HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#981 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 18:39

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 19:33

es az rendesen hajlik is?  :eek:

mert en meg nem talaltam olyat ami merev, es konnyen (mittomen 5cmes korben) hajlithato eroltetes nelkul.

igen, hatarozottan jobb mint a ronda kek, az 5cm azert itt se konnyu.

#982 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 16:21

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 19:39

igen, hatarozottan jobb mint a ronda kek, az 5cm azert itt se konnyu.

akkor meg mindig jo a csovezesunk  :smoker:

#983 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 19:19

Mi a velemenyetek arrol ha egy rendszerben kulonbozo furatu blokkok vannak? (arn?)
Pl ami nekem szimpatikus lenne: CPU Alphacool NexXxoS HP Pro S. 478, ez 1/8-os viszont amik nekem vannak (radi, egyebek az 1/4).

#984 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 01:37

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 20:19

Mi a velemenyetek arrol ha egy rendszerben kulonbozo furatu blokkok vannak? (arn?)
Pl ami nekem szimpatikus lenne: CPU Alphacool NexXxoS HP Pro S. 478, ez 1/8-os viszont amik nekem vannak (radi, egyebek az 1/4).

Hi!

Nekem is AP Nexxxos HP Pro-m van és a többi cucc a rendszerben mindegyik nagyobb csonkokkal van ellátva...Semmi gond nincs a rendszeremmel :D  :up:  Tökéletesen meg vagyok vele elégedve,bár ennyi pénzért :)  :think: Az előző aktív radiátoros rendszeremnél kb. 5 fokkal alacsonyabb a procihőmérséklet, úgy hogy az előző rendszerben csak CPU blokk volt itt meg a GPU és NB blokk után van kötve a CPU blokk (a HDD a CPU és után van) és így hoz 5 fokot...Jah az előző egy Innovatek Rev. 3 volt...No comment  :respect:
Látogass el az Alphacool oldalára ahol épp most van egy teszt kirakva a főoldalra ahol HP Pro-t nézték az amcsik és az 1/2" csonkokkal bíró monstrum amcsi blokkoknál  (ott ugye ez az elterjedt) egy AP700-as pumpával mérve 3 fokkal volt gyengébb a HP Pro ezeknél a monstrumoknál...Egy AP 1500-zal még el is verte volna őket főleg ,hogy azok Eheim 1250-nel voltak szerelve :) Ennyit az amcsikról :D

Amit ajánlok ,hogy erős pumpát vegyél ehhez a blokkhoz mert eléggé nagy pofont ad a vízáramlásnak  a rendszerben egy ilyen blokk...Egy AP900 mellett kb. 55l/óra ha csak a blokk van egy radiátorral a rendszerben! Szóval AP1500 vagy Innovatek HPPS (autó módban szigorúan) ajánlott!
Nálam pl. ha alapon megy a pumpa (AP900 12V és ugye ehhez van fesszabályzó ami AP 1500-zá alakítja illetve 12voltból 24-et gyárt neki) akkor is tökéletes az átáramlás mértéke de max. teljesítményen hoz 10% csökkenést a hőfokban!

#985 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 13:26

nem igazan fogsz negativ hatast tapasztalni. ez az ataramlo vizmennyiseg dolog kicsit tul van misztifikalva - nem linearisan valtozik a hutesi teljesitmeny, inkabb konvergal egy a blokk altal kepviselt maximalis hutesi ertekhez.

az elozo radiatoromra rossz csonkokat csinaltak eloszor (5os!, amugy 8as a rendszer) - semmi difit nem tapasztaltam.

#986 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 14:53

Idézet: arn - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 14:26

nem igazan fogsz negativ hatast tapasztalni. ez az ataramlo vizmennyiseg dolog kicsit tul van misztifikalva - nem linearisan valtozik a hutesi teljesitmeny, inkabb konvergal egy a blokk altal kepviselt maximalis hutesi ertekhez.

az elozo radiatoromra rossz csonkokat csinaltak eloszor (5os!, amugy 8as a rendszer) - semmi difit nem tapasztaltam.

Inkább azt mondanám ,hogy egy bizonyos szint felett nincs értelme tovább növelni...Több teszt is van egyébként ezzel a blokkal ahol az átáramló víz mennyisége és a hűtési hatásfokot vizsgálják és az 50l/óra és a 200l/óra között 6 fok különbség jött ki pl. egy CF1-es blokkra...Véleményem szerint ami még el is érhető ilyen blokknál mint a HP Pro az a 100-110l/óra környéke (persze azért csak ennyi mert ez a pumpa még nem olyan hangos ami erre képes) és ez is 3 fok különbség az 50-55l/órához képest...Egyébként ha nálam a külső CPU szenzor 2-3 fokos difit érzékel min. és max. pumpateljesítmény között akkor ott biztos van lényeges eltérés!

Egyébként pedig szerintem blokkfüggő is ez a dolog...Nomeg rendszerfüggő! Amitől tartózkodom nagyon mostanság azok a dualradiátorok és a triple radiátorok amiknek iszonyat vékony csövezése van a lamellák között és jóval inkább visszafogják a vízáramlást mint bármelyik blokk...A régi rendszeremben 2 darab dualradi volt egy eheim 1046 mellett és a rendszer 3-4 fokkal jobb volt egy radiátorral mint kettővel!!! Egyébként a prohardwaren is volt egy innovatek dualradi meg egyéb cuccok tesztje és ott is hasonló véleményen voltak! Viszont több oldalon is írják ,hogy ehhez meg ahhoz a radiátorhoz min. milyen pumpa kell! NAgy vitát kavartak egyébként a megjelenésükkor az A1 coolin blokkjai ,hogy a mikrostruktúrás szerkezet kiválóan működik de egy eheim 1048 mellett tudnak 50-60l/órás vízátáramlást elérni rajtuk!Ezért szeretem a Konvekt-o-matic kialakítását mert ott nincsenek ilyen "elvékonyított kis csövecskék"!

Egyébként szerintem a legjobb blokkialakítás jelenleg a HP Pro és a CF1 általi tervezés,de ezeknek nyilvánvaló hátránya az nagyon erős pumpa használata!Ezeknél a blokkoknál tapasztalataim szerint is és sok írás szerint is sokat számít az átáramlás mértéke...A többi blokknál is de kevésbé lényegesen!

#987 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 19:45

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 20:19

Nekem is a cpu, vga, hdd huto valamit a pumpa es radiator eltero, de remekul mukodik.

#988 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 19:33

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. máj. 28., péntek - 15:53

Egyébként szerintem a legjobb blokkialakítás jelenleg a HP Pro és a CF1 általi tervezés,de ezeknek nyilvánvaló hátránya az nagyon erős pumpa használata!Ezeknél a blokkoknál tapasztalataim szerint is és sok írás szerint is sokat számít az átáramlás mértéke...A többi blokknál is de kevésbé lényegesen!

akkor EZ a parositas szerinted igy jo ?

idle 36-39 fok a cpu alapon

#989 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:02

Zollka: a pumpad mennyire zajos (ugye AP1500 ad van?), mert amig az Eheim 1048 nak nem kezd el zorogni a rotorja, addig 0 a hangja.

#990 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:05

Srácok!
Lenne pár apró kérdésem!
Olvasgattam sok topicot cikket meg mindent vízhűtés ügyben és most jutottam oda hogy saját magamnak is szeretnék egyet!
Nos először is az aláírásomban találjátok a konfigomat amihez igazítani kellene a cuccot!
Amire szükségem lenne egy komplett hűtés akár különbőző gyártók cuccaiból is ha kell barkácsolok bár ez most korlátozott de nyáron megoldható minden! A prockót a videókártya gpu-ját illetve a NB-et kellene hűteni! Gondolom ez átlagos bár ha soakt számít NB-t nem hűteném mert most is passzív gyári hűtő van rajta és hibátlanul megy!
A házam mivel midi így nem tom belemenne-e a cucc de jó lenne megoldani, hogy benne legyen ezzel is kevesebb helyet fogva!
Azt szeretném még ha lehet a teljes ár ne lépje túl az 50e-t! Szal esetleg az is megoldható lenne hogy most nem lenne még NB cooler de a pumpa meg a rad már bírná és így később bővíthető lenne!
Hirtelen most csak ennyi lenne!
Jha és még valami. Nem gáz az sem ha kint van a házból a radi mivel ahogy a képek is mutatják a konfról a lábamnál van egy kb 1.2x 80-as üres fal amire sztem föl lehetne rakni a radiátort! Erre azt gondoltam hogy nem kéne már venti de ha házba kerülne akkor max 2x12cm-es lassu ventit szeretnék mivel a vízel az igazi célom a hangtalanság elérése jó tuning értékek mellett!
Örülnék ha tudnátok típusokat blokkokra pumpákra és egyéb alkatrészekre esetleg cikkeket elérhetőségeket. Jó lenne online bolt de nyáron ez sem lesz létfontosság mert pestről is emg fogom tudni oldani!
Ami még jó lenne pár kép chieftech vagy tt házak (midi) beépítéseinek a képei hogy mégis hogy tudnám elrakni a radit meg a többi cuccot!
Előre is köszi a válaszokat!

Üdv

#991 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:46

Ha 50k alatt akarsz akkor probald meg a "Vizhutes rejtelmei V." topikban ki mennyiert tudna blokkokat csinalni, egyeb gyari cuccok arairol pl. itt tajekozodhatsz: www.watercooling.de, www.watercool.at

#992 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:57

Nem feltétlenül kötelező ez az 50e ez csak egy lélektani határ!
A lényeg jó lenne valami jobb pumpa lehetőleg olyan amit nem nagyon kell cserélni én valami eheimre gondoltam bár nem tom ez a legjobb-e ár/teljesítményben! Egy cpu blokkra meg egy radira is szükség lenne ennyiért!
Radi lehet valami régi autóból is addig és max nem szerelem föl véglegesen de a pumpa meg a cpu blokk jó lenne ha a lehető legjobb ár/teljesítményű lenne!
Ehez kérnék segítséget meg mondom tippek hogy lenne célszerű beépíteni!

Üdv

#993 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 21:23

Idézet: Xero - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 21:57

Nem feltétlenül kötelező ez az 50e ez csak egy lélektani határ!
A lényeg jó lenne valami jobb pumpa lehetőleg olyan amit nem nagyon kell cserélni én valami eheimre gondoltam bár nem tom ez a legjobb-e ár/teljesítményben! Egy cpu blokkra meg egy radira is szükség lenne ennyiért!
Radi lehet valami régi autóból is addig és max nem szerelem föl véglegesen de a pumpa meg a cpu blokk jó lenne ha a lehető legjobb ár/teljesítményű lenne!
Ehez kérnék segítséget meg mondom tippek hogy lenne célszerű beépíteni!

Üdv

Gyartok site-jain erdemes nezelodni, hogy ok mit ajanlanak komplett set-kent, ott ugy valogatjak ossze a pumpa/blokk/radi - kat, amik osszepasszolnak. Amiket irtam linkeken vannak ilyen komplex set-ek. De peldaul:

Pumpa: Eheim 1048
CPU Blokk: CPU Alphacool NexXxoS SP
Radiator: Watercool HTF2

Jo link meg: www.alphacool.de

#994 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 22:01

Idézet: csosz - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 21:02

Zollka: a pumpad mennyire zajos (ugye AP1500 ad van?), mert amig az Eheim 1048 nak nem kezd el zorogni a rotorja, addig 0 a hangja.

Hát nem tudom de nekem volt Eheim 1046-om és az azért nem volt hangtalan,max. zárt házból nem hallatszott ki a hangja igazán :D Ez az AP 1500 igazából egy AP 900 feszültségátalakítóval.Szóval van egy modul ami 12-15-18-21-24V-ot tud leadni a táp 12 voltos ágára kötve! Szóval 12 volton AP 900-nak hívják a pumpát ami kissé fura mert ez egy 24 voltos pumpa amit gyakorlatilag úgy vehetünk mint egy leszabályozott AP1500 12 voltra!18V-ig szinte hangtalan (hacsak nem rakod 5 centire a füledtől) , 21 Volton már van egy kis brummogása ami mondjuk a gépház földre helyezésével és a pumpa megfelelő elhelyezésével még hangtalanná tehető! 24 Volton is van hangja ami már csak egy jó hangszigetelő házból nem hallatszik ki!Na jó persze én olyan hangerőre gondolok most éppenséggel (csak a léghűtéshez szokott fülek végett írom ezt) ,hogy a monitorom "sercegése" mellett éppen hallhatóvá válik...Szóval mondjuk egy 1800RPM-es 8centis venti  hangjához tudnám erősségben hsonlítani de annál mélyebb hang...De most akarok én is Casetek 1020-at venni ami elég jól elnyeli a zajt és azt a földre le tudom rakni!Most kb. 1 méterre van a gépház a fülemtől és a ház is kevés ahhoz anyagban ,hogy komolyabb rezgéseket elnyeljen!...No szerintem a Casetek 1020-ban már 24 volton sem lesz hallható a pumpa...Egyébként 21Volton már minden a piacon levő más pumpát üt még az Eheim 1250-et is! 24 Volton meg brutális! Látszik a kiegyenlítőben a víz iszonyat erős fodrozódása kb 1,5-2 cm mélyre! :D A 24 Voltos mód csak nagyon sok blokkos és tripla vagy egyéb  erősen nyomáscsökkentő radiátor mellé javasolt!Én 12 volton használom mindig :) Ha esetleg nagyobb teljesítményt akarok a jövőben felrakom 18 v. 21 Voltra :D

