HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#761 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 09. 13:19

javasolnám hogy nézegesd az oldalamat :D
ott le is volt írva hogy mit hol vettem :D

szerk: a pumpa még pont nincs :omg: asszem ideje lenne frissítni :lol:

Szerkesztette: FeW 2004. 10. 09. 13:20 -kor

#762 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 20:35

hali sraok:)

szerintetek a frolek-en kivul hol kaphatok Eheim pumpahoz (1048) rotort? :think:

udv

#763 Felhasználó inaktív   Ram1rez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 13. 09:51

Hello!
Vízhűtéshez kellnene nekem radiátor.
Tudna nekem vki adni tippet hogy milyet hol mennyiért?
Passziv és Aktív is érdekelne.
Ill melyiknek jobb a hatásfoka.
Bocs az OFF ért.
Válaszokat előre is tanx!
Dfi Nf4 Ultra-D,AMD a64 3200+,2x512mb Kingmax 500mhz,ATI Sapphire x800 xl 256mb,Maxtor 6y200m0,Pioneer 108B,ACer 1721,Chieftec Dragon,Noistaker 1.0 475w

#764 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 17:37

Idézet: Ram1rez - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 10:51

Bocs az OFF ért.

Mivel a téma címe: Vízhűtés Alapanyagai
Ezért nem OFF!
;)
SPM fokozat pajti!!!

#765 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 22:16

Idézet: Ram1rez - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 10:51

Hello!
Vízhűtéshez kellnene nekem radiátor.
Tudna nekem vki adni tippet hogy milyet hol mennyiért?
Passziv és Aktív is érdekelne.
Ill melyiknek jobb a hatásfoka.
Bocs az OFF ért.
Válaszokat előre is tanx!

Ha alap is jó, akkor autók fűtőradiátora jó ... bontó, pár ezres ...

Ha komolyabb kell, akkor érdemes boltokban, aranyáron ...

Arany középút!

Keresd meg Orbano-t vagy Samprass-t nekik van most passzív és aktív is eladó!

HWOC Hunfrost fórum ...

Itt megtalálod őket és a radikat is! Nagyon jó cuccok, az aktív kint volt a MOD Tech Hall-on is ... (Majdnem meg is vettem :) )

A passzívból nagy kell, aktívra meg ugye venti ... mivel már vannak olcsón nagyon jó ventik, ezért ha LAN partyra jársz akkor érdemesebb aktívat szerezni ... (Úgyis mindig a táp a leghangosabb ...), ráadásul a passzív radi drágább ...

Aktívra viszont venti kell ... de kisebb és olcsóbb ... döntsd el melyiket szeretnéd! Ha full passzív gépet szeretnél akkor a gatyád is rámegy :(
"Live Fast! Die Young!"

#766 Felhasználó inaktív   Ram1rez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 13:06

Tanx Nfo Dummyboy!
De most akartam írni...
Erre bezárta fórumot vmi admin  :reklamacio:
Aktiv lesz belőle amúgy de én kintre akarom azt is.
Csak lehet fog porosodni a venti ha kint pörög lakásban...
Dfi Nf4 Ultra-D,AMD a64 3200+,2x512mb Kingmax 500mhz,ATI Sapphire x800 xl 256mb,Maxtor 6y200m0,Pioneer 108B,ACer 1721,Chieftec Dragon,Noistaker 1.0 475w

#767 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 15:01

Kedden interneten keresztül rendeltem az Aqua Pet Kft-től egy Hydor Seltz L20-as pumpát. A szállítás módjául helyszíni átvételt jelöltem meg. Ennek ellenére ők elküldték nekem a terméket postán keresztül. Így 1.320 fortinttal (szállítási díj) többe került a vásárlás. Írtam nekik egy e-mail-t, hogy - bár a csomagjukat átvettem, - nem igazán örültem neki. Fél órán belül már jött is a válasz-levél amiben elnézést kértek tévedésükért. Továbbá ígéretet tettek, hogy a legközelebbi vásárláskor a szállítás díjját le fogják vonni a fizetendő összegből. Korrekt hozzáállás, úgy gondolom.

A közeljövőben én nem tervezem semmilyen vízpumpa, tengeri felszerelés, szökőkút-elem halacska vagy haleledel és egyéb termék vásárlását a Kft-nél. Ezért a szállítási díj levonásának jogát átengedném valaki másnak. Ha valakit érdekel, szóljon.

A pumpa amúgy nagyon aranyos. És valóban, milyen pici!

#768 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 17:49

Idézet: Ram1rez - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 14:06

Tanx Nfo Dummyboy!
De most akartam írni...
Erre bezárta fórumot vmi admin  :reklamacio:
Aktiv lesz belőle amúgy de én kintre akarom azt is.
Csak lehet fog porosodni a venti ha kint pörög lakásban...

Itt a fórumon is van topicjuk, és itt is írnak/olvasnak ... küldj nekik Privit és akkor le tudjátok rendezni a dolgokat ...

Tényleg bezárt :( Sajnálom ... :confused:
"Live Fast! Die Young!"

#769 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 14:32

Idézet: FERCSA - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 21:35

hali sraok:)

szerintetek a frolek-en kivul hol kaphatok Eheim pumpahoz (1048) rotort? :think:

udv

Frolek miért nem jó? amúgy elvileg aquapet-éknek is van.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#770 Felhasználó inaktív   samprass 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 16:05

Idézet: <Euro> - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 14:01

A közeljövőben én nem tervezem semmilyen vízpumpa, tengeri felszerelés, szökőkút-elem halacska vagy haleledel és egyéb termék vásárlását a Kft-nél. Ezért a szállítási díj levonásának jogát átengedném valaki másnak. Ha valakit érdekel, szóljon.

szerintem TE VAGY A KORREKT

:respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: samprass 2004. 10. 19. 16:05 -kor

-- samprass.web.elte.hu/hunfrost --

#771 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 04:03

Idézet: arn - Dátum: 2004. okt. 8., péntek - 15:13

...

Hali!

Csak annyit, hogy gratula a chieftec toronyhoz! Megnézegettem a képeket és hihetetlenül szép és igényes munka.

Kár, hogy nem akar senki sem egy ilyen hűtőszettet, mert szerintem ez a legkultúrűltabb eddig amit láttam! :)

Még1X grat!

#772 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 10:53

Forrasztásra alkalmas (lágy ill. kemény), ennek megfelelően réz csatlakozócsonkokat hol lehet venni?
Már végiglestem az összes címet, amit bárki is javasolt, de mindenhol cssak azt mondták, hogy réz nem van... :(
Előny lenne a tizes belső méret, és természetesen nem gyorscsati, mert az nem szereti a forrasztgatással járó magas hőt a műanyag részei miatt. Persze lehet, hogy nem jól tudom, és létezik csupafém (esetleg réz is) gyorscsati? :confused:
esetleg ötlet arra nézve, hogy törésgátló rugót honnan lehetne beszerezni mindenféle méretekben (hossz ill átmérő változó) vagy akármilyenben.
vmelyik netes vizhutő cégnél van négy(!) darabos, ami asszem 8as rendszerre van optimalizálva, de az ára :eek:
Üdv: VÁÁÁ
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#773 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 11:36

Olyan pumpát mondjatok nekem ami normál PC tápról (12V) üzemeltethető, és olcsóbb mint a vizhutes.com-os (Az kb. 16+áfa talán)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#774 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:05

Idézet: samprass - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 16:05

szerintem TE VAGY A KORREKT

:respect:  :respect:  :respect:

Sajnos nem illet meg engem a dícsérő hozzászólásod!

Elnézést kérek Mindekitől, amiért azt írtam, hogy:

"Ezért a szállítási díj levonásának jogát átengedném valaki másnak."

Nem ezt szerettem volna közölni. Valójában az 1.320 forintos kedvezményt 900 forintért szeretném eladni.

Mégegyszer: BOCSI!

