HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#961 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:49

Idézet: DrHIL - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 19:59

A kis Hydor pumpához könnyen lehet lehet  15 mm-s csonkokat csinálni és akkor biztosan nem szűk a keresztmetszet. A réz csövek is 15 külső átmérőjüek. Nekem csak kb 2 m-re kellett elvezetnem a szomszéd helyiségbe. (több mint 6o cm-s falat kellett átfurnom! nagyot szívtam) Valóban így a ventiket sem hallom. Nekem a fő ok az volt, hogy nagyon kicsi a szobám, és nyáron iszonyatosan meleg volt!

Még össze sem raktam ezt a vízhűtésemet, de már most azon gondolkozom, hogy mit fogok majd a jövőben rajta változtatni. Például a 8 miliméteres belső átmérőjű csöveimet olyan vastagra szeretném lecserélni mint a tiéd. Már nem is emlékszem, hogy miért pont 8-as csövet kerestem annak idején. De arra emlékszem, hogy semmi más nem felelt meg akkor számomra, pedig ilyen 15 milimétereset több helyen is ajánlottak.

#962 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 15:22

Eheim 1048-at hol, és mennyiért?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#963 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 21:24

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 23:13

Mi ez a fehér lyukacsos márványtégla?
Benne van a radiátor?

Igen benne van a radiátor és 4 db 9 cm-s venti. Alulról kapja a levegő és fent a lyukakon távozik. Egyébként ha a ventik nem forognak, akkor is 40 fok alatt van a CPU.

#964 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 21:36

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 23:26

A víztartályban nem fért volna el?

Ez a viztartályos ötlet nem is rossz. Én is gondolkodtam rajta, de az a tartály elég kicsi. Ha gyakran lehuzom a budit akkor minden OK, mert cserélődik a viz és hűti a rendszert. Gondolom Te is erre gondoltál! De iccaka is huzogassam fölöslegesen a budit? Vagy szerelhetek rá egy hőfökföggő huzogatót.

#965 Felhasználó inaktív   h4xor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 20:37

Udv emberek! Lenne 1-2 kerdesem. A kovetkezo epitmeny probalnam ki hudoradiatornak vizhuteshez. Szerintetek megfelelne? Egy 4es golfbol van, 70x40cm, itt van rola 2 kep.

Kep 1

Kep 2

Ha megfelel, sztetek mennyit er meg?

#966 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:08

Nekem azért nem kellene ez a radi, mert nem rézből van.

Ettől eltekintve - úgy tűnik - jó állapotban van. Új?

Nálunk (Hatvan) az autóbontóban a hasonló radiátorokat 6-10e forintért kínálják.

Szerkesztette: <Euro> 2004. 12. 24. 00:14 -kor

#967 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 19:31

Üdv mindenkinek!

Lehet hogy:
:offtopic:

Urak! Foglalkozik valaki Plexi megmunkálással?

Ugyanis kellene nekem 5'25-ös helyre szerelhető tartály ... ,már volt igéretem egyre, de aztán a kolléga eltünt! És ha valaki esetlegesen el tudna készíteni egy ilyet nekem, azt megköszönném ...

Jöhet mailban is, ne terheljük a fórumot!

Előre is köszi!

Szerkesztette: DummyBoy 2004. 12. 27. 19:32 -kor

"Live Fast! Die Young!"

#968 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 21:14

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 20:31

Üdv mindenkinek!

Lehet hogy:
:offtopic:

Urak! Foglalkozik valaki Plexi megmunkálással?

Ugyanis kellene nekem 5'25-ös helyre szerelhető tartály ... ,már volt igéretem egyre, de aztán a kolléga eltünt! És ha valaki esetlegesen el tudna készíteni egy ilyet nekem, azt megköszönném ...

Jöhet mailban is, ne terheljük a fórumot!

Előre is köszi!

Szerintem meg tudod te is csinálni házilag. Fogod a plexi táblát, kivágod a darabokat, és azt hiszem az aceton oldja és egyben ragasztja is a plexit. Nem lehet olyan nagy ördöngösség. És még olcsóbban meg is úszhatod.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#969 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 19:47

Idézet: YoungOld - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 21:14

Szerintem meg tudod te is csinálni házilag. Fogod a plexi táblát, kivágod a darabokat, és azt hiszem az aceton oldja és egyben ragasztja is a plexit. Nem lehet olyan nagy ördöngösség. És még olcsóbban meg is úszhatod.

Igen, elméletben meg tudom csinálni, és dolgoztam is már (Anno még szakközépben ...) plexivel ...

De jelenleg a szerszámparkom 2 db csavarhúzóból áll ... egy sima és egy csillag :)

Sajna ez van :( Meg sajna szabadidőm is kevés van ...
"Live Fast! Die Young!"

#970 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 22:22

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 20:47

Igen, elméletben meg tudom csinálni, és dolgoztam is már (Anno még szakközépben ...) plexivel ...

De jelenleg a szerszámparkom 2 db csavarhúzóból áll ... egy sima és egy csillag :)

Sajna ez van :( Meg sajna szabadidőm is kevés van ...

Ja értem. Akkor már jobban is értesz hozzá, mint én, én még ugyanis nem dolgoztam ilyesmivel, összes szakirányú munkásságom kimerült abban, mikor ált. suliban a műanyag vonalzóra rácsöppentettem egy hibajavító higítóját, és néztem nagyokat, hogy milyen jól tönkretettem a vonalzót... :smoker:
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#971 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 12:25

Tudtok ajánlani vmi olcsó áramlásmérőt (ami lekapcsolja a gépet, ha nincs áramlás, olyat). Ha van olcsóért, rakok be, ha nincs, alaplapi hővédelem!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#972 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 21:45

A véleményetekre lennék kíváncsi.

Most két ventilátor dolgozik a gépemben. Egy a tápban, egy pedig a vincseszterem fölött. Mindkettő 8 cm-es és egyenként 6 Voltról üzemel. Picit "hangosak", (hallom őket) le szeretném őket cserélni.

Ilyenekre gondoltam:

1. A tápba egy 8 cm-es Zalman ZMF1-es típusjelzésűre gondoltam. 900 forintért tudnék ilyet venni.

2. A vinyó fölé pedig egy 9 cm-es - ugyancsak Zalman márkájú - ZMF2-es típusjelzésűt néztem ki. Ez 1.000 forintba kerül.

Olyan ventilátorokat szeretnék amik halkak. A vincsesztert hűtő ventilátort majd szabályozni szeretném szoftveresen, alaplapról.

#973 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 22:49

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 22:45

A véleményetekre lennék kíváncsi.

Most két ventilátor dolgozik a gépemben. Egy a tápban, egy pedig a vincseszterem fölött. Mindkettő 8 cm-es és egyenként 6 Voltról üzemel. Picit "hangosak", (hallom őket) le szeretném őket cserélni.

Ilyenekre gondoltam:

1. A tápba egy 8 cm-es Zalman ZMF1-es típusjelzésűre gondoltam. 900 forintért tudnék ilyet venni.

2. A vinyó fölé pedig egy 9 cm-es - ugyancsak Zalman márkájú - ZMF2-es típusjelzésűt néztem ki. Ez 1.000 forintba kerül.

Olyan ventilátorokat szeretnék amik halkak. A vincsesztert hűtő ventilátort majd szabályozni szeretném szoftveresen, alaplapról.

Glacialtech SilentBlade 8cm. Van fekete és átlátszó kék verzióban is. Nem ledes. 1500-ért kapható Pesten több helyen is. Én vettem 6-ot :D
Amúgy pedig ne a vinyó fölé, hanem alá tedd a ventit, mert ott vannak a hőtermelő cumók (hiába felfelé száll a meleg luft). A legjobb, ha a vinyó elé tudod tenni, mint ahogy a Csúftök házakban is szokás.

#974 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 23:22

A vincseszterem egy - felülről nyitott mobil-rack-ben van. Ezért fújatom föntről a ventivel. Így most 33-35 fokos.

