idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Ha arra a megoldásra gondolsz ami pl. a watercooling.de oldalán is van, az csak egy olyan toldás, ami a gép bekapcsolásásval elindítja a pumpát 220V-ról.[/quote]
Arra, köszönöm.![]()
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2003. 09. 26. 21:06
Elküldve: 2003. 09. 26. 21:14
idézet:
Ha arra a megoldásra gondolsz ami pl. a watercooling.de oldalán is van, az csak egy olyan toldás, ami a gép bekapcsolásásval elindítja a pumpát 220V-ról.[/quote]
idézet:
Ezt írja a Watercooling.de:
![]()
This kit upgrades your Eheim 1046 - 220 V pump to a high quality 12 V pump that can be connected directly to the power supply of your PC.
[/quote]
Lehet, hogy bennem van a hiba, de én ezt nem úgy értelmezem, hogy a 12 volt csak vezérli a szivattyút, hanem hogy az is "hajtja", bár ez utóbbihoz kétségtelenül nagyobb technikai bravúr szükséges.
Edit:
kis kiegészítés, pontosítás:
- Ez a kis kütyü majdnem 50 Euróba kerül (kb annyiba, mint egy uj eheim 1046), ennyiért kicsit drága lenne relé helyett, szvsz
- Csak 1046-oshoz jó
[ 2003. szeptember 26.: Nagypapa szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 26. 21:29
Elküldve: 2003. 09. 26. 21:35
idézet:
Ezt írta Mono:
Hm. Szóval akkor mi is ez :confused:[/quote]
Oké, én másra gondoltam. Van ilyen külső kábeles megoldás is ott.![]()
Neked van igazad.
De ezt 1048-hoz is lehet hazsnálni? :confused: Nem lehet hogy csak a kisebb teljesítményű (és így áramfelvételű? :confused: ) 1046-hoz lehet biztonságosan használni? Nem is írják az 1048-at...![]()
Elküldve: 2003. 09. 27. 16:58
idézet:
Oké, én másra gondoltam. Van ilyen külső kábeles megoldás is ott.![]()
Neked van igazad.
De ezt 1048-hoz is lehet hazsnálni? :confused: Nem lehet hogy csak a kisebb teljesítményű (és így áramfelvételű? :confused: ) 1046-hoz lehet biztonságosan használni? Nem is írják az 1048-at...[/quote]
Jah, tényleg van ilyen kábeles megoldás is, bár szerintem az kimeríti a gány fogalmát.
A 1048at annyira nem említik benne, hogy ki is emelik, hogy kifejezetten csak 1046hoz jó. Ennek szvsz több oka lehet, pl, hogy nem azonos méretü a 2 pumpa (asszem), így a nagyobbra nem férne fel, vagy hogy az elektronika nem birja el a nagyobb teljesítményt (ahogy Te is írtad), vagy hogy a 1048 motorja nemcsak teljseítményben, hanem "szerkezetileg" is különbözik a 1046étól, és ezért nem olyan egyszerü talán megoldani ezt az inverteres (vagy nemtom, hogy kell hivni helyesen) dolgot nála. Engem elgondolkodtat az is, miért kell a rotort is kicserélni benne az átalakítás során... :confused:
Elküldve: 2003. 09. 27. 17:34
Es ha bezarom egy hangszigetelt dobozba lesz-e valami baja pl.: tulmeleges ...
Elküldve: 2003. 09. 27. 19:17
1) Elege e ket venti, ha nem: milyen ehhez valo 12cm es ventit ajanlotok, ami jo minosegu es halk (fordulatszamszabalyozas enermax elolapi panellal lesz megoldva)
2) Mennyi a legnagyobb engedelyezheto homerseklete a radiatornak, (mikor mondjuk hogy tul forro a radiator) (egyaltalan elofordulhat e)
Elküldve: 2003. 09. 27. 19:27
idézet:
Ezt írta csosz:
Innovatek HTF Triple radiatornal:
1) Elege e ket venti, ha nem: milyen ehhez valo 12cm es ventit ajanlotok, ami jo minosegu es halk (fordulatszamszabalyozas enermax elolapi panellal lesz megoldva)
[/quote]
Szerintem elég rá két venti, de miért csak 2 ventit tennél rá? Az végülis szerintem tökmindegy milyen ventit teszel rá, mert ugy is te fogod szabályozni öket az enermax panellal.
Elküldve: 2003. 09. 29. 00:44
idézet:
Ezt írta csosz:
Innovatek HTF Triple radiatornal:
...
[/quote]
Ha szabad egy megjegyzést: ez a radi szvsz nem innovatek.
egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki.![]()
Elküldve: 2003. 09. 29. 22:12
idézet:
Ezt írta csosz:
Sokszor sokadjara is SaveGamers-t olvasok, bar az se rossz[/quote]
Mentsük meg a delfineket,
mentsük meg a gamereket.![]()
![]()
Egyetek gamermentes szendvicset!
LOL.![]()
/Félreértések elkerülése végett: imádom a delfineket./
[ 2003. szeptember 29.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 29. 22:21
idézet:
Mentsük meg a delfineket,
mentsük meg a gamereket.![]()
![]()
Egyetek gamermentes szendvicset!
LOL.![]()
/Félreértések elkerülése végett: imádom a delfineket./
[ 2003. szeptember 29.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nomeg: Védd a fákat, egyél hódot...(nemám komolyan venni
)
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2003. 09. 29. 23:13
idézet:
Ezt írta Fym:
Nomeg: Védd a fákat, egyél hódot...(nemám komolyan venni
)[/quote]
Én is ezt mondom!![]()
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2003. 09. 30. 05:26
van pár házas abba inkább elfért volna, nem? :confused:
egyébként jó kép!
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"
Elküldve: 2003. 09. 30. 17:29
Elküldve: 2003. 09. 30. 19:38
1) A keverek: fél dl alkoholhoz 4,5 dl ioncserélt desztillált vizet? Ez milyen % os alkoholra vonatkozik? A gyogyszertarban 70% ost vettem.
2) Buborekszuro: Draco lattam nalad vmi kek izet buborekmentesitesre, ez az a szivacs amit a pumpahoz adtak? Azt egy ido utan kiszedted?
Elküldve: 2003. 09. 30. 19:42
idézet:
Ezt írta csosz:
...
2) Buborekszuro: Draco lattam nalad vmi kek izet buborekmentesitesre, ez az a szivacs amit a pumpahoz adtak? Azt egy ido utan kiszedted?[/quote]
Aha. Csak méretre kell vágni és kész.
Van amikor kiszedem, ha rámjön.De most pl. benne van. Egy fokkal sem hűt rosszabul a rendszer vele, és legalább nem szörcsög a pumpa a buborékok miatt.
Most jut eszembe, olyan ooooooooooooooookos vagyok hogy még anno kitaláltam ezt a szivacsos dolgot!!!![]()
Elküldve: 2003. 09. 30. 20:53
idézet:
Aha. Csak méretre kell vágni és kész.
Van amikor kiszedem, ha rámjön.De most pl. benne van. Egy fokkal sem hűt rosszabul a rendszer vele, és legalább nem szörcsög a pumpa a buborékok miatt.
Most jut eszembe, olyan ooooooooooooooookos vagyok hogy még anno kitaláltam ezt a szivacsos dolgot!!![/quote]
Nekem nincs benne semmi és nem szörcsög![]()

Súgó
A téma zárva.