HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1101 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:04

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 13:10

Hehe  :D  Innova keverék volt benne csak és kb. 2 hónapig üzemelt ! 2 db Papst! venti van hozzá ezek zsír újak ráadásul ami eredetileg volt hozzá azt már felhasználtam a másik gépbe  ;) 5 hónapos kb. a Radi különben.
Árról megegyezünk, ha érdekel írj privit!

Köszi srácok de egybe szeretném megvenni a cuccost nem darabokban, ezen a rendeléses dolgon elgondolkodom, de az is lehet, hogy kiruccanok ausztriába valamikor!

#1102 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 08:04

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 14:23

Oks meggyőztél!  :D  Akkor marad a két maxi, mondjuk a sorrend pedig :
pumpából procira onnan alaplapra onnan egyik maxi, majd vidkártya, winyók és másik maxi.
Ez lesz a végleges  ;)

Lufinyul: engem érdekelne a dualradid, dobj egy mailt hogy mennyit gondoltál érte és pontosan melyik radi is ez.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1103 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 10:04

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 7:16

Zollka:

Kellett neked megmutatni az Alphacool oldalt ... :)

Már ott tartok, hogy lehet kompletszettet veszek :) (Amit persze később gazdaságossági okokból meggondolok, és marad a mostani :( )

Kérdés: (Tudom, hogy inkább a vízhűtés rejtelmei-be illene, de azt eccer-kétszer már végigolvastam, de a múltkori olvasás óta kb. 20 oldalt gyarapodott ... :) )

Néztem az Alphacool szetteket, meg kiszámoltam, miket rendelnék és a szett egyértelműen olcsóbb ...
De a szettek 6/8mm -es csövezéssel vannak ... én 8/10-esre gondoltam ...

Mekkora lehet (ha van egyáltalán) a teljesítménykülönbég emiatt? Vagy ezen ne is rágódjak?

Mindenképpen a 8/10-es csövezést ajánlom!Nekem a set-ek emiatt is részben,hogy 8/6-ra vannak méretezve nem túl szimpatikusak...Ha nem setben veszed akkor simán megoldható a 8/10-es csövek, csak olyan csatlakozókat kell venni hozzá! Másrészt arra figyelj oda ,hogy az újabb csatlakozók csavarmenete G1/4" míg a régebbieké G1/8"átmérőjű! Tehát létezik G1/4"-ből 8/10-es és G1/8-ból 8/6 és 8/10 csőhöz is...A G mindig a csavarmenet átmérője! A GPU/NB blokkoknál szerintem vedd az Alphacool NexXxoS GPX szériát ,van ATI-ra is és Nvidia-ra is külön ezt majd figyelmesen nézd meg...HA CPU blokkot veszel és a Nexxxos XP-t ajánlanám ha már egyszer veszel :) HA nem akarsz ennyit kiadni érte akkor marad a HP Pro amit később upgradelni lehet XP-re viszont a HP Pro-nál vigyázz mert az G1/8"-as így ahhoz olyan csatlakozót rendelj ami 8/10-es mert alapból 6-8-ast adnak a G1/8"-as blokkokhoz!A pumpából vagy eheim 1048 vagy Alphacool AP900...Másban ne is gondolkozz!

Na én most 2-3 napig nem leszek de kérdezd Lufinyult vagy vannak itt még páran akik tudnak segíteni!

#1104 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 10:16

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 13:39

Most néztem a www.vizhutes.com-ot és egy belépőszíntű innovatek szett árát még megérné nekem a barkácsolás öröme+ egy kis teljesítmény szerintetek elég egy olyan szett vagy ha már költök akkor egy jobbat vegyek? (Az 40000k még szimpatikus de többre már nagyon szívnám a fogam)

ha normalis barkacsot akarsz (szalra huzott lemezek, lezeres, ncs megmunkalas), az sem fog nagyon 40bol megallni.

#1105 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 10:17

Idézet: DummyBoy - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 19:01

Sziasztok!

Tudtok nekem Ausztriai boltot mondani Bécs - Linz környékén ahol jó vízhűtős cuccokat lehet kapni, és nem csak online?

Főleg URL lenne jó, eddig a Computer 4You-t ismerem ... csak van több is?

Valaki tud valamit?

geizhals.at

#1106 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 10:53

vegigolvastam figyelmesen ezt a tt vizhutest a ph oldalan...

* kicsi a radiator - a ventik elrendezese gazos
* egy ilyen hatterrel rendelkezo ceg, nehogymar ilyen tragya rogzitest adjon... en sem ezt hasznalnam, ha nem kerulne minden egyes dbka legyartasa iszonyat sokba. de meg ezt a megoldast is szarul alkalmazzak (rugalmas rogzites minimalis - hatlapfeju felforintos anyak!).
* a hutesi teljesitmeny lemerese hagy kivanni valot magautan... irnak homersekleti ertekeket. de mihez kepest? legalabb egy kozismert leghutot berakhattak volna referencianak.
* 15 perc alatt mutat elterest a ventifordulat valtozasara??? ez marhasag. par l viznel sokkal elobb kell jelentkeznie. ha ez tenyleg igy van, nagyon "egyszeru" a szelloztetes hatekonysaga.
* belsoleg huzalozott cso... hat ize. a csatlakozas szinen.
* blokkrol szinte semmit sem lehet tudni

ezek a tajvaniak masolni sem tudnak rendesen?  :confused:

#1107 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 11:59

Jah ezt olvastam én is, és tudod mi a gáz? Hogy ez már a 3-adik próbálkozása a TT-nek és tanulhattak volna az első kettő hibáiból, de nem....  :(

#1108 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 17:46

Üdv!

Lenne egykét kérdésem ...

Szóval egyre inkább úgy néz ki, hogy egy duálradit tervezek, ezekből viszont 2 jöhet szóba:

Az egyik a Black Ice-Pro 2, a másik pedig az AlphaCool HTF 2.0.

Ezek annyiban különböznek, hogy a Black ICE 30mm vastag, az Alphacool pedig 47 ... mennyit számíthat ez hőleadási szempontból?

A másik pedig az hogy ezt egy Casetek ház tetejébe szeretném, ahol csak 4 nagyhely van ... lemértem, a 3. nagyhely teteje és a fedlap között 11cm távolság van nagyjából ...

A radi + a 25mm venti az együtt vagy 55mm vagy 73mm ugye ... radiátortól függően ... számítana az hogy ha a DVD olvasó és a radit fújó ventik között csak 3cm hely van? (emiatt gondolkodtam a vékonyabban ...) Mit gondoltok? Nem sok a különbség? vagy érdemesebb a nagyradit? Hmm?
Elég a 3 cm, vagy minimum 5 kell ?

Zollka : a Nexxxos XP 20 ojróval drágább mint a HP ... meg nekem teccik a HP :) Így is bőven kifutok a keretből, ha megrendelem :(
"Live Fast! Die Young!"

#1109 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 20:52

Ennek az XP blokknak a rogzitese nem biztos hogy a legjobb (a sima HP-e biztos jo), itt van link, esetleg ha vki leforditana a rogzites reszt engem is erdekelne:
http://www.kaltmacher.de/artikel37577/nexx...pu_kuehler.html

A radiatorok: black ice es Watercool-ok jok, az alphacool radikrol meg nem hallottam, tobbunknek watercool htf2 tripple van pl (1 vagy 2 ventivel is jol elmegy, nem kell 3). Erdekelne hogy a pumpajukhoz tartalek rotort hol lehetne beszerezni (foleg online shop). Zollka?

Szerkesztette: csosz 2004. 06. 16. 20:53 -kor

#1110 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 20:59

babelfish Ajanlom mindenki figylmebe! Eleg sok nyelvet le tud forditani angolra...
En nem vagyok programozo;

#1111 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:11

Találtam egy édekes cikket (tesztet) a pumpákról!
HPPS tulajok figyelmébe ajánlanám főleg!  ;)

Artikel: Pumpenvergleich - vier WaKü-Pumpen im Test

#1112 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:34

hmm, nezegettem, nem derult ki, hogy most mire jo ez a teszt. Te mit tudtal meg belole?    :cool:

#1113 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:49

Azt hogy a moddolt HPPS a legjobb :) Lehet hogy lecserélem majd a 1048-amat ilyenre...  :cool:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1114 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:50

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 10:34

hmm, nezegettem, nem derult ki, hogy most mire jo ez a teszt. Te mit tudtal meg belole?    :cool:

:D  A HPPS Eheim pumpa ugye 12V-os és  automatikusan szabályozza az átfolyást, hogy az
a legoptimálisabb legyen az innovatek rendszerekhez. Be lehet állítani
úgy is, hogy állandóan 12V-on menjen úgynevezett Modding (ekkor a gari elveszik), és ekkor
tényleg nagyobb a teljesítménye, mint a 1048-nak...

Röciden ezt  ;)

#1115 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 09:51

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 10:49

Azt hogy a moddolt HPPS a legjobb :) Lehet hogy lecserélem majd a 1048-amat ilyenre...  :cool:

orbano vágja a témát!  ;)  :up:

#1116 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 10:03

akkor se ertem, hogy, ha valaki lecserelne egy 1048-ast HPPS-re mi valtozna neki

#1117 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 10:13

A blokkom meglehetősen hálás a nagyobb vízhozamért. És egyelőre csak egy CPU blokk van. De ha lesz GPU, NB és 2 HDD blokk, plusz egy nagyobb radiátor, akkor jól jön az a kicsi extra teljesítmény. Persze ez nem minden rendszernél van így, de az enyimnél igen. Amúgy a tesztelők is a te véleményeden voltak, hogy bármelyik pumpa elvisz egy vízhűtést...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1118 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:42

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 11:13

A blokkom meglehetősen hálás a nagyobb vízhozamért. És egyelőre csak egy CPU blokk van. De ha lesz GPU, NB és 2 HDD blokk, plusz egy nagyobb radiátor, akkor jól jön az a kicsi extra teljesítmény. Persze ez nem minden rendszernél van így, de az enyimnél igen. Amúgy a tesztelők is a te véleményeden voltak, hogy bármelyik pumpa elvisz egy vízhűtést...

AP900 es AP1500 ben is gondolkodhatsz, sot hasonlo pumpvergleich teszten meg az a gyoztes (www.alphacool.de)

#1119 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:44

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 10:50

automatikusan szabályozza az átfolyást, hogy az
a legoptimálisabb legyen az innovatek rendszerekhez.

no ezt hogyan oldjak meg??? honnan tudja a pumpa, hogy mi a jo a rendszernek, meg mi az optimalis?

#1120 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:54

Idézet: arn - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 12:44

no ezt hogyan oldjak meg??? honnan tudja a pumpa, hogy mi a jo a rendszernek, meg mi az optimalis?

Nemtom de ezt írták! Szal nem magamtól találtam ki  :D

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.