Idézet
Köszönöm a segítő szándékot!
A blokkba a télen esztergáltak, de az az út mára nagyon körülményes lett. De ha lehet vhol olcsón esztergáltatni, nekem az is megfelelne.
Szivesen, nincs mit.

Esetleg keresd meg Freemen kollégát. Igaz már rég láttam itt a fórumod, de egy privit megér.
Idézet
A pápai cégtől rendeltem két radiátort, mert eredetileg a ház két oldalára akrtam rakni.....
az első körben gyártottjuk nagyon gagyira sikerült, és vártam rá másfél hónapot....
Miután visszaküldtem, elnézést kértek, és újabb egy hónap alatt kaptam egy másikat.
Mivel közben koncepcióváltás történt a házamat illetően, kissé átszabtam az alu keretet...ennek megfelelően már nem rinyálhatok mégegyszer, hogy a csonkok meg a felforrasztáskor szinte megfolytak....meg hogy őszinte legyek, miután ennyi idő alatt nem csinálták meg normálisan, nem igazán mertem nekik mégegyszer visszaküldeni.
A radin bizonyosan van egy kis darab szabad cső, 0,5 cm is elég, akkor már forraszthatsz rá réz idomot.
Fejből nem lököm a linket, de ebben a topicban, valahol az elején biztosan megtalálod a cég címét, ahol körülnézhetsz. Vásárolni meg keresd meg a legközelebbi klímás boltot, ott forgalmaznak mindenféle réz idomot, még csövet is kapsz, igaz azt nem szívesen vágnak, de 1 métert már biztosan ki lehet kunyerálni. Igaz, ha egy kicsit hosszabb csődarabod van, akkor már a csövet is rá tudod tolni, és rögzíteni.
Idézet
Szóval a csonkok ezekre a radiátorokra kellenének (4db a kettőre, sorbakötéshez) valamint kellene kettő darab arra a réz dobozra, amit a hétvégén szeretnék forrasztani a szivattyúnak. NOVA800-as, aminek a szívócsonkja akkora mint állat, ezért úgy döntöttem, beteszem az egészet egy dobozba, aminek starpabíró réz csonkja lenne mindkét végén. és a dobozra applikálnék vmi légtelenítő/feltöltő nyílást. A doboz le van szabva, csak a forrasztócuccom odahaza van, meg nem tudok rá csonkot tenni, amig nincs. A sima csővégnél jobbnak látnám azt a csatlakozót, ami olyan kiképzésű, mint amikre a locsolóslagot szokták ráhúzgálni. Annál, ha vékony dróttal (max 1mm-es) kötöm meg bilincs helyett (Merthogy bilincset sem tudom, hogy olyan lágyat, ami erre a vékony csőre rá lehet idomítani honnan szerezhetnék, mert eddig mindenhol csak böszmedurva, erős, vízvezetékcső keresztmetszetű és falvastagságú anyaghoz valót láttam) akkor két, egymást követő horonyba is bele tudom huzni a drotot. Az Tutira Nem Szivárog. A gyorscsatiban annyira nem bízok, és mint irtam, az valszeg nem forraszthetó. de végsősoron az is jó lenne, csak valami rézközeli elektródpotenciálú legyen
A „dobozodat „ értem. Tehát lemezből van. Abba sajna a forrvég sem lenne az igazi, mert annak eléggé kicsi az a része, aminél fogva de lehet ilyen formában forrasztani.
Viszont csatlakozó ügyben létezik un. átmenő csatlakozó, (lehet, te is erre gondolsz) aminek menete hosszabb, mint a gyorscsatié, és egy ellencsavarral lehet a lemezbe befogatni.
Hogy lásd mire gondolok.
Link
Valami ilyesmire. Átmegy a lemezen, és egy anyával tudod rögzíteni. Nem feltétlenül kell a Bosch-ra gondolni. Hasonló csőcsatlakozókat láttam a helyi mezőgazdász boltban. De szerintem az OBI, Baumax, és a többi barkácsolós ügyesség is lehet hogy tart effélét. A cső rögzítésére a sima, kutyaközönséges norma bilincs jobban megfelel, mint a drót. (autósbolt)
Legvégső esetben még azt is megpróbálhatod, hogy megkeresel egy klímás szakit, és elmondod a problémádat. Egy kis maradék cső mindig van náluk, (így szereztem vagy 2 m diribdarab csövet, ami ugye nekünk tökéletesen megfelel) és megkéred, hogy peremezze le neked. Van szerszámuk, amivel nagyon szépen meg tudják csinálni, legfeljebb a végén egy kicsit igazítani kell rajta, ha nem tudja 90 fokra kihajtani.
Idézet
Szóval ha tudtok vhol ilyen réz csonkokat ( a sárgaréz is jó) írjátok meg.....konkrét cím kellene, lehetőleg bp-i. Általánosságban vízszerelő oké, de én eddig bárhol jártm, már négy hónapja, mindenhol kérdezegettem, ahol egy kicsike esély is látszot, de mindenhol csak ez volt a reakció:
Szóval címet pls! A külföldi cégek idegennyelvű oldalaitól nem leszek okosabb.
Köszi.
Hát a lehetséges „kincsesbányákat” már elsütöttem. Tényleg nézz körül a topic elején, ott rengeteg link és bolt cím van.
Sok sikert a szereléshez.
Üdv
Putt Putt