Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 03. 15. 19:41
Ami mar szinte biztos, hogy kell nekem az a
- cpu blokk : CF-1
- vga blokk : Innovatek Coolmatic
- pumpa : Eheim 1048
radiator ugy nezki hazi gyartasu lesz, viszont a tobbi hianyzo alkatresz meg kerdeses. Azt szeretnem kerni, ha van, aki nagyon raer, es elegge otthon van a temaban, errol a cimrol irja le nekem a hianyzo dolgokat, (tartaly, gyorscsatlakozo, ilyesmi), hogy mit vegyek meg hozza.
Koszi
Elküldve: 2004. 03. 15. 22:02
idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
Na, ugylatszik, mostmar ossze kell jonnie a cuccnak. Egy cimboram tud hozni dolgokat kulfoldrol, pontosabban a [url="http://"http://www.watercooling.de"]www.watercooling.de[/url] -rol.
Online shopban szerintem te is vasarolhatsz
Ami mar szinte biztos, hogy kell nekem az a
- cpu blokk : CF-1
A tesztek szerint majdnem olyan jo az 1A-HV2 blokk
- vga blokk : Innovatek Coolmatic
- pumpa : Eheim 1048
radiator ugy nezki hazi gyartasu lesz, viszont a tobbi hianyzo alkatresz meg kerdeses. Azt szeretnem kerni, ha van, aki nagyon raer, es elegge otthon van a temaban, errol a cimrol irja le nekem a hianyzo dolgokat, (tartaly, gyorscsatlakozo, ilyesmi), hogy mit vegyek meg hozza.
Kell egy output csatlakozo az Eheim pumpahoz. Tartaly barmelyik jo, kiveve amihez irjak hogy vmi Hydor pumpahoz valo. Meg ha nem kulso tartalyt akarsz, akkor arra is figyelj. Javaslom meg a toresgatlo rugot, ez gyakorlatilag egy kb 8cm es rugo, amit ra lehet huzni a csore, hogy ne torjon meg. Radiatorhoz esetleg kellhet egy ilyen: Fitting 1/4" straight with sealing for 8x1 tubes. Tartalyt hetente erdemes nezegetni utantoltes miatt, erdemes esetleg egy nagyobb tartalyt valasztani. Ezeket mind meg tudod nezni egy probarendelesnel.
Koszi[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 15. 23:15
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Ez egy kicsit tömörre sikeredett[/quote]
![]()
Elküldve: 2004. 03. 16. 00:17
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Ez egy kicsit tömörre sikeredett
Azért hülye az ember, hogy ne legyen okos!) ja
[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 16. 09:36
idézet:
Ezt írta Etele:
Igen, azért komplett rendszer, mert minden benne van.De szigorúan csak deszt.vizet használj az adalék mellé.
RE: na most olvasom a site-ját:
"Pre-installed and filled with patented non-conductive liquid"
Tehát elvileg készre szerelve kapod, csak rá kell pattintani a blokkokat a rendszerre.
Azért a szivárgásellenőrzést ne hagyd ki, biztos ami biztos.
Te nem olvasol utána, hogy mit veszel?![]()
[ 2004. március 11.: Etele szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Bahhhh.....pedig már örültem, hogy picit szerelhetek is...
...annyira nem merültem(!) bele...
:)Bár inkább csak teszteket olvastam róla, és ott nem írták, hogy fel van töltve, stb...
1ébként úgy néz ki e 7en csüt.ön jön. szombaton megyek érte,--> jövő 7 teszt!
csocsesz a helpért majd írok, h mennyire trabi ez a watercooling kit.
x
[ 2004. március 16.: carr szerkesztette a hozzászólást ]
Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2004. 03. 16. 09:53