#995 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 23:34

Pár cuccot összeszedtem érdeklődnék kinek mennyire tetszik! És továbbra is érdekel 5let hogyan lehet legszebben beépíteni a cuccot a gépembe! Arn gépe nagyon tetszik bár az igaz "egy számmal nagyobb" de nagyon izlésesnek találom!
Nah amiket kinéztem:
Cpu blokk: Zalman ZM-WB2 - 12375.-
              innovatek XX-flow - 17500.-
              Plex-O-Matic - 13000.-

GPU:      Graph-O-Matic Rev2.0 - 11250.- (sajna csak ezt láttam mo-on)

Pumpa:  Eheim 1048 - 14375.- (ha van jobb olcsóbban ne tartsátok magatokban)

Radi:        innovaRADI singel 120mm - 19375.-

Tartály:    Tank-O-Matic Eheim 1048-hoz(rövid) - 12500.-
            Vagy sima Alumínium tartály Eheim pumpához - 6000.- (ha ez is elég akkor jó ez nem? :) )

Kiegészítő:Flow-O-Matic - 5000.-

Ez így kb 70-80e egy kiindulásnak írtam!
Ha bárki ugyan ezt olcsóbban tudja az szóljon illetve ha van jobb és olcsóbb cucc az is kell! A többi alkatrészt sme felejtem ki de majd megoldom! Nos? Valami 5let? Mit tudok magam megcsinálni? Mit lehet olcsóbban jobban?
De leginkább hogy célszerű beépíteni?

Üdv

#996 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 00:08

Néztem egy akvarisztikai pumpát ami leírás szerint "szárazon" is használható és teljesítménye sem rossz! Gondolom számotokra ismert de azért leírom a neve: Seltz L20 vagy L30 Nem tom de ha jól láttam egy helyen 5726 illetve 11726 pénzbe kerül ami ugye jóval arátságosabb egy eheim áránál!:) És ki tudja... lehet van olyan csendes is!
A tapasztalatokat várom!

Üdv

#997 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 00:26

A Seltz (vagy Steltz? nem tom) pumpat felejtsd el..
Ahogy elneztem a vizhutes.com-rol gyujtottel, de azt is lehet, hogy kulfoldrol (pl. watercooling.de-rol rendelsz es postan kuldik, meg az is lehet az az olcsobb)

CPU (az XX flow a legjobb amiket irtal azok kozul), GPU cuccok jok, CPU-nal ne felejts el a lefogot. Pumpa Eheim 1048 ok, (akvariumos boltban is kb ilyen arban). A radinak mindenkeppen dualt valasszal, a kis single nem fog elbirni ennyivel vagy teljes fordulaton fog forogni a ventije, amit gondolom nem akarsz. Tank szinten barmilyen jo, arra figyelj Eheim-hez valo legyen (ne vmi Hydor tartaly)

Beepites: a radi nem szelesebb mint egy nagy hely, altalaban nagy hazba beepitheto jol kis barkacs munkaval (lehet ki kell vagni a tetejet), pumpat a haz aljaba szokas tenni gumibakokon (par furat)

Legolcsobban komplett szettel jarnal szerintem, es ahhoz vehetsz pl meg GPU hutot. Kell meg: korrozio vedo es csovek.

#998 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 00:37

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 0:34

Pár cuccot összeszedtem érdeklődnék kinek mennyire tetszik! És továbbra is érdekel 5let hogyan lehet legszebben beépíteni a cuccot a gépembe! Arn gépe nagyon tetszik bár az igaz "egy számmal nagyobb" de nagyon izlésesnek találom!
Nah amiket kinéztem:
Cpu blokk: Zalman ZM-WB2 - 12375.-
                 innovatek XX-flow - 17500.-
                 Plex-O-Matic - 13000.-

GPU:         Graph-O-Matic Rev2.0 - 11250.- (sajna csak ezt láttam mo-on)

Pumpa:     Eheim 1048 - 14375.- (ha van jobb olcsóbban ne tartsátok magatokban)

Radi:        innovaRADI singel 120mm - 19375.-

Tartály:    Tank-O-Matic Eheim 1048-hoz(rövid) - 12500.-
               Vagy sima Alumínium tartály Eheim pumpához - 6000.- (ha ez is elég akkor jó ez nem? :) )

Kiegészítő:Flow-O-Matic - 5000.-

Ez így kb 70-80e egy kiindulásnak írtam!
Ha bárki ugyan ezt olcsóbban tudja az szóljon illetve ha van jobb és olcsóbb cucc az is kell! A többi alkatrészt sme felejtem ki de majd megoldom! Nos? Valami 5let? Mit tudok magam megcsinálni? Mit lehet olcsóbban jobban?
De leginkább hogy célszerű beépíteni?

Üdv

Blokk: Alphacool NexXxos SP - 39 Euro
Radiátor: Black Ice Pro II - 50 Euro
Tartály:Alphacool AGB1 (Eheim 1048-hoz) 23 Euro
VGA blokk:Alphacool GP Ati v. Nvidia lefogatással 37 Euro
Pumpa:Eheim 1048 - 40 Euro
+védőadalék:  AntiCorro-Fluid 50ml - 5 Euro
(csöveket lehet itthon jót kapni olcsón ,szilikont azt nem kell külföldről)

Ez így összesen:194 Euro + kb. 20 euro a póstaköltség ami mondjuk 260-nal számolva=kb. 55500Ft.

Plusszban opcionálisan ideírom:Ventillátor a radiátorhoz:120x120x25 Noiseblocker SX1 OEM 2 darab 33 Euro ami plusszba még 8500Ft...Így 64000 Forintba lennél...Az általad vázoltaktól lényegesen többet kapnál mert a CPU blokk erősebb mint bármelyik általad felsorolt, a dual balck ice pro radiátor jóval erősebb mint az innovatek single ,a VGA blokk gyakorlatilag kb. egyenlő erős az általad felhozottal ám olcsóbb,illetve a tartály is olcsóbb meg a pumpa is a németektől rendelve...
Jah illetve a Te áradban a ventik nem is voltak benn :)

Az árakat a www.alphacool.de-ről írtam ahonnan minden gond nélkül megrendelheted így egyben ezek akár azonnal kedved szerint...

A beépítés nem nagy ördöngősség majd meglátod :) Ezt akkor fogod tudni majd pontosan megytélni mint pontosan hogyan ha ott lesz a cucc a kezedben!Addig csak Kb. tudsz adni helyet a dolgoknak!

Azt hiszem ennyi :) Gyári cuccból olcsóbban és jobbat / minőségibbet nem fogsz kapni nekem elhiheted :)

Szerkesztette: Zollka 2004. 06. 01. 00:45 -kor

#999 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 12:52

Nos hallgatok a jószóra így a következő módosítás marad:
Blokk:Alphacool NexXxos SP
Radiátor: Black Ice Pro II
Tartály ?
VGA blokk:Alphacool GP  Bár ebből van XN meg 2N Ezek között mi a difi?
Pumpa: Nah ezen is agyalok még mert lebeszéltetek az L30-ról de láttam már configokban és teljesítményben jobb mint egy eheim!
A többi meg relatív részletkérdés!

Várom a segítségeket illetve linkeket hogy hogyan is célszerű elrakni a cuccot a gépben!
PS: Én kitaláltam egy olyat hogy a mostani két hátsó 8 centis venti helyére kívülről fogatom meg bár akkor nem igazán megoldható a venti cska 8 centivel! Vagy gondoltma arra is hogy a felső 2 helyre be tudnám rakni valahogy csak ugye a felső panel zavarna be picit bár azt le tudom fűrészelni! Ilyenkor vágok 2 12 centis lyukat a cuccnak és a szellőzés is ok lesz! Bár a ház fölött csak olyan 5-8 centi hely van az asztalig nem tudom elég-e ennyi? Vagy akkorm ár rakjam kívülre?

Üdv

#1000 Felhasználó inaktív   Ottava 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 13:49

Idézet: Xero - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 13:52

Nézz be erre az oldalra. Hátha érdekel valami.
bővebben

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.