HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#981 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 09:15

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 21:43

Blokkhoz tippek:
1, Hunfrost >>Én ezt fogom venni.
2,http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=84&code=005
Azért ezt a kettőt írtam, mert ár/érték viszonylatba szvsz igen jók, te pedig nem írtál szempontokat.
Radihoz:
Pont az a gáz azzal a radival, hogy rohadt sűrűn vanlamellázva. Elviszi a rendszert persze, de tök felsleges egy ekkora radi, ha úgyis teszel rá ventit. Akkor minek az böte radi?

A Zalman WB2 nem rossz.

Bár ennél van már 1-2 jobb is.. most cégből írok, otthon van a bookmark, este meg tudom mutatni egy blokk tesztet, ahol nyomáscsökkenéstől kezdve vízpumpa-terhelésig, áramlás-ellenállásig mindent mérnek, sztem nagyon ász.

Egyedül azért volt mégis a kérdés, mivel érdekelnek ezek a vizhutes.com-os blokkok.

Annyira rosszak nem lehetnek sztem..  :think:

Mondjuk az összes vízblokk között van vagy 6 fok eltérés a külfödiek mérései alapján, ami nem sok, aki nem őrülten tuningol.

De én azt szeretnék, kompi nélkül. :) Úgyhogy a szempont a performance, ár nem érdekel.
Om mani peme hung.

#982 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 09:21

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:24

És még a fagyálló - sziloplaszt összeérhetősége is érdekelne!!!  :confused:

?  :confused:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#983 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 09:46

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 10:15

A Zalman WB2 nem rossz.

Bár ennél van már 1-2 jobb is.. most cégből írok, otthon van a bookmark, este meg tudom mutatni egy blokk tesztet, ahol nyomáscsökkenéstől kezdve vízpumpa-terhelésig, áramlás-ellenállásig mindent mérnek, sztem nagyon ász.

Egyedül azért volt mégis a kérdés, mivel érdekelnek ezek a vizhutes.com-os blokkok.

Annyira rosszak nem lehetnek sztem..  :think:

Mondjuk az összes vízblokk között van vagy 6 fok eltérés a külfödiek mérései alapján, ami nem sok, aki nem őrülten tuningol.

De én azt szeretnék, kompi nélkül. :) Úgyhogy a szempont a performance, ár nem érdekel.

Így nézve a dolgot a NexXxos házatáján kell keresgélne szerintem.  Twinsbyte

#984 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 13:48

Hali!

Kezdő vízhűtéses vagyok (még meg sem vettem), szóval ne nevessetek ki légyszi!

Honnan vegyek "tartályt"?
Ugyanis megveszek egy majdnem komplett szettet, csak éppen "tartály" nincs benne, ezért kéne.
Másik kérdés:
Van egy 2300 MHz-es Bartonom, meg egy Radeon 9550XT-m. Mekkora hőleadó felület kellene ahhoz, hogy passzívban menjen a cucc? Ja, most olyan hőleadó lesz hozzá, amin nagyon sűrűn vannak a lemezek, nem mint mondjuk a Reserator oldalán a bordák, gondolom a lemezek között nehezebben megy át a levegő...
Harmadik kérdés:
Mivel érdemes feltölteni a rendszert? Vízzel? Deszt. vizzel vizkő ellen? Valami mással korrózió ellen? Netán házipálinkával, az mindenre jó elvileg... (és ha enged a rendszer legalább jó lesz a hangulat...)

Előre is köszi a válaszokat!

#985 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 15:43

Én tartályt nem használok, helyette inkább egy lufit. :)

Sokáig tart, és tágul, és ... szal jobb ;) 5-10 centi szakasz, cső vastagság, aztán ha nem nagy a nyomás (=kicsi a blokk ellenállása), akkor jó.

Óvszer is jó lehet ! :nevet:

Amúgy a lufi nem hülyeség, láttam képet róla, és teljesen okés. Ha jól zár a két vége, nincs gond vele.

Csak jobb, ha eldugod anyu elől. Mondjuk a gépházba :D
Om mani peme hung.

#986 Felhasználó inaktív   leno 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 16:20

Idézet: leno - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:40

tudnátok segíteni abban, hogy budapesten - saját terv alapján - cnc-s munkát hol vállalnak? esetleg valamelyikőtök foglalkozik ilyennel?   :think: 

senki nem tud semmit? mindenki házilag farigcsál magának egy blokkot??, vagy készen veszitek?  :smoker:

#987 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 16:56

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 16:43

Én tartályt nem használok, helyette inkább egy lufit. :)

Sokáig tart, és tágul, és ... szal jobb ;) 5-10 centi szakasz, cső vastagság, aztán ha nem nagy a nyomás (=kicsi a blokk ellenállása), akkor jó.

