HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1581 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 20:49

:hinta:

#1582 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 20:57

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 21:49

:hinta:

Látom nagyon benne vagy a hülye "képekben" :) Akkor nézd meg a fotómat a személyes adatoknál :D

#1583 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 20:59

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 21:57

Akkor nézd meg a fotómat a személyes adatoknál :D

:nevet:  :up:  :lollypop:

smile-t nem lehet betenni az aláírásba ugye? kipróbáltam, kár hogy nem  :)

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 07. 22. 21:01 -kor

#1584 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 21:04

Zollka tod min gondolkoztam, itt kezdődik a jó táp :

ANTEC NeoPower 480

Kép

40 ezer, bruttó kiskerár.

Marhára nem ér meg a Silentmaxx 50-et sztem.....
Kíváncsi lennék ennek a hangjára..... sztem csendesebb mint a Zalmanom.

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 07. 22. 21:05 -kor

#1585 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 21:46

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 22:04

Zollka tod min gondolkoztam, itt kezdődik a jó táp :

ANTEC NeoPower 480

Kép

40 ezer, bruttó kiskerár.

Marhára nem ér meg a Silentmaxx 50-et sztem.....
Kíváncsi lennék ennek a hangjára..... sztem csendesebb mint a Zalmanom.

Nekem most elég sok pénzem lesz tápra pár héten belül de valahogy sajnálom rá... :( Kissé kezd elegem lenni ebből ,hogy akármit csinálok mindig hangosnak hallom a gépem... :( Persze most a táp miatt csak attól félek ha a tápot kicserélem vízhűtésesre akkor előbb-utóbb a fülem "rákalibrálna" valami újabb gépzajra és megint hangosnak hallanám...:(

#1586 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 21:51

Én is elbizonytalanodtam tápkérdésben...... Silentmaxx tetszik is meg nem is, de inkább nem  :)  A másik meg lehet hogy már nagyon megemelné a vízhőfokot, 40 fölé nem akarok menni terhelve. Most max 38 fok terhelve víz!

#1587 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 22:50

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 22:51

Én is elbizonytalanodtam tápkérdésben...... Silentmaxx tetszik is meg nem is, de inkább nem  :)  A másik meg lehet hogy már nagyon megemelné a vízhőfokot, 40 fölé nem akarok menni terhelve. Most max 38 fok terhelve víz!

nekem 33 bibiii :))

#1588 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 10:08

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 22:46

Nekem most elég sok pénzem lesz tápra pár héten belül de valahogy sajnálom rá... :( Kissé kezd elegem lenni ebből ,hogy akármit csinálok mindig hangosnak hallom a gépem... :( Persze most a táp miatt csak attól félek ha a tápot kicserélem vízhűtésesre akkor előbb-utóbb a fülem "rákalibrálna" valami újabb gépzajra és megint hangosnak hallanám...:(

neked igazabol azt ajanlanam, hogy vegyel fuldugot, es koltozz egy hutokamraba :D

a munkahelyen en mar eszre se vettem a gepek uvolteset, pedig aztan 1000x hangosabb mint otthon. szokas kerdese :)

#1589 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 10:11

Idézet: csosz - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 23:50

nekem 33 bibiii :))

ha az en 32 fokos szobamban lennel, akkor nem annyi lenne :)

a mostani radirommal secperc alatt megallapodik a vizhomerseklet, de aztan tobb oras teszteles folyaman mar azon kaptam "magam", hogy 36 fok... szepen felfutotte a szobam sarkat, a 140wattos proci mellett. amugy szepen tartotta a ~4 fokot, csak ha a szobaban is kibasz meleg van, a legjobb leghutesu radir sem er semmit.

#1590 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 10:13

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 18:40

Nyugi majd az Intel megoldja a hőtermelés növekedését desktop prociknál, a Precottnál elég sok tapasztalatot szereztek ,hogy növeljék a proci fogyasztásást az elődökhöz képest :D :D :D

nem hinnem... egy dualmagos dothan is joval huvosebb lenne (plane egy ilyen maggal).

2.4ghzen leghutessel sikerult nekik vmi 35 fokot "elerni"...

#1591 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 10:26

Idézet

Mobil "Extreme Edition" Pentium processzort alkalmaz a japán BeSilent asztali számítógép
...
A japán Akiba PC Hotline képei szerint egy kisméretű, a Pentium 4 Extreme Edition modellekhez hasonlóan 2 Mbyte cache-t tartalmazó mobil Pentium processzort -- Pentium M 735 (1,70 GHz, 2 MB cache) tartalmazó számítógép került piacra Japánban BeSilent néven.
...
Az irodai alkalmazásokra kitűnően alkalmazható BeSilent nem fogyaszthat túl sok energiát, hiszen a két meghajtót fogadó konfigurácót csupán 80 W-os tápegységgel látták el.

Szerkesztette: arn 2004. 07. 23. 10:26 -kor

#1592 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 12:22

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 11:13

nem hinnem... egy dualmagos dothan is joval huvosebb lenne (plane egy ilyen maggal).

2.4ghzen leghutessel sikerult nekik vmi 35 fokot "elerni"...

Az mobil verzió volt...Azzal az órajellel 1 év múlva mikor kijön a desktop verzió, max. kutyát dobálhatnak egy olyan procival...Legalább el kellene érniük 2,8Ghz-et ,hogy a jövő Athlonjaival versenyre szálljanak mert az AMD 90 nanos prociai már alapból 5%-kal gyorsabbak már most a véglelges változatok előtt...Arról nem is beszélve ,hogy sok olyan áramkör van amit még bele kellene pakolni...Pl. 64 bit...Stb..Én nem hiszek ebben ,hogy most majd hirtelen le fognak cskkenni a procik hőtermelései...most már szinte minden embernek olyan hűtés van a gépében ami 100 wattal megbirkózik...Namármost ők majd úgy fogják alakítani a kétmagos procit ,hogy ekörül legyen a fogyasztása...És még azt sem említettem ,hogy lehet  2,4Ghz-en kevesett eszik a proci de 2,8-on meg lehet a dupláját eszi...Aztán még azt sem árt elfelejteni ,hogy hiába a kicsi fogyasztás ha lehet a proci hőtűrése is alacsony...Keveset tudunk még erről a prociról ,hogy előre örvendezni kéne szerintem...Nagyon messze van az a proci a desktop változat kijövetelétől még...

#1593 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 12:40

ne feltsd az intelt. pont olyan procit fognak eladni, ami a legjobban megeri nekik. azt meg eldontik, hogy az milyen legyen.  ;)

mobil szintre termeszetesen nem fog lecsokkenni a procik fogyasztasa, hiszen a felesleges a desktopba olyan technologia, es nyilvan azt az orajelet/fogyasztast fogjak "tamogatni", amit meg elvisel egy normalis huto. de ettol fuggetlenul en ugy gondolom, hogy tendencia lesz valamilyen szinten a proci altal felvett wattok csokkentese, kb ugy mint ahogy megelegeltek az emberek a hangos hutoket.

ez szvsz a videokartyakat is eleri.

#1594 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 23. 16:17

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 13:40

ne feltsd az intelt. pont olyan procit fognak eladni, ami a legjobban megeri nekik. azt meg eldontik, hogy az milyen legyen.  ;)

mobil szintre termeszetesen nem fog lecsokkenni a procik fogyasztasa, hiszen a felesleges a desktopba olyan technologia, es nyilvan azt az orajelet/fogyasztast fogjak "tamogatni", amit meg elvisel egy normalis huto. de ettol fuggetlenul en ugy gondolom, hogy tendencia lesz valamilyen szinten a proci altal felvett wattok csokkentese, kb ugy mint ahogy megelegeltek az emberek a hangos hutoket.

Egyetértek...  :up:

#1595 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 16:44

.
.
.
az atlagfelhasznalo szarik ra, hogy mi huti a gepet :D
.
.
.
kb ugy mint ahogy megelegeltek az emberek a hangos hutoket.

Nem túl következetes.    :think:

#1596 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 17:09

Nekik csak az a lényeg ,hogy a proci gyors legyen...Miután 100 wattra simán tervezhetnek egy procit ezért figyeld meg ,hogy egyszerűbb nekik 100 watton gyors procit csinálni mint alacsonyab hőtermelés mellett...Ha meg keveset fogyasztana a proci nyomnak még mellé egy kis cache-t illetve feljebb nyomják még az órajelet :) Mellesleg Ugye senki nem gondolja ,hogy majd 60-70 wattos dual core procik jönnek??? :) Viccc...Ne legyetek már ilyen naívak...Nincs itt idő optimalizálgatásokra mert addig az AMD lenyomja őket...Illetve már most is alázza a P4-et az A64 rendesen...

#1597 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 17:25

Kicsit azért rossz irányból közelíted meg a dolgot. Nem azért nem csináltak eddig 100watt körüli, vagy erősebben melegedő procikat, mert nem akartak. Hanem egyszerűen mert az architektúra és a technológia nem engedte. Az intel azt hitte, hogy a kisebb csíkszélességgel gyártott P4-esekkel sokkal magasab órajeleket fog tudni elérni. Csak hát tévedtek. Persze az valószínű, hogy a kétmagos prociknál meg fogják engedni maguknak azt a luxust, hogy sok hőt termeljen a kicsike. Majd meglátuk. Ámen :) :p
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1598 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 17:29

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 18:25

Kicsit azért rossz irányból közelíted meg a dolgot. Nem azért nem csináltak eddig 100watt körüli, vagy erősebben melegedő procikat, mert nem akartak. Hanem egyszerűen mert az architektúra és a technológia nem engedte. Az intel azt hitte, hogy a kisebb csíkszélességgel gyártott P4-esekkel sokkal magasab órajeleket fog tudni elérni. Csak hát tévedtek. Persze az valószínű, hogy a kétmagos prociknál meg fogják engedni maguknak azt a luxust, hogy sok hőt termeljen a kicsike. Majd meglátuk. Ámen :) :p

Eddig pedig szerintem azért voltak nagy fogyasztású procik mert a versenyben gyorsan és hatékonyan csak így tudtak nagy teljesítményű procit tervezni...Nem volt idő optimalizálásra, a gyártástechnológia finomítására...Ezt volt a legegyszerűbb és leggyorsabb lehetőség...

Ebben akkor egyetértünk ,hogy a dual core procik is zabálni fognak...

#1599 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 17:42

A CPU ipar semmi másról nem szól csak a gyártástechnológiáról, illetve a technológiai akadályok megkerüléséről. Ennyi. Ha a techonlógia lehetővé tette volna az órajel nagyobb mértékű emelését, most nem lenne MMX, SSE, HT, meg semmi ilyen. De mivel a gyártástechnológia korlátozott, ezért kell trükközniuk. Ez vagy bejön, vagy nem...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1600 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 21:14

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 18:42

A CPU ipar semmi másról nem szól csak a gyártástechnológiáról, illetve a technológiai akadályok megkerüléséről.

Ezt jol elintezted :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.