HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1481 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 22:15

Idézet: tts - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 23:12

Hát ez nem semmi logika!!!

Akkor szerinted ha mindössze egy szál vékony csupasz drótot dugsz a konektor fázis ágába, nem is lesz semmi bajod, hisz ez már Q...va kevés csatlakozó???

Ismered azt amikor letépik a bolha összes lábát?

Jó oke tudom sokat keverek, de nem 20ft ez a táp hanem 50 ezer......
Nem akarnám lecserélni mostanában.

#1482 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 22:32

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 23:15

Jó oke tudom sokat keverek, de nem 20ft ez a táp hanem 50 ezer......
Nem akarnám lecserélni mostanában.

Én aztán rá nem beszéllek!

Nekem személy szerint egy vadi új Antec 400-am van dupla ventis, azt nem mondom meg, hogy mennyiért, mert hanyat vágod magad.

#1483 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 22:37

Idézet: tts - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 21:32

Én aztán rá nem beszéllek!

Nekem személy szerint egy vadi új Antec 400-am van dupla ventis, azt nem mondom meg, hogy mennyiért, mert hanyat vágod magad.

Súgd meg azért..! 
csak a miheztartás végett ;)

Szerkesztette: Andreew 2004. 07. 19. 22:55 -kor

God is dead. Meet the kids.

#1484 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 22:39

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 23:37

Súgd meg azért..! 
csak a miheztartá végett ;)

7500

#1485 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 22:54

Idézet: tts - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 21:39

7500

Ennyiért nekem is kell egy!!! :D
God is dead. Meet the kids.

#1486 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 23:04

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 23:54

Ennyiért nekem is kell egy!!! :D

Ez német nagyker beszerzési ár minden költséget lehagyva, azaz szállítás, áfa, árráés - egyszerűen az egyiket magamnál hagytam.

Úgyhogy ennyiért azért nem lesz, de nekem személyszerint az enyém ennyibe van - nem egy vizes blokk, de ennyit azért tényleg q...ra megér.

#1487 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 23:10

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 23:00

Nah megnéztem a Silentmaxx pdf doksiját! Kiderült a turpisság egyből!
A gyártó faszán ráírta nagy mellénnyel a 450W-ot holott a táp elég messze van tőle sztem!

Silentmax 450W táp: floppy connector 2db
                               aux power connector 1db
                              ATX main power connector 1db
                              12V periphelial connector 6db !!!
                              +12V connector 1db
                              Sata connector 1db !!!

Zalman 400W táp: floppy connector 2db
                           aux power connector 1db
                           ATX main power connector 1db
                           12V periphelial connector 7db !!!
                           +12V connector 1db
                           Sata connector 2db !!!

Kevesebb 12V-os csati van rajta eggyel és csak 1 sata de mégis nagyobb mint a Zalman, hát én ezt nem veszem be  :)
Így már nem éri meg az árát a táp..... pedig jónak tűnt!

Persze még mindig mint laikus mondom ezt!  ;)

Ez nem jelent semmit...A csatlakozók száma teljesen lényegtelen a leadott teljesítmény tekintetében...Az csak egy luxus ha több csatlakozót raknak rá...De ellenkezőképp is felfogható ha pl. azt mondja a gyártó,hogy vízhűtéses táp, ha valaki vízhűtést rak a gépébe akkor elég gondja lesz a csövek rendezgetésével is nemhogy még 10 ágat is pakoljon el valahova...Az én 550-es enermaxomon 11 molex csati van és majdnem felkötöttem magam eddigra mire találtam mindegyiknek helyet a házban...Aztán így is van kellő rendetlenség a házban tőlük...Otthoni felhasználásra 6 molex bőségesen elég...Max. egy elosztót felhasznélsz és akkor 7 csatid van, na annak mindenre elégnek kell lennie...Egyébként pedig az a helyzet mint írtam...A Zalman hiában tud 5 Volton 40 ampert ,ezt nem valószínű ,hogy ki tudja futni mivel a combined power 235 watt...Nehéz olyan szituációt elképzelnem ,hogy az 5 voltos ág 200 wattot szív fel míg a 3,3 volton 35-öt...Kissé ellentmondásos márcsak azért is mert 3,3 volton a legnagyobb fogyasztó az alaplap,memo, kicsit a VGA is ,szóval ha az 5 volt pörög nagyon akkor a 3,3 volt is...Úgy is felfoghatod a dolgot ,hogy a Prosilence táp minden ágon ami rá van írva egy időben max. terhelés mellett le is tudja adni azokat az értékeket míg a Zalma a 12 volt és 5 volt együttes maximumát sem tudja már...És akkor a 3,3 volt még hol van...Szerintem egyébként már kicsit kezdünk átesni a ló túloldalára ,hogy olyan tápokról kezdünk el vitatkozni ,hogy 400 vagy 450 watt...Gyerekek ott van a PH-s teszt, 350 wattos tápon GF6800Ultra 450/1200-on és egy Athlon64 mellett pöpecül ment...Gondolom a tartalék egy 100 wattal erősebb tápban megvan egy még erősebben tuningolt procihoz...Egyébként viszont azt árulja el nekem valaki ,hogy egy GF6800Ultra 450/1200-on egy Athlon64 mellett mihez nem elég??? Na szóval ennyit a dúrván nagy tápokról...Én is cask azért vettem anno a 650-es tápot ,hogy ne legyen nagyon leterhelve a gépemtől és ezért halk maradjon...De rá kell jönnöm ahol már egy 8 centis ventillátor pörög 1000-es fordulat felett az már halk nem lehet...Sajnos...Ezért nézek én is új táp után mert mindent sikerült már elnémítanom de a táp üvölt a csendhez képest... :(

