HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#2301 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 15:09

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 13:53

Ha visszaolvasol egy picit akkor ott a link a radiátor tesztjéről ahol azt mutattam be ,hogy a legjobb single radi ami létezik a forgalomban! Mondtam ,hogy sok mindentől függ ,addig nem rendelem meg a cuccokat míg nem tudom ,hogy a pósta egyáltalán kiszállít-e ilyen értékben...Ha megtudtam akkor még egyeztetek az 1a-coolingosokkal...Lehet megpróbálok személyes találkát megbeszélni valakivel mert lassan olyan értékű lesz a rendelés ,hogy vicces lenne póstázni... Sok dolog van még függőben...De ha nem lehetetlen megoldani akkor megoldom nyugi :) Azért annyira csak nem vészes a dolog :)

Max. ha tényleg ilyen nagy értékben rendelünk akkor azt fogom kérni mindenkitől,hogy előleget tegyen a számlámra mert 100K-t bebukni én sem szeretnék...Illetve ennyi készpénzt nem tudok én sem kapásból befektetni...És kérem mindenki gondolja át pontosan mit szeretne ,mert nem tudom mikor vállalok be legközelebb még egy ilyen partyt!

A bizalomról pedig annyit ,hogy már több embernek vettem látatlanba cuccokat, Lufinyul,Unconnected és Coke is tudja bizonyítani ,hogy nincs semmiféle olyan hajlam bennem ,hogy bárkit átvágjak...Ennnyi!

Továbbá...Gondolom akik komplett cuccot rendelnek azoknak nincs semmi vízhűtéses cucc otthon hozzá. Ezért aki komplett rendszert akar az írja meg priviben is mit és pontosan mire akar mert nem akarom ,hogy később az legyen belőle ,hogy ez hiányzik a rendszeremhez meg az...Szóval inkább kérdezzetek!

Remélem menni fog a dolog. Az előleg jogos, számlaszám jöhet mailben, vagy priviben.

#2302 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 15:21

Idézet: HengR - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 8:06

Zollka nem olvastam végig a topicot, de én is vízhűtésre váltanék. Végigolvastam a tesztet az a1 blokkokról és tetszenek mivel azt hiszem te is az a1-sl2-t ajánlottad, így kellene egy ilyen blokk. Valamint beszéltél egy jó zern radiátorról is amit szintén tudsz hozni abból is kellene 1db. Namost innen kérem jobban a segítségedet. Kellene még nekem egy jó blokk egy 9800pro-ra illetve pumpa meg csövek, meg ami még esetleg kell. Ha megkérlek írj már ezekre is vmit. A pumpából olyan kellene ami halk és nem kell külön bekapcsolni hanem a gép idításával együtt elindul asszem ezt hívják 12V-os nak :D

Az 1a-cooling VGA blokkja tökletes lesz ha Innovatek HPPS pumpát veszel!
Csövek,attól függ mekkora a házad, javaslom képzeletben helyezd el a radiátort a pumpát, blokkokat ,kiegyenlítőt és akkor mérd meg a távolségot és dobjál rá 0,5m tartalékot! Az Innovatek HPP egyébként teljesen kompatibilis az Eheim 1046 csatlakozóival ,tehát az 1a coolingos kiegyenlítőt is megveheted hozzá...Északi hídra nem akarsz blokkot??? Egyébként ha nem csak procit hűtessz akkor javasolnám még egy Zern radiátor vételét vagy egy dual radiátort!

#2303 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 10:51

No akkor a következő összeállításról kérném a véleményeteket:
a1-sl2 blokk ?? Ft (Erről nem találtam árat ez mennyi?)
Innovatek HPPS pumpa
NexXxos HC 240 LE (40euro)
freeone gpu blokkja
Kiegyenlítő tartályból lehet olcsó is vagy van vmi plusz mit a drágábbak tudnak?
Ezt néztem ki: KTC | AB | A 1.0 | Ausschussware mindössze 14euro (resposten az amikor  viszajött nekik a postáról?)

Csatlakozóból meg csőből meg nem tudom milyen és mennyi kell, ha van vmi tanácsotok akkor azt szívesen veszem.

Szerkesztette: HengR 2005. 03. 28. 10:57 -kor

#2304 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 11:29

az 1a-sl2 blokk az 34 euro nezd meg itt

a dragabb tartalyoknal csak a markat, design-t kell megfizetni. De ha csak 14 euro, annyit siman meger egy gyari.

#2305 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 11:52

Idézet: HengR - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 9:51

Innovatek HPPS pumpa
freeone gpu blokkja
Kiegyenlítő tartályból lehet olcsó is vagy van vmi plusz mit a drágábbak tudnak?
Ezt néztem ki: KTC | AB | A 1.0 | Ausschussware mindössze 14euro (resposten az amikor  viszajött nekik a postáról?)

Csatlakozóból meg csőből meg nem tudom milyen és mennyi kell, ha van vmi tanácsotok akkor azt szívesen veszem.

Elég jó összeállítás. az 1a-sl2 34euroba kerül, ott van az oldalukon az ára 1a-cooling
Freeone GPU blokkját nems ismerem. Feltöltő tartinál a kinézet, a méret, a kivitelezés, meg az anyaga a fontos. A KTC oldalán nagyon jó árban vannak a tartik. a lenne pénzem én is vennék a legolcsóbból.
A radit, tartit, blokkot lehet csatival együtt rendelni. Az innovatek csövei jók a célra, zollka a mennyiséggel kapcsolatban már írt neked, ha ilyet veszel, akkor 8x1-es (8x10-esként vagy 8/10-esként is szerepelhet, de ua jelenti) csőhöz illeszkedő csatik kellenek hozzá.

Szerkesztette: Lojá 2005. 03. 28. 11:53 -kor

#2306 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 13:11

Idézet: HengR - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 10:51

Innovatek HPPS pumpa
freeone gpu blokkja

A Nexxxos radiátorba ne is éld bele megad ,mert 2 hete voltam kinnt osztrákoknál így mostanában nem megyek és nem tudok hozni...Inkább az 1a-cooling oldalán lévő radiátorokat nézd meg! Javaslom vagy 2 darab zern radiátor beszerzését vagy egy dual radiét...Egyébként a 2 darab zern radi bármilyen rendszert elvisz alacsony fordulatú ventikkel is! És előnye még ,hogy könnyebben el tudod helyezni a 2 sinlge radit mint az 1 dualt...Hátránya ,hogy 6K-val több a kettő mint egy dualradi...
Az 1a-coolingos pumpenstation bőven jó! Szerintem azt nyugodtan meg lehet venni!

#2307 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 15:36

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 11:52

Freeone GPU blokkját nems ismerem.

vga blokk

#2308 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 17:53

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 15:36

Köszi. A bal oldali csonk helyzete nem túl szerencsés. És a csőcsatlakozás hogy történik ráhúzom és rábilincselem :( ?! A gyorscsatlakozós megoldás jobban tetszene..

#2309 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 18:23

Jól átnyálaztam az a1-es oldalakat. Megtetszett nagyon az, hogy a radiátort a lábakkal a ház tetejére lehet rakni csak az nem tetszik hogy mindenhol raktak rá 12cm-es ventiket. Szerintetek passzívan ventik nélkül abszolút életképtelen a dolog?
A másik meg a pumpstation-ök témája.
Nagyon tetszik az eheim 1048as station csak ugye az 230V-ról megy (ami  mondjuk a tápomat kíméli így is elég cucc lóg rajta) , de ugy hallottam valahol létezik megoldás arra hogy, ne kelljen mindig külön bekapcsolni a szivattyút, hanem a géppel eggyütt induljon. Erről tud vki vmi bővebbet/árat?

#2310 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 19:54

Idézet: HengR - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 18:23

...
de ugy hallottam valahol létezik megoldás arra hogy, ne kelljen mindig külön bekapcsolni a szivattyút, hanem a géppel eggyütt induljon. Erről tud vki vmi bővebbet/árat?

Ez engem is érdekelne.

#2311 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:37

Én a watercooling.de-től rendeltem anno egy PCI-helyre illeszthető kis készséget, PC-n belüli részbe kellett dugni a pumpa 220V-os "madzagját" (szét kell hozzá vágni) és a PCI takarólemeznél egy kihúzható kábel viszi tovább a konnektor felé a delejt. Molex csatit kell dugni a kártyára, így ha bekapcsolod a gépet, elindítja a pumpát, ha kikapcsolod, akkor leállítja, illetve van hátul egy kapcsoló, amivel manuélisan is ki-be kapcsolhatod (pl. rendszeredet akarod kikapcsolt gép mellett szivárgásellenőrizni).

Most néztem, ilyen már nincsen nekik. De láttam hasonlót valamelyik webshopban... :think:

#2312 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 20:47

Idézet: HengR - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 19:23

Jól átnyálaztam az a1-es oldalakat. Megtetszett nagyon az, hogy a radiátort a lábakkal a ház tetejére lehet rakni csak az nem tetszik hogy mindenhol raktak rá 12cm-es ventiket. Szerintetek passzívan ventik nélkül abszolút életképtelen a dolog?
A másik meg a pumpstation-ök témája.
Nagyon tetszik az eheim 1048as station csak ugye az 230V-ról megy (ami  mondjuk a tápomat kíméli így is elég cucc lóg rajta) , de ugy hallottam valahol létezik megoldás arra hogy, ne kelljen mindig külön bekapcsolni a szivattyút, hanem a géppel eggyütt induljon. Erről tud vki vmi bővebbet/árat?

Szerintem nem olyan nagy baj, ha 220 rol megy, mert ha osszerakod es minden a helyen van tudsz csinalni szivargastesztet, anelkul hogy bekapcsolnad a gepet.

#2313 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 21:34

Idézet: csosz - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 20:47

Szerintem nem olyan nagy baj, ha 220 rol megy, mert ha osszerakod es minden a helyen van tudsz csinalni szivargastesztet, anelkul hogy bekapcsolnad a gepet.

Nekem csak annyi problémám van a 220V-al hogy külön kell kell kapcsolni.

#2314 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 22:09

-Bemégy egy elektro-boltba
-Kérzs egy 12V-os relét, ami tud kapcsolni 230VAC-t és vagy 4A-t (azért ilyen sokat, mert az erősen induktív pumpa elég derekas szikrákat szór)
-A relé két tekercskivezetésére egy kb. 100nF-os, 400V-os fóliakondit raksz és egy diódát (1N4007), a majdan ráapplikált 12V-al ellentétes polaritásban (csíkos vége lesz a +12V-os oldalon).
-Ezt rákötöd a tápod egy csatijára (molex osztóval pl.) és a szűrőre. Ügyelsz, hogy a 230-as oldalon a szigetelések megfelelőek legyenek, és kellő távolság legyen az egyes pontok között (átütés-védelem)
-Esetleg a relé használt érintkezői közé is jól jönegy fóliakondi, 4,7nF és 600V körül
-A kondik mindenképpen fóliák legyenek
-HengR örül :Đ

Ha más is szándékozik építeni ilyet, feltétlenül csak akkor tegye, ha megfelelő jártassága van elektronikában!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2315 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 22:50

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:09

-Bemégy egy elektro-boltba
-Kérzs egy 12V-os relét, ami tud kapcsolni 230VAC-t és vagy 4A-t (azért ilyen sokat, mert az erősen induktív pumpa elég derekas szikrákat szór)
-A relé két tekercskivezetésére egy kb. 100nF-os, 400V-os fóliakondit raksz és egy diódát (1N4007), a majdan ráapplikált 12V-al ellentétes polaritásban (csíkos vége lesz a +12V-os oldalon).
-Ezt rákötöd a tápod egy csatijára (molex osztóval pl.) és a szűrőre. Ügyelsz, hogy a 230-as oldalon a szigetelések megfelelőek legyenek, és kellő távolság legyen az egyes pontok között (átütés-védelem)
-Esetleg a relé használt érintkezői közé is jól jönegy fóliakondi, 4,7nF és 600V körül
-A kondik mindenképpen fóliák legyenek
-HengR örül :Đ

Ha más is szándékozik építeni ilyet, feltétlenül csak akkor tegye, ha megfelelő jártassága van elektronikában!

HengR verzió:
-Eljössz a halott scsi cuccokért amik nálam porosodnak a szekrény mögött :)
-iszunk egy sört
-megcsinálod az előző hsz-ban írtakat
-iszunk még n sört, ahol n jelenti a munka nehézségét :D
-mindenki örül :p

#2316 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 28. 22:59

Idézet: HengR - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:34

Nekem csak annyi problémám van a 220V-al hogy külön kell kell kapcsolni.

Hat akkor 12V os pumpat kell venni.. Van belole jo nehany.

#2317 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 05:37

Relé+ többiek olcsóbbak. Meg a munkadíj is jól hangzik :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2318 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 14:49

Na ma megvettem az új házamat és hát elgondolkodtató, hogy hova fogom rá tenni a radiátorokat. A Zollka által ajánlott Zern-nek nem látom hogy hol vannak a felfogató csavarjai és nem találtam semmilyen leírást arról hogy ezt, hogyan lehetne rögzíteni a házhoz és ebből ugye 2db is kellene? Elgondolkodtam, hogy veszek 2db-ot az 5 1/4-es helyre menő radiból, de ezt sem tartom járható útnak mert egyrészt a házba fújják be a levegőt a ventik ráadásul kapásból 4db ami nem kis hangerő lehet és a csend elsődleges  nálam. Ami meg a legjobban elszomorít, hogy nem tudom a ház tetejére rakni a radit mint ahogyan az a1-es oldalakon látni, mert nem fér be az asztal alá más helyre meg nem tudom/akarom rakni a gépet. Szóval van vmi mód, hogy a Zern radikat a gép oldalára is fel lehessen fogni?

#2319 Felhasználó inaktív   benedek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:43

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:03

Köszi skacok!  :respect:

Aki még akar az nyomassa :D

Sziasztok!
A 'közös vizes' rendeléshez szeretnék csatlakozni.

Csupáncsak egy 1A-Cooling-os 1A-SL2-t szeretnék Socket 754 lefogatóval, csatlakozók nélkül.

bf

#2320 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:39

nos mikor lesz rendelés?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114