HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1261 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:25

Ezt akartam én is kérdezni, hogy az Innovatek saját hűtőfolyadéka nem jó? :) Desztvíz van itthon, ha higítani kellene, az nem gond (mert ugye asszem kell, de majd elolvasom a leírást  :think: )

Akkor az átlátszó blokk elvileg nem gond. Örülök, mert az XX-Flow is az ugyebár :respect:

Második kérdésem: ezek az Eheim (illetve már HPPS) pumpák bírják a 24/7 órás, folyamatos üzemet? Nem szoktam kikapcsolni a gépem. Ha esetleg gond lenne vele, egyébként elég csak azt visszavinnem, vagy bonthatom le az egész rendszert? :eek:

#1262 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:27

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:18

Üdv!

Erősen fontolgatom egy InnovaSET XXS szett beszerzését az aláírásomban szereplő konfigba (a prociban további tartalékok vannak, a melegedés azonban már így is problémát okoz).

Mivel egyáltalán nem vagyok jártas vízhűtésben, lenne pár banális kérdésem :)

Kezdetnek: Graph-O-Matic rev2-t is szeretnék a rendszerbe építeni, gondolkozom az átlátszó plexivel borított változaton, kérdésem az, hogy idővel nem romlik-e a látvány a blokkon belül lerakódott dolgoktól?  :think:  Ha ilyesmi fennáll, akkor inkább kék lesz.

Hmmm...Ez az XXK szett magában nem elég egy olyan konfighoz mint a Tied ,legalábbis ha nem akarsz meghalni a 12 centis venti hangjától...Szóval a ventit 5 volton járatva lesz csak halk tapasztalatom szerint, viszont akkor nem elég a hűtési teljesítmény...HA halk rendszerben gondolkodsz akkor vedd meg az XXK szettet és vegyél melléje egy passzív radiátort is...Az Innovatek is ezt szokta ajánlani rendszer kiegészítésnek! Vagy vegyél 2 nagyobb passzív radiátort (bár ez árban nagyon húzós)...A GPU és akár NB blokknak jó a GOM rev.2...Innovaprotect használatával megfelelő arányban deszt vízzel kevereve kizárt ,hogy algáodás legyen vagy korrózió! 3 voltpotenciálkülönbségig totál megbízható! Persze teljesen zárt kell ,hogy legyen a rendszer, szóval CO2 meg ilyenek ne tudjanak oldódni a levegőből!

#1263 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:29

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 11:49

Lehet a vízbe tenni korroziógátlót és algásodás gátlót, akkor azért egész hosszú távon "tiszta" lesz.
Nekem pl. az Innovaprotekt nagyon jó mert fél éve volt a rendszerben s szép tiszta volt amikor leengedtem!

Mennyi időnként kell karbantartani, leengedni, esetleg szétszerelni egy ilyen rendszert?

A leengedés mennyire bonyolult a gyári szettnél? Ha jól tudom van egy ilyen csap-szerű kiegészítő leengedésre, de nem kívánom még azt is megvásárolni, így is majdnem bruttó 100-ba lesz  :omg:  :D

#1264 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:33

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:19

mi karos lehet abban.

hogyne hasznalnam?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerinted az alkolholnak van ilyen szine ?  ;)

Nálam a csöveknek alapból ilyen színe van mert Innovatek special UV csövek... :)
Kérdezd meg tőlük mi a káros benne :) A fórumon írták ezt már többször az Innovatek szakemberei :) Bárki előtt adott a lehetőség ,hogy megkérdezze ezt az Innovatek fórumán :) Engem nem izgat a válasz mert nem használom és nem is fogom alkohollal!

#1265 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:33

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:27

Hmmm...Ez az XXK szett magában nem elég egy olyan konfighoz mint a Tied ,legalábbis ha nem akarsz meghalni a 12 centis venti hangjától...Szóval a ventit 5 volton járatva lesz csak halk tapasztalatom szerint, viszont akkor nem elég a hűtési teljesítmény...HA halk rendszerben gondolkodsz akkor vedd meg az XXK szettet és vegyél melléje egy passzív radiátort is...Az Innovatek is ezt szokta ajánlani rendszer kiegészítésnek! Vagy vegyél 2 nagyobb passzív radiátort (bár ez árban nagyon húzós)...A GPU és akár NB blokknak jó a GOM rev.2...Innovaprotect használatával megfelelő arányban deszt vízzel kevereve kizárt ,hogy algáodás legyen vagy korrózió! 3 voltpotenciálkülönbségig totál megbízható! Persze teljesen zárt kell ,hogy legyen a rendszer, szóval CO2 meg ilyenek ne tudjanak oldódni a levegőből!