Miért vettél hatot abból a ventiből? Gyorsan amortizálódik? :)

#975 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 01:43

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 0:22

A vincseszterem egy - felülről nyitott mobil-rack-ben van. Ezért fújatom föntről a ventivel. Így most 33-35 fokos.

Miért vettél hatot abból a ventiből? Gyorsan amortizálódik? :)

És ha kivágnád a rack alját és úgy tennél oda egy ventit? de végülis te tudod, hogyan akarod...
Azért vettem 6-ot, mert egy nagy tornyom van, ahhoz a kettőt kevésnek tartottam, kell az oldallapba is, meg kettőt szánok a radiátorra is. Meg ha ez esetleg sok lenne, akkor az otthoni gépbe is jól jön. Jó árnak tartom az 1500-at érte, ezért vettem ennyit.

#976 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:24

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 13:25

Tudtok ajánlani vmi olcsó áramlásmérőt (ami lekapcsolja a gépet, ha nincs áramlás, olyat). Ha van olcsóért, rakok be, ha nincs, alaplapi hővédelem!

És még a fagyálló - sziloplaszt összeérhetősége is érdekelne!!!  :confused:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#977 Felhasználó inaktív   leno 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:40

buék!

tudnátok segíteni abban, hogy budapesten - saját terv alapján - cnc-s munkát hol vállalnak? esetleg valamelyikőtök foglalkozik ilyennel? :think:  köszi (bocs ha valahol már megírták volna a válszt, de még nem akadtam rá)

#978 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 22:10

Idézet: h4xor - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 19:37

Udv emberek! Lenne 1-2 kerdesem. A kovetkezo epitmeny probalnam ki hudoradiatornak vizhuteshez. Szerintetek megfelelne? Egy 4es golfbol van, 70x40cm, itt van rola 2 kep.

Kep 1

Kep 2

Ha megfelel, sztetek mennyit er meg?

Sztem több, mint profibb bármilyen blokknál.

A hardoc-től kezdve az összes usa német francia vízhűtés és overclock meg tuning modding oldal az autóhűtőket ajánlja annak, akit nem érdekel, hogy mennyire ótvarul néznek ki.

Nagyon minimális venti RPM-mel meg lehet fújni őket, nem hallod, mondjuk vmi jófajta Papst 12 centis szépen 5V-ra lekötve, vagy inkább két 12V-os sorba kötve, és ez párhuzamosan másik két db 12 Voltossal. :Đ Így 4 ventid forog rajta gyakorlatilag hallhatatlan sebességgel.

Az meg, hogy hogy néz ki, az ára a jó hűtésnek. Ha tudod, dugd el jól, asszony meg ne lássa :D
Om mani peme hung.

#979 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 22:13

Az előző négyventis megoldáshoz még annyit, hogy ha vki netán tényleg kipróbálná, kicsit számoljon előtte az amperekkel stb.. nehogy kellemetlen meglepi érje táp oldalon (bár nem valószínű, csak szóltam..)

Valaki segíthetne nekem viszont CPU blokk választásban P4-re. Keresek, és dilemma ezerrel, mi is legyen. Semmi kompi, sima víz csak.
Om mani peme hung.

#980 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 22:43

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 23:13

Az előző négyventis megoldáshoz még annyit, hogy ha vki netán tényleg kipróbálná, kicsit számoljon előtte az amperekkel stb.. nehogy kellemetlen meglepi érje táp oldalon (bár nem valószínű, csak szóltam..)

Valaki segíthetne nekem viszont CPU blokk választásban P4-re. Keresek, és dilemma ezerrel, mi is legyen. Semmi kompi, sima víz csak.

Blokkhoz tippek:
1, Hunfrost >>Én ezt fogom venni.
2,http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=84&code=005
Azért ezt a kettőt írtam, mert ár/érték viszonylatba szvsz igen jók, te pedig nem írtál szempontokat.
Radihoz:
Pont az a gáz azzal a radival, hogy rohadt sűrűn vanlamellázva. Elviszi a rendszert persze, de tök felsleges egy ekkora radi, ha úgyis teszel rá ventit. Akkor minek az böte radi?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.