#1488 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 02:01

The test system we used is fit to stress most any power supply. The base system consists of an Abit IC7 motherboard, P4 2.4 processor overclocked to 3.4Ghz, 1GB of OCZ PC4000 memory, and a Radeon 9800 Pro video card, all housed in a Chieftec Dragon case. To that, we added a multitude of hardware, including multiple hard drives, optical drives, LED case fans, cold cathodes, and a multifunction panel. Voltages were measured using software (Motherboard Monitor 5), and confirmed physically, using an Extech multimeter. A variety of loads were placed on the system, including file copies, disc burning, CPU loading with CPU Burn, and GPU loading provided courtesy of FarCry, We also experimented with ridiculous scenarios such as burning a DVD while running CPU Burn AND playing FarCry, just to see how heavy a load we coule place on the PSU

At idle, the PSU load dropped to only a little above 100W, and we never saw the meter go above approximately 240W, even when fully loading our power-thirsty 9800 Pro with a game of FarCry while performing other tasks in the background.

Ennyit a nagy teljesítménymizériáról...Ha a 9800Pro helyett egy GF6800U lett volna a tesztben akkor is l 300 watt alatt marad a teljesítmény... Jó minőségű tápban egy 400 wattos szinte mindenre elég (tuningolt Prescott + 2 darab GF6800UltraExtrem SLI módban + 6 darab 15K SCSI drive és 2 GB DDR 500 már nem de ilyet meg úgysem veszünk :D )

Egyébként a teljes cikk:
http://www.systemcoo...wer_450-01.html

#1489 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 10:33

Nem szeretnék beleszólni  :respect:  :omg:  :D  ;) ,  de elméletben nagyjából összeállt a rendszerem, egészen pontosan:

- CPU Blokk: AlphaCool NeXXos Pro HP
- VGA Blokk: AlphaCool GP-2A
- Pumpa: HPPS 12V
- Radiátor: CoolTek Liquid Freezer Dual, 2×Papst 120mm @5V
- Kellékek: innovatek törésgátló rugós csatlakozók, innovatek UV csövek, innovatek áramlásjelző, innovaProtect hűtőfolyadék

Vélemények, lenti configba? :)

Itt most 10/8-as átmérőről beszélünk egyébként, ugye?  :think: Vajon a radiátorhoz adnak csatlakozót, vagy nekem kellene venni? Könyök kellene, mivel a ház tetején lesz. Ide hogy érdemesebb kivezetni a csöveket, vegyek egy kártyahelyre csavarozható átvezetést, vagy csak simán csípjek ki 2-3 rácsot a hátsó ventihelyből és vezessem ki ott?

Végül, van tapasztalatotok arról, hogy a vizhutes.com kb. mennyi idő alatt hozza meg a rendelt cuccokat? A kellékek onnan lennének, más megoldást nem látok, a két német shop-ban szinte egyáltalán nem látok innovatek termékeket.

#1490 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 11:42

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 11:33

Az alphacool-os blokkokhoz alapbol nem jar csati.

#1491 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 11:59

Végül, van tapasztalatotok arról, hogy a vizhutes.com kb. mennyi idő alatt hozza meg a rendelt cuccokat? A kellékek onnan lennének, más megoldást nem látok, a két német shop-ban szinte egyáltalán nem látok innovatek termékeket.

Kb. 3 hét!

#1492 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 12:11

Idézet: csosz - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 12:42

Az alphacool-os blokkokhoz alapbol nem jar csati.

Nekem járt ,bár igaz én Ausztriában vettem de nem hiszem ,hogy az Alphacoolnál ne lehetne közvetelnül a blokk rendelésénél kiválasztani...

#1493 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 12:14

Nem szeretnék beleszólni  :respect:  :omg:  :D  ;) ,  de elméletben nagyjából összeállt a rendszerem, egészen pontosan:

- Kellékek: innovatek törésgátló rugós csatlakozók, innovatek UV csövek, innovatek áramlásjelző, innovaProtect hűtőfolyadék

Itt most 10/8-as átmérőről beszélünk egyébként, ugye?  :think: Vajon a radiátorhoz adnak csatlakozót, vagy nekem kellene venni? Könyök kellene, mivel a ház tetején lesz. Ide hogy érdemesebb kivezetni a csöveket, vegyek egy kártyahelyre csavarozható átvezetést, vagy csak simán csípjek ki 2-3 rácsot a hátsó ventihelyből és vezessem ki ott?

Jó a cucc! :up: Csak a csatikra figyelj oda! Viszont egy dolgot nem értek! Ha a radiátor a gép tetejében lesz akkor oda mér kell 90 fokban döntött csati??? Éppen ,hogy elméletem szerint oda kell egyenes...Bár nem tudom pontosan ,hogy akarod elhelyezni de ezekután tervezd meg az egészet ,hogy megnézed a cuccoknak a méretei a honlapokon és beleméred a gépbe őket! Illetve képzeletben vezesd végig a csövet ,hogy kb. mennyi kell és ,hogy merre fog menni stb...

#1494 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 13:23

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 18:37

tts ez a táp egy kicsit gyenge azért nem tetszik.

Hasonlítsátok össze az értékeket és meglátjátok:

Zalman 400W tápom :

+3.3V       28A
+5V          40A
+12V        18A 
-5V           0.3A
-12V          0.8A

Silentmaxx 450W:

+3,3V        25A
+5V           32A
+12V         18A
-5V           0.8A
-12V         0.5A

Annyira nem értek a tápokhoz de azért sztem ez kicsit gyengus!
Vki hozzáértő véleményét meghallgatnám azért szívesen :)

erre ne addj... a qtecemen sem szerepelnek vmi egetvero ertekek, pedig igazan stabilan huzza az igat.

#1495 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 13:59

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 14:23

erre ne addj... a qtecemen sem szerepelnek vmi egetvero ertekek, pedig igazan stabilan huzza az igat.

Oks, köszi srácok asszem meggyőztetek! :) Benevezek egy ilyen vízhűtéses tápra és kiderül hogy muzsikál!

#1496 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 14:33

Honnan akarod megrendelni mindezt?

#1497 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:04

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 13:11

Nekem járt ,bár igaz én Ausztriában vettem de nem hiszem ,hogy az Alphacoolnál ne lehetne közvetelnül a blokk rendelésénél kiválasztani...

Igy is ertettem.. Szoval kulon kell rendelni hozza. Egyebkent igy lenne rendjen, nekem a push-in csatik szimpatikusabbak.

#1498 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:18

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 15:33

Honnan akarod megrendelni mindezt?

tts-től rendelném meg a PC-Cooling és a Frozen-Silicon német boltokból, az innova kellékek pedig vizhutes.com.

#1499 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:28

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 13:14

Jó a cucc! :up: Csak a csatikra figyelj oda! Viszont egy dolgot nem értek! Ha a radiátor a gép tetejében lesz akkor oda mér kell 90 fokban döntött csati??? Éppen ,hogy elméletem szerint oda kell egyenes...Bár nem tudom pontosan ,hogy akarod elhelyezni de ezekután tervezd meg az egészet ,hogy megnézed a cuccoknak a méretei a honlapokon és beleméred a gépbe őket! Illetve képzeletben vezesd végig a csövet ,hogy kb. mennyi kell és ,hogy merre fog menni stb...

Igen, most jön a tervezés, nulla tapasztalatom miatt azonban remélem, itt is tudtok segíteni kicsit :)

A csövek hol menjenek ki a házból, kártyahely vagy ventilátorhely? Elsősorban a magasságban van eltérés, illetve a kártyahelyes módszert egy fokkal igényesebbnek tartom.

A csatik pedig akkor mind 10-es külső, 8-as belső átmérőjűek legyenek, ugye?

#1500 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 15:48

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 16:28

Igen, most jön a tervezés, nulla tapasztalatom miatt azonban remélem, itt is tudtok segíteni kicsit :)

A csövek hol menjenek ki a házból, kártyahely vagy ventilátorhely? Elsősorban a magasságban van eltérés, illetve a kártyahelyes módszert egy fokkal igényesebbnek tartom.

A csatik pedig akkor mind 10-es külső, 8-as belső átmérőjűek legyenek, ugye?

Kártyahely...Ez a legegyszerűbb és még kellékeket is kapsz hozzá a vizhutes.com-on...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.