idézet:
Ezt írta toth_j:
Áh, klír!(Erre nem figyeltem, amikor a Codegen-emet vettem...)
Más...
A réz gyorsított oxidálását szerintem pl. úgy is megpróbálhatod, hogy Hyperol tartalmú vízbe rakod a darabot néhány percre.
(Én NYÁK lemezek házi gyártásához szoktam ezt sósavba keverni. A Hyperol a folyamatban az oxidáló szer és a sósav marja le a képződött réz-oxidot...)
Hyperol-t pl. tabletta formában lehet gyógyszertárban kapni.
De az éles bevetés előtt azért teszteld az elvet egy próbadarabon!![]()
Üdv.: Janó[/quote]
koszi! ilyeneket sose talal ki magatol az ember
mert arra apellalok... hogy polirozas utan oxidalom az egeszet, majd a ahol ujra fenyesnek szeretnem sidollal megtisztitom, ill festem (olyan festeket valasztottam, ahol lehet rozsdat is).
ez amugy mennyire veszelyes szer??? nem meginni akarom, de nem eszi le a husom csontig ugye?vagy gumikesztyu... az otthoniak mar rosszul vannak, hogy egyszer leegetem vagy felrobbantom a lakast kiserletezgetes kozben.
jah igen... es a koncentracio? mennyi vizbe mennyi tablettat?
a festek ekozben lehet felrobbant az erkelyunkon. epp du akartam fujni... egy fujas utan megallt, es csak szivargott belole a gaz meg vmi folyadek. felhivtam a festekboltot, azt mondtak lehetoleg ne nyomkodjamkiraktam, a biztonsag kedveert... remelem kicserelik, mert csutkan teli volt.
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 03. 16. 16:50
Elküldve: 2004. 03. 16. 17:07
idézet:
Hatóanyag: 1 g Carbamidum peroxydatum tablettánként
Ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja toroköblögetésre:
1 tabletta 1 dl vízben oldva. Egyéb fertőtlenítési célra: ahány százalékos hidrogénperoxid oldat szükséges, annyiszor 3 tabletta oldandó 1 dl vízben.
KÜLSŐLEG!
NEDVESSÉGTŐL VÉDVE, HŰVÖS HELYEN TARTANDÓ!
A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Tsz.: 11 422
Gysz.: 0310998
meditop
Hatóanyag: karbamid-hidrogén-peroxid;
Mire való, hogyan hat?
elbontja az elhalt szövettörmelékeket erélyes oxidáló és redukálószer fertőtlenítésre, vérzéscsillapításra használható habképződés által csökkenti a vérzést oldja a pörköket szagtalanítja és tisztítja a sebet
Ne szedje...
belsőleg (lenyelni nem szabad) tömény oldatban nyálkahártyára (izgató, károsító hatása miatt)
[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 16. 17:09
Elküldve: 2004. 03. 16. 18:22
idézet:
Ezt írta arn:
etele, naplopo: thx
lesz ez meg jobb is.[/quote]
na ez szép,akkor mi most ösze vagyunk veszve??????
én dicsértem meg elöször erre te meg neki álsz magyarázgatni nekem, és csak a többieknek köszönöd meg?
Ráadásul a kérdésemre nem is válaszoltál.![]()
U.I. a modolt hátulját megmagam is ki szurtam, nem kell rá felhivni a figyelmet! Tök jó.![]()
egyébként csak poénbol foditotad oldara a tápot vagy belül zavart valamit a gyári elhelyezkedése?
[ 2004. március 16.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 16. 18:29
idézet:
Ezt írta arn:
a hatulja is latszik. sejtet vmit a belso kialakitasbol, nem eppen igy nez ki egy chieftec hatulja.
egyebkent persze, hogy fel lesz toltve, mivel web is keszul(t) hozza. ha minden klappol majd arulni szeretnenk. egyebkent az utolso szogig sajat tervezes (ahol lehet kivitelezes).
a szar kepekert bocs, de egyenlore erre nem volt idom. a modding kiallitason majd meg lehet nezni (mert lehet addig nem jelentkezunk a webbel). attol felek is egy kicsit, hogy moddingnal szeretnenk indulni, de tulajdonkeppen nem is az, hiszen nem lesznek se fenyek, se kivagas, se tuttifrutti szinek, csak egy normalisan osszerakott sajat tervezesu vizhuteses haz, egyedi megoldasokkal.[/quote]
Most látom, hogy valoszinüleg félre értetél!!!
idézet:
a hatulja is latszik. sejtet vmit a belso kialakitasbol, nem eppen igy nez ki egy chieftec hatulja.[/quote]
nem is vitata senki
idézet:
egyebkent persze, hogy fel lesz toltve, mivel web is keszul(t) hozza. ha minden klappol majd arulni szeretnenk. egyebkent az utolso szogig sajat tervezes (ahol lehet kivitelezes).
[/quote]
Nem a képek feltöltésére gondoltam, hanem a viz feltöltöre (aminek most csak a teteje látszik, vagy roszul látom azt a kis karitkát a tetején?). Arra voltam kiváncsi, mert most akarok csinálni egy másikat magamnak.
idézet:
a szar kepekert bocs, de egyenlore erre nem volt idom. a modding kiallitason majd meg lehet nezni (mert lehet addig nem jelentkezunk a webbel). attol felek is egy kicsit, hogy moddingnal szeretnenk indulni, de tulajdonkeppen nem is az, hiszen nem lesznek se fenyek, se kivagas, se tuttifrutti szinek, csak egy normalisan osszerakott sajat tervezesu vizhuteses haz, egyedi megoldasokkal. [/quote]
ezt a részét értem
[ 2004. március 16.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 17. 09:54
a tartalyrol mar irtam a masik topikban: egyszeru vorosrez tartaly ket csonkkal es egy menetes kupakkal. ezt egyszeru megforrasztani, es a kialakitasa (kis peldanyszamban) is olcso. ne gondolj semmi extrara.
tapos dolog: minden a haz felso reszeben kapott helyet, azert van elforditva, hogy jobban elferjunk. de nem szeretnek elore "leloni" mindent, majd a belso kepek alapjan teljesen egyertelmu lesz az egesz... nem szeretek felkesz dolgokat mutogatni. tobb hetembe telt, mire mindent sikerult ugy megtervezni, hogy frankon elferjen.
