HWSW Informatikai Kerekasztal: AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1781 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:28

arn!

Miért nem teszel passzív hűtőt a procira?
Mínusz egy ventilátor, mínusz zaj, és még elromlani sem tud :)

A VGA-n nem tudom milyen hűtő van - kifelé fúj? Ha igen, miért melegíti így fel a vinyót? :think:

#1782 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:40

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:28

arn!

A VGA-n nem tudom milyen hűtő van - kifelé fúj? Ha igen, miért melegíti így fel a vinyót? :think:

8800 GTS mellett nincs értelme passzív proci hűtésnek. Úgy saccolom az a leghangosabb a gépben.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1783 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:35

Idézet: Csoszi - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 7:55

Egy kérdés a P150-nel kapcsolatosan: a mobilrekket milyen festékkel, hogyan festetted szép fehérre? Tartósnak mutatkozik? Nem pattogzik le?

Amúgy igen szép az új házikó is!

de lejon sajna - pedig csak neha hasznaltam backupra. szimpla feher festek volt. azota kerulom az ilyen csicsas frontokat. mert jol nez ki, amig nem hasznalja az ember (tesz bele vmi meghajtot).

orulok, hogy elnyerte tobbetek tetszeset a haziko. az hogy meddig marad, az annak fuggvenye, hogy a jovobeli matxes lapok milyenek lesznek. sajna tuningra egyedul az abit figyel. elvagni meg nem akarom magam annyira a hwujdonsagoktol.

c2d volt mar, azt kibirom, hogy nem az megy benne (meg sokkal nem is lassabb egy alapfeszes tuningnal).

#1784 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:41

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:28

arn!

c2don probaltam ninjaval. jo volt, de a kornyezet baromira elkezdett melegedni (fetek stb). es ahogy pietrosz irja... ez a 8800gts gyari hutoje. a hangszigeteles miatt nem sok hallatszik ki belole, de azert hallani. ehhez lottem be a tobbi ventit. a fronton  es a hatso ventit hallani meg kicsit. pedig nem hangosak (800-1000rpm). ejjel ha tok kuss van a szobaban akkor halk gepzaj van (szolid mely tonussal), nappal joforman semmit se hallani belole. pl egy rogzitett vinyo egy atlagos hazban hangosabb, mint ez az egesz igy egyutt.

ehhez kepest a gumis rogzitesu ac huto a szigetelt hazban alacsony fordulaton hangtalan.

#1785 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 10:07

Idézet: arn - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 9:35

de lejon sajna - pedig csak neha hasznaltam backupra. szimpla feher festek volt. azota kerulom az ilyen csicsas frontokat. mert jol nez ki, amig nem hasznalja az ember (tesz bele vmi meghajtot).

Ez szomorú. Zománcfestéket használtál?

(Így jár az ember, ha túl szép és szokatlan házat vesz. Én is azt hittem, hogy elleszek a rejtett meghajtókkal, de azért csak kell valamiféle rekk is. Solo meg még nem volt piacon, amikor a P150-et vettem.)

#1786 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 07. 10:12

Mennyiből jött i így a ház, a szigetelés és a ventik? Ha szabad ilyen konkrét dolgoat kérdeznem.

Nekem is az a problémám, hogy van egy 6 helyes nagy Chieftec Dragonom, ami nekem tetszik is, meg a koliban jó volt, hogy massziv, stb, de most albiba fogok költözni, és lehet nem lesz ennyi helyem, mint itt, meg hát minek is ekkora.

Tehát a lényeg, hogy én is valami piciben gondolodok, viszont a tiédnél kisebbet semmiképpen, férjen be 2 optikai meghajtó, meg a 2 vinyó sem lenne rossz, de az eggyel is kiegyeznék. Nekem a gép filmnézésre, meg játékra kell, de mivel főleg Battlefieldezek csak, így nem kell egy erőművész.
KomposztWC

#1787 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 10:55

érdemes a felületet finom csiszolópapirral megdörzsölni előtte, akkor jobban tapad a festék, illetve kerülni a gagyi akrilokat, mert volt ami nálam kézmelegre felpuhult annyira, hogy el is engedte a felületet.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1788 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 11:08

Idézet: Csoszi - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 11:07

Ez szomorú. Zománcfestéket használtál?

(Így jár az ember, ha túl szép és szokatlan házat vesz. Én is azt hittem, hogy elleszek a rejtett meghajtókkal, de azért csak kell valamiféle rekk is. Solo meg még nem volt piacon, amikor a P150-et vettem.)

sima akril - ha a zomancot meg tudod normalisan csinalni, akkor biztos jobb. a hazhoz is jobban megy a fenyes felulet.

#1789 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 11:16

Idézet: Grillo - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 11:12

Mennyiből jött i így a ház, a szigetelés és a ventik? Ha szabad ilyen konkrét dolgoat kérdeznem.

Nekem is az a problémám, hogy van egy 6 helyes nagy Chieftec Dragonom, ami nekem tetszik is, meg a koliban jó volt, hogy massziv, stb, de most albiba fogok költözni, és lehet nem lesz ennyi helyem, mint itt, meg hát minek is ekkora.

Tehát a lényeg, hogy én is valami piciben gondolodok, viszont a tiédnél kisebbet semmiképpen, férjen be 2 optikai meghajtó, meg a 2 vinyó sem lenne rossz, de az eggyel is kiegyeznék. Nekem a gép filmnézésre, meg játékra kell, de mivel főleg Battlefieldezek csak, így nem kell egy erőművész.

a szigeteles nincs egy ezres, a ventik dbonkent 700-800forint volt. a haz az mar kemenyebb dio, mert nalunk az elod is vmi 28e penz.

de ket optikai nehezen fer be, az also lehet tul hosszu lesz a kilogo kabelek miatt (nalam ott van a kabelekek nagy resze). van ket vinyohely, de az egyik az egyik optikai helyen es az ezzel jaro problemakat mar irtam. a masik az also. olyanoknak ajanlanam, akik nem hasznalnak tobb periferiat. nekem sose volt tobb meghajtom. vinyom is max rackben. de majd most veszek egy usbs racket, a sok csatolos kavaras miatt ugyse comp sok rack mar egymassal.

amugy teljesitmeny teren - a 3dmark 2k6 9600 korul megy :) van 775os tuninglap is, de amds chipsettel, azt meg inkabb nem. akkor semmivel se lenne lassabb mint egy atxes konfig. most az uj chipsetekkel es procikkal remelem javul a felhozatal. egy hasonlo lapnak orulnek.

#1790 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 07. 11:57

Hát akkor még keresgetek, csak találok valami nekem valót. Ötlet?  :)
KomposztWC

#1791 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 13:37

vmelyik cubeba asszem lehetett tobb vinyot es meghajtot.

#1792 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 15:58

amugy en a mai napig nem ertem miert ezek a "nagy" hazak vannak elterjedoben (es olcsobban :think:) amikor az elektronika szinte minden egyes teruleten a miniaturizacio jelen van. valamelyik nap en is elgondolkodtam, hogy a francnak van ekkora nagy hazam amikor ugyanezt sokkal kis meretekben is meglehetne csinalni. ertem ez alatt hogy az alaplap lehetne kisebb. a tap is lehetne kisebb. az optikai meghajtok is (marmint a vastagsaga). es az egesz nyavalya beleferne egy szep kis "kocka" hazba mint pl a macmini. sokkal szebben is nez ki egy helyes kis valami, mint egy nagy doboz .stb.

nyilvan ez a megoldas a bovithetoseg rovasara is mehet. de ha eleve mar minden gyarto ilyen kis meretben gyartana mindent (alaplap, tap, vinyo, kartyak, meghajtok, stb), akkor ez sem lenne problema es szepen kis helyes dobozokba belefernenek ezek. persze nem azt modnom hogy ne legyenek ilyen nagy hazak mert serverbe az jobb talan meg meg kitudja hova, de otthonra/szorakozasra szerintem jobb a kisebb.

tudom hogy vannak ilyenek, de ezek dragabbak mint a megszokott nagyobb tarsai.. de miert? :think:
a szellozest is meglehet szepen tervezni ilyen kis hazaknal. 1 nagyobb venti es az egesz hazat gyakorlatilag atszelloztetne.

Szerkesztette: des 2007. 06. 07. 16:01 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1793 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:23

azert draga, mert retegtermek (plane nalunk) - meg talan az a legolcsobb modja, ahogy csinaltam. persze nem olyan kicsi mint azok, de szamos elonye is van.

#1794 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:24

Idézet: arn - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 6:32

szeretnek nektek bemutatni egy (szerintem) erdekes hazikot.

marciusban ram jott, hogy eladom en a pct ill egy olyan szintre degradalom, ami epp eleg. ez lett volna egy olcso x2es rendszer. igy fokozatosan megvaltam a @3.5gas c2ds rendszertol, a majd 50e forintos alaplaptol es haztol (antec p150). eladtam a videokartyat is (7900gto). kb 2006 oktoberetol szolgalt ebben a felallasban.

eloszor vettem vmi olcso videokartyat, aztan ezt is lecsereltem vmi integralt cuccra. neztem konzolt, hogy mi azzal jo baratok leszunk es hosszu esteket toltunk egyutt jatekkal. elmentem megnezni az x360at, de nagyon nem tetszett az egesz. a masik, hogy nincsenek hosszu esteim, sem idom altalaban jatszani. a harmadik hogy mar par het utan elkezdett hianyozni a hw butykolese. rajottem, hogy nem is azert kell jo vas, mert mindenfelet futtatok rajta es gyors legyen, hanem csak mert erdekel. viszont szerettem volna vmi uj iranyelvek alapjan ujraepiteni a gepet:

* legyen kicsi, kisebb (ez az ujdonsag)
* ferjen el egy proci, egy videokartya, egy vinyo, egy optikai
* jo ar/ertek aranyu - bar erre eddig is torekedtem, de az utobbi idoben elszaladt a lo. tehat legyen relativ olcso
* ezekhez a lehetosegekhez kepest gyors

hetekig nezegettem a "kocka" hazakat. az aopen/shuttle fele minigepek nagyon frakok, csak dragak masreszt 0 a kihivas es a bovithetoseg is szinte. a masik oldalon ott voltak az olyan matxes hazak, mint pl az antec nsk1300. ezekkel az volt a gond, hogy szinte mindnek volt valami hatranya - altalaban az, hogy alig fert el vmi hutes. es a hutesuk sem volt igazan megoldva (vagy csunya volt a haz, nem fert el vmi stb).

igy jott a kepbe az antec nsk3400. az aranyai a midi hazaket idezik, de terfogatra hasonlo meretu mint a kockahazak. szinte csak az alaplap mereteben kompromisszum. rakhatok bele nagy hutot, videokartyat (valszeg a 8800gtx is elferne, ami vicc, mert 10-15cmel hosszabb hazakban sem szokott). meg is rendeltem kulfoldrol, mert nalunk csak az elodjet lehetett kapni (talan meg most sincs itthon). ezen atvarialtak par dolgot - pl normalis meretu tap fer bele (ennek jobb a szellozese stb).

meretbeli differenica, az amugy sem nagy antec p150hez kepest:

ez szerintem is nagyon jó széria. Volt nálam még régebben tesztre az egyel nagyobb verzió, az nsk4400. TESZT
Nekem is nagyon megtetszett, gondolkodtam is rajta, hogy megveszem, de végül inkább egy nagyobb ház mellett döntöttem.

Csinos egy ilyen picúr, de azért a nagyobbakba könyebb szerelni, meg jobban befér a víz.
DFI LanParty UT P35-T2R - Core 2 Dou 6400 @ 3.5Ghz- 2x1Gb CSX Diablo 1200Mhz - ATI Radeon X1900All-In-Wonder- 2x36Gb Western Digital WD360ADFD@RAID 0- Samsung SP2004X 200Gb - NorthQ Giant Reactor 1000W - Codegány ház

Képek a vízhűtésemről

#1795 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 16:35

Idézet: Tomi84 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 17:24

Csinos egy ilyen picúr, de azért a nagyobbakba könyebb szerelni, meg jobban befér a víz.

a kartyakat ilyesmit konnyu (vagyis mar azt sem, hogy a vinyot igy raktam), de a tobbi az egy remalom. pl ha vmi kabelt el akarok tuntetni, akkor tapot, optikait ki kell csavarozni, hogy a kis resen atferjen. ehhez persze a vinyot es a videokartyat sem ar kiszedni, hogy a kotegelest normalisan meg lehessen csinalni.

de belefer. vmit vmiert. nekem tetszik az egesz - csak a matxes felhozatal nem az igazi :( elmeletileg kellett volna mar megjelennie 965os abitnak. de nem jott ki azota se. kar.

szellozese szvsz jobb mint a p150e (vinyot kiveve). hianyoltam a driveoknal a csavarozasi lehetosegeket korabban. utalom a sineket. ki a fene szedegeti ki gyakran? sok haznal meg olyan berakas utan, mintha ugy dobaltam volna be (p150nel kifogastalan volt ez is - pedig milyen aprosag ez).

Szerkesztette: arn 2007. 06. 07. 16:38 -kor

#1796 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 13:00

Az én házikóm bele jelenleg így fest....

Csatolt fájl:

"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1797 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 13:13

És ilyen szemből...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Gabberzon 2007. 06. 09. 13:13 -kor

"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1798 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:35

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Jelenleg ilyen. Ez kb 90%os. Még a világítás, venticserék és a radira 3 egyforma venti és kisebb rendezgetések vannak hátra. Próbáltam elrejteni a kábeleket nem nagyon sikerült... :(
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#1799 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:00

;)

Idézet

Kép[/url]KépKép

#1800 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa