HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#1101 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 20:08

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 18:10

2005. jan. 21., péntek - 23:51  keltezett hozzászollásom úgy kezdődik: "Ez is..." hát ott az ez szócskára klikk. Én még ott nem jártam, de az oldaluk alapján mindent lehet kapni. Egyébkén ha a statlap.hu keresel, jó pár boltot találsz!

Köszi! :respect:

#1102 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:49

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 22:45

Szerintetek?:link
Kép
Balkánon is kapahtó... árat nem tudok, csak megtetszett a blokk!Jónak néz ki...kíváncsai vagyok rá a gyakorlatban! Egészen hasonlót tervezgettem :) .
Kép
5letes a felfogató is, és milyen jó lenne most nekem gyorscsati a cpu blokkra, mert a 12escsonkról mire megint leszenvedem a 10es csövet(lavorban,víz alatt, hogy ne kelljen légteleníteni, majd vissza) belehalok :(.

Ájájájájájjjjjjjjjjjjjj :(

Kiderült mennyi lesz az ára...

19 ropi a CPU és 14 a VGA blokk :(

Asszem nem kell :(
"Live Fast! Die Young!"

#1103 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:41

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 23:49

Ájájájájájjjjjjjjjjjjjj :(

Kiderült mennyi lesz az ára...

19 ropi a CPU és 14 a VGA blokk :(

Asszem nem kell :(

szvsz ami árban is, minőségben is jó, az a Zalman blokkja. nem drága, és működik.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1104 Felhasználó inaktív   pecskeke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 14:52

Sziasztok!

Segítséget kérnék: ki hogyan oldotta meg a légtelenítést ill. ki milyen tartályt használ?
Az Innovatek tatályok kicsit húzósak árban.

Pecskeke

#1105 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 19:24

Idézet: pecskeke - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 14:52

Sziasztok!

Segítséget kérnék: ki hogyan oldotta meg a légtelenítést ill. ki milyen tartályt használ?
Az Innovatek tatályok kicsit húzósak árban.

Pecskeke

ha jó az igénytelen is akkor nézz szét >>>ITT<<< ez párszáz forintból megoldható...

#1106 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 02:14

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 19:24

ha jó az igénytelen is akkor nézz szét >>>ITT<<< ez párszáz forintból megoldható...

A hatterben a musor az igenytelenseget hivatott kidomboritani? :D

Na de komolyra forditva a szot: a 12mm-es belso atmeroju v.rez konyokcsonkon 8/11 v. 8/12mm-es gumicsovet atdugva az remekul megakadalyozza a gumicso toreset ilyen kis hajlitasi sugar eseten - gondolom en. Probalta mar valaki? :think:
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1107 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 02:25

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 3:14

A hatterben a musor az igenytelenseget hivatott kidomboritani? :D

Na de komolyra forditva a szot: a 12mm-es belso atmeroju v.rez konyokcsonkon 8/11 v. 8/12mm-es gumicsovet atdugva az remekul megakadalyozza a gumicso toreset ilyen kis hajlitasi sugar eseten - gondolom en. Probalta mar valaki? :think:

Én nem próbáltam, de nagyon jól hangzik! Pont azon gondolkodtam mostanában, hogy melyik megoldás a legjobb csőmegtörés ellen. Ez vezet eddig, kösz a tippet!
Sőt, nem is kell venni kész kanyart, egy sima csőből is lehet készíteni házilag, nagyon tetszik.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#1108 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 02:27

Megjött postán a megrendelt szilikoncsövem, aki még ez előtt van, annak írok 1-2 dolgot, hátha érdekel vkit:

- Bondexéknál nagy a fejetlenség, 2 e-mail és 2 telefon kellett, mire elküldték, az első megrendelésem a net homályába vész (állítólag rossz az e-mailjük), a második telefonos megrendelésem csak úgy eltűnt, még náluk, és a harmadik telefonos rendelés jött meg rendesen időben.

- Árak: Én 10x14-es szilikont rendeltem (a blokkok 10-es csonkúak), ebből 4 métert, gondolva a jövőre. Métere bruttó 1025 Ft, a rárakott postaköltség bruttó 1625 Ft. Így a 4 méter cső postán 5645 Local Creditembe került. Pettyet sok, belátom. A cucc amúgy egy sima papírdobozban jött, de ezzel nincs is semmi gondom.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#1109 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:45

Sziasztok!

Hátha tudtok infóval segíteni.
Van egy msi nx6600 GT agp videokártyám.
Erre szeretnék késziteni olyan blokkot ami hűti a magot a memóriákat ill. a HSI chip-t :) Nincs valami infótok esetleg valami rajzotok? Tudom ott a kártyám... de valami kiinduló őtlet jó lenne :)

Válaszotokat előre is köszönöm!

#1110 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:13

A mericskelest nem fogod meguszni, foleg mivel - mar amennyire en tudom - a HSI chip nincs egy magassagban a GPU-val (talan a memoriak sincsenek). Nosza, kapj elo egy tolomerot es derits fenyt a szukseges adatokra, ugy mint chipek magassagkulonbsege, egymashoz mert poziciojuk, furatok tavolsaga es pontos helye...

