HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#581 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 02:11

Hello!
Kösz az anyagokat!
Egy másik kérdésem van még. Az ezüst hővezető paszta vezeti az áramot? Ezek a paszták mennyire vannak szabványosítva tulajdonságuk téren? Úgy értem, elképzelhető az, hogy egyik fajta ezüst paszta vezeti az áramot, míg egy másik ezüst nem?

Na megvolt a tisztítás. Trisós víz is kilőve, mert, ha vastag az oxidréteg a rezen akkor sokáig kell áztatni benne és akkor a trisó is kikezdi a forrasztást. Meg még próbáltam a legtöbb háztartási szert, de vagy gyengék voltak, vagy a forrasztást kezdték ki. Van olyan fémtisztító, hogy Szidol azzal tisztítottam végül.
Hali

#582 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 19. 02:23

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 3:11

Hello!
Kösz az anyagokat!
Egy másik kérdésem van még. Az ezüst hővezető paszta vezeti az áramot? Ezek a paszták mennyire vannak szabványosítva tulajdonságuk téren? Úgy értem, elképzelhető az, hogy egyik fajta ezüst paszta vezeti az áramot, míg egy másik ezüst nem?

Na megvolt a tisztítás. Trisós víz is kilőve, mert, ha vastag az oxidréteg a rezen akkor sokáig kell áztatni benne és akkor a trisó is kikezdi a forrasztást. Meg még próbáltam a legtöbb háztartási szert, de vagy gyengék voltak, vagy a forrasztást kezdték ki. Van olyan fémtisztító, hogy Szidol azzal tisztítottam végül.
Hali

elvileg szabályos használatnál semmi károsodást nem okozhat... nekem a 9600PROmon van ezüstkence gyárilag, semmi baja nincs, ha az ember nem keni rá még a kivezetések lábaira is a paszztát... :)

#583 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 00:33

Hello!
Voltam egy másik sztech boltban és kértem szilikonpasztát, közben ecseteltem, hogy csináltam egy winyó hűtőt és arra kéne. Erre azt mondja a gyerek, hogy arra valszeg nem lesz jó, mert a szilikonpaszta vastagon hőszigetelő. A prociknál azért működik jól, mert nagyon vékony fóliaként van a proci és a hűtő között, ott a melegtől megolvad és ilyen folyékonyabb állapotban már viszont vezeti a hőt. Ehhez mit szóltok?
Az ezüst az jó, de ehhez képest nagyon drága és nem lehet letisztítani!
Aki csinált már ilyet az hogy csinálta? Múltkor egyébként rátettem próbára a két oldalhűtőt és olyan 42-44fokról kézmelegig levitte és semmilyen pasztát sem használtam. Viszont becsomagolva lesz és az meg már más helyzet...
Hali

#584 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 20. 06:17

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 1:33

Viszont becsomagolva lesz és az meg már más helyzet...

A gyámánt mégjobb lenne (ha jól emléxem 4x jobb hővezető a réznél), és még tisztogatni sem kell!
Ha találnál egy ilyet abból kijönne a cuccos:
Kép
Nekem nem tetszik a becsomagolásban hogy a hőtermelés nagyrészérért felelős IC-knek légáramlás nélül a nyákon keresztül kell leadni a hőt ami hosszú út után éri el a vizet, de sokan használják (paszta nélkül) úgyhogy működik.

#585 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 21. 16:56

Johnny Mnemonic: anno beszéltünk róla hogy láttál ilyen erkély elé szerelhetö fütötestet ami esetleg jó lenne a vh-khoz..
Utána néztél már?? :think:
God is dead. Meet the kids.

#586 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 11:37

Idézet: Spinal - Dátum: 2004. aug. 20., péntek - 1:33

Hello!
Voltam egy másik sztech boltban és kértem szilikonpasztát, közben ecseteltem, hogy csináltam egy winyó hűtőt és arra kéne. Erre azt mondja a gyerek, hogy arra valszeg nem lesz jó, mert a szilikonpaszta vastagon hőszigetelő. A prociknál azért működik jól, mert nagyon vékony fóliaként van a proci és a hűtő között, ott a melegtől megolvad és ilyen folyékonyabb állapotban már viszont vezeti a hőt. Ehhez mit szóltok?
Aki csinált már ilyet az hogy csinálta? Múltkor egyébként rátettem próbára a két oldalhűtőt és olyan 42-44fokról kézmelegig levitte és semmilyen pasztát sem használtam. Viszont becsomagolva lesz és az meg már más helyzet...
Hali

a hovezeto pasza rosszabb hovezeto mint maga a hutotomb (borda) - viszont a feluleti egyenetlensegek miatt jobb hatast ersz el, ha a kis reseket eltomited, tokeletes felulet nincs. ha lenne nem kellene paszta.

#587 Felhasználó inaktív   kacsa7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 10:07

Hali!

Hol lehet normális áron Eheim 1048-as pumpát kapni?
Mert az akvárium.hu-n elég drága.
ABIT IC7 | P4C 3.0@3.75(WATERCOOLED) | 2*512MB ST 466DDR@500MHz(2.5-3-2-5) | SAPPHIRE 9800XT 128MB(470/820) | CHIEFTEC 420W |
3dMark2k3 Aquamark3 3dMark2k5 PcMark2k4

#588 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 22:01

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. aug. 21., szombat - 17:56

Johnny Mnemonic: anno beszéltünk róla hogy láttál ilyen erkély elé szerelhetö fütötestet ami esetleg jó lenne a vh-khoz..
Utána néztél már?? :think:

Igen,de nem talalom a papirt!Valahol pesten lehet kapni,de mar nem tom hol :omg: !
Most azon eszelek,hogy csinalok itthon szep lassan egy ilyet:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Eloszor veszek csovet,leszabom oket,aztan fordito idomokat(ez lesz draga) es rezszalagot is.Forrasztani meg majd langheggesztovel,ha fater haza hozza cegtol vegre :D
Blokk pedig vagy furt lesz rezbol,vagy pedig Arnehoz hasonlo 40x40x10-es plexi tetovel,de ezek csak tervek,fejben :D !
Az 1.0-as vizhutesem lent pihen garazsban,lada huto nem volt tul jo!

#589 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 09:20

Johnny M.: jó kis meló lesz... Bár ha megcsinálod akkor a végeredmény kétségtelenül jobb lesz mint egy lada fütöradi.. ;) :D :up:
God is dead. Meet the kids.

#590 Felhasználó inaktív   {Riker} 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 14:05

Üdv...

Socket A-ra keresek h2o blokkot...állítólag itt kell érdeklődni, ha valakinek van eladó vagy tud helyet, ahol venni lehet, esetleg csináltatni  :D
Abit NF7 v2.0 + ZM-NB47J # AMD 2500+ Barton @2145Mhz (11*195) # 2x256/400 Infineon # Gigabyte 9600PRO 128MB @(495/695Mhz) # AG-Neovo F-17 LCD # FSP Blue Storm 350W

#591 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 15:45

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 10:20

Johnny M.: jó kis meló lesz... Bár ha megcsinálod akkor a végeredmény kétségtelenül jobb lesz mint egy lada fütöradi.. ;) :D :up:

naja... mind1... nekem elég lesz a Lada radi is... csak végre legyen meg a többi cucc is...  :D

#592 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 18:42

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 23:01

Eloszor veszek csovet,leszabom oket,aztan fordito idomokat(ez lesz draga) es rezszalagot is.Forrasztani meg majd langheggesztovel,ha fater haza hozza cegtol vegre

Hello!
Ha van kedved barkácsolni, de kevesebb pénzed van, akkor össze is lehet ilyeneket forrasztani. Na jó egy pici türelem is kell az elején. Én a lamellékkal lennék gondba... Azokat hogyan lehetne rözíteni a csövekhez? Forrasztás az ugye nem működik, mert az ónnak nem jó a hővezető képessége. Vagy van erre valami spéci forrasztó anyag?
hello

#593 Felhasználó inaktív   petti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 19:13

Hi.

Valaki tudna nekem 60x60x30 vörösréz tömböt postán eladni, esetleg több darabot?

P.

#594 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 20:20

Idézet: {Riker} - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 15:05

Üdv...

Socket A-ra keresek h2o blokkot...állítólag itt kell érdeklődni, ha valakinek van eladó vagy tud helyet, ahol venni lehet, esetleg csináltatni  :D

Nekem van egy eladó. Cilinderes blokk, 10mm belső átmérőjű csonkokkal. Ha érdekel keress meg! Adatoknál mindent megtalálsz.
SPM fokozat pajti!!!

#595 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:53

Szisztok
A Bondex Kft-nél találtam 8/12-es szilikoncsövet 835ft/m ért.
van olcsóbb vagy ezt kell szeretni?

#596 Felhasználó inaktív   Spinal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 13:19

Idézet: FeW - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 11:53

Szisztok
A Bondex Kft-nél találtam 8/12-es szilikoncsövet 835ft/m ért.
van olcsóbb vagy ezt kell szeretni?

Hello! Mezőgazdasági boltban vettem 8/12 csövet 160Ft/méterért. Ez is olyan félig, 3/4-ig átlátszó, csak van rajta valmi kék felirat. Egy hónapja van meg, eddig semmi bajom sem volt vele.
Hello

#597 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 13:38

jaja azt én is láttam az obiban ott is 170ft/m volt
de nem szeretnék mindig csövet venni :(

#598 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:43

Idézet: FeW - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 14:38

jaja azt én is láttam az obiban ott is 170ft/m volt
de nem szeretnék mindig csövet venni :(

Mi az, hogy mindig?
Három éve vettem két métert, még mindig azzal megy a gépem. Jó, már nem átlátszó, de az állaga ugyanolyan.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#599 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 14:59

en is olcso 12/8as csoveket hasznalok. semmi prob vele - ha meg szar, parszaz forintbol lecserelem az egesz rendszerben.

#600 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 15:41

Milyen csövet ajánlotok akkor?
és egy boltot is mondjatok léccíves ahol megvehetem pesten (ha megoldható akkor 10-17-18-19-20 kerben).

nem szeretnék olyan csövet venni ami esetleg 3-4 hónap mulva kilukad magától.
nem igazán tudom de Arn te már tudsz mesélni (úgytudom neked már volt, bocsi ha tévedek) egy működő gépben mennyit árt a kifolyó desztvíz-alkohol keverék?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.