Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 12:39
130mm nagyon sok, szerintem túl kevés felület jut a hatalmas vízmennyiségre.
Árlista
Talán így érthetőbb lesz ez a "cső a csőben hőcserélő".
Ez a hőleadó cső olymódon él az én kicsi fantáziámban, hogy van egy mondjuk 108 mm külső átmérőjű cső, mely fala kb 2 mm vastag. Ezt egy 133 mm külső átmérőjű 3 mm falvastagságú csőbe helyezném, és a két végét úgy záratnám le, hogy az a 108 mm vastag "lyuk" legyen az egész belső hosszban mely kb 75-80 cm között lenne. A talajtól vagy 8-10 cm-re lábakon kell felemelni. Tehát a folyadék csak egy 54 mm belső sugarú, és 63 mm külső sugarú 70 cm magas hengerköpenyben áramolna. A meleg folyadék felűről, egy kis átmérőjű beömlőcsonkon érkezne érintőirányban. Az elvétel meg alúról történne, szintén érintőlegesen. Így a folyadék a hengerpalástban folyamatosan forogna, de ezzel együtt egy kiegyenlítő tartályt is kapnák. Feltölteni a tetelyén lehetne. Így a belseje, mint egy kémény működne, lenne belül folyamatos légáramlás is. A felületeket viszont érdesíteni kellene. Ezért kell ekkora belső átmérő, hogy "beleférjek". Ez így már csak 2,5 l vizet jelentene, és ez közel 6000 négyzetcentiméter, a levegővel közvetlenül érintkező rézfelületet jelentene, ami szerintem nem rossz.
A keringetést egy 3-600 l/h szivattyú biztosítaná. Ez azt jelenti, hogy itt a folyadék olyan 25-12 másodpercet töltene... Ezzel egy Duálmagos Opteron 175-öt szeretnék majdan egykor 0dB mellett hűten. Viszont ez heti 168 órát kéne hogy menjen az év 365 napján esetleg túlhúzva, de a VGA az ilyenkor csak karakteres módban van használva.
Az alaplap Abit AV8, jelenleg 3000+ procival, a VGA egy GeCube 9550 GXT. Esetleg még a csipszetet és a tápot is rákötném, ha úgy adódik.
Ha megvan az alapanyag, még azt is meg tudom nézni, hogy működik-e az elmélet a gyakorlatban, mert az egyetememen meg tudom ezt dumálni... és ott van termosztát keringetőszivattyúval, meg minden mi szem szájnak ingere!
Köszi a listát, de ott csak kisebb átmérők vannak, egyéb ötlet?
Ja a gépen molekulamodellezés megy/menne, csak így nem tudok tőle pihenni...