A képen a második számú gépem belseje látható. (Asus A8N-E, A64 3000+ @ 1800 MHz, AC Silencer 64, 2x512 Geil DDR, Gigabyte x700, Seagate Pata 160 GB, Pioneer 110D DVD író, Chieftec 420W). DVD/DivX lejátszás, mp3-ak stb. régebbi játékok játszására használom. Ilyen-olyan innen-onnan megmaradt cuccokból raktam össze. A ház megjelenése nem túl exlúzív, bár a belseje tartogat meglepetéseket.
Külön szeretném felhívni a figyelmet a szokatlan táp elhelyezésére. Igen,a tápot 90 fokban el kell forgatni. Kicsivel nagyobb CPU hűtők ezzel a zseniális megoldással be sem férnek. Pl. egy Freezer teljesen esélytelen lenne. Feltételezem, hogy a házat irodai gépekre tervezték. A kábelekkel sajnos nem nagyon tudtam mit kezdeni, de ilyen házban szerintem senki sem tudna. Annyit tudtam csinálni, hogy valamennyi szükségtelen kábelt besuvasztottam a DVD-író és a hátlap közti apró résbe. Így napfényre került a ramok egy része. Gondolkodtam azon, hogy néhány szükségtelen kábelt egész egyszerűen levágok a tápról, de aztán mégse csonkítottam meg, pedig nagyon nincs szükségem ennyi molex, sata stb. csatlakozóra csak útban vannak. Majd ha összeszedem minden bátorságom.
Két fő zajforrás van. Az egyik, a súlyosabb a tápban lévő két 8 cm-es venti, amivel már sok mindent csináltam portalanítottam, olajoztam stb, de nem használt semmit. Két db. 8 cm Nglide ventis cserén gondolkodom meg egy fordulatszabályozón, amivel lehetne állítani, de igazság szerint nem szeretnék túl sokat költeni a gépre. Meg aztán a táp hűtésének berhelése sem egy szerencsés dolog. Valaki itt a fórumon mondogatja, hogy a 8 cm ventis tápok mennyire jók, hát nem jók, legalábbis ez abszolút nem, borzasztó hangos. Lehet, hogy vérző szívvel ugyen, de cserélni fogom.
A második zajforrás a nem fiatal x700-as ventije nem kicsit zörög, lövésem sincs, hogy mit lehetne vele kezdeni, olcsó és hatékony megoldással bárki előrukkolhatna. Valszeg egy "új" vga fogja megoldani a problémát. Az Nvidia 7-es és 8-as szériájával szimpatizálok.
Volt még egy harmadik igen komoly zajforrás, mégpedig a méltán hírhedt alaplapi chipset hűtő, de azt kivágtam mint macskát szarni.
A CPU hűtő szinte hangtalan, a vincsihűtő és az első egyébként kék ledes hűtő hangtalan, mert 5 V-on üzemeltetem őket.
Apropó vincsi hűtő. Saját kézzel gyártottam le egy darab funér lemezből meg egy 8 cm-es ventiből. Teljesen szabványos 3.5-ös méretű, csak a ház készítő szeszélye miatt nem kerültek a házba a vincseszteres részre ilyen pöckök, amikre csak rá kéne csúsztatni, ezért spárgával került megoldásra a rögzítése. 5-6 fokot hűt a HDD-n, ami amúgy hajlamos a melegedésre.