HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#381 Felhasználó inaktív   FluID 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 05. 13:56

Idézet: arn - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 10:24

a rotoron kivul nem hiszem, hogy kapnal egyeb uj alkatreszt. szvsz hivd fel az aquapetet, es mondd el a gondodat. nagyon segitokeszek... kerdezz ra, hogy nincs e egy elfekvo hibas darabjuk, amirol le lehetne szedni.

nagy a valoszinusege, hogy van.

Nincs nekik sajnos, de 30 napos átfutással tudnak rendelni a digóktól.  :(  Azért köszi!
Vízhűtésem  - = ! = -  HWSW UD Team

#382 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 13:57

Idézet: FluID - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 14:56

Nincs nekik sajnos, de 30 napos átfutással tudnak rendelni a digóktól.  :(  Azért köszi!

Ó fákk, természetesen én szóltam hozzá, csak a FluID maradt bejelentkezve. De ő nem lehetett mert éppen ebédel..:)
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#383 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 07. 05:17

Olyan anyagra (lenyegeben ragasztora) lenne szuksegem, amivel  (eloxalt) aluminium es muanyag (akril/polieszter/polisztirol) felulet illesztese tomitheto, s alkalmazhato a vizhutesben. A megkotesek:
- Egyszeruen es gyorsan felhordhato a feluletre.
- A ket felulet kozt elhanyagolhato, de legalabbis minnel vekonyabb reteget kepez (<0.05mm).
- Mechanikai terhelessel szembeni ellenallas nem szuksegszeru (kizarolag a vizhuteses rendszerben levo nyomassal szemben).
- Nem oldja az alkohol, ablakmoso folyadek, vagy egyeb a vizhutesben elofordulo anyag.

Ki tud segiteni?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#384 Felhasználó inaktív   -U2- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 07. 09:34

Idézet: HookR - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 6:17

Olyan anyagra (lenyegeben ragasztora) lenne szuksegem, amivel  (eloxalt) aluminium es muanyag (akril/polieszter/polisztirol) felulet illesztese tomitheto, s alkalmazhato a vizhutesben. A megkotesek:
- Egyszeruen es gyorsan felhordhato a feluletre.
- A ket felulet kozt elhanyagolhato, de legalabbis minnel vekonyabb reteget kepez (<0.05mm).
- Mechanikai terhelessel szembeni ellenallas nem szuksegszeru (kizarolag a vizhuteses rendszerben levo nyomassal szemben).
- Nem oldja az alkohol, ablakmoso folyadek, vagy egyeb a vizhutesben elofordulo anyag.

Ki tud segiteni?

epoxi ragasztó?
üdv.: -U2-

konfig:  cooler master midi ház (fekete), aerocool 450Wattos táp, epox 9npa nforce4 ultra alaplap athlon 64 3000+ (2500MHz-en, 250Mhz FSB és memóriasebesség), 2GB RAM 500Mhz-en, Gigabyte 8800GT OC vidkártya, 250GB hitachi vinyó SATA2-es, genius frankó  billentyűzet :) , logitech g1 lézeregér, fujitsu-siemens W19"-os lcd monitor, asus E616A quietrack dvd olvasó, nec 4550A dvd író, alaplapi 6 csatornás hangkari

#385 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 14:27

Üdv Mindenkinek!

Végre folyamatban van a vízhűtésem építgetése ... közben vetődnek fel a problémák ...

Blokkok: Hunfrost CPU rev:2.0, Hunfrost VGA rev:1.0 :) (Tnx Orbano+Samprass!  :respect: )
Pumpa: Hydor L20 (Megrendeltem AquaPet .. nagy meglepetésemre 2!!! azaz 2 nap múlva ott figyelt a csomagküldőlap a postaládában ... mert ugye a postásnak eszében sincs 2-szer csöngetni ha a 4-ikre fel kell mászni ...)
Radiátor(ok): Egy öreg, de soha sem használt Hajdú (asszem) légkondi radiátorai
Tartály ... x ...

Kérdések:

1; Elolvastam a topicot (még az előzményét is de régebben ...), és valaki nekem azt mondta hogy a 8-as csövet rá lehet erőszakolni a Hydor L20 csonkjaira ... most ez igaz, vagy inkább jön a második kérdés: csináltassak rá csonkokat (Havernak van esztergagépe... (Tényleg! Milyen "jé" az esztergálya? Esztergája?)) vagy pedig vegyek/hozassak turistaországból?

2; Szerettem volna egy 5,25-ös helyre rakható plexitartályt, meg is csinálták volna nekem (Sajna a 4. emeleten lakok és a legbonyolultabb kéziszerszámom (az egyetlen) egy csillagcsavarhúzó :( ), de a srác azóta sem jelentkezett ... :( Tud valaki ilyet készíteni? Vagy hozni? Vagy van elfekvőben?

3; Csövezés: 8/10-ről lebeszéltek, mert könnyen törik ... de mivel lesz gyorscsati is a rendszerben ezért ilyen cső is kell majd ... milyen csövet érdemes? keményfalú PVC csövet rendesen megfogja a gyorscsati? (Honnan tudok 10-es csőre rugót szerezni? Egyszerűbben mint a vizhutes.com?)

4; Eredetileg én is olyat tervezetem, hogy mivel van egy kisebb és egy dupla akkora radiátorom, ezért megcsinálom kétkörösre ... tartály-pumpa-nagyradi-CPU-kisradi-GPU-tartály , ilyen elrendezésre ... elbírná ezt (8-as belső átmérő) a Hydor? Érdemes?
Az egyedüli ok ami miatt ezen vacillálok a mobilitás ... A Casetek 1018 megpakolva minimum 30-35 kiló ... örülök ha meg bírom mozdítani ... mindehez még plusz 2 radi ...

Apropó: Törtük a buksinkat, de haverral csak drága megoldásokat találtunk arra hogy hogyan lehetne oldhatóan és vízmentesen szétválasztani a radikat + a házat (4 cső ...), hogy mikor LAN-ozni megyek, ne kelljen leereszteni a rendszert ... erre van valami ötlet?

Bocs a sok kérdésért :)

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 08. 07. 14:49 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#386 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 15:01

Ma nézelődés közben ezt találtam:

Innova Passiv Rad.

Véleményetek?

Szerkesztette: tts 2004. 08. 07. 15:03 -kor

#387 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 16:26

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 15:27

Üdv Mindenkinek!

Végre folyamatban van a vízhűtésem építgetése ... közben vetődnek fel a problémák ...

Blokkok: Hunfrost CPU rev:2.0, Hunfrost VGA rev:1.0 :) (Tnx Orbano+Samprass!  :respect: )
Pumpa: Hydor L20 (Megrendeltem AquaPet .. nagy meglepetésemre 2!!! azaz 2 nap múlva ott figyelt a csomagküldőlap a postaládában ... mert ugye a postásnak eszében sincs 2-szer csöngetni ha a 4-ikre fel kell mászni ...)
Radiátor(ok): Egy öreg, de soha sem használt Hajdú (asszem) légkondi radiátorai
Tartály ... x ...

Kérdések:

1; Elolvastam a topicot (még az előzményét is de régebben ...), és valaki nekem azt mondta hogy a 8-as csövet rá lehet erőszakolni a Hydor L20 csonkjaira ... most ez igaz, vagy inkább jön a második kérdés: csináltassak rá csonkokat (Havernak van esztergagépe... (Tényleg! Milyen "jé" az esztergálya? Esztergája?)) vagy pedig vegyek/hozassak turistaországból?

