HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1251 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 10. 23:26

Idézet: BBalázs - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 12:53

A kereső szerint nem volt még róla szó, úgyhogy megkérdezném, mit szóltok ehhez: young year vízhűtés .

Az ára elég barátinak tűnik.

Szerintem ez egy rohadt nagy gyíkság!
50fokot ventivel is el lehet érni nem ám vízzel.
- Kis radi, kis hűtőteljesítmény.
- CPU hűtésénél is 50 fok körüli hőmérséklet, tehát nem nagyon bővíthető.
A blokk mintha sárgaréz lenne :think: Vagy a gprs rosszúl tölti le a képeket?
Szvsz ennyiért nem éri meg.
SPM fokozat pajti!!!

#1252 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 23:36

Hali arcocskák!

Szerintetek normális dolog, h kb 2 hetente utána kell tölteni a rendszert, mert párolog, v mert szökik valahol a víz? :eek:
Légnél nem volt így... :reklamacio:
:respect:
1ébk egy HOC 2.0 a renccer...
kösszee előre is.

#1253 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 23:44

Idézet: carr - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 0:36

Pedig azt is illett volna néha elársztani vízzel :D
Egyébgyéként teljesen normális. Másoknál is volt ilyen probléma. 
-Zárt a rendszered?
-Nem ereszt sehol, esetleg minimálisan.Lehet hogy csak annyira, hogy nem csöppen le hanem elpárolog.
-Ha mostanában volt feltöltve, lehet, hogy levegős.
SPM fokozat pajti!!!

#1254 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 00:08

Szerintetek normális dolog, h kb 2 hetente utána kell tölteni a rendszert, mert párolog, v mert szökik valahol a víz? :eek:

Nekem több, mint egy éve ugyanannyi van benne.

Milyen szivattyút használsz :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#1255 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 01:35

Hali arcocskák!

:respect:
1ébk egy HOC 2.0 a renccer...
kösszee előre is.

Lehet levegős a cucc ha nincs jól összerakva illetve próbáld ki ,hogy olyan helyeken ahol megragadhat levegő azokat elmozdítani úgy ,hogy kimenjen belőlük...Normál esetben egy rendesen összerakott cuccnál elvileg sehol sem akadhatna meg levegő ,de én is mivel úgy kötöttem be a radiátort ,hogy felül megy be a víz és alúl ki ,ezért az első radiátor mindig "gyűjti" a kis légbuborékokat! Vicces kissé...Szóval 2 hetente összeszed kb. 5-10cm3 levegőt...Mondjuk ez az én hibám...Siettem az összeszerelésnél és nem légtelenítettem rendesen illetve sok cucc nem túl szerencsés elhelyezése sem kedvez a légtelenítésnek nálam!

#1256 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 10:18

Üdv!

Erősen fontolgatom egy InnovaSET XXS szett beszerzését az aláírásomban szereplő konfigba (a prociban további tartalékok vannak, a melegedés azonban már így is problémát okoz).

Mivel egyáltalán nem vagyok jártas vízhűtésben, lenne pár banális kérdésem :)

Kezdetnek: Graph-O-Matic rev2-t is szeretnék a rendszerbe építeni, gondolkozom az átlátszó plexivel borított változaton, kérdésem az, hogy idővel nem romlik-e a látvány a blokkon belül lerakódott dolgoktól?  :think:  Ha ilyesmi fennáll, akkor inkább kék lesz.

#1257 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 10:49

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:18

Üdv!

Erősen fontolgatom egy InnovaSET XXS szett beszerzését az aláírásomban szereplő konfigba (a prociban további tartalékok vannak, a melegedés azonban már így is problémát okoz).

Kezdetnek: Graph-O-Matic rev2-t is szeretnék a rendszerbe építeni, gondolkozom az átlátszó plexivel borított változaton, kérdésem az, hogy idővel nem romlik-e a látvány a blokkon belül lerakódott dolgoktól?  :think:  Ha ilyesmi fennáll, akkor inkább kék lesz.

Lehet a vízbe tenni korroziógátlót és algásodás gátlót, akkor azért egész hosszú távon "tiszta" lesz.
Nekem pl. az Innovaprotekt nagyon jó mert fél éve volt a rendszerben s szép tiszta volt amikor leengedtem!

#1258 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 11:14

Üdv!

en vettem a shell-nel ioncserelt vizet, meg a patikaba 96%-os alkoholt, azzal jol elvan. Meg rendeltem hozza ilyet , de az csak flancnak van. Tenyleg tiszta a folyadek leengedes utan.

Szerkesztette: UnConnecteD 2004. 07. 11. 11:15 -kor

#1259 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:14

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 12:14

en vettem a shell-nel ioncserelt vizet, meg a patikaba 96%-os alkoholt, azzal jol elvan. Meg rendeltem hozza ilyet , de az csak flancnak van. Tenyleg tiszta a folyadek leengedes utan.

Az Innovatek kimondottan tíltja az eatonnal kevert víz használatát! Ez az ő álláspontjuk! Én nem tudom mi kárt okozhatna benne de szerintük káros! Egyébként ha már van Innovaprotected akkor mért nem használod?

#1260 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:19

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:14

Az Innovatek kimondottan tíltja az eatonnal kevert víz használatát! Ez az ő álláspontjuk! Én nem tudom mi kárt okozhatna benne de szerintük káros! Egyébként ha már van Innovaprotected akkor mért nem használod?

mi karos lehet abban.

hogyne hasznalnam?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerinted az alkolholnak van ilyen szine ?  ;)

Szerkesztette: UnConnecteD 2004. 07. 11. 12:20 -kor

#1261 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:25

Ezt akartam én is kérdezni, hogy az Innovatek saját hűtőfolyadéka nem jó? :) Desztvíz van itthon, ha higítani kellene, az nem gond (mert ugye asszem kell, de majd elolvasom a leírást  :think: )

Akkor az átlátszó blokk elvileg nem gond. Örülök, mert az XX-Flow is az ugyebár :respect:

Második kérdésem: ezek az Eheim (illetve már HPPS) pumpák bírják a 24/7 órás, folyamatos üzemet? Nem szoktam kikapcsolni a gépem. Ha esetleg gond lenne vele, egyébként elég csak azt visszavinnem, vagy bonthatom le az egész rendszert? :eek:

#1262 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:27

Üdv!

Hmmm...Ez az XXK szett magában nem elég egy olyan konfighoz mint a Tied ,legalábbis ha nem akarsz meghalni a 12 centis venti hangjától...Szóval a ventit 5 volton járatva lesz csak halk tapasztalatom szerint, viszont akkor nem elég a hűtési teljesítmény...HA halk rendszerben gondolkodsz akkor vedd meg az XXK szettet és vegyél melléje egy passzív radiátort is...Az Innovatek is ezt szokta ajánlani rendszer kiegészítésnek! Vagy vegyél 2 nagyobb passzív radiátort (bár ez árban nagyon húzós)...A GPU és akár NB blokknak jó a GOM rev.2...Innovaprotect használatával megfelelő arányban deszt vízzel kevereve kizárt ,hogy algáodás legyen vagy korrózió! 3 voltpotenciálkülönbségig totál megbízható! Persze teljesen zárt kell ,hogy legyen a rendszer, szóval CO2 meg ilyenek ne tudjanak oldódni a levegőből!

#1263 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:29

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:49

Lehet a vízbe tenni korroziógátlót és algásodás gátlót, akkor azért egész hosszú távon "tiszta" lesz.
Nekem pl. az Innovaprotekt nagyon jó mert fél éve volt a rendszerben s szép tiszta volt amikor leengedtem!

Mennyi időnként kell karbantartani, leengedni, esetleg szétszerelni egy ilyen rendszert?

A leengedés mennyire bonyolult a gyári szettnél? Ha jól tudom van egy ilyen csap-szerű kiegészítő leengedésre, de nem kívánom még azt is megvásárolni, így is majdnem bruttó 100-ba lesz  :omg:  :D

#1264 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:33

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:19

mi karos lehet abban.

hogyne hasznalnam?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerinted az alkolholnak van ilyen szine ?  ;)

Nálam a csöveknek alapból ilyen színe van mert Innovatek special UV csövek... :)
Kérdezd meg tőlük mi a káros benne :) A fórumon írták ezt már többször az Innovatek szakemberei :) Bárki előtt adott a lehetőség ,hogy megkérdezze ezt az Innovatek fórumán :) Engem nem izgat a válasz mert nem használom és nem is fogom alkohollal!

#1265 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:33

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:27

Hmmm...Ez az XXK szett magában nem elég egy olyan konfighoz mint a Tied ,legalábbis ha nem akarsz meghalni a 12 centis venti hangjától...Szóval a ventit 5 volton járatva lesz csak halk tapasztalatom szerint, viszont akkor nem elég a hűtési teljesítmény...HA halk rendszerben gondolkodsz akkor vedd meg az XXK szettet és vegyél melléje egy passzív radiátort is...Az Innovatek is ezt szokta ajánlani rendszer kiegészítésnek! Vagy vegyél 2 nagyobb passzív radiátort (bár ez árban nagyon húzós)...A GPU és akár NB blokknak jó a GOM rev.2...Innovaprotect használatával megfelelő arányban deszt vízzel kevereve kizárt ,hogy algáodás legyen vagy korrózió! 3 voltpotenciálkülönbségig totál megbízható! Persze teljesen zárt kell ,hogy legyen a rendszer, szóval CO2 meg ilyenek ne tudjanak oldódni a levegőből!

Nem XXK, XXS, amit én kinéztem. Blokkokból melyik a jobb, XX-Flow, vagy az i-Cool rev3? Hasonló az áruk.

Olvastam pár tesztet, az alapján elégnek kéne lennie a rendszeremhez. A passzív megoldás tudtommal sokkal drágább, a dual radi is plusz pénz, ráadásul utóbbi tudtommal nem is hoz sok teljesítménynövekedést.

Chipsetre nem teszek semmit, mert nem találtam kampós lefogatóval rendelkező blokkot (talán a Swiftech-nek van, dehát azt meg beszerezni...)

Mi ez a voltpotenciál? :) Ha szivárog, akkor sem feltétlenül okoz gondot? Ennek örülnék....

#1266 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:42

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:33

Nem XXK, XXS, amit én kinéztem. Blokkokból melyik a jobb, XX-Flow, vagy az i-Cool rev3? Hasonló az áruk.

Olvastam pár tesztet, az alapján elégnek kéne lennie a rendszeremhez. A passzív megoldás tudtommal sokkal drágább, a dual radi is plusz pénz, ráadásul utóbbi tudtommal nem is hoz sok teljesítménynövekedést.

Chipsetre nem teszek semmit, mert nem találtam kampós lefogatóval rendelkező blokkot (talán a Swiftech-nek van, dehát azt meg beszerezni...)

Mi ez a voltpotenciál? :) Ha szivárog, akkor sem feltétlenül okoz gondot? Ennek örülnék....

Tudom ,hogy az XXS-ról beszélsz de azt mondtam ,hogy amellé egy passzív radiátor pont jó lenne, egy csomó ember az Innovatek fórumán így szokta csinálni és akkor mehet 5 volton a 12 centis venti! A dualradi azért nem hoz igazán teljesítménynövekedést mert iszonyatosan nagy a belső ellenállása és megeszi a víznyomást!Egyébként honnan veszed az árakat ,hogy ilyen 100 körülre teszed ezt a cuccot??? A 3 Volt a különböző fémek redoxpotenciáljára vonatkozik...Szóval míg a két fém poteciálkülönbsége 3 Volt alatt van addig tökéletesen véd a korróziótól! Az alu és réz párosítás boven 3 Volt alatt van!

#1267 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:42

Tudom ,hogy az XXS-ról beszélsz de azt mondtam ,hogy amellé egy passzív radiátor pont jó lenne, egy csomó ember az Innovatek fórumán így szokta csinálni és akkor mehet 5 volton a 12 centis venti! A dualradi azért nem hoz igazán teljesítménynövekedést mert iszonyatosan nagy a belső ellenállása és megeszi a víznyomást!Egyébként honnan veszed az árakat ,hogy ilyen 100 körülre teszed ezt a cuccot??? A 3 Volt a különböző fémek redoxpotenciáljára vonatkozik...Szóval míg a két fém poteciálkülönbsége 3 Volt alatt van addig tökéletesen véd a korróziótól! Az alu és réz párosítás boven 3 Volt alatt van!

www.vizhutes.com, tudsz jobb alternatívát? :)

Elnézve, hogy a legolcsóbb Konvekt-O-Matic is 28 nettó...  :eek: Így is sokkal többet adok ki hűtésre, mint kellene.

#1268 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:51

Csak, hogy mire mondtam a 100K-t:

InnovaSET XXS 500740 Univerzális Socket A, 478, 754 61500 76875
Graph-O-Matic Rev2 500618 Áttetsző 9000 11250
Flow-O-Matic 500369 Kék 4000 5000
Csatlakozó törésgátló rugóval 500498 8mm belső tömlőátmérőhöz 500 625 ×5
UV-aktív tömlő 500713 Narancssárga 1m 600 750 ×2
Tömlőrögzítő 6db 500499 - 900 1125

Nettó 79100, bruttó 98875Ft. Ehhez még minimum 20 körül egy második radiátor, hát... vicces.

#1269 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:56

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:46

www.vizhutes.com, tudsz jobb alternatívát? :)

Elnézve, hogy a legolcsóbb Konvekt-O-Matic is 28 nettó...  :eek: Így is sokkal többet adok ki hűtésre, mint kellene.

Nekem van egy fekete színű,totál új, ki sem volt próbálva csak nem fér el a házamon a radiátorok mellett (anno máshogy terveztem a rendszerem mint amilyen lett ,ezt én is kigészítésnek vettem az előző rendszeremhez amiben ventillátoros radi volt)...26-ért adom ha érdekel...Mellesleg a fekete a legjobb teljesítményű, mert a fekete testek adják át legjobban a hőt... Egyébként ha ez az ajánlat nem tetszik akkor is gondolkodj el más alternatíván mert halk üzemmódban az XXK szett kevés lesz...

Szerkesztette: Zollka 2004. 07. 11. 13:09 -kor

#1270 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:00

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:56

Nekem van egy fekete színű,totál új, ki sem volt próbálva csak nem fér el a házamon a radiátorok mellett (anno máshogy terveztem a rendszerem mint amilyen lett ,ezt én is kigészítésnek vettem az előző rendszeremhez amiben ventillátoros radi volt)...26-ért adom ha érdekel...Mellesleg a fekete a legjobb teljesítményű, mert a fekete testek adják át legjobban a hőt... Egyébként ha ez az ajánlat nem tetszik akkor is gondolkodj el már alternatíván mert halk üzemmódban az XXK szett kevés lesz...

Kösz, nem kell.

És még mindig XXS-ről beszélek :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »