Zalman hűtők
Elküldve: 2003. 09. 07. 05:57
idézet:
Ezt írta FőDudu:
Pixelnél 5900+Fa a vinyó hűtés. 3-5 fokot csökkent további hűtés nélkül a vinyón és a rezgéseket is elnyeli, tehát halkít.
Az a baj, hogy nekem kapásból kell 4 db.
De szerintem bele fogok vágni.[/quote]
Ez a 3-5 fok eleg? Mert hutes hutes nelkul egy 7200-es Maxtor rendesen forro. Ha viszont ebben langyos marad, akkor nekem megerne egyet beszerezni, de nem tudom, hogy elbirja-e. Szoval, ha veszek egyet, es belerakom, nem kell hozza + cooler?
Elküldve: 2003. 09. 07. 11:53
idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
Ez a 3-5 fok eleg? Mert hutes hutes nelkul egy 7200-es Maxtor rendesen forro. Ha viszont ebben langyos marad, akkor nekem megerne egyet beszerezni, de nem tudom, hogy elbirja-e. Szoval, ha veszek egyet, es belerakom, nem kell hozza + cooler?[/quote]
Forró vinyónál nem elég passzívban. Egy kis venti még mindig kell a vinyók elé.
Nekem mondjuk a raides vinyók elég melegek, ha nem kapnak fuvallatot.
De engem főleg a halkítás miatt érdekel. A vinyók a leghangosabbak nálam.
Elküldve: 2003. 09. 09. 08:22
idézet:
Ezt írta Napi:
És miből áll az, hogy le kell fürészelni?
[ 2003. szeptember 01.: Napi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali!
Az AMD alaplapok közül csak bizonyos tipusokra megy fel a Zalman 7000a-Cu:
A fentebbi linken táblázatban is van
1.nincs gond minden további nélkül rámegy.
2.rámegy a lapra, de ha kicsi a ház a tápegység miatt nem férhet be
3.a kondik elhelyezése miatt nem megy fel a leszorító
A 8rda+ lapon a 3. eset van, de mivel a leszorító rugót AMD rendszerben a belső lyuknál kell használni, így a "külső lyukat " le lehet fűrészelni azon az oldalon, ahol beérne a kondi.(garancia vesztés)
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt
Elküldve: 2003. 09. 09. 08:58
Egy BBA Radeon 9700 Pro-ra szeretnék egy ZM80A-HP-t rárakni. Még nem kaptam szét a kártyát, így azt kérdezném tőletek, hogy a mag körüli keret milyen magasan van a maghoz képest általában ? Nem szívesen szedném le a keretet, inkább egy réz lapot használnék a különbség kiküszöbölésére, 1mm-es vastagságú elég szerintetek ?
Üdv: Dan
[ 2003. szeptember 09.: td szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 09. 10:45
idézet:
Ezt írta td:
Hi !
Egy BBA Radeon 9700 Pro-ra szeretnék egy ZM80A-HP-t rárakni. Még nem kaptam szét a kártyát, így azt kérdezném tőletek, hogy a mag körüli keret milyen magasan van a maghoz képest általában ? Nem szívesen szedném le a keretet, inkább egy réz lapot használnék a különbség kiküszöbölésére, 1mm-es vastagságú elég szerintetek ?
[ 2003. szeptember 09.: td szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ezt csak akkor tudod meg ha kipróbálod hogy felfekszik-e rendesen a zalman borda a gpu-ra. Van amelyik kártyán le kell szedni a keretet van ahol nem.
Elküldve: 2003. 09. 10. 07:41
Elküldve: 2003. 09. 10. 08:17
idézet:
Ezt írta DerMedve:
Es egy zalman vga hutonel mi a helyzet a memoriaval? Tervezem egy radeon beszerzeset, de nem biztos hog ygyari orajelen futtatnam. Hogy lehet a memoriat is biztonsagban tudni? esetleg reztomboket barkacsolni es azt a memoria meg a huto koze rittyenteni?[/quote]
lehet kapni memóriachip rézbordát.
coolermaster azt hiszem.