#775 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:14

Idézet: vaakuum - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 11:53

Forrasztásra alkalmas (lágy ill. kemény), ennek megfelelően réz csatlakozócsonkokat hol lehet venni?
Már végiglestem az összes címet, amit bárki is javasolt, de mindenhol cssak azt mondták, hogy réz nem van... :(
Előny lenne a tizes belső méret, és természetesen nem gyorscsati, mert az nem szereti a forrasztgatással járó magas hőt a műanyag részei miatt. Persze lehet, hogy nem jól tudom, és létezik csupafém (esetleg réz is) gyorscsati? :confused:
esetleg ötlet arra nézve, hogy törésgátló rugót honnan lehetne beszerezni mindenféle méretekben (hossz ill átmérő változó) vagy akármilyenben.
vmelyik netes vizhutő cégnél van négy(!) darabos, ami asszem 8as rendszerre van optimalizálva, de az ára :eek:
Üdv: VÁÁÁ

Szasz.

Lehet hogy már ajánlották, de víz - fűtés szerelvény boltban kéne megkérdezni.

Forrvégnek vagy mi a szösznek hívják. Van belőle 10-es is. Alapvetően sárgaréz, de az ebből a szempontból még jó is. Rézből való (tiszta vörösréz) nem csinálnak. Sima peremeztt csődarab.

Az a gond, hogy tudtommal már nem nagyon járatos ez a echnológia. Azokat a forvégeket még az ólomcsöves vízvezetéses dolgokhoz használták, de ugye az már kiment a divatból.

A blokk ki-be vezetéséhez kell? :think: Mibe akarod beforrazstani? Sima csődarab nem elég?

#776 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:15

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:14

Szasz.

Lehet hogy már ajánlották, de víz - fűtés szerelvény boltban kéne megkérdezni.

Forrvégnek vagy mi a szösznek hívják. Van belőle 10-es is. Alapvetően sárgaréz, de az ebből a szempontból még jó is. Rézből való (tiszta vörösréz) nem csinálnak. Sima peremeztt csődarab.

Az a gond, hogy tudtommal már nem nagyon járatos ez a echnológia. Azokat a forvégeket még az ólomcsöves vízvezetéses dolgokhoz használták, de ugye az már kiment a divatból.

A blokk ki-be vezetéséhez kell? :think: Mibe akarod beforrazstani? Sima csődarab nem elég?

Köszönöm a segítő szándékot!
A blokkba a télen esztergáltak, de az az út mára nagyon körülményes lett. De ha lehet vhol olcsón esztergáltatni, nekem az is megfelelne.
A pápai cégtől rendeltem két radiátort, mert eredetileg a ház két oldalára akrtam rakni.....
az első körben gyártottjuk nagyon gagyira sikerült, és vártam rá másfél hónapot....
Miután visszaküldtem, elnézést kértek, és újabb egy hónap alatt kaptam egy másikat.
Mivel közben koncepcióváltás történt a házamat illetően, kissé átszabtam az alu keretet...ennek megfelelően már nem rinyálhatok mégegyszer, hogy a csonkok meg a felforrasztáskor szinte megfolytak....meg hogy őszinte legyek, miután ennyi idő alatt nem csinálták meg normálisan, nem igazán mertem nekik mégegyszer visszaküldeni.
Szóval a csonkok ezekre a radiátorokra kellenének (4db a kettőre, sorbakötéshez) valamint kellene kettő darab arra a réz dobozra, amit a hétvégén szeretnék forrasztani a szivattyúnak. NOVA800-as, aminek a szívócsonkja akkora mint állat, ezért úgy döntöttem, beteszem az egészet egy dobozba, aminek starpabíró réz csonkja lenne mindkét végén. és a dobozra applikálnék vmi légtelenítő/feltöltő nyílást. A doboz le van szabva, csak a forrasztócuccom odahaza van, meg nem tudok rá csonkot tenni, amig nincs. A sima csővégnél jobbnak látnám azt a csatlakozót, ami olyan kiképzésű, mint amikre a locsolóslagot szokták ráhúzgálni. Annál, ha vékony dróttal (max 1mm-es) kötöm meg bilincs helyett (Merthogy bilincset sem tudom, hogy olyan lágyat, ami erre a vékony csőre rá lehet idomítani honnan szerezhetnék, mert eddig mindenhol csak böszmedurva, erős, vízvezetékcső keresztmetszetű és falvastagságú anyaghoz valót láttam) akkor két, egymást követő horonyba is bele tudom huzni a drotot. Az Tutira Nem Szivárog. A gyorscsatiban annyira nem bízok, és mint irtam, az valszeg nem forraszthetó. de végsősoron az is jó lenne, csak valami rézközeli elektródpotenciálú legyen :D

Szóval ha tudtok vhol ilyen réz csonkokat ( a sárgaréz is jó) írjátok meg.....konkrét cím kellene, lehetőleg bp-i. Általánosságban vízszerelő oké, de én eddig bárhol jártm, már négy hónapja, mindenhol kérdezegettem, ahol egy kicsike esély is látszot, de mindenhol csak ez volt a reakció: :(
Szóval címet pls! A külföldi cégek idegennyelvű oldalaitól nem leszek okosabb.
Köszi.

#777 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 16:03

Idézet

Köszönöm a segítő szándékot!
A blokkba a télen esztergáltak, de az az út mára nagyon körülményes lett. De ha lehet vhol olcsón esztergáltatni, nekem az is megfelelne.

Szivesen, nincs mit. :)
Esetleg keresd meg Freemen kollégát. Igaz már rég láttam itt a fórumod, de egy privit megér.

Idézet

A pápai cégtől rendeltem két radiátort, mert eredetileg a ház két oldalára akrtam rakni.....
az első körben gyártottjuk nagyon gagyira sikerült, és vártam rá másfél hónapot....
Miután visszaküldtem, elnézést kértek, és újabb egy hónap alatt kaptam egy másikat.
Mivel közben koncepcióváltás történt a házamat illetően, kissé átszabtam az alu keretet...ennek megfelelően már nem rinyálhatok mégegyszer, hogy a csonkok meg a felforrasztáskor szinte megfolytak....meg hogy őszinte legyek, miután ennyi idő alatt nem csinálták meg normálisan, nem igazán mertem nekik mégegyszer visszaküldeni.

A radin bizonyosan van egy kis darab szabad cső, 0,5 cm is elég, akkor már forraszthatsz rá réz idomot.
Fejből nem lököm a linket, de ebben a topicban, valahol az elején biztosan megtalálod a cég címét, ahol körülnézhetsz. Vásárolni meg keresd meg a legközelebbi klímás boltot, ott forgalmaznak mindenféle réz idomot, még csövet is kapsz, igaz azt nem szívesen vágnak, de 1 métert már biztosan ki lehet kunyerálni. Igaz, ha egy kicsit hosszabb csődarabod van, akkor már a csövet is rá tudod tolni, és rögzíteni.

Idézet

Szóval a csonkok ezekre a radiátorokra kellenének (4db a kettőre, sorbakötéshez) valamint kellene kettő darab arra a réz dobozra, amit a hétvégén szeretnék forrasztani a szivattyúnak. NOVA800-as, aminek a szívócsonkja akkora mint állat, ezért úgy döntöttem, beteszem az egészet egy dobozba, aminek starpabíró réz csonkja lenne mindkét végén. és a dobozra applikálnék vmi légtelenítő/feltöltő nyílást. A doboz le van szabva, csak a forrasztócuccom odahaza van, meg nem tudok rá csonkot tenni, amig nincs. A sima csővégnél jobbnak látnám azt a csatlakozót, ami olyan kiképzésű, mint amikre a locsolóslagot szokták ráhúzgálni. Annál, ha vékony dróttal (max 1mm-es) kötöm meg bilincs helyett (Merthogy bilincset sem tudom, hogy olyan lágyat, ami erre a vékony csőre rá lehet idomítani honnan szerezhetnék, mert eddig mindenhol csak böszmedurva, erős, vízvezetékcső keresztmetszetű és falvastagságú anyaghoz valót láttam) akkor két, egymást követő horonyba is bele tudom huzni a drotot. Az Tutira Nem Szivárog. A gyorscsatiban annyira nem bízok, és mint irtam, az valszeg nem forraszthetó. de végsősoron az is jó lenne, csak valami rézközeli elektródpotenciálú legyen 

A „dobozodat „ értem. Tehát lemezből van. Abba sajna a forrvég sem lenne az igazi, mert annak eléggé kicsi az a része, aminél fogva de lehet ilyen formában forrasztani.
Viszont csatlakozó ügyben létezik un. átmenő csatlakozó, (lehet, te is erre gondolsz) aminek menete hosszabb, mint a gyorscsatié, és egy ellencsavarral lehet a lemezbe befogatni.

Hogy lásd mire gondolok.

Link

Valami ilyesmire. Átmegy a lemezen, és egy anyával tudod rögzíteni. Nem feltétlenül kell a Bosch-ra gondolni. Hasonló csőcsatlakozókat láttam a helyi mezőgazdász boltban. De szerintem az OBI, Baumax, és a többi barkácsolós ügyesség is lehet hogy tart effélét. A cső rögzítésére a sima, kutyaközönséges norma bilincs jobban megfelel, mint a drót. (autósbolt)
Legvégső esetben még azt is megpróbálhatod, hogy megkeresel egy klímás szakit, és elmondod a problémádat. Egy kis maradék cső mindig van náluk, (így szereztem vagy 2 m diribdarab csövet, ami ugye nekünk tökéletesen megfelel) és megkéred, hogy peremezze le neked. Van szerszámuk, amivel nagyon szépen meg tudják csinálni, legfeljebb a végén egy kicsit igazítani kell rajta, ha nem tudja 90 fokra kihajtani.

Idézet

Szóval ha tudtok vhol ilyen réz csonkokat ( a sárgaréz is jó) írjátok meg.....konkrét cím kellene, lehetőleg bp-i. Általánosságban vízszerelő oké, de én eddig bárhol jártm, már négy hónapja, mindenhol kérdezegettem, ahol egy kicsike esély is látszot, de mindenhol csak ez volt a reakció: 
Szóval címet pls! A külföldi cégek idegennyelvű oldalaitól nem leszek okosabb.
Köszi.

Hát a lehetséges „kincsesbányákat” már elsütöttem. Tényleg nézz körül a topic elején, ott rengeteg link és bolt cím van.

Sok sikert a szereléshez.:)

Üdv
Putt Putt

#778 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 16:17

nos a dobozomra történő beforrasztásnál nem igényelek nagy rögzítési felületet, bízok az autogén hegesztőmben, merthogy réz hegesztőanyagom is van, ha az ón nem lenne jó....sőt az van több :D (P......tiker rulez)
Úgy érzem, a visszaperemezés lesz a megoldás, hacsak nem sikerül a tömör réz rúdból esztergáltatnom olyat, mint a blokkomra csináltak. Pedig tutira létezik ilyen vhol
ha sikerül csatolom :)

Csatolt fájl:

#779 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 16:31

Igaz, hogy sárgarézből volt, de a gazdászboltban olyat láttam. :D

Ha keményforrasz, akkor meg elég a sima csődarab is.

#780 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 16:44

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 17:31

Igaz, hogy sárgarézből volt, de a gazdászboltban olyat láttam. :D

Ha keményforrasz, akkor meg elég a sima csődarab is.

kérem a címet!!! Város kerület utca házszám (mármint a gazdászboltét ;) )
Ide vele!!!
MOST :D
(mondhatnám úgy is, hogy PEGGY, akarlak, MOST) ELBUNDYRULEZ
Ha pesti cím, holnap elmennék érte, és a hétvégén meg tudnám csinálni.

azért nyugodtabb lennék, ha a csonk nem egy csupasz cső lenne.
Most Ordasi rendszerem van, amelyben nincs semmi barázda sem a blokk végén, sem a radiátor csonkján. Hát melegítéssel passzosan ráhuzni meg bilincsek meg minden....sokat küzdöttem, mire nem szivárgott. Most azért vagyok nyugodt, mert 1mm-es vörösréz dróttal fogóval vannak rászorítva a műanyag csövek. Előtte egy kicsit mindig átszivárgott, bár tény, hogy ipari bilincs volt rajta, amit nem is tudtam igazából ráhúzni, olyan vastag volt a saját anyaga, hogy féltem letöri a csonkot.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »