy mi ez a xar ??? :eek: Az összes nf2 tulaj itt balhézna, ehelyett csak töredéküknek van gondja az IDE kezeléssel.[/quote]maradjunk annyiban, hoy többen vannak azok, akiknek nem teccik a dolog, mint akiknek teccik. olvass vissza 1-2 oldalt itt.
mellesleg a hwsw fórum messze nem a világ vége, van jópár külföldi hw-fórum, ahol még durvábban kritizálják az egészet. azért megnézném, hogy mit szólnál ahhoz, ha 1más mellé raknánk a te nForce2-es cuccodat, meg egy ugyanolyan konfigot, csak KT333/400-as lappal, és elkezdenénk ugyanazokat a műveleteket csinálni rajta, meglepődnél, hogy melyik a gyorsabb, és mennyivel.
ja igen, dokit kérdezted már, hogy neki mi a véleménye erről? :)

[ 2003. július 25.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#366 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 11:15

idézet:
Ezt írta fLeSs:
maradjunk annyiban, hoy többen vannak azok, akiknek nem teccik a dolog, mint akiknek teccik. olvass vissza 1-2 oldalt itt.
mellesleg a hwsw fórum messze nem a világ vége, van jópár külföldi hw-fórum, ahol még durvábban kritizálják az egészet. azért megnézném, hogy mit szólnál ahhoz, ha 1más mellé raknánk a te nForce2-es cuccodat, meg egy ugyanolyan konfigot, csak KT333/400-as lappal, és elkezdenénk ugyanazokat a műveleteket csinálni rajta, meglepődnél, hogy melyik a gyorsabb, és mennyivel.

[/quote]

Ez a tag örökké kötekedik...
k s

#367 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 12:40

idézet:
Ezt írta KZKZKZ:
Ez a tag örökké kötekedik...[/quote]öcsém, ha ez neked kötekedés, akkor csak sajnálni tudlak.

#368 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 13:15

idézet:
Ezt írta fLeSs:
maradjunk annyiban, hoy többen vannak azok, akiknek nem teccik a dolog, mint akiknek teccik. olvass vissza 1-2 oldalt itt.

[/quote]

Hat nezd csak meg. [url="http://"http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/126"]http://www.frazpc.pl...ly_wyswietl/126[/url]

Virtualdubon kivul, mindenben agyonveri az Nforce2 a KT400at.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#369 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 13:35

idézet:
Ezt írta Jakuza:
Hat nezd csak meg. [url="http://"http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/126"]http://www.frazpc.pl...ly_wyswietl/126[/url]

Virtualdubon kivul, mindenben agyonveri az Nforce2 a KT400at.
[/quote]hát nemtom, nálam ezek az eredmények nem a agyonverés kategóriába tartoznak :)
1ébként nem egy nevesincs oldalról kéne linkelgetni.
mellesleg tudom, hogy az nForce2 gyorsabb, mint a KT400, erről volt itt szó? nem, hanem az IDEkezelésről.

#370 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 13:52

idézet:
Ezt írta fLeSs:
hát nemtom, nálam ezek az eredmények nem a agyonverés kategóriába tartoznak :)
1ébként nem egy nevesincs oldalról kéne linkelgetni.
mellesleg tudom, hogy az nForce2 gyorsabb, mint a KT400, erről volt itt szó? nem, hanem az IDEkezelésről.
[/quote]

Nem a nevesincs oldal a lenyeg itt. A tobbi is ezt irja.
Amugy en azert hasonlitasi alapkent, nem mertem volna a VIA egyik legszarabb Southbridge-t (VIA 686B), mert a kozelebe se erhet az nforce2-enek.
Csak tajekoztatasul kozlom , hogy ez az a Southbridge ami bugos es a latencyje veletlenul 255n maradt, igy a 100MB feletti masolaskor gyakorlatilag szinte elfojt minden alkalmazast, az egerkurzor megakadt, az mp3lejatszas akadozott stb. Volt nehany KT133a-s lapom , ami ezzel a 686Bvel volt szerelve es bizony ezeknek volt a legszarabb az IDE kezelesuk. Kulon PCI Latency Patch kellett ahhoz, hogy kevesbe szarakodjon az IDE.

"Section 4: The 686B bug
4.1 What is the "686B" bug?
In early 2001, it was discovered that new motherboards with the KT133A chipset could damage data that was being copied between IDE hard disks. The problem was narrowed down to the VT82C686B chip on the motherboard. When the computer's PCI bus was busy, any data copied between the primary and secondary IDE buses could be corrupted. In addition, the computer could crash or reboot during this copying.

The problem occurred more often when a Creative Labs Soundblaster Live card was present.

4.2 Does this patch fix the "686B" bug?
Yes, sort of. This patch is a workaround for the problem, not a complete solution. This patch adjusts the PCI bus to permit the 686B chip to deliver more data without interruption, which has the effect of reducing or eliminating the 686B bug.

Please note that this patch has grown over time to solve more than just the problem of 686B IDE corruption.

4.3 Is the "686B" bug VIA's fault?
The problem seems to be the fault of a bug in the VT82C686B chip. VIA has acknowledged the issue and began working with motherboard manufacturers to stabilize motherboards that have the problem.

4.4 Does this patch do something to the 686B chip?
No. This patch changes settings in the chip that is controlling the 686B. This patch does not directly adjust the 686B chip.