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2003. 09. 10. 11:28
idézet:
Ezt írta DerMedve:
Es egy zalman vga hutonel mi a helyzet a memoriaval? Tervezem egy radeon beszerzeset, de nem biztos hog ygyari orajelen futtatnam. Hogy lehet a memoriat is biztonsagban tudni? esetleg reztomboket barkacsolni es azt a memoria meg a huto koze rittyenteni?[/quote]
Egyszerűbb ha szerzel 486-os hűtőbordát és méretre vagdalod. vagy valami olyasmit. Aláfér a Zalmannak. De sokat nem tesz, hűtöd-e a memóriát. Van gyártó, aki nem tesz a memre hűtést. De a gyári ram-borda pofátlanul drága.
Elküldve: 2003. 09. 10. 19:44
idézet:
Ezt írta td:
Hi !
Csak vigyázz nagyon, mert könnyen pórúl járhatsz... Inkább szedd le a keretet, úgy biztos nem lesz baj... Amúgy a Zalman oldalán talán van írva valami.
Üdv!
Elküldve: 2003. 09. 11. 09:42
Egy kérdés:
Melyik a jobb?
Ja és ha vízhűtésem van akkor kell legalább 1 rendszerventi ehhez vagy anélkül is lehűti?
Köszi!
Elküldve: 2003. 09. 11. 10:17
idézet:
Ezt írta Charles:
Csak vigyázz nagyon, mert könnyen pórúl járhatsz... Inkább szedd le a keretet, úgy biztos nem lesz baj... Amúgy a Zalman oldalán talán van írva valami.
Üdv![/quote]
Gondolod, hogy rövidre zárhat valamit ?
Elküldve: 2003. 09. 11. 10:40
idézet:
Ezt írta Liquid:
Sziasztok!
Egy kérdés:
Melyik a jobb?
Ja és ha vízhűtésem van akkor kell legalább 1 rendszerventi ehhez vagy anélkül is lehűti?
Köszi![/quote]
ha csak simán a bordát használod akkor természetesen a kék a jobb, mert nagyobb a felület, de a sárgára viszont könnyen fellehet erősíteni egy 4cm-es ventit.
lehűteni lehűti, de nem mindegy mennyit tuningolsz...
![]()
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2003. 09. 11. 22:20
Elküldve: 2003. 09. 12. 07:05
idézet:
Ezt írta Liquid:
A kékről le lehet szedni azt a lefogato valamit? (esztétikusan)Ha nem akkor cumi mert nekem valami kampos lefogato van az alaplapomon.[/quote]
Le lehet szedni, mint ahogy itt láthatod is:
[url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/zm-nb47j.htm"]http://www.zalman.co...ct/zm-nb47j.htm[/url]
Elküldve: 2003. 09. 13. 00:01
idézet:
Ezt írta td:
Gondolod, hogy rövidre zárhat valamit ?
Üdv: Dan[/quote]
Fogalmazzunk úgy, hogy rossz install az veszélyes a kártyára nézve, amúgy is nagyon vigyázni kell, mihez mi ér hozzá és mi ér össze. Nem jó dolog egy dárga vga-t tönkretenni. CSak óvatosan, inkább több ideig tartson.
Viszont konkértan a réz keretről nem tudok semmit, bár vízhűtés pl. egyeseknek nem ért rá a magra miatta...
Üdv!
Elküldve: 2003. 09. 15. 14:18
idézet:
Ezt írta td:
Hi !
Nálam Powermagic 9500 kareszra simán felment kerettel, mert (legalábbis a C-nél) a kisebbik felfogató, amit a radírhoz ajánlanak, pont erre a keretre illeszkedik. A közepe pedig kiáll kb 1mm-t (a szélétől eltekintve), így ha a keret magasabb max 1mm-rel, mint a gpu teteje, akkor még simán jó. Bár nálam pont egymagasak.
9500@9700 @350/300-on használom nyitott háznál, forró de hibátlan. Hamarosan teszek rá egy 5V-os 8CM ventit.
Elküldve: 2003. 09. 16. 17:29
Thanx!
Elküldve: 2003. 09. 21. 13:43
Lehetséges ez? Milyen eredménnyel ment?

Súgó
A téma zárva.