Ha elfogadod a kompromisszumot, hogy az eltero magassagu chipekre kulon-kulon blokkot helyezel, akkor csak a furatok poziciojat kell lemerned, de szamolnod kell a plusz csonkokkal es csovezessel.

Ha megvannak a meretek, szivesen keszitek tervet egy lehetseges blokkra, elvegre vlhetoen nekem is szuksegem lesz ra :cool:.

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1111 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:19

Idézet: HookR - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 19:13

A mericskelest nem fogod meguszni, foleg mivel - mar amennyire en tudom - a HSI chip nincs egy magassagban a GPU-val (talan a memoriak sincsenek). Nosza, kapj elo egy tolomerot es derits fenyt a szukseges adatokra, ugy mint chipek magassagkulonbsege, egymashoz mert poziciojuk, furatok tavolsaga es pontos helye...

Ha elfogadod a kompromisszumot, hogy az eltero magassagu chipekre kulon-kulon blokkot helyezel, akkor csak a furatok poziciojat kell lemerned, de szamolnod kell a plusz csonkokkal es csovezessel.

Ha megvannak a meretek, szivesen keszitek tervet egy lehetseges blokkra, elvegre vlhetoen nekem is szuksegem lesz ra :cool:.

A magasság különbséget szerintem megoldható azzal az anyaggal ami most is a memóriákon van. Lehet hogy berágok oszt beviszem melóhelyre a mérőgépre. csak fosok levenni a mostani bordát.  :(

#1112 Felhasználó inaktív   cecko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:16

bocs, hogy bepofátlankodok de hátha érdekel vkit:

vízhűtőblokk

#1113 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:24

Idézet: cecko - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:16

bocs, hogy bepofátlankodok

A vizhutes rejtelmeibe ilyet nem illik. A vizhutes alapanyagaiban fogjuk ra, hogy megfer, de ha az alairasodba teszed a hivatkozast es erdemben szolsz hozza a temahoz, akkor ugy hatekonyabb, raadasul a hazigazdak sem neznek rad ferde szemmel.

Szerkesztette: HookR 2005. 01. 29. 22:25 -kor

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1114 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:11

HI!

925 ezrelékes ezüstöt meg tudná valaki mondani hol kapok?

#1115 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:31

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 14:11

HI!

925 ezrelékes ezüstöt meg tudná valaki mondani hol kapok?

Szerintem 999-est vegyél, mert a szennyezések sokkal jobban rontják a hővezetést mint amilyen százalékban jelen vannak. Hivatalosan az MNB monopóliuma, magánembert viszont nem szolgálnak ki csak pl. ékszerészeket. Ékszerész nekem drágán akarta adni

Nem olcsó unciája, ez kb. viágpiaci áron van, de nagyok a mozgások:
LINK

Mire használnád?

#1116 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:41

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 14:31

Szerintem 999-est vegyél, mert a szennyezések sokkal jobban rontják a hővezetést mint amilyen százalékban jelen vannak. Hivatalosan az MNB monopóliuma, magánembert viszont nem szolgálnak ki csak pl. ékszerészeket. Ékszerész nekem drágán akarta adni

LINK

Mire használnád?

Lehetőségem nyílt rá ,hogy beágyazással lemintázzam a blokkomat (Nexxxos HP Pro) és ezüsttel kiöntsem! Mindez tök ingyen meglenne mert ismerős szívességből elintézné a dolgot!

A 925-ösre azért gondoltam mert láttam már gyári ezüst blokkot és azok is 925-ös "Sterling" ezüstből voltak! Szerintem a 999-es túl puha lenne illetve nem tudom a víz mennyire "koptatná" a puhának számító ezüst felületét!

#1117 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 13:46

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 14:31

LINK

Mire használnád?

Ékszerész ismerősöm van ,szóval az nem gond!

#1118 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 14:10

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 14:46

Ékszerész ismerősöm van ,szóval az nem gond!

Akkor lenyúlod barátnő nyakláncát és megvan az alapanyag :)

A víznek esélye sincs elkoptatnia olyan lassan áramlik.

Íme egy táblázat hogy hogyan hullik szét a réz hővezetése(Thermal Conductivity) ha megszennyezik:
LINK

Az ezüst is a rézcsoportba tartozik, elég hasonlóak a tulajdonságai...

#1119 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 14:16

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 15:10

Akkor lenyúlod barátnő nyakláncát és megvan az alapanyag :)

A víznek esélye sincs elkoptatnia olyan lassan áramlik.

Íme egy táblázat hogy hogyan hullik szét a réz hővezetése(Thermal Conductivity) ha megszennyezik:
LINK

Az ezüst is a rézcsoportba tartozik, elég hasonlóak a tulajdonságai...

Nagyon jó a táblázat,igazad lesz! :respect:
Az a baj az ezüsz ékszerekkel ,hogy közel sem színezüst mindegyik! Szóval mindenképp tömb ezüsz kellene megbízható hivatalos forrásból! Ezüst pénzem van egy csomó és be is olvaszthatnám ,de egyiknek sem tudom mennyi az ezüsttartalma!

#1120 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:46

megvettem a bolhán hirdetett Böbe-féle radit... :)
most megint barkácsolhatok :)

Szerkesztette: ABnormal 2005. 02. 06. 20:46 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »