HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#961 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:00

ranezesre nem tunik tobbnek egy szimpla eloxalt alucsonel... de annyit mindenkeppen tud mint a leghutes.

a tuningban ne varj csodat... a gyari huton lelogo resz raer a magra, ha a kereten felfekvo blokk viszont hiaba hut jol, a szarabb kontakt miatt nem sok pluszt ersz el vele. keret nelkul igen... de nem ajanlom.

ps: egyebkent tobb oras burnk7et adjal neki... azt megteszi a hatasat a passziv huteseddel :D

#962 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 13:35

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 13:00

ranezesre nem tunik tobbnek egy szimpla eloxalt alucsonel... de annyit mindenkeppen tud mint a leghutes.

a tuningban ne varj csodat... a gyari huton lelogo resz raer a magra, ha a kereten felfekvo blokk viszont hiaba hut jol, a szarabb kontakt miatt nem sok pluszt ersz el vele. keret nelkul igen... de nem ajanlom.

ps: egyebkent tobb oras burnk7et adjal neki... azt megteszi a hatasat a passziv huteseddel :D

Múltkor ráengedtem burnk7-et a procimra 1,775V és 2400Mhz mellett (kb.115watt)...Valahogy nem tudott kifogni rajta :)
Na mondjuk az is igaz ,hogy 3nm hűtőfelület és a két radiátor együtt 250 wattig jó a gyártó szerint (ami nagyon szerény adatnak számít) :) De ugye nálam van mellette GPU,NB,HDD hűtése is...Nem tudom a Zalman mennyire van jól megtervezve de csak a procit el kellene bírnia nagyobb tuning mellett is burnk7-tel! Ugye nálam az a jó ebben a rendszerben ha "elfogyna" a hűtőfelület akkor veszek egy nagyobb házat amire ráfér a sima konvekt-o-maticom(ami jelenleg a polcon pihen :D ) és máris itt a plusz felület ami akkor már 330 wattig jó... Nem hiszem ,hogy ennél több valaha is kell :) Azért a bővíthetőség nagy úr :D

#963 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 15:14

oh... most keszul a 2.1nmes aktiv hutesu radirom. kivancsi vagyok a prescottal hogy boldogul. :D

es franko az uj csovezes :up: mar tuti ilyet hasznalunk, mert a rogzitesi biztonsaga kozel van a cso szakitasi szilardsagahoz (elobb nyulik meg a cso...). emellett csak be kell dugni, es meg sem torik. hol eltem eddig? valamennyire sikerult a haromfele csonk elonyeit osszeotvozni.

#964 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 16:01

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 16:14

oh... most keszul a 2.1nmes aktiv hutesu radirom. kivancsi vagyok a prescottal hogy boldogul. :D

es franko az uj csovezes :up: mar tuti ilyet hasznalunk, mert a rogzitesi biztonsaga kozel van a cso szakitasi szilardsagahoz (elobb nyulik meg a cso...). emellett csak be kell dugni, es meg sem torik. hol eltem eddig? valamennyire sikerult a haromfele csonk elonyeit osszeotvozni.

Valahogy engem sosem zavart ,hogyha kissé nehézkes volt a rögzítés, viszont ami rohadt idegesítő az ,hogy ha a cső megtörik...A mostani Innovatek special cső elég jó,nem törik meg de ezzel meg az a bajom ,hogy 7mm-es a belső átmérője...Szóval olyan 10/8-as cső kellene ami nem törik meg...A legközelebbi vízcserénél vagy módosításnál lecserélem ezeket a csöveket mert a 7mm-es belső átmérő nem tetszik...

#965 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 20:33

Most tervezek atallni Festo csatlakozos megoldasra (gyorscsati a neve?) Innovatek rendszerben. Ami csovet kaptam hozza szep atlatszo, jo, nem tul sprod. Elonyok: konnyebb szerelhetoseg, cso nem torik, teszek bele egy csapot, amin igeny szerint le lehet engedni a rendszert( szinten Festo ), illetve majd kerulnek bele ilyen szethuzhato csatlakozok, amik szethuzas utan nem engedik a vizet, tehat igy barmilyen egyseg levalaszthato. Sokan eleve ezzel aruljak a cuccaikat, nem is ertem az Innovatek miert ezt hasznalja inkabb.
Itthon lehet sokfele kapni, sok jo hasznalhato modullal.

#966 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 21:13

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 21:33

Hol lehet beszerezni?

#967 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 22:34

Idézet: Zethos - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 22:13

Hol lehet beszerezni?

BoschRexroth
Festo
Camozzi
Norgren

#968 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 22:45

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 23:34

Köszi!

#969 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 17:22

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 17:01

Valahogy engem sosem zavart ,hogyha kissé nehézkes volt a rögzítés, viszont ami rohadt idegesítő az ,hogy ha a cső megtörik...A mostani Innovatek special cső elég jó,nem törik meg de ezzel meg az a bajom ,hogy 7mm-es a belső átmérője...Szóval olyan 10/8-as cső kellene ami nem törik meg...A legközelebbi vízcserénél vagy módosításnál lecserélem ezeket a csöveket mert a 7mm-es belső átmérő nem tetszik...

mi 12/8asat hasznalunk :) ez hollanderesnel eleg gaz lenne - sokkal frankobb.

#970 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 17:24

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 21:33

Most tervezek atallni Festo csatlakozos megoldasra (gyorscsati a neve?) Innovatek rendszerben. Ami csovet kaptam hozza szep atlatszo, jo, nem tul sprod. Elonyok: konnyebb szerelhetoseg, cso nem torik, teszek bele egy csapot, amin igeny szerint le lehet engedni a rendszert( szinten Festo ), illetve majd kerulnek bele ilyen szethuzhato csatlakozok, amik szethuzas utan nem engedik a vizet, tehat igy barmilyen egyseg levalaszthato. Sokan eleve ezzel aruljak a cuccaikat, nem is ertem az Innovatek miert ezt hasznalja inkabb.

ha a lanra gondolsz, nem lesz egyszeru menet. altalaban eleg nagy a helyigenyuk.

#971 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 23:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 18:24

ha a lanra gondolsz, nem lesz egyszeru menet. altalaban eleg nagy a helyigenyuk.

Mire gondolsz minek lesz nagy helyigenyuk? Mit ertesz "lan" on?

#972 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:28

Gondolom Arn a lanprty-ra gondolt, ha sokat hurcolod a gépet! Jól mondom kedves barátaim? :think:

#973 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:32

A lan-os csati ha jol tudom egy gyorscsati! Szerintem erre gondolt arn, mert az eddigi vizhuteseiben is ilyen csatik vannak szinte minden fele!
En nem vagyok programozo;

#974 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 10:50

Lanos csatinak hívják ami beledugós. Tehát nem az Innovatek rendszeren lévő csati, amire ráhuzod a csövet és egy csavarral rászorítod. A helyigény meg a méretből adódik.Mivel az egész csövet magába foglalja, ezért még arra rá kell számolni a csati anyagát is. Pl.8mm külsős cső + a csati anyaga kétoldalon 3mm akkor az már 14mm.
SPM fokozat pajti!!!

#975 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:35

lanos csatira gondoltam :)

a raszoritashoz szukseges hatlap feju resz nagy altalaban. illetve, hogy meglegyen a szuk keresztmetszet, ott kezdodik, hogy 3/8os menetes resz. az innovatek nem 1/4eset hasznal? beepitesi melysege 5.5mm arra is erdemes figyelni. en ugy terveztem a blokkokat, hogy 24mm atmeroju csonk is elferjen - 14es csovet is fogadni a rendszer (persze kisebbet is ha az kell).

egyebirant a neten levo bosch katalogus rajzokat is tartalmaz, pontosan valaszt kapsz mindenre.

#976 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:40

errol beszelek. a legujabbon egyebkent mar eggyel nagyobb lesz (14es).

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#977 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:48

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:35

lanos csatira gondoltam :)

a raszoritashoz szukseges hatlap feju resz nagy altalaban. illetve, hogy meglegyen a szuk keresztmetszet, ott kezdodik, hogy 3/8os menetes resz. az innovatek nem 1/4eset hasznal? beepitesi melysege 5.5mm arra is erdemes figyelni. en ugy terveztem a blokkokat, hogy 24mm atmeroju csonk is elferjen - 14es csovet is fogadni a rendszer (persze kisebbet is ha az kell).

egyebirant a neten levo bosch katalogus rajzokat is tartalmaz, pontosan valaszt kapsz mindenre.

Festo 1/4-est vettem: nikkelezett, gumigyurus, a menetes resze egesz kicsit rovidebb mint az innovatek csatlakozoke, meretileg(kiterjedeseben) nem nagyobb mint az innovatek. At tudtam mindent alakitani problemamentesen (radi, pumpa, cpu blokk). A cso 7/10-es.

#978 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 17:52

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:48

Festo 1/4-est vettem: nikkelezett, gumigyurus, a menetes resze egesz kicsit rovidebb mint az innovatek csatlakozoke, meretileg(kiterjedeseben) nem nagyobb mint az innovatek. At tudtam mindent alakitani problemamentesen (radi, pumpa, cpu blokk). A cso 7/10-es.

mennyire kemeny a cso? mert azert arra figyelj, hogy ezek az olcso (ps stb) csovek melegedeskor fellagyulnak, a lanos csatlakozoknal meg "kovetelmeny" a merevebb fal.

probald kitepni... egyszeruen megy vagy nem lehet kihuzni?

#979 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:11

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 18:52

mennyire kemeny a cso? mert azert arra figyelj, hogy ezek az olcso (ps stb) csovek melegedeskor fellagyulnak, a lanos csatlakozoknal meg "kovetelmeny" a merevebb fal.

probald kitepni... egyszeruen megy vagy nem lehet kihuzni?

Egy Festo uzletben vettem itt Szekesfehervaron, segitettek osszevalogatni, kozben en is utana neztem mi kell hozza; igen: merev falu cso es nem tudom kihuzni a csatlakozobol. Ami most fenn van az raadasul eredeti Festo atlatszo, merevfalu cso (ra van irva a csore), meg van egy adag ronda kek, de azt nem tettem fel.
Egyebkent mitol lan-os? Ez vmi rovidites?

#980 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:33

es az rendesen hajlik is?  :eek:

mert en meg nem talaltam olyat ami merev, es konnyen (mittomen 5cmes korben) hajlithato eroltetes nelkul.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.