Elküldve: 2004. 03. 17. 09:55
Elküldve: 2004. 03. 17. 10:41
idézet:
Ezt írta arn:
karbamid-hidrogén-peroxid - konkretan nem erre lenne szuksegunk? kaphato mas kiszerelesben?[/quote]
Én arról a karbamidról eddig nem tudtam.
Mivel viszonylag nagyobb mennyiségben használtam egy időben (akkor még mindenem volt az elektronika), rájöttem, hogy a tablettás megoldás nem a legolcsóbb.
Lehet kapni (ha a gyógyszertárosnak jó napja van) folyadék formában sokkal nagyobb töménységű hidrogén-peroxidot is.
Ez a költséghatékony változat.
Ezzel azonban már tényleg óvatosan kell bánni! Ha kezedre cseppen, rendesen megégetheti!
Üdv.: Janó
Elküldve: 2004. 03. 17. 16:06
Elküldve: 2004. 03. 17. 19:39
idézet:
Ezt írta arn:
hat tenyleg nem volt vmi olcso... par perc alatt tuti nem tortenik semmi semmekkora koncentracioban kell? fel literbe dobtam egy tablettat, otthon hagytam. remelem mire hazamegyek, szep fekete lesz.[/quote]
A gratula mind a terv részéről, mind a kivitelezés részéről!! A Fe˘3Cl is jó.
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 17. 21:42
Ha igen akkor tol-ig mibe fog egy ilyen buli fályni? nagyon nagy vonalkban.
pl: 120e-és-200e közöt? (szoval nagy vonalkban)
Ja és ha lehet egy magán véleményem....
az a rozsdamentes szin kür*va jol néz ki, szinte bele ront a fehér ház, szal én feketével csinálnám. De gondolom izlések és pofonok.
[ 2004. március 17.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 18. 11:09
nem lesz olcso egy ilyen ordasi fele rendszerhez kepest, de joval kedvezobb aru mint egy innovatek. igy elso korben majd blokkok lesznek, kesobb blank rendszerek. egy chieftec toronyban minden benne lesz ami a viz huvosentartasahoz szukseges (pumpa, radiator, feltolto stb) gyorscsatlakozokkal. nem lesz benne a tap, blokk, vagy egyeb "gepalkatresz".
ezek utan olyan blokkvariaciokat rendelhetsz hozza amilyet akarsz - elso lepesben "csak" 10 felet lehet csinalni vario alkatreszekbol, kesobb talan 20, 30 felet is. modularisan fejlesztheto, cserelheto. azt hiszem ilyet se nagyon volt meg
majd egyszerubb lesz elkepzelni az egeszet, ha vegre minden olyan lesz, mint szeretnem (vagy kozel olyan).
Elküldve: 2004. 03. 18. 11:18
idézet:
Ezt írta bicska:
A gratula mind a terv részéről, mind a kivitelezés részéről!! A Fe˘3Cl is jó.
Bicska[/quote]
thx
kiprobaltam nagyobb koncentracioval: kb egy dl vizbe nyomtam ket tablettat - a korabbi esetben semmi sem tortent. harom feluletet teszteltem, egy felcsiszoltat, polirozottat es patinazottat. a hatas? a folyadek besargult, es surubbe valt. a rezrozsdahoz hasonlo (tehat az a zold ize) foltok jottek rajta letre, egyebkent szepen pezsgett, tiszta buborek volt a blokk felszine. ez egy este alatt tortent... mit csinalok rosszul?
feketedni feketedett a legkevesbe![]()
Elküldve: 2004. 03. 18. 11:19
Elküldve: 2004. 03. 18. 14:11
idézet:
Ezt írta arn:
pontositanatok a korulmenyeket? pl viz mennyiseg, homerseklet, tisztasag, tabletta mennyiseg - a kezeles elott a felulettel nem kell semmit sem csinalni?[/quote]
Arn!
A hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak...
Megkérdeztem a felületkezelésben expert kollegát.
Azt mondta, hogy az a zöld izé, az a bázisos rézkarbonát.
Ez úgy jön létre, hogy nedves közegben oxidálódik a réz.
(Tehát a tipp sajnos rossz volt, sorry! Vígasztaljon, hogy a kísérleteid igazolták az elméletet.)
Feketedni levegőn szokott az anyag, de ő nem annyira tudta, hogy lehetne gyorsítani a folyamatot.
(Javasolhatnám, hogy oxigén dús lángba kellene tartanod, de nem szeretnék csuklani, ha vennél hozzá lánghegesztő felszerelést, és nem jönne be a tippem.)
Azt mondta még, hogy lehetne esetleg passziválni a felületet, kromátoztatni, vagy foszfátozni kellene, ekkor a réz nem oxidálódik, de ez otthoni barkáccsal már sajna nem működik.
Hope it helps...
Üdv.: Janó
Elküldve: 2004. 03. 19. 10:43
Elküldve: 2004. 03. 19. 19:27
idézet:
Ezt írta arn:
bakker... akkor most van gratiszban egy jo kis torokfertotlenitom?[/quote]
LMAO![]()
![]()
ez jó volt![]()
Elküldve: 2004. 03. 19. 22:47
Elküldve: 2004. 03. 22. 12:18