Nem XXK, XXS, amit én kinéztem. Blokkokból melyik a jobb, XX-Flow, vagy az i-Cool rev3? Hasonló az áruk.

Olvastam pár tesztet, az alapján elégnek kéne lennie a rendszeremhez. A passzív megoldás tudtommal sokkal drágább, a dual radi is plusz pénz, ráadásul utóbbi tudtommal nem is hoz sok teljesítménynövekedést.

Chipsetre nem teszek semmit, mert nem találtam kampós lefogatóval rendelkező blokkot (talán a Swiftech-nek van, dehát azt meg beszerezni...)

Mi ez a voltpotenciál? :) Ha szivárog, akkor sem feltétlenül okoz gondot? Ennek örülnék....

#1266 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:42

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:33

Nem XXK, XXS, amit én kinéztem. Blokkokból melyik a jobb, XX-Flow, vagy az i-Cool rev3? Hasonló az áruk.

Olvastam pár tesztet, az alapján elégnek kéne lennie a rendszeremhez. A passzív megoldás tudtommal sokkal drágább, a dual radi is plusz pénz, ráadásul utóbbi tudtommal nem is hoz sok teljesítménynövekedést.

Chipsetre nem teszek semmit, mert nem találtam kampós lefogatóval rendelkező blokkot (talán a Swiftech-nek van, dehát azt meg beszerezni...)

Mi ez a voltpotenciál? :) Ha szivárog, akkor sem feltétlenül okoz gondot? Ennek örülnék....

Tudom ,hogy az XXS-ról beszélsz de azt mondtam ,hogy amellé egy passzív radiátor pont jó lenne, egy csomó ember az Innovatek fórumán így szokta csinálni és akkor mehet 5 volton a 12 centis venti! A dualradi azért nem hoz igazán teljesítménynövekedést mert iszonyatosan nagy a belső ellenállása és megeszi a víznyomást!Egyébként honnan veszed az árakat ,hogy ilyen 100 körülre teszed ezt a cuccot??? A 3 Volt a különböző fémek redoxpotenciáljára vonatkozik...Szóval míg a két fém poteciálkülönbsége 3 Volt alatt van addig tökéletesen véd a korróziótól! Az alu és réz párosítás boven 3 Volt alatt van!

#1267 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:42

Tudom ,hogy az XXS-ról beszélsz de azt mondtam ,hogy amellé egy passzív radiátor pont jó lenne, egy csomó ember az Innovatek fórumán így szokta csinálni és akkor mehet 5 volton a 12 centis venti! A dualradi azért nem hoz igazán teljesítménynövekedést mert iszonyatosan nagy a belső ellenállása és megeszi a víznyomást!Egyébként honnan veszed az árakat ,hogy ilyen 100 körülre teszed ezt a cuccot??? A 3 Volt a különböző fémek redoxpotenciáljára vonatkozik...Szóval míg a két fém poteciálkülönbsége 3 Volt alatt van addig tökéletesen véd a korróziótól! Az alu és réz párosítás boven 3 Volt alatt van!

www.vizhutes.com, tudsz jobb alternatívát? :)

Elnézve, hogy a legolcsóbb Konvekt-O-Matic is 28 nettó...  :eek: Így is sokkal többet adok ki hűtésre, mint kellene.

#1268 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:51

Csak, hogy mire mondtam a 100K-t:

InnovaSET XXS 500740 Univerzális Socket A, 478, 754 61500 76875
Graph-O-Matic Rev2 500618 Áttetsző 9000 11250
Flow-O-Matic 500369 Kék 4000 5000
Csatlakozó törésgátló rugóval 500498 8mm belső tömlőátmérőhöz 500 625 ×5
UV-aktív tömlő 500713 Narancssárga 1m 600 750 ×2
Tömlőrögzítő 6db 500499 - 900 1125

Nettó 79100, bruttó 98875Ft. Ehhez még minimum 20 körül egy második radiátor, hát... vicces.

#1269 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 12:56

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:46

www.vizhutes.com, tudsz jobb alternatívát? :)

Elnézve, hogy a legolcsóbb Konvekt-O-Matic is 28 nettó...  :eek: Így is sokkal többet adok ki hűtésre, mint kellene.

Nekem van egy fekete színű,totál új, ki sem volt próbálva csak nem fér el a házamon a radiátorok mellett (anno máshogy terveztem a rendszerem mint amilyen lett ,ezt én is kigészítésnek vettem az előző rendszeremhez amiben ventillátoros radi volt)...26-ért adom ha érdekel...Mellesleg a fekete a legjobb teljesítményű, mert a fekete testek adják át legjobban a hőt... Egyébként ha ez az ajánlat nem tetszik akkor is gondolkodj el más alternatíván mert halk üzemmódban az XXK szett kevés lesz...

Szerkesztette: Zollka 2004. 07. 11. 13:09 -kor

#1270 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:00

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 13:56

Nekem van egy fekete színű,totál új, ki sem volt próbálva csak nem fér el a házamon a radiátorok mellett (anno máshogy terveztem a rendszerem mint amilyen lett ,ezt én is kigészítésnek vettem az előző rendszeremhez amiben ventillátoros radi volt)...26-ért adom ha érdekel...Mellesleg a fekete a legjobb teljesítményű, mert a fekete testek adják át legjobban a hőt... Egyébként ha ez az ajánlat nem tetszik akkor is gondolkodj el már alternatíván mert halk üzemmódban az XXK szett kevés lesz...

Kösz, nem kell.

És még mindig XXS-ről beszélek :)

#1271 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:08

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:00

Kösz, nem kell.

És még mindig XXS-ről beszélek :)

Jól van na:) XXS vagy XXK hulla mind1 a név, tudom melyikről beszélsz :)
Szóval szerintem gondolkodj el másik szetten van valami kiegészítésen mert kevés lesz... Ennyi :) Többször nem tudom elmondani :) Közel 3 éve megy vízhűtéssel a gépem és elég jól ismerem ezeknek a cuccoknak az adottságait már,ez a második rendszerem mérföldekkel jobb mint az első pedig az ventillátorral felszerelt cucc volt...Nagyon sokat számít ,hogy tapasztalat alapján raksz össze egy rendszert vagy körülbelülre...Ha nem hiszed el amit mondok akkor majd megtapasztalod,ez így működik :)

#1272 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:19

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:08

Jól van na:) XXS vagy XXK hulla mind1 a név, tudom melyikről beszélsz :)
Szóval szerintem gondolkodj el másik szetten van valami kiegészítésen mert kevés lesz... Ennyi :) Többször nem tudom elmondani :) Közel 3 éve megy vízhűtéssel a gépem és elég jól ismerem ezeknek a cuccoknak az adottságait már,ez a második rendszerem mérföldekkel jobb mint az első pedig az ventillátorral felszerelt cucc volt...Nagyon sokat számít ,hogy tapasztalat alapján raksz össze egy rendszert vagy körülbelülre...Ha nem hiszed el amit mondok akkor majd megtapasztalod,ez így működik :)

Én elhiszem, ezek után csupán csak arra lennék kiváncsi, milyen gépre terveznek akkor egy ilyen szettet, közel 100 ezer forintért? 2GHz-es P4-re, vagy ennek megfelelő Athlon XP-re?

Meghallgatnám mások véleményét is.

#1273 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 11. 13:35

Kép

:confused:

Nem hinném, hogy az én procim ennél több hőt ad le, persze ebben a rendszerben nincs VGA.

#1274 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:36

Azt nem mondtam, hogy nem célom 0dBA-s rendszer építése, a mostani felállásnál úgyis mindenképen sokkal halkabb lesz, szóval 7V-on valszeg nem zavarna a venti. :)

#1275 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:45

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:19

Én elhiszem, ezek után csupán csak arra lennék kiváncsi, milyen gépre terveznek akkor egy ilyen szettet, közel 100 ezer forintért? 2GHz-es P4-re, vagy ennek megfelelő Athlon XP-re?

Meghallgatnám mások véleményét is.

Figyelj! Nem beszélek hülyeséget...DE egykédésem volna:
Mi célból akarsz Te 100 ezret kidobni???Mondom a lehetőségeket:
1. Halkabb legyen a géped...
2. Jobban hűtsön...
3. Mindent lehessen vele hűteni az elkövetkezendőkben...

Gondolom ezek...
Namost egy Innovatek singleradi 100 watt terhelésre 5 Volton járatott ventivel (ahol tényleg halk,mert a 7 volton járatott is hangos szerintem) 10-11 fokkal magasabb vízhőmérsékletet fog produkálni mint a szobahőmérséklet...Nálad a proci sokkal több mint 100 watt!!! Kb. 125 watt a procid!És ezt még tvább akarod húzni! Namost akkor számoljunk tuninggal min. 130 wattot a procira és a GPU-ra pedig tuningoltam 40 wattot! Ez 170 watt...Kb. 18 fokkal lesz magasabb a vízhőmérséklet mint a szobahőmérséklet...Az Innovatek amit ír az 12 volton járatott ventire érvényes ,hogy ott bírna mondjuk kb. 10-11 fokot ugyanebben a rendszerben...Ez sem túl jó érték egyébként...A 12 volton járatott 12 centis venti pedig idegölően hangos!!! Ezért nem érdemes vízhűtést venni ,hogy 2 volton járatott ventivel küzködj! Komoly tuninghoz amit akarsz oda +10 fok fölé semmiképp nem mehet a vízhőmérséklet! Nekem 2 darab Innova dualradim volt...Ezeket az értékeket én kimértem...Szóval bárki bármit mondhat ez ennyi...Arról már nem is beszélek ,hogy az XX-Flow blokk sincs már közel sem a legjobbak között...Egy Nexxxos XP 5 fokot ver rá...Szóval egy ilyen blokk mellett méginkább javasolt lenne az alacsony vízhőmérséklet...Az Innovatek CPU blokjai csak középkategóriásak mostanság ezt is tudatosítani kell...Most jön ki majd egyébként egy totál új blokkjuk(erről is van szó a fórumon) ,hogy behozzák a lemaradást...Egyébként ha 12 volton járatod a ventit a rendszerben akkor kb. 4-5 fokkal fogsz jobb értékeket kapni ettől a szettől mint a jelenlegi léghűtőddel egy 9,2 centis ventivel kb. 3000RPM-en...Szerintem ez a set nem ér meg ennyit ha nem akarod kiegészíteni még valamivel...ásrészt én Innovatektől csak radiátort vettem mert azok a jó cuccaik igazán...CPU blokkból csakis Alphacool...

Jah és mellesleg hogy Te nem találtál Intel chipsetre blokkot attól még van... Csak tudni kell ,hogy hol keresd : www.alphacool.de

#1276 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:49

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:35

Kép

:confused:

Nem hinném, hogy az én procim ennél több hőt ad le, persze ebben a rendszerben nincs VGA.

Ez a teszt totál rendben van addig ,hogy a proci stabil és műkszik az elért tuning mellett csak egy dolog hibázik benne...Azokra a hőmérséklet értékekre számolj rá kb. +15-20%-ot! Másrészt az XP-k sokkal magasabb Die tempet viselnek el mint egy P4...A P4 itt már rég visszavett volna teljesítményből...

#1277 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:52

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:45

Figyelj! Nem beszélek hülyeséget...DE egykédésem volna:
Mi célból akarsz Te 100 ezret kidobni???Mondom a lehetőségeket:
1. Halkabb legyen a géped...
2. Jobban hűtsön...
3. Mindent lehessen vele hűteni az elkövetkezendőkben...

Gondolom ezek...
Namost egy Innovatek singleradi 100 watt terhelésre 5 Volton járatott ventivel (ahol tényleg halk,mert a 7 volton járatott is hangos szerintem) 10-11 fokkal magasabb vízhőmérsékletet fog produkálni mint a szobahőmérséklet...Nálad a proci sokkal több mint 100 watt!!! Kb. 125 watt a procid!És ezt még tvább akarod húzni! Namost akkor számoljunk tuninggal min. 130 wattot a procira és a GPU-ra pedig tuningoltam 40 wattot! Ez 170 watt...Kb. 18 fokkal lesz magasabb a vízhőmérséklet mint a szobahőmérséklet...Az Innovatek amit ír az 12 volton járatott ventire érvényes ,hogy ott bírna mondjuk kb. 10-11 fokot ugyanebben a rendszerben...Ez sem túl jó érték egyébként...A 12 volton járatott 12 centis venti pedig idegölően hangos!!! Ezért nem érdemes vízhűtést venni ,hogy 2 volton járatott ventivel küzködj! Komoly tuninghoz amit akarsz oda +10 fok fölé semmiképp nem mehet a vízhőmérséklet! Nekem 2 darab Innova dualradim volt...Ezeket az értékeket én kimértem...Szóval bárki bármit mondhat ez ennyi...Arról már nem is beszélek ,hogy az XX-Flow blokk sincs már közel sem a legjobbak között...Egy Nexxxos XP 5 fokot ver rá...Szóval egy ilyen blokk mellett méginkább javasolt lenne az alacsony vízhőmérséklet...Az Innovatek CPU blokjai csak középkategóriásak mostanság ezt is tudatosítani kell...Most jön ki majd egyébként egy totál új blokkjuk(erről is van szó a fórumon) ,hogy behozzák a lemaradást...Egyébként ha 12 volton járatod a ventit a rendszerben akkor kb. 4-5 fokkal fogsz jobb értékeket kapni ettől a szettől mint a jelenlegi léghűtőddel egy 9,2 centis ventivel kb. 3000RPM-en...Szerintem ez a set nem ér meg ennyit ha nem akarod kiegészíteni még valamivel...ásrészt én Innovatektől csak radiátort vettem mert azok a jó cuccaik igazán...CPU blokkból csakis Alphacool...

Jah és mellesleg hogy Te nem találtál Intel chipsetre blokkot attól még van... Csak tudni kell ,hogy hol keresd : www.alphacool.de

Ezzel nem kaptam választ a kérdésemre. Jó lenne, ha nem vízhőmérsékletekkel dobálóznál, engem nem az érdekel, hanem az alkatrészeké.

Mint mondtam, a Swiftech-nek is van kampós blokkja.

www.alphacool.de - innen hozol, ezek szerint?

#1278 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:53

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:49

Ez a teszt totál rendben van addig ,hogy a proci stabil és műkszik az elért tuning mellett csak egy dolog hibázik benne...Azokra a hőmérséklet értékekre számolj rá kb. +15-20%-ot! Másrészt az XP-k sokkal magasabb Die tempet viselnek el mint egy P4...A P4 itt már rég visszavett volna teljesítményből...

Ennek az első felét nem értem, a második fele meg hülyeség, 70 fok alatt nem vesz vissza.

#1279 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 11. 13:53

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:36

Azt nem mondtam, hogy nem célom 0dBA-s rendszer építése, a mostani felállásnál úgyis mindenképen sokkal halkabb lesz, szóval 7V-on valszeg nem zavarna a venti. :)

Járattam jó ideig 7 volton 12centis ventit...A venti hangja nem zavaró de a levegő suhogása iszonyat zavaró egy idő után...Főleg ha már "hallottál" passzív radiátoros rendszert...

Szóval összegezve: Én ennyi pénzért nem vennék olyan rendszert amiben a ventillátor 5 voltnál nagyobb fesszel kell ,hogy menjen! Másrészt amellett még nem is a legjobb a teljesítménye ,ert kevés a radiátor felület! Harmadrészt, a blokk sem top kategória...Ennyi...Többet nem tudok elmondani róla...Belátásod szerint válassz...

#1280 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 11. 13:55

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 14:53

Járattam jó ideig 7 volton 12centis ventit...A venti hangja nem zavaró de a levegő suhogása iszonyat zavaró egy idő után...Főleg ha már "hallottál" passzív radiátoros rendszert...

Szóval összegezve: Én ennyi pénzért nem vennék olyan rendszert amiben a ventillátor 5 voltnál nagyobb fesszel kell ,hogy menjen! Másrészt amellett még nem is a legjobb a teljesítménye ,ert kevés a radiátor felület! Harmadrészt, a blokk sem top kategória...Ennyi...Többet nem tudok elmondani róla...Belátásod szerint válassz...

Rendben, akkor mit ajánlasz? :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.