2; Szerettem volna egy 5,25-ös helyre rakható plexitartályt, meg is csinálták volna nekem (Sajna a 4. emeleten lakok és a legbonyolultabb kéziszerszámom (az egyetlen) egy csillagcsavarhúzó :( ), de a srác azóta sem jelentkezett ... :( Tud valaki ilyet készíteni? Vagy hozni? Vagy van elfekvőben?

3; Csövezés: 8/10-ről lebeszéltek, mert könnyen törik ... de mivel lesz gyorscsati is a rendszerben ezért ilyen cső is kell majd ... milyen csövet érdemes? keményfalú PVC csövet rendesen megfogja a gyorscsati? (Honnan tudok 10-es csőre rugót szerezni? Egyszerűbben mint a vizhutes.com?)

4; Eredetileg én is olyat tervezetem, hogy mivel van egy kisebb és egy dupla akkora radiátorom, ezért megcsinálom kétkörösre ... tartály-pumpa-nagyradi-CPU-kisradi-GPU-tartály , ilyen elrendezésre ... elbírná ezt (8-as belső átmérő) a Hydor? Érdemes?
Az egyedüli ok ami miatt ezen vacillálok a mobilitás ... A Casetek 1018 megpakolva minimum 30-35 kiló ... örülök ha meg bírom mozdítani ... mindehez még plusz 2 radi ...

Apropó: Törtük a buksinkat, de haverral csak drága megoldásokat találtunk arra hogy hogyan lehetne oldhatóan és vízmentesen szétválasztani a radikat + a házat (4 cső ...), hogy mikor LAN-ozni megyek, ne kelljen leereszteni a rendszert ... erre van valami ötlet?

Bocs a sok kérdésért :)

1.: melegvízbe dugod a cső végét, akkor egy kissé meglágyul az anyaga, és úgy rá tudod tuszkolni a csonkra...  :up:
2.: ezt elég egyszerű csinálni... plexi, gipszkartoncsavar meg sziloplaszt...  :up: biztos lesz, aki csinál neked...
3.: majd jön Arn és megmongya...  :respect:
4.: nem... 2-3C nem éri meg azt a plusz tömeget, nameg hosszabb is lenne a rendszer, és lassulna az áramlat... amit nyerlén a radival, azt elveszítenéd a hossz miatt...
+1.: nehéz... én is ezen gondoxom, de nehéz... én valószinüleg úgy fogom megoldani, hogy scak annyi vizet eresztek le, hogy a felső részben (blokkok és csövezés) ne maradjon víz... ehhez persze az kell, hogy a radiátor és a tartály a gép aljában foglaljon helyet...

#388 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 17:31

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 17:26

1.: melegvízbe dugod a cső végét, akkor egy kissé meglágyul az anyaga, és úgy rá tudod tuszkolni a csonkra...  :up:
2.: ezt elég egyszerű csinálni... plexi, gipszkartoncsavar meg sziloplaszt...  :up: biztos lesz, aki csinál neked...
4.: nem... 2-3C nem éri meg azt a plusz tömeget, nameg hosszabb is lenne a rendszer, és lassulna az áramlat... amit nyerlén a radival, azt elveszítenéd a hossz miatt...
+1.: nehéz... én is ezen gondoxom, de nehéz... én valószinüleg úgy fogom megoldani, hogy scak annyi vizet eresztek le, hogy a felső részben (blokkok és csövezés) ne maradjon víz... ehhez persze az kell, hogy a radiátor és a tartály a gép aljában foglaljon helyet...

Evvel meg tudjátok oldani korrektül:

golyóscsap

#389 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:13

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 16:31

Evvel meg tudjátok oldani korrektül:

golyóscsap

Erre én is gondoltam, de mivel úgy szerettem volna, hogy se a radik, se a gép ne engedjen le vizet, 4 csőhöz kellene 8 db ... 8*7 ojró ... Meg ahogy nézem, ez 8/6-os ...

Még gondoltam az önzáró cuccokra is ... az se olcsóbb :(

Ahogy én néztem a Hydor csonkját az minimum 10 mm külső átmérő ... nem sok az a 8-as csőnek?
"Live Fast! Die Young!"

#390 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:21

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:13

Erre én is gondoltam, de mivel úgy szerettem volna, hogy se a radik, se a gép ne engedjen le vizet, 4 csőhöz kellene 8 db ... 8*7 ojró ... Meg ahogy nézem, ez 8/6-os ...

Még gondoltam az önzáró cuccokra is ... az se olcsóbb :(

Ahogy én néztem a Hydor csonkját az minimum 10 mm külső átmérő ... nem sok az a 8-as csőnek?

Dehogynem, az ára is sok, meg az átmérője is, de korrekt elzáró szerelvényeken kivül más megoldás nincs - az iparban is így csinálják - mást még nem találtak fel.

Marad a leürítés, újra töltés, légtelenítés, szarakodás.

Szerkesztette: tts 2004. 08. 07. 20:21 -kor

#391 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:25

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 15:26

A +1-re :)

Ha a gépen belül lenne, nem is gondolkodnék rajta ... de nekem kívül lesz ... és lehet hogy külön ...
"Live Fast! Die Young!"

#392 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:27

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:25

Ha a gépen belül lenne, nem is gondolkodnék rajta ... de nekem kívül lesz ... és lehet hogy külön ...

jahogy úgy... hát akkor kell olyan gyorscsatit keresni, amilyen a locsolócsövekhez is van: ha széthúzod, mind2 vége lezár...  :up:  ;)

#393 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:29

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:25

Ennek azért nincs értelme, mert ha a rendszer egy részét nem tudja korrektül lezárni a gyerek, akkor mindenképpen légtelenítenie kell, az hogy a rendszben marad x liter folyadék, smmit nem könnyít az életén, annak a visszatöltése nem ügy időben, a szarakodós részét meg úgysem ússza  meg.

#394 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:31

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:27

jahogy úgy... hát akkor kell olyan gyorscsatit keresni, amilyen a locsolócsövekhez is van: ha széthúzod, mind2 vége lezár...  :up:  ;)

Na ja, de létezik ilyen ezekben az  átmérőkben?

#395 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 20:39

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:29

Ennek azért nincs értelme, mert ha a rendszer egy részét nem tudja korrektül lezárni a gyerek, akkor mindenképpen légtelenítenie kell, az hogy a rendszben marad x liter folyadék, smmit nem könnyít az életén, annak a visszatöltése nem ügy időben, a szarakodós részét meg úgysem ússza  meg.

hát végülis igen...
háttőőő...  :think: nemtom... de az hogy nem tudunk róla, nem zárja ki a létezését nemde?  :D

#396 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 07. 20:54

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:39

hát végülis igen...
háttőőő...  :think: nemtom... de az hogy nem tudunk róla, nem zárja ki a létezését nemde?  :D

Ez jó válasz - már ketten vagyunk így.  :D

Megpróbálok utánanézni.

#397 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 21:01

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:54

Ez jó válasz - már ketten vagyunk így.  :D

Megpróbálok utánanézni.

okéj...  :respect:

#398 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 21:10

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 21:27

Csakhogy ott a víz nyomása zárja be a csatlakozót. Itt meg ugye az elhanyagolható.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#399 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 21:20

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 22:10

Csakhogy ott a víz nyomása zárja be a csatlakozót. Itt meg ugye az elhanyagolható.

hát már megint nem nekem lett igazam... de tényleg...  :omg: ebben az esetben viszont csapra lesz szükség... abból viszont már tényleg kételyes, hogy van olyan, ami zárható és széjjel is húzható, vagy esetleg toldható...  :confused:

#400 Felhasználó inaktív   yas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 07. 22:18

esetleg csap gyorscsati csap?
kicsit macerás,  :D  de kiindulásnak nem jó?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.