Óvszer is jó lehet ! :nevet:

Amúgy a lufi nem hülyeség, láttam képet róla, és teljesen okés. Ha jól zár a két vége, nincs gond vele.

Csak jobb, ha eldugod anyu elől. Mondjuk a gépházba :D

Ezt nem mondod komolyan! :eek:
Sima lufit? Amit a piacon vágnak utánam 8,7 Ft-ért? Az nem durran el? :think:

#988 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 16:58

Idézet: leno - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 16:20

senki nem tud semmit? mindenki házilag farigcsál magának egy blokkot??, vagy készen veszitek?  :smoker:

a legtobben keszen

#989 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 18:16

Idézet: Bujdy - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 15:56

Ezt nem mondod komolyan! :eek:
Sima lufit? Amit a piacon vágnak utánam 8,7 Ft-ért? Az nem durran el? :think:

Hogyan tenné mégis? :Đ

Nem fújom fel .. :cool:

Úgy lazán, "gyári" állapotban kötöm be a rendszerbe, buboréktalanítom természetesen, és kész, olyan plöttyedten ott van benne és kész. Bármikor tágul annyit, hogy még csak fel se keményedjen, nemhogy elkezdjen felfúvódni vagy valami :)

Évekig kitart sztem. (Néha azért kívülről egy kis autós-lökhárítós-műanyagos szilikonnal lefújnám, bár a szilikon spray több, mint maga a lufi :nevet: )
Om mani peme hung.

#990 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 18:19

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 19:16

Hogyan tenné mégis? :Đ

Nem fújom fel .. :cool:

Úgy lazán, "gyári" állapotban kötöm be a rendszerbe, buboréktalanítom természetesen, és kész, olyan plöttyedten ott van benne és kész. Bármikor tágul annyit, hogy még csak fel se keményedjen, nemhogy elkezdjen felfúvódni vagy valami :)

Évekig kitart sztem. (Néha azért kívülről egy kis autós-lökhárítós-műanyagos szilikonnal lefújnám, bár a szilikon spray több, mint maga a lufi :nevet: )

És ezt te mennyi ideje használod? :think:

#991 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 10:12

sztem a rendszer normál állapotához képest (kikapcsolt állapot, szobahőmérséklet) a teljes terhelés esetén max 2 köbcentimétert tágulhat....de ez egy nagyon szélsőséges érték. Pontosan a leadott teljesítményből, rendszertérfogatból egy négyjegyű függvénytábla segítségével pontosan számolható. Ha nem hagysz tágulási lehetőséget, akkor biztosan szétnyomja. Ha pl egy köbcentit tágul, és te kettő köbcenti tágulási tartályt hagysz, a normál légnyomás duplázódni fog benne. A mostani rendszeremben benzinszűrő van, aminek a csövében áll a folyadék. Mivel a cső elég hosszú(van vagy 6 centi,) a folyadékszint változással számítható a tágulás. asszem hatos cső van rajta, ebben szokott 3 millimétert mászkálni a vizszint. egyébként én is lufival zártam volna le, de a benzinszűrőt kaptam hozzá, és így lusta lettem erre a tíz perc barkácsolásra...meg minek csináljak másikat, ha ez is megfelel :p
fogsz lufit, ráhúzod a csonkra, amit előtte beragasztóztál, vagy bekented gumiámpasztával...bádogosok használják az eresz tömítéséhez. kívülről meg adsz neki szigszalaggal. Ha nem hiszel a lufi falvastagságában, húzzál egymásra kettőt :D
erre utána ráhúzol egy vastagabb(nagyobb keresztmetszetű) csövet, aminek a vége túllóg az eredeti csövön, és annak is leragasztod a végét mondjuk ismét szigszalaggal. így tutira nem fogja szerelgetés közben semi sem kiszúrni a lufidat.
Óvszerrel ugyanez, ;) ........
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#992 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 10:21

ja, a lufis esethez nem kell légbuborék sem, mert itt a tágulást a lufi anyaga veszi fel, míga  merevfalú tartályoknál a légbuborék a fontos...
Ha jól gondolom, a vadászrepülőknél (meg talán a többinél is) ilyen lufiszerű, kivűl mereven burkolt, légmentesen lezárt, rugalmas falú benzintartályt használnak, hogy a gravitáció ne vegye el a naftát, amikor a gép fejreáll a levegőben ;)
jó az a lufi....ha akkora a csonk/vagy csődarab, amire húzod, amin keresztül a rendszert tölteni is tudod, két legyet ütöttél többezer forintos gyári plexitartály nélkül :D
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#993 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 10:30