Section 5: Sound card crackling"
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#371 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 14:11

idézet:
Ezt írta fLeSs:

[/quote]

Erről beszélek én is: több gigát mozgatok, másolok (pl. filmek), közben a CPU terhelésem 5 és 8% között ugrabugrál, ezalatt simán netezek, megy a winamp, másik wincommanderrel matatok a vinyókon, Sandrával hőfokokat méregetek (lusta voltam még feldobni az MBM-et :D), szal nekem eléggé ismeretlenek azok a dolgok, amiket ti leírtok (másolás közben teljesen használhatatlan a gép, nem lehet mást mellette futtatni, stb, stb.).

Innéttől fogva nekem bizonygathatjátok, hogy ilyen meg olyan xar az NF2 SB-je, csuklóból cáfolom a dolgot. Ennyi.

#372 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:00

idézet:
Ezt írta Rudi:
Erről beszélek én is: több gigát mozgatok, másolok (pl. filmek), közben a CPU terhelésem 5 és 8% között ugrabugrál, ezalatt simán netezek, megy a winamp, másik wincommanderrel matatok a vinyókon, Sandrával hőfokokat méregetek (lusta voltam még feldobni az MBM-et :D), szal nekem eléggé ismeretlenek azok a dolgok, amiket ti leírtok (másolás közben teljesen használhatatlan a gép, nem lehet mást mellette futtatni, stb, stb.).

Innéttől fogva nekem bizonygathatjátok, hogy ilyen meg olyan xar az NF2 SB-je, csuklóból cáfolom a dolgot. Ennyi.
[/quote]erre csak azt tom mondani, hogy profi vagy :)
a többiek meg lámák :)

idézet:
Ezt írta Jakuza:
Nem a nevesincs oldal a lenyeg itt. A tobbi is ezt irja...[/quote]hát nekem ilyen bugok nem jöttek még elő :)

#373 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:03

idézet:
Ezt írta Rudi:

[/quote]

Fless, nekem is tökéletesen működik a gép, semmi hibát, akadozást nem vettem még észre. Be is b@szna ha akadna a gép :D

#374 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:06

idézet:
Ezt írta Casoli:

Fless, nekem is tökéletesen működik a gép, semmi hibát, akadozást nem vettem még észre. Be is b@szna ha akadna a gép :D
[/quote]

Szerintem BIOS beállítási hibára lehet visszavezetni az összes problémát... :rolleyes:

Ja és olyanakoat szokott csinálni, amikor matatok a BIOSban hogy ujrainditás után azt irja, "do not power off, while bios saving your settings", vagy hasonló. Ez normál? Mert utánna ujraindul és működik.

#375 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:10

idézet:
Ezt írta Casoli:

Szerintem BIOS beállítási hibára lehet visszavezetni az összes problémát... :rolleyes:

Ja és olyanakoat szokott csinálni, amikor matatok a BIOSban hogy ujrainditás után azt irja, "do not power off, while bios saving your settings", vagy hasonló. Ez normál? Mert utánna ujraindul és működik.
[/quote]

Igen, így működik!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#376 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:15

idézet:
Ezt írta Vulpes:

Igen, így működik!
[/quote]

És ahogy észrevettem, főleg akkor csinálja, ha tuningolok.

Gondolom az a funkciója, ha ujrainditás után nem bootol be a gép ezzel a kiírással, akkor legközelebb már 100FSB-n default szorzóval indulhat a gép. Ez egy nagyon jó dolog, nem kell szenvedni az insert gombbal, CMOS clearrel :)

#377 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:24

idézet:
Ezt írta Casoli:

És ahogy észrevettem, főleg akkor csinálja, ha tuningolok.

Gondolom az a funkciója, ha ujrainditás után nem bootol be a gép ezzel a kiírással, akkor legközelebb már 100FSB-n default szorzóval indulhat a gép. Ez egy nagyon jó dolog, nem kell szenvedni az insert gombbal, CMOS clearrel :)
[/quote]

Vagy csak azt csinálja amit kiír, azaz a "Do not power off, while bios saving your settings" felirat alatt menti az új BIOS beállításokat. Bár ki tudja... ;)
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#378 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:27

idézet:
Ezt írta Vulpes:

Vagy csak azt csinálja amit kiír, azaz a "Do not power off, while bios saving your settings" felirat alatt menti az új BIOS beállításokat. Bár ki tudja... ;)
[/quote]

Az nem lehet, mert bejelentkezik nálam előtte a VGA :) Olyan mintha bekapcsolnám a gépet, bár kitudja ;)

#379 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 17:34

idézet:
Ezt írta Casoli:

Az nem lehet, mert bejelentkezik nálam előtte a VGA :) Olyan mintha bekapcsolnám a gépet, bár kitudja ;)
[/quote]

No ezt én pl. még sosem tapasztaltam! :eek: De tudod mit? Amíg működik, addig nem érdekel! :D
2006. III. 4.

#380 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 19:14

idézet:
Ezt írta Vulpes:

No ezt én pl. még sosem tapasztaltam! :eek: De tudod mit? Amíg működik, addig nem érdekel! :D
[/quote]

Mert nálad nincs bejelentkező képernyője a vga-nak. Nálam még azt a 64 RAMot is felszámolja ami a vga kártyában jó. Igényes a Leadtek :) Régebben ilyesmit egy osrégi ATi kártyában láttam, valami 4MB-s volt, annak olyan volt a bejelentkező BIOS-a, hogy forgott egy ATi logó :D

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.