HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#421 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:03

Idézet: [VS]Thomas - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 18:55

Én próbátam plexi tartályt csinálni 5.25" helyre kisseb nagyobb sikerrel, mert az előlap víztiszta plexit nem akarta megfogni az fbs ragasztó, ily kis nyomásra is engedett :)), szerintetek a sziloplast jobb lenne mint az fbs ragasztó ?? THX.

ui:ZSíííír petike szoktatok még ofp-zni neten ???

figy: sziloplaszt+husszú vékony gipszkartoncsavar... előfurod a helyét egyel vékonyabb fúróval, és tökéletes lesz... a sziloplaszt megfogja a vizet, a csavar meg összefogja a plexit... ha kész lesz a házam, én is csinálok egy tartályt a mostani darabjaiból... :up:

#422 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:21

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 18:58

Én mondtam, neked nem kellett.

Ki mondta, hogy menj?

Küldök egy privit.

#423 Felhasználó inaktív   Petiqe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:22

Ok.
Én nemtok németül ugyhogy szótse értettem a weblapból.
Okos pilóta nem katapultál alagútban !

#424 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 08. 18:23

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 15:27

(Tényleg! Milyen "jé" az esztergálya? Esztergája?)

Birtokos szemelyragrol van szo, igy termeszetesen csak 'j' lehet.

Idézet

mivel van egy kisebb és egy dupla akkora radiátorom, ezért megcsinálom kétkörösre ... tartály-pumpa-nagyradi-CPU-kisradi-GPU-tartály

Hol a masodik?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#425 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:25

Idézet

mivel van egy kisebb és egy dupla akkora radiátorom, ezért megcsinálom kétkörösre ... tartály-pumpa-nagyradi-CPU-kisradi-GPU-tartály

pont ott...  ;)

#426 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:36

Idézet: Petiqe - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 19:22

Ok.
Én nemtok németül ugyhogy szótse értettem a weblapból.

Hát ez már szar ügy - én ennyit tehettem - sok sikert.

#427 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:38

Akkor a kérdésekre a válaszok:

"okosan szerezni ..." Jó áron eladni a mostani Casetek 1018-2B-t (Arn ... régesrég igazad volt :( ), és még job áron szerezni Stackert! (Nagyker vs. Bécs ...)
Egyszóval okosan: minél kevesebb ráfizetéssel ... a másik lehetőseég pedig nem a bután hanem a normál úton :)

Kívül-belül-külön radi ... A lényeg: eleinte úgy volt hogy a ház tetejáre lesz felszerelve a kisebbik radi, ez kisesik, mert nem tudom hova tenni a felső USB kivezetéseket akkor (Nagyon szétvágni nem akarom ezt a szép házat), aztán úgy volt hogy a ház hátuljára lesz felszerelve, de még nincs itthon és a múlkor úgy tűnt hogy lehet hogy nem fér el hátul ...

Ezért úgy lett volna, hogy a 2 radinak lett volna csinálva egy könnyű állvány(ka), és oda lett volna téve a gép mellé ... viszont ekkor megszűnik mozgathatónak lenni ... így érthetőbb? Ezért kellett volna az oldható, zárható kötés ... szétszedem, két körben elviszem, összerakom, utántöltés, légtelenítés és kész ...

(Kivételesen érthetően fogalmazok :) Köszi :) )

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 08. 08. 18:42 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#428 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 08. 18:40

Idézet: HookR - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 6:17

Olyan anyagra (lenyegeben ragasztora) lenne szuksegem, amivel  (eloxalt) aluminium es muanyag (akril/polieszter/polisztirol) felulet illesztese tomitheto, s alkalmazhato a vizhutesben. A megkotesek:
- Egyszeruen es gyorsan felhordhato a feluletre.
- A ket felulet kozt elhanyagolhato, de legalabbis minnel vekonyabb reteget kepez (<0.05mm).
- Mechanikai terhelessel szembeni ellenallas nem szuksegszeru (kizarolag a vizhuteses rendszerben levo nyomassal szemben).
- Nem oldja az alkohol, ablakmoso folyadek, vagy egyeb a vizhutesben elofordulo anyag.

Ki tud segiteni?

Az előző nem volt egy okés hozzászólás.  :D

De a lényeg nem ez, van egy eredeti német két komponensű borda ragasztóm, ha elhozol két darabkát a ragasztandó anyagból kipróbálhatjuk, hogy megfelel-e az elvárásoknak.

:respect:  (átolvastam!)  :respect:

#429 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:42

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 18:13

Téged a közel múltban cikasz egyszer eligazított a stílusod miatt - nem volt elég?

Mi az hogy, "kivételesen" - habár ezt ő kellene hogy kérdezze.

Ja, vazze, olvassad!

"Ha a gépen belül lenne, nem is gondolkodnék rajta ... de nekem kívül lesz ... és lehet hogy külön ... "

Nekem nem volt világos, hogy akkor mit kell megoldani, ezért megkérdezem, de nem tőled!

Lenyűgözne ha megkímélnél magdtól.

Már megint nem a lényeget kopizod, és már a kérdésed is más, mint az imént.
Nem vagyok hajlandó tanulmányt írni a csúsztatásodról (feltételezem, hogy ugyanazt a 3 mondatod olvastad, mint én).

Maradjunk annyiban, hogy természetesen száz százalékig neked van igazad, én meg csak azért tenyereltem a billentyűkre, mert szakad az eső és nem tudok füvet nyírni.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#430 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:46

:offtopic:

Tényleg felesleges a problémázás ... teljesen mindegy ki, mit és merre értett vagy nem ... béke van :)

Néha és sem vagyok teljesen inlogikátlan  :D

:sandor:

:reszeg:
"Live Fast! Die Young!"

#431 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:58

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 19:40

Az előző nem volt egy okés hozzászólás.  :D

De a lényeg nem ez, van egy eredeti német két komponensű borda ragasztóm, ha elhozol két darabkát a ragasztandó anyagból kipróbálhatjuk, hogy megfelel-e az elvárásoknak.

:respect:  (átolvastam!)  :respect:

plexihez a kloroform lenne az igazi, de azt nem kapsz magyarországon...  ;)
az oldoszeres ragacsok mint elfojatják, vagy megmarják, a többi meg nem fog semmit...  :(

#432 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:05

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 19:38

Akkor a kérdésekre a válaszok:

"okosan szerezni ..." Jó áron eladni a mostani Casetek 1018-2B-t (Arn ... régesrég igazad volt :( ), és még job áron szerezni Stackert! (Nagyker vs. Bécs ...)
Egyszóval okosan: minél kevesebb ráfizetéssel ... a másik lehetőseég pedig nem a bután hanem a normál úton :)

Kívül-belül-külön radi ... A lényeg: eleinte úgy volt hogy a ház tetejáre lesz felszerelve a kisebbik radi, ez kisesik, mert nem tudom hova tenni a felső USB kivezetéseket akkor (Nagyon szétvágni nem akarom ezt a szép házat), aztán úgy volt hogy a ház hátuljára lesz felszerelve, de még nincs itthon és a múlkor úgy tűnt hogy lehet hogy nem fér el hátul ...

Ezért úgy lett volna, hogy a 2 radinak lett volna csinálva egy könnyű állvány(ka), és oda lett volna téve a gép mellé ... viszont ekkor megszűnik mozgathatónak lenni ... így érthetőbb? Ezért kellett volna az oldható, zárható kötés ... szétszedem, két körben elviszem, összerakom, utántöltés, légtelenítés és kész ...

(Kivételesen érthetően fogalmazok :) Köszi :) )

Köszönöm, hogy kifejtetted - én is valami ilyesmit sejtettem, az "okosan" mögött - azért kérdeztem, mert én már néztem német nagykerek árait, nem igazán lesz olcsóbb - vagyis az okosság viszonylagos.

Billentyű tenyerelő kollégám - te is erre gondoltál?

Szerkesztette: tts 2004. 08. 08. 19:06 -kor

#433 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:44

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 19:58

plexihez a kloroform lenne az igazi, de azt nem kapsz magyarországon...  ;)
az oldoszeres ragacsok mint elfojatják, vagy megmarják, a többi meg nem fog semmit...  :(

Hellosztok!