Idézet: leno - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 17:20

CNC egy darabnál nagyon drága. Inkább keress egy maróst, az majdnem olyan pontosan megcsinálja neked, töredék áron. A ma használatos blokkok 80%-ának nem is kell cnc megmunkálás.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#994 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 10:47

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 11:21

ja, a lufis esethez nem kell légbuborék sem, mert itt a tágulást a lufi anyaga veszi fel, míga  merevfalú tartályoknál a légbuborék a fontos...
Ha jól gondolom, a vadászrepülőknél (meg talán a többinél is) ilyen lufiszerű, kivűl mereven burkolt, légmentesen lezárt, rugalmas falú benzintartályt használnak, hogy a gravitáció ne vegye el a naftát, amikor a gép fejreáll a levegőben ;)
jó az a lufi....ha akkora a csonk/vagy csődarab, amire húzod, amin keresztül a rendszert tölteni is tudod, két legyet ütöttél többezer forintos gyári plexitartály nélkül :D

Magyarul:
fogom a tartály nélküli rendszert, összeszerelem, és függőlegesen fölfelé hagyok vagy 8-10 centi hosszú csonkot. Ezen keresztül feltöltöm a tartályt, majd húzok rá egy lufit és légmentesen lezárom?
Ez elég barátinak hangzik! :) :cool:

Még valami:

Idézet

Másik kérdés:
Van egy 2300 MHz-es Bartonom, meg egy Radeon 9550XT-m. Mekkora hőleadó felület kellene ahhoz, hogy passzívban menjen a cucc? Ja, most olyan hőleadó lesz hozzá, amin nagyon sűrűn vannak a lemezek, nem mint mondjuk a Reserator oldalán a bordák, gondolom a lemezek között nehezebben megy át a levegő...
Harmadik kérdés:
Mivel érdemes feltölteni a rendszert? Vízzel? Deszt. vizzel vizkő ellen? Valami mással korrózió ellen? Netán házipálinkával, az mindenre jó elvileg...

#995 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 12:23

Én inkább óvszert használnék, az csak biztonságosabb.
Ha rendes tartályt akarsz, ajánlom a Kispolszki fékolajtartályt, vagy a Lada és a Skoda is jó. Nekem Skoda van.
Az első kettőre még köthetsz elektronikát is, hogy figyleje, ha fogy a víz - erre a fiaté a legjobb. Párszáz Ft és mégiscsak rendes tartály.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#996 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 13:12

Idézet

Másik kérdés:
Harmadik kérdés:
Mivel érdemes feltölteni a rendszert? Vízzel? Deszt. vizzel vizkő ellen? Valami mással korrózió ellen? Netán házipálinkával, az mindenre jó elvileg...

Hát én javaslom hogy legyen meg a 2 nm, de ha teheted, menj 3 fölé, és akkor marad benne tartalék is. Én még mindíg bütykölöm a sajátomat(radimat is én csinálom), de eleve 4-5nm-ben gondolkodom.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#997 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 13:16

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 13:23

Én inkább óvszert használnék, az csak biztonságosabb.
Ha rendes tartályt akarsz, ajánlom a Kispolszki fékolajtartályt, vagy a Lada és a Skoda is jó. Nekem Skoda van.
Az első kettőre még köthetsz elektronikát is, hogy figyleje, ha fogy a víz - erre a fiaté a legjobb. Párszáz Ft és mégiscsak rendes tartály.

Havernak is skoda van, és bevált neki. Mondjuk én rászántam 1500-öt egy innovatek tartályra kéz alatt:) javaslom másnak is, érdemes bolhákat túrni.

#998 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 14:39

+kérdezném +int a sziloplaszt és a fagyálló összeférhetőségét, mert jöhetne a blokkom, és vele az uv reagens lötty is, ha tudnánk hogy mi van. Külön elpostázni, és főleg emiatt külön szétszedni nem fogom.

#999 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 16:38

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 15:39

+kérdezném +int a sziloplaszt és a fagyálló összeférhetőségét, mert jöhetne a blokkom, és vele az uv reagens lötty is, ha tudnánk hogy mi van. Külön elpostázni, és főleg emiatt külön szétszedni nem fogom.

Tapasztalat szerint a glikol a  ragasztókkal, tapaszokkal nem túl barátságos.
Szerintem kicsiben próba cseresznye alapon teszteld, de hagyd egy hétig állni a fagyállóban a megkötött szilót, hogy mi lesz vele.

#1000 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 16:52

Akkor azt hiszem, mindent tudok, kivéve, hogy:

Idézet

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.