Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2003. 11. 20. 11:42
A határon,hogy számolod el a német áfát?
Odmész a német finánchoz, lepecsételteted a számlát,aztán visszafizetik neked az MWST-t?
Vagy a magyar határon pecsételsz, fizeted a vámot+ÁFÁ-t?
Akinek van tapasztalata az ossza már meg velem,pls...
Mert lenne ismerős,aki kint megrendelné nekem a cuccost,aztán haza hozná,így pedig olcsóbb lenne még akkor is,ha a [url="http://"http://vizhutes.com"]vizhutes.com[/url]-tól rendelt cucc árának egyösszegű fizetése esetén az 5%-ot figyelembe veszem.Ha pedig erről még lejön a kinti adó,akkor még olcsóbb...
De a magyar határon nem jelentjük be aztán nincs ÁFA+vám,de ez csak akkor megy,ha a német határon pecsételnek,nem pedig a magyaron...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Elküldve: 2003. 11. 20. 12:16
idézet:
Ezt írta hgyurika:
Sziasztok!
A határon,hogy számolod el a német áfát?
Odmész a német finánchoz, lepecsételteted a számlát,aztán visszafizetik neked az MWST-t?
[/quote]
Nem tudom pontosan, még nem hoztam így be semmit. Szerintem a német vámosnál kell pecsételni, vissza kell menni a számlával a boltba és a bolt adja vissza az adót. Ha el tudod intézni, hogy nem kell adót fizetned, akkor a számlát a határon lepecsételteted és postán visszaküldöd neki. SZVSZ!
[ 2003. november 20.: Zethos szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 20. 13:35
idézet:
Ezt írta Zethos:
Érdekes lenne, ha egy nagyker megmondaná telefonon az árait. :confused:[/quote]
Én mikor legutóbb vásároltam náluk, magánszemélyként tettem, és a telefonban készségesen megadták a kért információkat.
Ha meg nem végfelhasználóként, hanem kiskereskedőként akarsz információt tőlük, regisztrálj náluk és nézd meg a nagyker árlistát.
Ilyen baromi egyszerű.
Elküldve: 2003. 11. 20. 14:26
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Én mikor legutóbb vásároltam náluk, magánszemélyként tettem, és a telefonban készségesen megadták a kért információkat.
[...]
[/quote]
Telefonáltam. Nem szolgálnak ki magánszemélyt, másrészt mostanában nincs nekik.
Egy nagyon kb. árat azért kaptam - igaz nagyker árat.
Mindenesetre köszönöm Etele, csak a Ramiris (mostani) hozzáállása óta nem hívogatok nagykereket![]()
Elküldve: 2003. 11. 20. 14:39
idézet:
Ezt írta Picur:
Telefonáltam. Nem szolgálnak ki magánszemélyt, másrészt mostanában nincs nekik.
Egy nagyon kb. árat azért kaptam - igaz nagyker árat.
Mindenesetre köszönöm Etele, csak a Ramiris (mostani) hozzáállása óta nem hívogatok nagykereket[/quote]
Sajnálom. Én csak azt tudom leírni amit én csináltam - ha nem szolgálnak ki már magánszemélyeket, akkor sorry.
De a viszonteladóik listája népes - most néztem meg - és nagyon korrekt cégek is találhatóak közöttük. Talán azokat érdemes lenne megkérdezni...
Elküldve: 2003. 11. 20. 16:57
Ahogy egyre többet olvasok a témáról, egyre jobban bizonytalanodok el erről a szettről. Lehet, hogy spórolni kellene a hasamon és kicsit jobb rendszerbe beugrani...
Még gondolkozom
Elküldve: 2003. 11. 20. 16:59
idézet:
Ezt írta Picur:
Azért köszönöm!
Ahogy egyre többet olvasok a témáról, egyre jobban bizonytalanodok el erről a szettről. Lehet, hogy spórolni kellene a hasamon és kicsit jobb rendszerbe beugrani...
Még gondolkozom[/quote]
Hát, ha kíváncsi vagy a véleményemre, akkor szerintem is spórolj kicsit, és vegyél korrektebb rendszert...![]()
Elküldve: 2003. 11. 20. 18:06
Elküldve: 2003. 11. 21. 11:22
idézet:
Ezt írta arn:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=017871#000000"]https://www.hwsw.hu/...t=017871#000000[/url][/quote]
Nekem tetszik, csak belső radiátort szeretnék. + először házat kell vennem :o
Elküldve: 2003. 11. 22. 13:30
kesobb akar egyedi igenyekkel, megrendelesre.
[ 2003. november 22.: arn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 22. 14:16
idézet:
Ezt írta arn:
asszem csinalok egy kiserletet... tervezek egy fullos "blank" vizhuteses chieftec hazat, amibe csak blokkokat kell belebiggyesteni. tehat maga a visszahutes es a keringetes benne lenne. termeszetesen igenyes kivitelezessel. piackepes dolog ez???
kesobb akar egyedi igenyekkel, megrendelesre.
[ 2003. november 22.: arn szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Halyrá és sok sikert, kiváncsian várjuk![]()
Elküldve: 2003. 11. 22. 19:59
Először fel kell mérned az igényeket: pl. Bolhán vagy Apróneten feladott hirdetés. Addig igazából nincs miről beszélni, talán egy próbát megér.
Mindenesetre én drukkolok Neked!
Elküldve: 2003. 11. 23. 04:09
idézet:
Ezt írta Monkey:
Nem igazán hiszem, hogy itthon lenne rá kereslet. Rettenet összegből lehetne csak egy igényes redszert összerakni. Gondolj bele, mekkora érvágás lenne egy átlagjúzernek, ha ezt egyszerre kéne kifizetnie! Nagyon kevesen tehetnék meg ... De ne nekem legyen igazam!
Először fel kell mérned az igényeket: pl. Bolhán vagy Apróneten feladott hirdetés. Addig igazából nincs miről beszélni, talán egy próbát megér.
Mindenesetre én drukkolok Neked![/quote]
Ez valoszinüleg igaz, szoval csak ovatosan a befektetésseé
Monkey, egyébként rendeltél már radit, vagy csak akkor volt mindenkinek sürgös?
[ 2003. november 23.: oalex szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 23. 04:40
idézet:
Ezt írta Monkey:
Nem igazán hiszem, hogy itthon lenne rá kereslet. Rettenet összegből lehetne csak egy igényes redszert összerakni. Gondolj bele, mekkora érvágás lenne egy átlagjúzernek, ha ezt egyszerre kéne kifizetnie! Nagyon kevesen tehetnék meg ... De ne nekem legyen igazam!
...és szerintem sokan szeretik maguk csinálgatni, barkácsolni a rendszerüket.
Elküldve: 2003. 11. 23. 18:16
Elküldve: 2003. 11. 24. 14:27
idézet:
Ezt írta Monkey:
a vizhutes mindig is luxus cikk volt... sose lehet hulyebiztosra csinalni, es szamitastechinai ismeretek nelkul sem fogjak beszerelni. kis tetelben lehet csak eladni, azert draga.
Elküldve: 2003. 11. 24. 21:52
Bár ha csak a szerelhetnékedet akarod kiélni, akkor ok.
Elküldve: 2003. 11. 25. 02:50
Elküldve: 2003. 11. 25. 05:47
idézet:
Ezt írta zeroo:
Kene kis help. Szeretnek venni egy komplett vizhutest(elso lenne) Lehetoleg olyan amivel a cpu-t es a vga-t is tudom huteni. Innovatek tetszik, csak gondolom a dual radis kene hozza mar legalabb, az meg nemtudom mien hazban fer el. pls help[/quote]
A duálradi elfér bármilyen nagytorony fölsö két helyén, szvsz a legjobb választás hozzá egy Chieftec nagytorony

Súgó
A téma zárva.