Zalman hűtők
Elküldve: 2003. 11. 25. 22:10
Valószínűleg Vantecet veszek a Zalman helyett. Bár, a Zalman proci, videokáryta, hdd hűtő mellé a Zalman panel dukálna. A Pixelben (fórum szerint) lesz majd. Kérdés persze, hogy mikor.
Elküldve: 2003. 11. 29. 14:09
Tegnap vettem egy 80C-s Vga hűtőt a hozzá való ventivel is.
Mivel "csak" egy Asus GF3-as kártyám van biztos voltam benne ,hogy a venti sem kell lévén ,hogy egy Ati 9800-ast is elvisz akkor ezt is.
Feltettem azért silent módban és megdöbbenve tapasztalom ,hogy a GPU idle állapotban 49-50fokos..
A borda mind elöl mind hátul hidegnek mondható a cső kicsit melegebb...Létezik ,hogy szarul mér a gyári asus vga doktor ?
Nagyon rosszul nem tudom feltenni a cuccot,ert ha igy lenne az első borda minden féle képpen meleg lenne..
Szal mi a véleményetek ?
Elküldve: 2003. 11. 29. 21:24
Nalam Radeon9500-on maga a borda lehet vagy 50C tapintasra.
Ha tulmelegszik, akkor nem art a proci moge tenni vmi halk ventit, ami a hatso bordarol elszivja a meleg levegot.
Elküldve: 2003. 12. 03. 21:58
Az CNPS7000A-AlCu procihűtő felszerelhető Gigabyte 8PE667Pro alaplapra?
Köszi.
Elküldve: 2003. 12. 03. 22:48
idézet:
Ezt írta karlos:
Sziasztok!
Az CNPS7000A-AlCu procihűtő felszerelhető Gigabyte 8PE667Pro alaplapra?
Köszi.[/quote]
Még nincs kész a kompatibilitási táblázat az intel alaplapokhoz, de hamarosan elkészül. Ez az info van a weblapon. Szoval holnapra lehet kész lesz
Majd megirom okés?
Elküldve: 2003. 12. 04. 07:43
idézet:
Ezt írta topeti:
Még nincs kész a kompatibilitási táblázat az intel alaplapokhoz, de hamarosan elkészül. Ez az info van a weblapon. Szoval holnapra lehet kész lesz
Majd megirom okés?[/quote]
A Zalman weblapra gondolsz?
Ott Már szerepel egy ideje ez a "hamarosan elkészül" szöveg.Na mindegy,már megrendeltem,Ha nem lesz jó,legfeljebb lesz egy eladó Zalmanom.![]()
Elküldve: 2003. 12. 04. 18:22
idézet:
Ezt írta karlos:
A Zalman weblapra gondolsz?
Ott Már szerepel egy ideje ez a "hamarosan elkészül" szöveg.Na mindegy,már megrendeltem,Ha nem lesz jó,legfeljebb lesz egy eladó Zalmanom.[/quote]
Igen arra gondoltamNem szoktam nézegetni a 478 lábúakat.
Bátor vagy![]()
Elküldve: 2003. 12. 08. 14:23
A Zalman CNPS7000A-Cu-t próbálta már valaki MSI 845PE Max2-es lapban? Belemegy? A Zalmann honlapon még mindig nincs kész a kompatibilitási lista
kösz.: begbie
Elküldve: 2003. 12. 08. 15:58
idézet:
Ezt írta begbie:
hello!
A Zalman CNPS7000A-Cu-t próbálta már valaki MSI 845PE Max2-es lapban? Belemegy? A Zalmann honlapon még mindig nincs kész a kompatibilitási lista![]()
kösz.: begbie[/quote]
Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert a héten még meg szeretném venni. Azt mondta a pixeles srác vigyem be, és meglátjuk, dehát nem szívesen cipelem el a Bajza utcába a gépet...
Beszúrok egy pár képet, hátha segít a segítésben
![]()
Ezen a lapom látszik, bekarikáztam azokat a helyeket, amelyek szerintem problémásak lehetnek. Annyi a különbség, hogy az én lapomon a foglalat mellett balra nem hat, csak 4 kondi van:
![]()
Másik oldalon jön a táp felől a sok vezeték, de szerintem nem olyan magas, hogy baj lehetne:
![]()
Szóval szerintetek elfér a borda? Rögzítés?
Előre is kösz.: begbie
Elküldve: 2003. 12. 08. 18:41
A pixelnél van ilyen cucc?A varázspálcától rendeletem,de valahogy nem akar megérkezni.
Elküldve: 2003. 12. 08. 19:18
idézet:
Ezt írta karlos:
Begbie:
A pixelnél van ilyen cucc?A varázspálcától rendeletem,de valahogy nem akar megérkezni.[/quote]
Van, legalábbis ma még volt...
Elküldve: 2003. 12. 11. 02:05
P4P800-ra felmegy rendesen remélem.
Igazából egy 1.6A-ra szeretném még van benne tartalék szerintem és nincs szivem eladni.. már két éve dolgozik
Szerintem a 7ka-Alcu kihozna még egy kis kakaót...
Elküldve: 2003. 12. 11. 15:52
Végre sikerült beszereznem egy CNPS7000A-Cu-t.
A Gigabyte 8PE667Pro alaplamomra simán "ráment".
Bocsi,hogy csak ilyen képet tudok beszúrni,de nincs digigépem.Remélem a lényeg azért kiderül.
A két piros vonal jelzi a 2db.hűtő-tartót,a sárga pedig a bordán található ellendarabot.
Elküldve: 2003. 12. 11. 18:11
idézet:
Ezt írta begbie:
Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert a héten még meg szeretném venni. Azt mondta a pixeles srác vigyem be, és meglátjuk, dehát nem szívesen cipelem el a Bajza utcába a gépet...
Beszúrok egy pár képet, hátha segít a segítésben
![]()
Ezen a lapom látszik, bekarikáztam azokat a helyeket, amelyek szerintem problémásak lehetnek. Annyi a különbség, hogy az én lapomon a foglalat mellett balra nem hat, csak 4 kondi van:
![]()
Másik oldalon jön a táp felől a sok vezeték, de szerintem nem olyan magas, hogy baj lehetne:
![]()
Szóval szerintetek elfér a borda? Rögzítés?
Előre is kösz.: begbie[/quote]
Mivel nem nagyon jött segítség, kockáztattam, és szerencsére nem faragtam rá.
Bár a 3. képen látható kábelköteg egy kicsit útban van, de épp kihajlik a borda alól. Egy picit hozzáérnek a kábelek a rézbordához, de nem vészes...
Csak leírtam, hátha valakinek hasonló ötlete támad...
üdv.: begbie
Elküldve: 2003. 12. 11. 22:45
Abit nf7-es lapon a Zalman-nb32j northbridge hűtő mellet elfér a zm80ahp vga hűtő?
Előre is köszi!
Elküldve: 2003. 12. 13. 12:49
Te álló házba szerelted be a Zalmant?Ha igen,valamivel külön rögzitetted?Mert most hallottam,hogy egy idő után,a nagy súlytól eltörik az alaplap.Ez igaz?Van valakinek erről tapasztalata?
Elküldve: 2003. 12. 13. 14:29
idézet:
Ezt írta karlos:
begbie:
Te álló házba szerelted be a Zalmant?Ha igen,valamivel külön rögzitetted?Mert most hallottam,hogy egy idő után,a nagy súlytól eltörik az alaplap.Ez igaz?Van valakinek erről tapasztalata?[/quote]
Ezt sem meg nem erősíteni, sem cáfolni nem tudom
Álló házba szereltem, mint ahogy szerintem az emberek 90%-a. Az biztos, hogy van súlya, és ahogy nézegetem, lehet, hogy picit hajlik az alaplap, de azért széttörni csak nem fog...
Ha mégis eltört, szólok![]()
üdv.: begbie
u.i.: egyébként olyan 5-6 fokkal lett hűvösebb a proci, és terhelve sem emelkedik annyira a hőmérséklet, mint nélküle.
A halkságától viszont annyira nem ájultam el. Normál módban talán egy icipicit halkabb, mint az Intel gyári hűtője...
[ 2003. december 13.: begbie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 13. 15:09
Elküldve: 2003. 12. 13. 16:30
idézet:
Ezt írta begbie:
Álló házba szereltem, mint ahogy szerintem az emberek 90%-a. Az biztos, hogy van súlya, és ahogy nézegetem, lehet, hogy picit hajlik az alaplap, de azért széttörni csak nem fog...
Ha mégis eltört, szólok[/quote]
Alaplapot az osszes csavarlyuknal fel kell fogatni a hazba, akkor nem fog elhajlani.

Súgó
A téma zárva.