HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1661 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 25. 23:24

dehogynem lehet.
nagyobb sebesség -> nagyobb turbulencia -> jobb hőátadás -> gyorsabban egyenlítődik ki a rendszer...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1662 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 01:06

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 22:40

Van egy innova dual radim elfekvőben, azon gondolkodtam hogy beépítem azt! De akkor meg alul teljesen át kell alakítani mindent ..........

Ott mennek be a csövek, ott a pumpa stb....

A pumpát simán előrébb rakod, a radiátort meg akár úgy is megoldhatod ,hogy veszel 12/8centis átalakítót és a 8 centis végét teszed a gépház hátuljához ahol a kivágás van a 8 centis ventiknek majd ilyen flexibilis csövekkel amiket lehet kapni odavezeted a levegőt az átalakító 8 centis végéhez ami beszívná azon keresztül a levegőt! Így végül nem is kellene igazán nagy átalakítást végezni és a pumpát meg hátrébb rakod!

#1663 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 01:07

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 0:24

dehogynem lehet.
nagyobb sebesség -> nagyobb turbulencia -> jobb hőátadás -> gyorsabban egyenlítődik ki a rendszer...

Pontosan! A turbulens áramlás sokkal inkább jellemző nagy áramlás esetén mint kicsinél és hőátadás szempontjából a legkedvezőbb effektus!

#1664 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 07:21

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 0:24

dehogynem lehet.

Szvsz. a rendszer vízhozama a legfontosabb, ami ha növekszik(párhuzamos kapcsolás, kisebb ellenállás) akkor javul a hatásfok.
Redkívül turbulens radiátort nagyon könnyű lenne gyártani mégesem teszik ezt a mérnökök.
Úgy gondolom hogy a turbulens áramlási ellenállás nagyon rossz dolog és ezt elkerülendő minél 'simábbra' tervezik a folyadék útját. Tökéletes lamináris áramlás úgysincs a radiátorokban ezért a folyadék keveredése megfelelő mértékben megoldott. De Boho mester a téma szakértője

#1665 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 07:32

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 2:06

A pumpát simán előrébb rakod, a radiátort meg akár úgy is megoldhatod ,hogy veszel 12/8centis átalakítót és a 8 centis végét teszed a gépház hátuljához ahol a kivágás van a 8 centis ventiknek majd ilyen flexibilis csövekkel amiket lehet kapni odavezeted a levegőt az átalakító 8 centis végéhez ami beszívná azon keresztül a levegőt! Így végül nem is kellene igazán nagy átalakítást végezni és a pumpát meg hátrébb rakod!

Na de nem fogja nagyon vissza az áramlást az Innova dual radi?

#1666 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 08:30

Nem értem, a nagyobb vízhozam magában miért okozna hatásfok-növekedést  :confused: Mi változik? A turbulencia növekedésén kívül (megnő a víz felületekre merőleges sebességkomponenseinek az összege) semmi igazán jelentős. Ez viszont nagyban befolyásolja a hőátadást. Persze egy bizonyos szint felett a nagyobb turbulencia gondot okozna, de mivel a szükséges vízhozam megmarad (a pumpák a meglévő ellenállásokhoz vannak igazítva, illetve a nagyobb turbulenciát a megnövekedet vízhozam okozza, nem a víz útjának módosítása), ezért egyértelműen nő a hatásfok.
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1667 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 12:02

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 9:30

Nem értem, a nagyobb vízhozam magában miért okozna hatásfok-növekedést  :confused: Mi változik? A turbulencia növekedésén kívül (megnő a víz felületekre merőleges sebességkomponenseinek az összege) semmi igazán jelentős. Ez viszont nagyban befolyásolja a hőátadást. Persze egy bizonyos szint felett a nagyobb turbulencia gondot okozna, de mivel a szükséges vízhozam megmarad (a pumpák a meglévő ellenállásokhoz vannak igazítva, illetve a nagyobb turbulenciát a megnövekedet vízhozam okozza, nem a víz útjának módosítása), ezért egyértelműen nő a hatásfok.

Sokkal nagyobb a "keveredés" a vízmolekulák között nagyobb sebesség mellett így olyanok is "hőleadási" felülethez tudnak jutni amik amúgy lassú áramlásnál nem agy ritkábban!

#1668 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 16:54

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 9:30

Azt hogy mitől lesz hidegebb a CPU ha növekszik a rajta átfolyó víz mennyisége nem magyarázom mert triviális.
Elméletetek azt jelentené hogy legjobb egy olyan radiátor amiben egy (hosszú) vékony keresztmetszetű cső van mivel ott valóban nagy lesz az áramlási sebesség. Csakhogy mint többször írtam ennek sajnos az az ára hogy növekedni fog a rendszer ellenálása, ezáltal csökken a vízhozam és romlani fog a hatásfok. Persze van megoldás ennek kiküszöbölésére és ezt is használják a radiátor tervezők, a sok kis csövet PÁRHUZAMOSAN kapcsolják, ezáltal ugyan lassabb lesz az egyes ágakban az áramlási sebesség a soros elrendezéshez képest, viszont nem fog (jelentősen)emelkedni a rendszer belső ellenálása. A lényeg az lehet hogy a folyadék 2x-es sebességel való mozgatásánál  a hasznos turbulenciák növekedése nem eredményez olyan javulást amely ellensúlyozná a csökkenő átáramló víz mennyiségét, ezért nem klassz kis belső keresztmetszetű radit tenni a rendszerbe.

#1669 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 17:49

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 18:09

Nekik csak az a lényeg ,hogy a proci gyors legyen...Miután 100 wattra simán tervezhetnek egy procit ezért figyeld meg ,hogy egyszerűbb nekik 100 watton gyors procit csinálni mint alacsonyab hőtermelés mellett...Ha meg keveset fogyasztana a proci nyomnak még mellé egy kis cache-t illetve feljebb nyomják még az órajelet :) Mellesleg Ugye senki nem gondolja ,hogy majd 60-70 wattos dual core procik jönnek??? :) Viccc...Ne legyetek már ilyen naívak...Nincs itt idő optimalizálgatásokra mert addig az AMD lenyomja őket...Illetve már most is alázza a P4-et az A64 rendesen...

lassan ott tartunk, hogy az elozo generacios proci is tokeletesen eleg mindenre. irodaba, filmet nezni, stb.  ha jatszani akar az ember, meg videokartyara koltse a penzet... erre az emberek is hamar ra fognak jonni (mivel a penzukrol van szo), es max a presztizstermekeknel latunk majd extrem dolgokat.

dothan maggal nem tartom elerhetetlennek a 70wattot... az amd es az intel is orientalodik afele, hogy osszevonjon bizonyos procigyarto teruleteket.

#1670 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 17:49

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 13:02

Sokkal nagyobb a "keveredés" a vízmolekulák között nagyobb sebesség mellett így olyanok is "hőleadási" felülethez tudnak jutni amik amúgy lassú áramlásnál nem agy ritkábban!

Pontosan ezt akartam kihozni belőled. Ne keverjük a vízhozam és a sebesség fogalmakat. A kettő között van egy arányosségi tényező, jelen esetben a keresztmetszet...
--HunFrost vízhűtés--

#1671 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 17:51

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 18:25

Kicsit azért rossz irányból közelíted meg a dolgot. Nem azért nem csináltak eddig 100watt körüli, vagy erősebben melegedő procikat, mert nem akartak. Hanem egyszerűen mert az architektúra és a technológia nem engedte. Az intel azt hitte, hogy a kisebb csíkszélességgel gyártott P4-esekkel sokkal magasab órajeleket fog tudni elérni. Csak hát tévedtek. Persze az valószínű, hogy a kétmagos prociknál meg fogják engedni maguknak azt a luxust, hogy sok hőt termeljen a kicsike. Majd meglátuk. Ámen :) :p

lesz az meg magasabb is... az elso szerias northwoodok mennyit is tudtak? bar ettol egyaltalan nem lesz huvosebb.

a melegedesnel nagy szerepet jatszik az is, hogy beletettek ezt azt... amit majd bebe kapcsolgatnak. igy olcso fejleszteni :)

#1672 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 17:53

Idézet: defiant9 - Dátum: 2004. júl. 23., péntek - 17:44

Nem túl következetes.    :think:

ugy gondoltam, hogy viz vagy leg, vagy zalmannal hivjak vagy masnak - max a hangerot veszik eszre, ha mukodik, nem foglalkoznak a homerseklettel.

ami ertheto is...

#1673 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 10:22

http://www.frozencpu.../ex-wat-22.html

Vélemény? Vannak más készletek is, és nézzétek már meg légyszi, de én úgy látom, hogy az UPS házhoz hozza ;) (beírtam az irányítószámomat, ráadásul a $ most elég olcsó...)

#1674 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 10:30

Idézet: orbano - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 18:49

Pontosan ezt akartam kihozni belőled. Ne keverjük a vízhozam és a sebesség fogalmakat. A kettő között van egy arányosségi tényező, jelen esetben a keresztmetszet...

Jelen esetben úgy gondolom nincs jelentős különbség a kettő között ezért nem akartam bonyolítani a dolgot...Leírtam egyébként ,hogy nálam mit eredményezet a pumpa erősebbre kapcsolása...Ez van én ezt tapasztaltam...Ennyi a lényeg...Felesleges belemenni ilyen mélyen szerintem! Ez túl triviális ahhoz!

#1675 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 27. 10:41

:think: Ennél a frozen-CPU-nál sokkal jobb áron van sokkal több cucc, mint a németeknél, és ott az UPS... :eek:

#1676 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 27. 16:12

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 11:41

:think: Ennél a frozen-CPU-nál sokkal jobb áron van sokkal több cucc, mint a németeknél, és ott az UPS... :eek:

Bizonyara azert, mert New York allamban leledzik es nem a 'kozeli' Nemetorszagban...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1677 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 27. 16:14

Idézet: HookR - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 17:12

Bizonyara azert, mert New York allamban leledzik es nem a 'kozeli' Nemetorszagban...

Ja, közben leesett  :omg: :D

#1678 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 29. 09:54

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 22:04

Zollka tod min gondolkoztam, itt kezdődik a jó táp :

ANTEC NeoPower 480

Kép

40 ezer, bruttó kiskerár.

Marhára nem ér meg a Silentmaxx 50-et sztem.....
Kíváncsi lennék ennek a hangjára..... sztem csendesebb mint a Zalmanom.

Hol kapható?

#1679 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:08

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 10:54

Hol kapható?

Senerit KFT

#1680 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:19

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 10:54

Hol kapható?

Olvastam róla tesztet és nem nagy szám...Hangosnak is találták!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.