a belso kialakitas egyenlore maradjon titok.
[ 2004. március 16.: arn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 16. 10:02
idézet:
Ezt írta arn:
anno vkinek igertem par preview kepet. mivel a kulso 90%ban mar vegleges, csinaltam parat. ime a tws
képek
[ 2004. március 16.: arn szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igényes munka....szép szép.
tényleg érdekel a belseje. Ja és a feltöltöd az hogy nézki kompleten, csak a teteje látszék. Ez nmem gyári ugye?
Elküldve: 2004. 03. 16. 10:28
idézet:
Ezt írta arn:
anno vkinek igertem par preview kepet. mivel a kulso 90%ban mar vegleges, csinaltam parat. ime a tws![]()
[ 2004. március 16.: arn szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
E nagyon brutálisan néz ki, le a kalappal.
Csak gratuláni tudok hozzá!!
Elküldve: 2004. 03. 16. 11:28
idézet:
Ezt írta arn:
anno vkinek igertem par preview kepet. mivel a kulso 90%ban mar vegleges, csinaltam parat. ime a tws
...
[/quote]
Gusztusos, grat.![]()
Elküldve: 2004. 03. 16. 12:23
idézet:
Ezt írta oalex:
Igényes munka....szép szép.
tényleg érdekel a belseje. Ja és a feltöltöd az hogy nézki kompleten, csak a teteje látszék. Ez nmem gyári ugye?[/quote]
a hatulja is latszik. sejtet vmit a belso kialakitasbol, nem eppen igy nez ki egy chieftec hatulja.
egyebkent persze, hogy fel lesz toltve, mivel web is keszul(t) hozza. ha minden klappol majd arulni szeretnenk. egyebkent az utolso szogig sajat tervezes (ahol lehet kivitelezes).
a szar kepekert bocs, de egyenlore erre nem volt idom. a modding kiallitason majd meg lehet nezni (mert lehet addig nem jelentkezunk a webbel). attol felek is egy kicsit, hogy moddingnal szeretnenk indulni, de tulajdonkeppen nem is az, hiszen nem lesznek se fenyek, se kivagas, se tuttifrutti szinek, csak egy normalisan osszerakott sajat tervezesu vizhuteses haz, egyedi megoldasokkal.
Elküldve: 2004. 03. 16. 12:26

lesz ez meg jobb is.
Elküldve: 2004. 03. 16. 12:39
Most már értem a réz "kupak"-ot.

Azok ott hátul venti hangerőszabályzó gombok?
Igényes, szép munka! Gratulálok hozzá!
Üdv.: Janó
Elküldve: 2004. 03. 16. 12:43
Küldtem egy privit régebben.
Válaszolj légyszi.
Elküldve: 2004. 03. 16. 12:59
Na mér'ne?
szintén "grat"!

Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2004. 03. 16. 13:12
idézet:
Ezt írta toth_j:
Arn!
Most már értem a réz "kupak"-ot.
Azok ott hátul venti hangerőszabályzó gombok?
Igényes, szép munka! Gratulálok hozzá!
Üdv.: Janó[/quote]
koszi
vegso soron a hangerot szabalyozza. a ventieket. ugy probalom megtervezni az egeszet, hogy a benn levo hutes melle egyaltalan ne kelljen semmilyen kulon hutes a hazba.
a rezzel kapcsolatban: a felulet gyors megfeketedeset mivel lehet elosegiteni (mint amikor erosen oxidalodik)?? a belso reszre kellene, hogy ne maradjon foltos. gyanitom elobb utobb igy is megfeketedik... az oldoszerek miatt nem merem semmivel sem "kezelni". bar ez mar nagyon szorszal hasogatas, de gondolok azokra is, akik a meg vizzel fel nem toltott tartaly belsejet szeretnek nezegetni![]()
Elküldve: 2004. 03. 16. 13:12
Nézegetem-nézegetem, de a ház felső részén csak nem értek valamit...

Teljesen kivágtad a ház belső vázának tetejét?
A külső burkolatot le lehet úgy szedni, hogy a felső lap a helyén maradhat?
Ha nem, akkor hogy tudod a felső szerelt lapot kifordítani úgy, hogy a csövek se feszüljenek, a víz se ömöljön ki? Vagy olyan hosszú csöveket építettél be?
Megmagyarázod? Persze, ha nem üzleti titok... :o

Naplopó! Nem kaptam meg a leveled sajna.

Elküldve: 2004. 03. 16. 13:15
Elküldve: 2004. 03. 16. 15:33
idézet:
Ezt írta arn:
persze, a helyen marad. ilyen a chieftec haz kialakitasa, csak az oldallapok kerulnek le rola szereleskor.[/quote]
Áh, klír!(Erre nem figyeltem, amikor a Codegen-emet vettem...)
Más...
A réz gyorsított oxidálását szerintem pl. úgy is megpróbálhatod, hogy Hyperol tartalmú vízbe rakod a darabot néhány percre.
(Én NYÁK lemezek házi gyártásához szoktam ezt sósavba keverni. A Hyperol a folyamatban az oxidáló szer és a sósav marja le a képződött réz-oxidot...)
Hyperol-t pl. tabletta formában lehet gyógyszertárban kapni.
De az éles bevetés előtt azért teszteld az elvet egy próbadarabon!![]()