HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#321 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 11. 09:45

idézet:
Ezt írta WiZARD:

PeC hozzászólását meghagytam...
[/quote]

Szent Ohm-törvény!

Mióta vagy házigizda?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#322 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 11:13

idézet:
Ezt írta kisbetu:
Szent Ohm-törvény!

Mióta vagy házigizda?
[/quote]

Remiszto, mi? Hova el nem fajul a vilag... :D
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#323 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 13:15

Hookr:

Olvasol néha mailt? Freemailes boxod tegnap is meg ma is megteltet mond.

#324 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 13:24

idézet:
Ezt írta kisbetu:

Szent Ohm-törvény!

Mióta vagy házigizda?
[/quote]

Ohm-törvény? inkább Szent WiZARD :D

amúgy pár napja, és te is vigyázz, mer figyelem minden mozzanatod :D

azt én se értem mért nincs HookR-nek valami rendes mailboxa

[ 2003. február 11.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#325 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 13:42

idézet:
Ezt írta FőDudu:
HookR:

Olvasol néha mailt? Freemailes boxod tegnap is meg ma is megteltet mond.
[/quote]

Tegnap kaptam 2MB-nyi filemellekletet, s meg csak most toroltem.

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#326 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 11. 21:42

idézet:
Ezt írta WiZARD:

Ohm-törvény? inkább Szent WiZARD :D

azt én se értem mért nincs HookR-nek valami rendes mailboxa

[ 2003. február 11.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kopasz Házigazda :D

#327 Felhasználó inaktív   zsozsosama 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 07:24

Hali tudom hogy qrva soxor elhangzott, de
szükségem lenne 1 eheim 1048 ra, 1 blokkra, meg csövekre(bár ez a legkönnyebb).
A fő gond az, hogy 8 as külső átmérőjű kéne minden legyen, mivel olyan a radiátorom.
Az eheim 1048 meg legjobb tudomásom szerint 13as külsővel rendelkezik, Hookr blokkja szintén nem 8as.
Szóval hol lehet beszerezni a cuccokat és hogy lehet átalakítani sok gányolás nélkül ?
Death is the only redemption!

#328 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 07:48

idézet:
Ezt írta zsozsosama:
A fő gond az, hogy 8 as külső átmérőjű kéne minden legyen, mivel olyan a radiátorom.[/quote]

Szvsz, ha egy mod van ra, 8mm-es belso atmeronel ne add alabb! Inkabb a radiator csonkjait lenne ildomos lecserelni... (Ha tudsz rola kepet mutatni, talan konkret javaslattal is tudnank szolgalni a megvalositassal kapcsolatban)

idézet:
...HookR blokkja szintén nem 8as.[/quote]

Eppenseggel igeny eseten ugyanugy megoldhato a 6-os belso is (8-as kulso), csakugy, mint a 8-as, illetve a 10-es, megis lebeszelnelek rola.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#329 Felhasználó inaktív   zsozsosama 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 10:38

idézet:
Ezt írta HookR:

Eppenseggel igeny eseten ugyanugy megoldhato a 6-os belso is (8-as kulso), csakugy, mint a 8-as, illetve a 10-es, megis lebeszelnelek rola.
[/quote]

Hát az az igazság, hogy énis leszerettem volna cserélni az egészet csakhát 1 új radiátor ára kicsit elriasztott. [url="http://"http://www.tuningnet.hu/kepek/gn2radiator0000.jpg"]http://www.tuningnet...adiator0000.jpg[/url]
Ordasi féle csak még ennél is régebbi még az oldalán vannak a sárgaréz csonkok.
Nameg az eheim kibszott drága csakhát a novat 1xűen nemtudom száraz használatra rábírni :=(
Ráadásul a radiátorral megvoltam elégedve, semmi baja nemvolt.
Azlenne a kérdésem, hogy akkor mit ajánlotok? Mondjak le az eheim ről és új radiátor ?
Vagy vki csináljon nekem 8 as blokkot ?
Death is the only redemption!

#330 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 13:14

idézet:
Ezt írta WiZARD:

[/quote]

Nem lesz rá szükség.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#331 Felhasználó inaktív   Freetz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 12. 21:21

Ide is beteszem,hátha érdekel valakit.

Hűtőradiátor:

249mm*132mm*33mm 6740 Ft. És ez zsír új,tuti nem lukas/rozsdás... :)

[url="http://"http://www.cromax.hu/"]LINK[/url]

Alkatrészkatalógus-->esort/orion-->hűtőrendszer és a kis kép fölé az egérrel!

#332 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 13. 23:06

Íme mai szerzeményem:

Kép

Kép

Pontos paraméterek: 275x170x80 mm az összes műanyaggal együtt, a csonkokat nem számolva. hasznos Méret kb. 270x159x50 mm (az első műanyag lap nélül)... A csomkok belső átmérője 18 mm, falvastagsága (esetleges menetvágáshoz) kb 1,5-2 mm. A belül lévő csövek max kb 8-10 mm-esek... mindenképpen érdemes leműteni az első műanyag részt, a nagy csonkokkal együtt, majd szerszámkészítő műhelyben nálam hozzáértőbb megcsinálja... (majd írom az eredményt). Belül 2 rétegben futnak a csövek, összesen 8 pár egymástól 15 mm távolságra. A csövek, és a lamellák is aluminiumból vannak. 330 db 158x43 mm-es lamella van benne.

A Bárdi auto alkatrész boltban (www.bardiauto.hu; BP, Orczy út 39) vettem teljesen újonnan, VW Golf II-es utastér fűtő radiátor, utángyártott, Valeo márkájú (ha szerencsétek van, lehet, h lesz később Deus márkájú, az fele ennyibe kerül, és ugyanezt tudja)... mindösszesen 12e HUF-ért mérték (ami amúgy qva sok, de annyira megtetszett, h nem tudtam ellenállni). 1 év garanciát vállal rá a cég, bár a szétműtéssel ez mindenképpen elvész (de azért a minőségről elmond valamit).

Remélem mindenkinek kielégítettem hihetetlen tudásszomját! :D

Üdv: EmPhY
A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#333 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 13. 23:16

Az a baj, hogy aluminium a radiátor.

Tudom már sokan kitárgyalták, hogy réz meg aluminium csak ha érintkezik akkor gáz, de szerintem nincs az a hűtőfolyadék, amely egy idő után nem lesz vezető.

Szóval réz blokkal ne használd évekig!

#334 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 13. 23:41

idézet:
Ezt írta FőDudu:
Az a baj, hogy aluminium a radiátor.

Tudom már sokan kitárgyalták, hogy réz meg aluminium csak ha érintkezik akkor gáz, de szerintem nincs az a hűtőfolyadék, amely egy idő után nem lesz vezető.

Szóval réz blokkal ne használd évekig!
[/quote]

a blokk watercube GT3 lészen, de rendeltem hozzá innovaprotect corrosion protection nevű lötyit, ami valami gigavazze csodaszer...
[url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_8&products_id=82"]itt olvashatsz róla[/url]

A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#335 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 14. 09:41

idézet:
Ezt írta emphyteuta:
Íme mai szerzeményem:

Kép

Kép

Pontos paraméterek: 275x170x80 mm az összes műanyaggal együtt, a csonkokat nem számolva. hasznos Méret kb. 270x159x50 mm (az első műanyag lap nélül)... A csomkok belső átmérője 18 mm, falvastagsága (esetleges menetvágáshoz) kb 1,5-2 mm. A belül lévő csövek max kb 8-10 mm-esek... mindenképpen érdemes leműteni az első műanyag részt, a nagy csonkokkal együtt, majd szerszámkészítő műhelyben nálam hozzáértőbb megcsinálja... (majd írom az eredményt). Belül 2 rétegben futnak a csövek, összesen 8 pár egymástól 15 mm távolságra. A csövek, és a lamellák is aluminiumból vannak. 330 db 158x43 mm-es lamella van benne.

A Bárdi auto alkatrész boltban (www.bardiauto.hu; BP, Orczy út 39) vettem teljesen újonnan, VW Golf II-es utastér fűtő radiátor, utángyártott, Valeo márkájú (ha szerencsétek van, lehet, h lesz később Deus márkájú, az fele ennyibe kerül, és ugyanezt tudja)... mindösszesen 12e HUF-ért mérték (ami amúgy qva sok, de annyira megtetszett, h nem tudtam ellenállni). 1 év garanciát vállal rá a cég, bár a szétműtéssel ez mindenképpen elvész (de azért a minőségről elmond valamit).

Remélem mindenkinek kielégítettem hihetetlen tudásszomját! :D

[/quote]

a golf1 futoje szerintem jobban megfelel a celra. 6600huf, 11 csonk, es 18x15os. ill a csonkok merolegesek, es nem ferdek. a normalis beepitest szerintem elegge megneheziti.

a rez es alu meg nem veszik ossze... es ennek semmi koze sincs a vezeteshez. epuleteknel eleg jo ideje hasznalnak ilyen kombot... "szimpla" vizzel.

#336 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 23:22

Jók a képeid Emphy! :D

Valaki tudna ajánlani valami löttyöt, amivel át lehetne mostni a radiátort és a blokkot? És ioncserélt vízzel mossam át? (eddig nem érte csapvíz)

Egyáltalán hogy? Sajnos nincs hozzá kompresszorom. A csöveket újra cserélem, az nem gond.

Az alkohol-desztvíz--- hát, lehet hogy inkább fagyálló-desztvizet fogok használni megint, bár a kosz tudom, hogy a radiátor belsejéből származik, illetve egy pici fekete festéket is oldott bele a fagyálló anno...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#337 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 09:39

idézet:
Ezt írta Charles:
Jók a képeid Emphy! :D

Valaki tudna ajánlani valami löttyöt, amivel át lehetne mostni a radiátort és a blokkot? És ioncserélt vízzel mossam át? (eddig nem érte csapvíz)

Egyáltalán hogy? Sajnos nincs hozzá kompresszorom. A csöveket újra cserélem, az nem gond.

Az alkohol-desztvíz--- hát, lehet hogy inkább fagyálló-desztvizet fogok használni megint, bár a kosz tudom, hogy a radiátor belsejéből származik, illetve egy pici fekete festéket is oldott bele a fagyálló anno...

Üdv!
[/quote]

miert mi a baj az alkohol/desztviz eleggyel???

#338 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 11:02

arn:

Hol 6600 a golf1-es fűtőradiátor?

Ez mekkora méretű?

Köszi!

#339 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 13:11

itt gyorben az vw/audi alkatreszboltban... gondolom pesten is van ilyen.

emlekeim szerint 18x15os... tehat 2x9cm ventivel jo is lenne. de meg nyomozok utana... hatha lesz jobb is. a bardi autoval beszeltem, van nekik allitolag katalogusuk (hutokrol). de gyorben a p*csaban vannak a varos szelen (ciganycity hatara), meg nem jutottam el oda. de mas esetleg megtehetne... es megoszthatna a tapasztalatokat.

#340 Felhasználó inaktív   Rammm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 17:40

idézet:
Ezt írta arn:
itt gyorben az vw/audi alkatreszboltban... gondolom pesten is van ilyen.

emlekeim szerint 18x15os... tehat 2x9cm ventivel jo is lenne. de meg nyomozok utana... hatha lesz jobb is. a bardi autoval beszeltem, van nekik allitolag katalogusuk (hutokrol). de gyorben a p*csaban vannak a varos szelen (ciganycity hatara), meg nem jutottam el oda. de mas esetleg megtehetne... es megoszthatna a tapasztalatokat.
[/quote]
Üdv !

Én a minap vettem pont egy ilyen raidátort egy bontóban, gondoltam egy 500ast megér. 2 nap vízkőoldó+ 1nap ecet+1 nap mindenféleoldó extra cucid-fuszid tisztító után úgy néz ki mint az új ! (persze csak belül) :) A maradékból HookR blokkja majdnem kijön :)

Mindezt nem ba***gatásként írtam, csak ha mindenből újat veszel, akkor többe lessz, mint a géped és én inkább a "költéghatékony" megoldásokat preferálom :D

Rammm
ASUS A7N8X-E Deluxe 2.0, AMD Barton 2500+ @ 3200+ + Volcano 12, 2*512 MB Samsung Dual Channel RAM (200MHz), Gf4Ti4200@4600, Fujitsu x192, Samsung 120 GB SATA 7200rpm, a többi nem lényeg :)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.