Kloroformot annyira nem borzasztó kotyvasztani, csak egy kicsit kell vigyázni vele, mert hozzávaló anyag és maga a kloroform is nagyon gyúlékony. Aceton helyette nem jó?

Viszont az én kérdésemre senki sem akar válaszolni. Mivel tisztítsam ki a tesztelésre váró rendszert?
Köszi
hello

#434 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:54

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 21:44

Hellosztok!

Kloroformot annyira nem borzasztó kotyvasztani, csak egy kicsit kell vigyázni vele, mert hozzávaló anyag és maga a kloroform is nagyon gyúlékony. Aceton helyette nem jó?

Viszont az én kérdésemre senki sem akar válaszolni. Mivel tisztítsam ki a tesztelésre váró rendszert?
Köszi
hello

mondom: oldószertől randa lesz a plexi...  :(
én a radit ilyen kétkomponensű rozsda és vízkőoldóval takarítottam... tuggyátok... aza kékmegfehér, amit föl kell fordítani :D... háááát...  szerintem nyugodtan átkeringethetsz rajta egy adag ilyenes vizet... semmi baja nem lesz, ugyanis bőrre is csak irritatív hatású, és csak allergiásoknál jön elő... szal nem bántja a műanyagot meg a rezet sem...  ;)

#435 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:36

Idézet: reandre - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 21:54

mondom: oldószertől randa lesz a plexi...  :(
én a radit ilyen kétkomponensű rozsda és vízkőoldóval takarítottam... tuggyátok... aza kékmegfehér, amit föl kell fordítani :D... háááát...  szerintem nyugodtan átkeringethetsz rajta egy adag ilyenes vizet... semmi baja nem lesz, ugyanis bőrre is csak irritatív hatású, és csak allergiásoknál jön elő... szal nem bántja a műanyagot meg a rezet sem...  ;)

Köszi! És hol lehet kapni ilyet?

Az a baj, hogy a  vízkőoldók legtöbbje valamilyen savat tartalmaz. Az meg a réznek és műanyagnak biztos nem árt, de a forrasztásnak annál inkább.
köszi
hali

#436 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:55

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:36

Köszi! És hol lehet kapni ilyet?

Az a baj, hogy a  vízkőoldók legtöbbje valamilyen savat tartalmaz. Az meg a réznek és műanyagnak biztos nem árt, de a forrasztásnak annál inkább.
köszi
hali

minden második bótba... ilyenbe hogy tekszó, vagy intersmár... az van ráírva, hogy C*ll*t... nem a Beng, hanem valami régebbi...  :D

#437 Felhasználó inaktív   zsozsosama 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 22:12

Szerintetek hol kapok eheim 1048 hoz belso alkatreszeket? Sajnos a magnes meg a keramiarudat tarto gumik megevodtek 1.5 ev alatt es jolenne kicserelni mert iszonyat hangos most igy :(
Death is the only redemption!

#438 Felhasználó inaktív   [VS]Thomas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 06:56

Szerintem próbáld meg náluk: http://www.akvarium.hu/
nekem tudtak szállítani komplett tengelyt+gumit.

#439 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:17

Idézet: tts - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 20:55

Talán már próbáltad...****

Az említett csatik darabja 1000 Ft bruttó lenne.

Thx!

Elné, ey nem rossy ár, de már hoytak pl nekem, és a többi árakból indultam ki, és ayoknál volt 1-2, ami nem a legolcsóbb.
Pl én újonnan van amit a te áradnál 7E-vel vettem olcsóbban.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#440 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:37

1, áramlásfigzelő kereket syerintetek hasynáljak-e? Ha eyres körül megvan, dobnék be eggzet...
(tts kolega, van ilzened?)

2, a csonkokat mikor felrakom, egz kis syilót is nzomjak biytos ami biytos alapon?

3,ki kéne tisytítanom a radit, amúgz is,meg kis kosydarabok vannak benne, amik csak akkor jönnek kicsit, ha ráyom, de q* nehéy, és a végtelenségig nem akarom ráyogatni.
Trisót olvastam... nem tudom mi ay, ami esetleg kisyedheti/marhatja rendesen eyeket annélkül, hogz oxidálódna a radi...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.