HWSW Informatikai Kerekasztal: Zalman hűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zalman hűtők

#801 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 08. 23:36

idézet:
Ezt írta zetecR:

Köszi.
Közben elolvastam az Anandteches táptesztet is, és gyakorlatilag a legcsendesebb és legstabilabb tápnak hozták ki a 400-as Zalman.
Úgyhogy az lesz. :)
[/quote]

Igen a Zalman táp az egyik leghalkabb. Ami még ennyire jó és ugyan annyi a hangja, az a FSP táp. Azt is lehet kapni a Pixelben, és kicsit olcsóbb is. Az FSP-k nagyon jó tápook.

Üdv!

[ 2004. február 09.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#802 Felhasználó inaktív   cecko13 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 02:20

CASTORR!!!!!!!!!

küldtem mailt hogy hol kapsz kábel burkolót!!!

#803 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 10:04

tudom hogy nem a legmegfelelőbb hely, de szeretném megkérdezni hogy hol lehet kapni az alábbi dolgokat:

[url="http://"http://www.spire-coolers.com/hdd.asp?ProdID=37"]spire ramcool[/url]

vantec ddr-a1c

(szétnéztem már a neten de csak nagykerben találtam pl ramiris, pulsar. ezeknél sajnos nemtudok vásárolni, meg a fórumot is átböngésztem már de nemakadtam rá)

ha rakok at ati9800pro-m ra egy zalman ZM80C-HP -t akkor attól még tudok rakni a memokra ilyen spire ramcool-t? elférnek? mert a memok baromi forróak szoktak lenni.
érnek ezek valamit egyáltalán?

köszi előre is.

[ 2004. február 09.: Repiv szerkesztette a hozzászólást ]

#804 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:06

idézet:
Ezt írta Repiv:
...
ha rakok at ati9800pro-m ra egy zalman ZM80C-HP -t akkor attól még tudok rakni a memokra ilyen spire ramcool-t? elférnek? mert a memok baromi forróak szoktak lenni.
érnek ezek valamit egyáltalán?

köszi előre is.

[/quote]

Nálam a gef4 Ti4200-as Leadtek esetén a hátoldal felől csak 8-9 mm van a memória és a zalman borda között (a proci felőli oldalon nincs gond). Nem tudom, hogy az általad keresett hűtőborda milyen magas, de vannak módszerek, amivel le lehet csökkenteni a magasságát... ;)

Én azt tanácsolom, hogy ne ragaszd fel a bordákat, hanem csipesszel rögzítsd. Könnyebb szerelni...

Sztem érdemes hűteni a ramokat. Elvileg jó néhány MHz-t nyersz vele, ha megpróbálod felcibálni a mem órajelét.

[ 2004. február 09.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#805 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:22

idézet:
Ezt írta Charles:

Igen a Zalman táp az egyik leghalkabb. Ami még ennyire jó és ugyan annyi a hangja, az a FSP táp. Azt is lehet kapni a Pixelben, és kicsit olcsóbb is. Az FSP-k agyon jó tápook.

Üdv!
[/quote]

Antec Truepower 380W [url="http://"http://www.antec-inc.com/us/pro_details_powerSupply.php?ProdID=20380"]Antec TRUE380S[/url]

Zalmannál is halkabb!

[ 2004. február 09.: Lufinyul szerkesztette a hozzászólást ]

#806 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 15:15

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Antec Truepower 380W [url="http://"http://www.antec-inc.com/us/pro_details_powerSupply.php?ProdID=20380"]Antec TRUE380S[/url]

Zalmannál is halkabb!

[ 2004. február 09.: Lufinyul szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

És a nyagyobbak is halkak?
Egyébként mennyire halk? Mert nem látok erre vonatkozó infó az Antec oldalán. Vagy csak szimplán vak vagyok. :)
Melyik nagyker árulja? Mert a Zalman a Juventusból lenne.

[ 2004. február 09.: zetecR szerkesztette a hozzászólást ]

#807 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 15:31

idézet:
Ezt írta zetecR:

És a nyagyobbak is halkak?
Egyébként mennyire halk? Mert nem látok erre vonatkozó infó az Antec oldalán. Vagy csak szimplán vak vagyok. :)
Melyik nagyker árulja? Mert a Zalman a Juventusból lenne.

[ 2004. február 09.: zetecR szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Az a baj hogy nem lehet külön kapni csak házzal együtt, pl. Antec Sonata-ban van ilyen táp!
Senerit KFT a forgalmazó!

#808 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 15:50

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Az a baj hogy nem lehet külön kapni csak házzal együtt, pl. Antec Sonata-ban van ilyen táp!
[/quote]

Isten vagy, Lufinyul!

Hatalmas akció Antec-éknél. PlusView 19.000 rugó, már régóta szemezgetek vele.
És akkor a nagyobb tápok is csendesek? Vagy vegyek bele Zalmant?

#809 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 15:54

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

[/quote]

Kűttem egy KCS-t! ;)

#810 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 23:16

idézet:
Ezt írta zetecR:

Isten vagy, Lufinyul!

Hatalmas akció Antec-éknél. PlusView 19.000 rugó, már régóta szemezgetek vele.
És akkor a nagyobb tápok is csendesek? Vagy vegyek bele Zalmant?
[/quote]

Köszi a KCS-t :D A nagyobb tápjaik már 2 ventisek szal vmivel hangosabbak! Nekem az a bajom a Zalman táppal hogy amikor bekapcsolod a gépet nincs hangja, de ha terhelés alatt van a gép pl. pár óra játék akkor biza a táp is felpörög s hallani egyből!

#811 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 23:55

Lufinyul: Igen, igaz de mint írtad is, csak együtt kapható a házzal...

Repiv

Vegyél Coolemaster kis rambordákat, azok beférnek a Zalman HP-ok alá (elvben), viszont nem BGA-ramra valók... :(
Olyat csak a Vantec Iceberg4-hez láttam itthon. Külföldön pl. az OCZ is árul BGA réz bordát...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#812 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 00:38

Most komolyan, mibe kerül kettévágni azt a szerencsétlen bordát !? Én is azt tervezem, hogy veszek jó kis thermaltake mem bordát, és szépen "felszeletelem" akkorára, hogy jó legyen a videomemre. Jó lesz az , remélem. Vagy van valakinek tutibb ötlete !?
[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

#813 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 11:38

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Nekem az a bajom a Zalman táppal hogy amikor bekapcsolod a gépet nincs hangja, de ha terhelés alatt van a gép pl. pár óra játék akkor biza a táp is felpörög s hallani egyből!
[/quote]

Pfff... Egész heti munkám, amit a csendes táp kiválasztásának szenteltem, semmivél lett ezzel a kijelentéseddel.
Az ominózus Anandteches teszt szerint 21dBA ambient noise mellett alapjáraton 28 dB-s, 20 perc terhelés után is csak 32.5 dB, ami a mezőny egyik legjobbika.
Ezért gondoltam a Zalman, no meg az interferencia vizsgálat is elég meggyőző, feltéve ha tényleg korrekt :).
A 2 ventis tápok meg azért nem tűnnek (számomra) szimpatikusnak, mert ugye a táp mérete adott. Hátsó venti és elektronika mindegyikben van, és így (megint csak szerintem) plusz ventineknak helyet a hűtőbordák méretének csökkentésével tudnak szorítani...
Úgyhogy a fent elgodolás alapján Zalman, vagy a sokat favorizált Aopen 350W-os, 12cm ventis, csak ott meg kevésnek tűnik a 350W, ill. a 12V-hoz tartozó teljesítmény.
Sőt, az is zavaró tud lenni tápválasztásnál, hogy sok akármilyen tápra megesküsznek, hogy ha a fülüket odateszik mellé, akkor sem hallják a hangját, csak nem mindegy, hogy valami alapzajos irodában tűnik halknak az a bizonyos táp, vagypedig nekem a dolgozószobában, gyakorlatilag tökéletes csendben...

#814 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 14:33

Még egy kérdésem lenne.
A tápból kijövő kábeleket milyen hosszúra lehet toldani?
Mert lehet, hogy vízhűtés lesz belőle, és akkor a pumpát, a radiátort és a tápot felraknám a padlásra, de az kb 3 méterrel magasabban van a géptől.
Megoldahtó ennyi toldás?
Vagy inkább maradjon lent a táp, és azt is vízzel kellene hűteni?

#815 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 14:45

idézet:
Ezt írta zetecR:

Pfff... Egész heti munkám, amit a csendes táp kiválasztásának szenteltem, semmivél lett ezzel a kijelentéseddel.
Az ominózus Anandteches teszt szerint 21dBA ambient noise mellett alapjáraton 28 dB-s, 20 perc terhelés után is csak 32.5 dB, ami a mezőny egyik legjobbika.
[/quote]

:D Tudod te mekkora az a 32.5 dB? Egy csendes szobában már a 25 dB-elt is hallod! Nekem is sajnos ez a bajom hogy mindent le tudok halkítani, egyedül a tápom hangos azt hallani. Amit írtam Antec táp kiba halk de csak 380-as s házzal együtt adják. A többi táp közül lehet hogy a Zalman a legjobb szal rosszul nem jársz vele sztem, csak nem lesz olyan halk mint várnád!

#816 Felhasználó inaktív   ekezetnelkul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 02. 11. 11:39

Hali!

Megnéztem a Zalman oldalán, azt mondja a 7000A-Cu ra, hogy
nem megy bele az Abit NF7-S be. :(
Valaki meg tudja ezt cáfolni???

Kösz

#817 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 17:09

Sajnos én csak azt tdom megerősíteni, hogyha ők azt írják, akkor 100% hogy nem megy rá. Ennek okai le vannak írva, vagy nincs 4 lyuk, vagy vannak 55mm magasságban a környékén kondik vagy mások. És van még egy ok asszem. Szal ha ők nemet mondanak, akkor bukta.
Viszont tudom ajánlani az Epox 8rda3i-s lapot, arra rámegy, és egy igen jó lap is. Nézd meg. Másik amire rámegy, az az én DFI-m, de ezt az infinty-t nem ajánlom, mert 2őt vittem már vissza gariba, és mostmár lanparty-t kérek hátha az jobb. :confused:

[ 2004. február 11.: GuguGuru szerkesztette a hozzászólást ]
[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

#818 Felhasználó inaktív   Gabox 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 18:26

hi

szerintetek egy zM-NB32J bordával ki lehet váltani egy Gef2 GTS-en figyelő kisborda-kisventi combót?
a northbridge-en lévő hasonló párosítást már lecseréltem egy ZM-NB47J-re és 5 fokkal lett hidegebb, úgy hogy a proci venti semmit sem fúj a bordára :eek:
én sztem bírná, de egy megerősítés jól jönne :)

#819 Felhasználó inaktív   4nick8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 11. 20:50

En akarmennyit jatszok a Zalman 400W nem porog fel es nem is hallani.

#820 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 21:06

idézet:
Ezt írta 4nick8:
En akarmennyit jatszok a Zalman 400W nem porog fel es nem is hallani.[/quote]

És mivel van megterhelve?

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +